Äppelviksvägen 2A

Bilder

  • Såld!
  • Luftig och trivsam sällskapsdel
  • Trivsamt gavelläge i SV - Skuldfri Brf, låg avgift
  • Sällskapsrum med vy över lugn villaidyll
  • Sällskapsrum med matsalsdel
  • Sällskapsdel med möjlighet att öppna vägg mot kök

Äppelviksvägen 2A , Bromma Äppelviken 2 , Stockholm

Eftersökt 55+ boende i skuldfri Brf med låga avgifter. Lugnt beläget i Äppelvikens trivsamma idyll. Soligt gavelläge med egen altan i SV mot föreningens skyddade gård. Bekymmersfritt och bekvämt med närhet till 12:an och diverse småbutiker. Gångavstånd till Alviks Torg och Mälaren med fina promenadstråk.

85,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
2 611 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
85,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
6
Byggår:
2005

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

85,5 kvm

Rumsbeskrivning

Modern och stilfull fastighet uppförd 2005 på eftersökt adress i Äppelviken. Här finns alla bekvämligheter på plats vilket torde erbjuda ett bekymmersfritt boende för den som kanske vill komma ifrån villaägandets alla "måsten".
Trivsam Brf utan skulder med mycket låga avgifter som följd. Gemensam gård som blommar vackert från vår till höst vilket utgör blickfång från denna lägenhets skyddade och väl tilltagna altan om drygt 13 kvm. Väderstrecket ger sol från lunch till sen kväll.
Miljön är lugn och tilltalande.

Fastigheten ligger granne med villabebyggelsen vilket utgör ett fint blickfång från sällskapsytans fönster. Sovrummen ligger skyddade emot föreningens charmiga innergård. Rejält våtrum som även rymmer tvättmaskin samt tumlare och arbetsbänk för klädvård samt skåp och hyllor.
Bra med förvaring i lägenhetens garderober samt i rejält förråd i lägenheten. Dessutom finns ett förråd i källarplan som tillhör lägenheten.
Ett drömboende för den som söker ett lugnt och bekvämt boende i Gamla Brommas charmiga kvarter. En lagom stor bostadsrättsförening med mycket låg omsättning av lägenheter. Hit flyttar man och trivs.
Gångavstånd ner till Alviks Torg med stort utbud av butiker, restauranger, T-bana, tvärbana och bussar.
Eftersökt och bekvämt boende endast "en bro från stan".

Välkommen på visning!

Välkomnande entréer från såväl Äppelviksvägen som från innergården. Gedigna ekdörrar och genomgående påkostade material såväl i trappuppgång som i våningarna. Hiss tar dig bekvämt upp den halvtrappa som lägenheten är belägen på.
Säkerhetsdörrar med eleganta speglar ger en säker och tyst inomhusmiljö.

HALL - Välkomnande hall med gott om förvaringsmöjligheter i såväl angränsande FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE som i garderober och på hatthylla. Ekgolv och ljus färgsättning, vilket är gemensamt för bostadens alla rum.

SÄLLSKAPSYTA - Generös sällskapsdel som rymmer både matsalsdel och soffgrupp. Fönster i två väderstreck ger ett ljust rum. Fin vy ut mot villaträdgårdar. Vill man skapa en öppnare planlösning i lägenheten kan man med enkelhet öppna upp väggen mot köket.

KÖK - Rymligt kök med plats för rejält matbord. Fönster ut mot gård samt mot angränsande villa. Ett praktiskt kök som är fullt utrustat med vitvaror i arbetshöjd och stilfulla tidlösa materialval i vitt och trä. Gott om förvaring och bra arbetsytor.

SOVRUM 1 - Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt lättare möblemang. Ljust rum med fönster i två väderstreck med utsikt mot altanen och innergård. Dubbla garderober.

SOVRUM 2 - Ljust och trevligt rum med helglasad altandörr ut mot den egna stensatta uteplatsen. I rummet får säng samt lättare möbel plats.

ALTAN - Generös stensatt altan belägen i sydväst, med andra ord sol från lunch till kvällning. Fin utsikt mot vacker innergård som blommar fint från vår till höst.

BADRUM/TVÄTTSTUGA - Väl tilltaget våtrum som är helkaklat i gråblå toner. Dusch bakom glasad vägg, handfat samt vägghängd wc. Glashyllor samt dubbla väggskåp erbjuder gott om förvaring. Arbetsbänk för klädvård samt tvättmaskin och tumlare.

Sammanfattningsvis ett mycket tilltalande boende i skuldfri förening med påkostade materialval och rogivande atmosfär. Förstklassigt beläget, lugnt men ändå centralt. Endast två minuters promenad till Alléparkens spårvagnsstation och knappt 10 minuter ner till Alviks Torg med tvärbana, bussat T-bana och stort utbud av butiker och restauranger.
Välkommen till Äppelviksvägen 2 A

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns

Avgift

2 611 kr inkl värme, VA

Kommentar

Dödsbo, därav inga driftskostnader.

Andel i föreningen

4,828%

Andel av årsavgiften

4,828%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2005

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 november 2008
Energiprestanda: 40 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Förråd i källarplan ingår.

Fastighetsbeteckning

Lindarna 9

Förening

Namn

Brf Lindarna

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Lindarna 9 som är bebyggd med ett flerfamiljshus byggt 2005 i två våningar samt med en vindsvåning.
Totalt har huset 18 lägenheter som alla upplåtes med bostadsrätt.
Föreningen är en seniorförening som antar fysiska personer över 55 år som medlemmar. Dock räcker det att en medlem i hushållet är 55 år fyllda vid inflyttning.
Föreningens medlemmar disponerar ett gemensamhetsrum med handikapptoalett och pentry. Detta kan även bokas som övernattningslägenhet.
Föreningen har ett antal P-platser, dock kötid för dessa.
Föreningen är idag helt skuldfri vilket bidrar till de extremt låga månadsavgifterna.
Fastigheten är ansluten till ComHem

Antal lägenheter

18

Om området

Bromma Äppelviken 2

Äppelviken är den första trädgårdsstaden som byggdes på stadens mark i Västerort, den andra trädgårdsstaden i Stockholm efter Gamla Enskede. Stadsdelen består idag av en varierad villabebyggelse och vackert grönskande trädgårdar.
Närheten till Mälaren samt det centrala men ändå lugna läget gör området mycket eftersökt.
Stadsdelen har fått sitt namn efter torpet Äppelviken. Torpet utvecklades sedermera till en gård och manbyggnaden ligger kvar på Äppelviksvägen 31. Vid vattnet ligger ett antal äldre hus som från början uppfördes som sommarvillor i början av 1900-talet.
Staden köpte marken 1908. Planen kännetecknas av att vägarna placerats där naturen gav bäst förutsättningar och att utsiktspunkter och natursköna partier skulle framhävas.

Tomterna varierade i storlek men marken hade varit dyr för staden att köpa in, varför marknadsföringen främst riktades till medelklassen. 1914 togs en ny pontonbro mellan Kungsholmen och Traneberg i bruk och detta gjorde området mer attraktivt. De första tomterna började bebyggas 1913. Många av villorna ritades av stadens egna arkitekter vid lantegendomsnämden, Gustav Pettersson och Edvin Engström. Villorna har ofta en måttfull nationalromantisk stil. Den fortsatta utbyggnaden av Äppelviken i områdets västra del gjordes efter en del planändringar, vilket resulterade i en större enhetlighet och 1920-talsklassicismens formspråk blev nu tydligt.
Äppelviksvägen 2 A byggdes stilfullt in i området med en arkitektur och färgsättning som harmonierar fint. Läget, invid Alléparken, ät tilltalande och erbjuder lite småstadscharm med sitt populära Konditori Park, Äppelvikens bokhandel, frisör, blomsternhandel, inredning m.m. 12:ans spårvagn tar dig snabbt vidare ner till Alvik med vidare färd via T-bana, tvärbana eller buss.
I Västerled finns flera charmiga torg som kan utgöra mål för promenaden eller spårvagnsturen. Ålstens Torg, några stationer bort erbjuder ett bra utbud av blandade butiker och livsmedelsaffär.
Bra skolor och dagis samt Stora mossens friidrottsanläggning ligger även de i närområdet.

Kommunikation

Nockebybanan (12:an)
Buss 124 Alvik - Abrahamsberg
Närhet till Alvik med Tunnelbana och Tvärbanan

Närservice

Närhet till ICA-butiker i Alvik, Smedslätten samt Ålstens Torg, SEB-Äppelviken, Restauranger, Blomsterbutik, Bilservice, Bokhandel, Frisör m.m.

Parkering

Fri parkering i området.

Karta

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte