Nyängsvägen 40

Bilder

  • Såld!

Nyängsvägen 40 , Bromma Äppelviken/Ålsten , Stockholm

Gediget renoverad Äppelviks/Ålstensvilla om 323 kvm med synnerligen påkostade materialval. Vacker originalcharm möter stilfulla moderna lösningar. Luftiga sällskapsytor, 5 sovrum. Inredd källare, tänkbar uthyrningsdel. Soliga uteplatser. Ogenerad barnvänlig tomt nära skolor, butiker. Ca 10 min. till City.

213 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
213 kvm
Biarea:
110 kvm
Tomtarea:
800 kvm
Byggår:
1921
Driftskostnad:
3 880 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 5 sovrum

Boarea

213 kvm

Biarea

110 kvm

Rumsbeskrivning

Charmig varmgul 1920-talsvilla, lugnt belägen i Äppelvikens trivsamma villaidyll alldeles på gränsen mot Ålsten. Exklusiv inramning med gedigen stensättning av granit i murar, trappor samt gångar. Smidesgrindar och häckar ramar in den plana barnvänliga tomten, som blommar vackert från vår till höst. Villan är löpande renoverad till mycket fint skick. Vacker originalcharm från byggåret är bevarad i munblåsta spröjsade fönster, vackra trägolv och öppen spis. Huset är tillbyggt, vilket ger stora luftiga ytor och många bra sovrum. Källarplan ger tillfälle för en uthyrningsdel, eller kanske det egna företaget.
Ett tilltalande hus med vackra ljusa rum och genomgående hög standard. Materialvalen är av högsta klass och lösningarna är genomtänkta och påkostade. Ett hus för den som söker 20-talscharmen, men ställer höga krav på modern komfort och kvalitet.
Ett bekymmersfritt boende för den kräsne.

Välkommen på visning av Nyängsvägen 40!

Smidesgrind möter välkomnande vid vägen. Kullerstensgång, av svensk granit, leder fram till generös entréveranda under tak och rejäl granitbänk att sitta ner på.
Ett stilfullt och trivsamt första intryck som anger den höga standard som sen genomsyrar hela huset.

Rymlig möblerbar HALL med gott om plats för ytterkläder i platsbyggd ekgarderob med skjutdörrar och halogenbelysning. Förvaring även i KLÄDKAMMARE i anslutning till hallen. Från hallen nås även GÄSTWC som är helkaklad i vita och blå toner med matchande handfat samt fönster för dagsljus. På golvet i yttre och inre hall ligger ett borstat skiffergolv, vilket värms upp av vattenburen värme.

Husets KÖK är stort och trivsamt med fint ljus från flera väderstreck. Röd bohusgranit i bänkskivor som matchar den betsade Canadensiska alen i snickerierna. Exklusiva vitvaror med ugnar/micro i arbetshöjd, 90cm bred induktionshäll, disk samt dubbla kyl/frys, allt i rostfritt. Mycket bra arbetsytor och gott om förvaring i skåp och lådor. Delvis belysta vitriner och ett stort antal inbyggda halogenspotlights ger en stämningsfull belysning som kan varieras efter önskemål för att skapa trivsam atmosfär. Gott om plats för generöst matbord vid fönster. Skiffergolv med elslingor möter stavlagd ek i fiskbensmönster. Nyligen slipad och oljad för en snygg finish.

Utgång från köket via dubbla glasade dörrar till generös möblerbar teaktrallbelagd ALTAN i SV, vilket tillför "det lilla extra". Här ute slår solen ner från eftermiddag till kväll. Infravärme, inbyggd grill och vikarmsmarkis ger ett "uterum" som har lång säsong.

MATSAL med vackert halogenbelyst burspråk och provtryckt godkänd eldstad. Oljad stavlagd ekparkett i original. Gott om plats för det stora sällskapet runt bordet.

SÄLLSKAPSYTAN möter med stort vackert belyst burspråk mot tomten. Ytterligare ett generöst fönster, vilket ger ljus från två väderstreck och fin vy utan insyn ut mot grönska. Luftigt rum med oljad stavlagd ek i fiskbensmönster på golv. Kakelugn som ger härlig värme och tillför charm. Gott om plats för soffgrupp och ytterligare möblemang. Utgång till altanen och vidare ner till tomten.

ÖVERVÅNING

Svängd furutrappa med fönster leder upp till möblerbar ÖVRE HALL. Ljus från fönster i öster. Furugolv som oljats.

SOVRUM 1 har gott om plats för säng och möblemang. Utgång till liten balkong i öster. Gott om förvaring i garderobsvägg samt två inbyggda garderober. Nyare parkettgolv.

SOVRUM 2 är beläget innanför sovrum 1 och bjuder plats för säng samt arbetshörna. Fönster i väster. Garderobsvägg med spegeldörrar. Furugolv.

SOVRUM 3 används för dagen som arbetsrum. Fönster i väster. Furu på golv. Gott om plats för säng samt ytterligare möblemang. Garderob.

SOVRUM / MASTER BEDROOM har även det fönster i väster samt ytterligare ljus från glasad dörr ut mot balkong. Plats för dubbelsäng samt lättare möbel. Garderobsvägg samt ytterligare garderob. Ekparkettgolv.

SOVRUM 5 med fin vy ut mot tomten. Plats för säng samt arbetshörna. Garderobsvägg med speglar och skjutdörrar. Ekparkettgolv.

I möblerbar PASSAGE mellan sovrummen ligger ett exklusivt nåtat ekgolv med vattenburen värme.

Övervåningen bjuder på ett mycket väl tilltaget BADRUM av hög klass. Helkaklat i grå nyanser. Exklusivt massagebadkar samt dusch bakom välvda vikdörrar. Dubbla handfat i kommod med förvaring. Vägghängd WC. Inbyggd dimbar halogenbelysning i tak med belysta nischer. Handdukstork. Förvaringsmöjligheter i väggskåp. Vattenburen golvvärme. Öppningsbart fönster ger härligt ljusinsläpp samt tillfälle att vädra.

Praktisk SEPARAT WC helkaklad i silvergrå toner. Handfat. Litet fönster ger dagsljus.

KÄLLARPLAN

Från inre hall går gråmålad trappa, med praktisk förvaring, ner till NEDRE PLAN. Gråsvart klinkerplatta på golv och vita väggar är gemensamt för hela detta plan. Här återfinns nyrenoverad bergvärmepump samt extrastor varmvattenberedare. Förvaringstillfälle under trappa.

RELAXRUM med stor helglasad bastu och bred dusch i kabin. Plats för soffa, vilket ger ett perfekt TV-rum. Ljudanläggning gör det möjligt att sitta i bastun och titta på TV. Fönster.
Platsbyggda skjutdörrar skärmar av mot stor WALK-IN-CLOSET, som rymmer det mesta. Hyllor, lådor och hängare gör det möjligt att hålla god ordning. Fint dagsljus från fönster i syd.

TVÄTTSTUGA med tvättmaskin samt tumlare. Dubbla hoar för handtvätt och klädvård. Fönster. Dörr ut till tomten.

Ytterligare mycket generösa ytor, se planskiss, som för dagen ger plats åt strukturerad förvaring i väggfasta lådor och hyllor. Generös vinkällare. Separat entrédörr. Denna yta kan, med relativ enkelhet, byggas om till separat uthyrningsdel eller nyttjas som kontor för det egna företaget. Möjligheterna är många.

Sammanfattningsvis ett välhållet hem i mycket fint skick som erbjuder ett bekymmersfritt boende på trivsam adress. Närhet till Ålstens Torg med småstadscharm och kort pendelavstånd med 12:an, cykel eller bil in till City.
Ett drömboende i Gamla Brommas vackra trädgårdsstad.

Varmt välkommen på visning!

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1921 tillbyggt 1981

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 augusti 2015
Energiklass: E
Energiprestanda: 80 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Vackert anlagd tomt med fina stensättningar i granit. Fruktträd och perenner blommar vackert från vår till höst. Plan gräsmatta för lek och bus. Häck och staketomgärdad tomt som känns ogenerad och privat. Uteplatser i flera väderstreck där man alltid hittar sol eller skugga, vilket man föredrar.
Markiser som skyddar mot solen sitter monterade på ett flertal fönster.
Plats för flera bilar på infart. Carport.

Huset är dränerat och löpande underhållet. Besiktningsprotokoll kommer att finnas tillhands i samband med visningarna.

Huset är försett med larm. Kameror på alla plan.

Tillfälle att förvärva ett rymligt hus i mycket bra läge i området med närhet till såväl bra skolor och dagis som butiker och restauranger. Mälaren på kort gångavstånd med bad och joggingslingor utmed vattnet. Kort pendelavstånd till stan, men ändå ett härligt lugn och harmoni i området.

SÄLJARENS ÅTGÄRDSLISTA:
Åtgärdsförteckning fastighet "Gränsen 13"

1999 Omläggning yttertak, ny takpapp
2000 Miele tvättmaskin W377
2001 Ny entré, bohusgranit, gatsten, entrétak, ytterdörr, sidofönster
2003 Installation bergvärme Nibe Fighter 1145, varmvattentank 300 liter
2007 Miele diskmaskin G1530 rf
2007 Husqvarna/AEG komb kyl/frys, rf, 200 cm
2008 Terrass- och fönstermarkiser, infravärmare i tak altan
2008 Högtrycksspolning avloppsledningar
2010 Nytt badrum med vattenburen golvvärme. Ny placering, fördubblad yta.
2010 Ny gäst-WC övervåning med vattenburen golvvärme
2010 Ny gäst-WC entrévåning med vattenburen golvvärme
2010 Stavparkettgolv oljad ek med vattenburen golvvärme vardagsrum
2010 Trappa till övervåning slipad och oljad. Nya tapeter
2010 Minera Otta Pillarguri borstade skiffergolv med golvvärme i hallar, kök
2010 "Walk in closet" med golvvärme och förvaring i anslutning till hall
2010 Platsbyggd förvaring KA-design i oljad ek i yttre hall
2010 Nya tapeter i hallar, vardagsrum och matsal
2010 Slipning och oljning ekparkettgolv matplats i kök, samt matsal
2010 Siemens induktionshäll 90 cm, 2 ugnar, varav 1 varmluft och 1 kombi.
2010 Köksbänkskivor av röd bohusgranit
2010 Källartrappa slipad och målad
2010 Klinkergolv hela källarvåningen samt utanför källarentré
2010 Alla väggar och tak i källarvåning målade
2010 Miele torktumlare T8829
2010 Relaxrum byggt i källare med bastu, dusch och förberett för hemmabio
2010 Stor "Walk in closet" med inredning och platsbyggda skjutdörrar KA-design
2010 Elfa förvaring hyllor resp trådbackar i alla rum i källarplan
2010 Vin- och whiskykällare inredd
2010 Ny isolering och dränering runt hela huset
2010 Ny uteplats med Ölandssten i trädgården
2010 Stensättningar i svensk granit i carport, bilplats, uteplats samt gångvägar
2010 Nyplanterad syrenhäck mot gatan
2010 Nyanlagd gräsmatta
2010 Nytt tätskikt samt teakplattor golv på altan
2010 Nya dubbel- och enkeldörrar Snickar-Per källarentréer
2014 Installation Telia Öppen Fiber
2014 Installation Sector Alarm med bildöverföring och utryckning
2015 Bergvärmepump - ny kompressor och kyldel
2015 Renovering och målning av fasader på hus, carport och lekstuga

Husets taxerade yta är 206 kvm boyta samt 110 kvm biyta. Vid uppmätning var boytan 213 kvm kvm och biytan 110.

Fastighetsbeteckning

Gränsen 13

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

46 566 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 21 350 kr
El: 10 330 kr
VA: 2 560 kr
Renhållning: 1 600 kr
Sotning: 270 kr
Försäkring: 9 100 kr
Övrigt: 1 356 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Fördelningen mellan hushållsel och uppvärming är uppskattad. Till kostnaden för renhållning tillkommer ca 1,30 kr / kg som slängs. Övrig kostnad är abonnemang på inbrottslarm.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

8 114 000 kr, varav byggnadsvärde 3 114 000 kr

Summa pantbrev

8 000 000 kr

Tomt

Areal: 800 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Äppelviken/Ålsten

Äppelviken är den första trädgårdsstaden som byggdes på stadens mark i Västerort, den andra trädgårdsstaden i Stockholm efter Gamla Enskede. Stadsdelen består idag av en varierad villabebyggelse i grönskande trädgårdar. Längs Alviksvägen där spårvagnen går finns lägre tvåvåningshus med butikslokaler i bottenvåningarna. Stadsdelen har fått sitt namn efter torpet Äppelviken. Torpet utvecklades sedermera till en gård och manbyggnaden ligger kvar på Äppelviksvägen 31. Vid vattnet ligger ett antal äldre hus som från början uppfördes som sommar villor i början av 1900 - talet.

1914 togs en ny pontonbro mellan Kungsholmen och Traneberg i bruk och detta gjorde området mer attraktivt. De första tomterna började bebyggas redan 1913. Många av villorna ritades av stadens egna arkitekter vid lantegendomsnämden, Gustav Pettersson och Edvin Engström. Villorna har ofta en måttfull nationalromantisk stil. Den fortsatta utbyggnaden av Äppelviken i områdets västra del gjordes efter en del planändringar, vilket resulterade i en större enhetlighet och 1920-talsklassicismens formspråk blev nu tydligt.

Idag är Äppelviken en idyll med trivsam blandning av villor och mindre flerfamiljshus. Lugnt och trivsamt med närhet till Mälarens strand, butiker, caféer m.m. Bra skolor och dagis. Närhet till City men ändå tillräckligt långt ifrån för att förmedla avkoppling och harmoni.

Ålsten är en populär citynära del av Västerled som domineras av pampiga villor uppförda på 20- och 30-talet. Här återfinns Ålstens Torg som är ett trivsamt levande "hjärta" där ett stort antal charmiga småbutiker ligger vägg i vägg. En lugn harmonisk atmosfär av lite småstadskaraktär råder i området. Det är ett Mälarnära och trivsamt område uppskattat för sin grönska med fina promenadstråk och närhet till båt och badliv.
Flertalet bra skolor och daghem i närområdet såsom Ålstensskolan, Smedslättskolan, Bromma Montessori, Höglandsskolan, Bromma Gymnasium och Äppelviksskolan.
Stora Mossens stora idrottsanläggning med löpbana, fotbollsplan i konstgräs och ett flertal ishallar ligger i området.

Kommunikation

12:ans spårvagn tar dig lätt till Alvik där bussar, tunnelbana och tvärbanan finns.

Närservice

Ålstens Torg som förutom förstklassig livsmedelsaffär har ett stort antal småbutiker såsom konditorier, fiskaffär, ostbutik, glassbar, heminredning, klädbutiker m.m

Parkering

Fri parkering på de flesta gator i området. "Städgata" en dag i veckan under vinterhalvåret.

Karta

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte