Sollerövägen 12

Bilder

  • Såld!
  • Stilfull Höglandsvilla totalrenoverad 2014
  • Kakelugn tillför både trivsel och värme
  • Öppen planlösning mellan kök och sällskapsytor
  • Vitvaror med finesser...
  • Tilltalande sällskapsdel med härlig atmosfär

Sollerövägen 12 , Bromma Höglandet , Stockholm

Stilfull Höglandsvilla om 222 kvm varsamt och gediget renoverad 2014 till allra bästa skick. Exklusiva materialval med tidstypisk charm bevarad. Mycket vackert ljusflöde genom spröjsade rutor. Två kakelugnar. Kök och våtrum utöver det vanliga. Eftersökt fritt SV-läge invid allmänning. Egen pool. Nära 12:an, skola, Mälaren

158 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
158 kvm
Biarea:
64,5 kvm
Tomtarea:
740 kvm
Byggår:
1922

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

158 kvm

Biarea

64,5 kvm

Rumsbeskrivning

Vacker villa i lugn Höglandsidyll med nationalromantiska drag och pampig framtoning. Huset är totalrenoverad 2014 i stort och smått där mycket stor omsorg lagts även på detaljnivå. Påkostade materialval som åldras vackert och som harmonierar med husets atmosfär. Bitvis möter originalkänslan modern design utan att husets karaktär påverkas. Ett stilfullt och mycket trivsamt hem med genomtänkt luftig planlösning och härlig rymd i sällskapsytorna. Rik på originalcharm såsom två kakelugnar, spröjsade fönster, elemenet på tassar och speglar i dörrar. Rummen badar i ljus från stora fönster i flera väderstreck. Insynsfritt med fin vy över den egna poolen och mot den nyanlagda tomten som löper vidare ut i allmänning. Detta gör att den 740 kvm friköpta tomten blir ytterligare 400 kvm stor vilket ger tillfälle för bollspel, lek och bus på den barfotavänliga gräsmattan. Huset har ett fritt läge med bra avstånd till kringliggande villor. Granne med skogsparti där stig leder ner till bollplan som flitigt används av kvarterets barn och som vintertid spolas till skridskobana. Populära Höglandsskolan ligger även den på nära håll, endast några minuter från huset. Dagis, 12:ans spårvagn, småbutiker, bio m.m på kort avstånd, vilket gör vardagen smidig. Ner till Mälaren med bad och båtliv är det ca 5-10 minuters gångväg. Västerleds övriga torg kan även de utgöra trevliga mål på promenaden. Cirka 5 minuters gångväg till Nockeby Torg och kanske en kvart till Ålstens Torg. Vill man så går man utmed Mälarens slingrande strandstigar, vackert och rogivande. Fungerar såklart även bra som joggingslingor för den som vill hålla formen.

Här saluförs nu ett förstklassigt boende, ett tillfälle att förvärva en 1920-talsvilla i yppersta skick. Allt är genomgånget 2014, vilket borgar för många bekymmersfria år utan att behöva tänka på renovering. En villa för den som ställer höga krav på sitt boende. Ett hus för den kräsne.

Välkommen in...

HALL - Dubbeldörrar leder in i välkomnande och ljus entréhall. Insteg på tålig marmor som möter, av golvmästare inlagt, massivt oljat ekgolv i fiskbensmönster. Ekgolvet är genomgående för hela entréplanet, liksom de vita väggarna. Kapprum för ytterkläder i nisch med fönster.

GÄST-WC - Vägghängd toalett och handfat. Marmor på golv och vita väggar. Vattenburen golvvärme. Inbyggd halogen i tak.

BIBLIOTEK - Vackert rum med burspråk samt ytterligare fönster. Påkostad kakelugn med Mariebergsmönster ger trivsel och värme. Kompassros inlagd i ekgolvet utgör trevlig detalj. Skjutdörrar mot angränsande rum.

KÖK OCH MATRUM - Modernt designat kök med exklusiv Callacattasten som innehåller spår av äkta guld, vilket förgyller tillvaron. Högblanka snickerier i vitt med dolda handtag. Halogenbelysning i tak och som bänkbelysning. Vitvaror delvis integrerade och inbyggda i arbetshöjd. Micro och varmluftsugn från Smeg. Köksö helt i sten med induktionshäll och integrerad fläkt. Fönster mot allmänning. Öppen planlösning mot matrumsdel som rymmer det stora sällskapet. Kakelugn strategiskt placerad så man kan njuta av den både vid matlagning och från bord och sällskapsdel. Stor glasad yta ut mot poolområdet som kvällstid är belyst med flertalet lampor, ett trevligt blickfång. Över matgruppen ett sänkt kassettak vilket ger trivsel och charm. Inbyggd bokhylla i nisch.

SÄLLSKAPSYTA - Via halvöppen planlösning nås sällskapsrummet som har fönster i tre väderstreck, delvis med munblåst skimrande glas. Öppningsbar spröjsad glasvägg ut mot poolområdet i SV. Ett trevligt sätt att binda samman hus med trädgård.
Trallbelagd ALTAN med plats för solsängar och utegrupp. Vy mot POOL som inbjuder till ett dopp den varma årstiden. Sällskapsrummet är lättmöblerat och rymmer med lätthet stor soffgrupp med mera. Ett rum för trivsamma hemmakvällar eller representation.

ÖVERVÅNINGEN nås via öppen trappa från entréhall. Originaltrappa med avlutad furu.

ÖVRE HALL - Ljus hall med dubbel altandörr ut mot 8 meter lång altan i bästa SV-läge. Här njuter man av sol från morgon till kväll. Lång till granne och fin vy över pool och tomt. Hallen är möblerbar. På övervåningen ligger genomgående slipat och lutat furugolv. Väggarna är vita. Gott om förvaring i garderobsvägg med dörrar tapetserade i mönstrad tidstrogen tapet.

ALLRUM - Trivsamt rum som kanske blir barnens TV-rum. Fint ljus från stora fönster i SV. Halogenbelysning i tak vilket finns i de flesta av husets ytor, ofta dimbara.

SOVRUM 1 - Fönster i väster. Plats för säng och arbetshörna.

SOVRUM 2 - Fönster i norr mot allmänning. Inbyggd förvaring och sängplats i nisch. Rymmer även skrivbord.

MASTER BEDROOM - Ljust rum med fönster i två väderstreck. Plats för dubbelsäng samt byråer. Skjutdörr mot allrum.

DUSCHRUM - Elegant våtrum helt i beige kalksten med dusch bakom tonad råglasvägg. Vägghängd wc, handfat i kommod, handdukstork. Fönster för dagsljus och vädring. Golvvärme från elslingor. Led-belysning i tak.

NEDERVÅNING nås via trappa i entréhall. Dekorativt runt fönster i trapphus. Marmortrappa med belysning.

NEDRE HALL - Luftig och ljus tack vare dagsljus och inbyggd halogenbelysning i tak. Nedervåningen har ett genomgående golv av Carreramarmor under vilket det ligger vattenburen golvvärme. Praktiskt, tåligt och stilfullt. Vita väggar är även här genomgående. I nedre hallens förlängning finns köksmodul med ho och keramikhäll med två plattor. Möjlighet att sätta in kyl finns. Detta ger bra förutsättning för att skapa tonårsavdelning, kontor eller kanske uthyrningdel i detta plan.

ALLRUM/SOVRUM 5 - Stort allrum med egen ingång genom dubbla dörrar. Fint ljus från flertalet fönster i två väderstreck. Garderobsvägg med ett stort antal garderober löper utmed vägg i allrum och nedre hall.

SOVRUM 4 - Lättmöblerat rum som rymmer dubbelsäng. Inbyggd nisch. Fönster i norr.

TVÄTTSTUGA/PANNRUM - Effektivt tvättstuga i kalksten med tvätt och tumlare från 2014. Arbetsbänk samt förvaring i överskåp. Bergvärmeanläggning 2014 samt varmvattenberedare.

BADRUM/BASTU - Ett badrum med SPA-känsla. Stort och exklusivt med mönstersatt marmor i svart och grått. Ellipsformat fristående badkar. Vägghängd wc, handdukstork, handfat i sten samt dusch bakom tonat råglas.
Bastu bakom glasade väggar. Fönster i två väderstreck.

FÖRRÅD - Gott om plats för förvaring.

VINKÄLLARE/KASSASKÅP - Perfekt att lagra vin samt inbyggt kassaskåp, för säkerhets skull.

GARAGE - Nyrenoverat garage strax invid källarentré med halogenbelysning i tak och nygjutet golv med avlopp.

Sammanfattningsvis ett synnerligen ljust, yteffektivt och tilltalande boende som svårligen låter sig beskrivas i ord.
Ett hus att längta hem till!

Varmt välkommen på visning av Sollerövägen 12!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1922

Uppvärmning

Ny bergvärme installerad 2014

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 juni 2014
Energiklass: G
Energiprestanda: 214 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas & 1-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Bandslaget plåttak
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

En luftigt belägen villa granne med allmänning. Genomgripande renoverad 2014 både in- och utvändigt samt med nyanlagd tomt där pool 8x4 och 1.40 djup, gjutits. Nytt tak, dränering gjord, el omdragen, stammar bytta m.m. Belägen i bästa SV-läge vilket ger sol från morgon till kväll och ligger inramad av grönska den varma årstiden. Stor trallbelagd altan invid, vilket ger perfekt plats för grillen. Här njuter man gärna av sköna grillkvällar med nära och kära i kvällssol. Kanske unnar man sig ett svalkande dopp under varma sommarkvällar.
Här finns gott om tid för rekreation och njutbara stunder eftersom huset är helt nyrenoverat och inte torde kräva något underhåll på många år framöver. Drömvilla för familjen med de bästa förutsättning att hålla kontor i källarplan, för den som vill jobba hemifrån.

Grusade gångar runt huset och grusad uppfart, från Nockebyvägen, som rymmer flera bilar. Nylagd gräsmatta. Häckar ramar in tomten. Mot Sollerövägen grind och nygjuten trappa med belysning i steget. Huset har en genomtänkt kvällsbelysning både runt fasad och runt pool. På tomten några fruktträd samt tillfälle för den odlingsintresserade att plantera ytterligare i de nygjutna rabatterna som omgärdar poolen.

SÄLJAREN INFORMERAR:
- Diskreta kameror bevakar fastigheten, vilka kan kopplas till Iphone eller vaktbolag.
- Tomten gränsar mot allmänning som fastighetsägaren sköter och i gengäld nyttjar som "egen" tomt enligt muntligt avtal med kommunen.
- Bergvärmeanläggningen från 2014 är borrad till 220 meter. Varmvattenberedare från 2014 om 300 liter.
- Kakelugnarna är provtryckta och har inte eldningsförbud. Kakelugn i allrum dock på gränsen, och bör tätas framledes.
- Husets taxerade yta är 135 + 64 kvm. Huset är tillbyggt 2014 och angiven yta i objektsbeskrivningen är uppmätt yta.
- Dokumentation på renoveringar finnes, vilka är fackmannamässigt utförda.
- Bandslaget plåttak lagt 2014
- Nygjuten pool 2014 som är uppvärmd och kopplad till reningsverk beläget bakom garage. Luftvärmepump värmer poolen.

Husets energideklaration är upprättad innan bergvärmeanläggningen monterades och är därav inte relevant.

Fastighetsbeteckning

Rubriken 3

Allmänt om fastigheten

Kommentar

Relevanta driftskostnader finns ej då säljaren endast bott i 2 månader och värmekällan är utbytt.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

7 120 000 kr, varav byggnadsvärde 2 120 000 kr

Summa pantbrev

5 700 530 kr

Tomt

Areal: 740 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Avtalsservitut: Villa

Om området

Bromma Höglandet

Höglandets stilfulla villaidyll erbjuder blandad arkitektur tack vare att detta område, unikt för Västerled, tillät friköpning av tomtmark. Sådeles uppförde här privata byggherrar villor av varierande arkitektur och storlek. Bebyggelsen uppfördes huvudsakligen på 1920- och 1930-talet. Området blev en stadsdel 1934 och namnet nyskapades efter Höglandstorget, som fått sitt namn av topografin.Vid Höglandstorget ligger välrenomerad Sushirestaurang, frisör samt några småbutiker. Här ligger även eftersökta Höglandsskolan. Vid Höglandstorget finns sedan 1926 en spårvagnshållplats på Nockebybanan. Avståndet till station Alvik är 4,1 kilometer.
Som Höglandsbo bor du ett stenkast från Mälaren och är omgiven av vacker natur. Drottningholms slott och Judarns naturreservat finns på behagligt avstånd och utgör båda en unik miljö att vistas i. Höglandet har en av landets högsta medelinkomster och är mycket eftersökt för sin trivsamma atmosfär.

Kommunikation

12:ans spårvagn har hållplats här och tar dig smidigt till Alvik på 10-15 minuter för vidare färd med tunnelbanan till city. Förutom 12:ans spårvagn avgår bussar regelbundet från Nockeby busshållplats mot Mälaröarna och Brommaplan.

Närservice

Höglandstorget är ett litet lugnt och vackert torg med ett antal småbutiker. Närhet till granntorget Nockeby torg som når på några minuters gångväg erbjuder ett större utbud av butiker. Här hittar du matbutik, restauranger, apotek, klädbutiker, bageri, blomsteraffär, postservice och diverse småbutiker.

Karta

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte