Enhörningsgränd 10

Bilder

  • Såld!
  • Underbar vy mot koloniområde
  • Dubbla helglasade altandörrar ut mot balkong
  • Ljus sällskapsyta med utgång till balkong
  • Underbar vy mot balkong i bästa sydvästläge
  • Ljust och luftigt kök med vacker vy mot grönska

Enhörningsgränd 10 , Bromma Stora Mossen , Stockholm

Eftersökt gavellägenhet idylliskt beläget med fin vy över prunkande koloniträdgårdar. Smakfullt boende med påkostade materialval och nyskickskänsla. Ljus sällskapsyta med utgång till generös balkong med kvällssol. Inbjudande kök, bra sovrum och stilfullt våtrum. Lugn idyll nära T-bana, bra skolor, bollplaner m.m

98 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
5 979 kr Inkl värme, VA, basutbud kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
98 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
2003
Driftskostnad:
340 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

98 kvm

Rumsbeskrivning

Enhörningsgränd 10 är lugnt belägen i grönskande Västerledsidyll. Eftersökt adress på behändigt gångavstånd till såväl T-bana som charmiga Ålstens Torg och Stora Mossens friluftsanläggning med bl a fotbollsplaner, idrottshallar och skridskobanor på några stenkasts avstånd. Granne med koloniträdgårdar som blommar vackert från vår till höst och med förstklassiga skolor och dagis strax intill. Buss ner till Alviks Torg med stort butiksutbud.
2004 stod de, av JM byggda, fastigheterna i Stora Mossen klara för inflyttning. Ett "lagom stort" område där man på ett bra sätt varvat radhus med fristående villor och flerfamiljshus. Ett område som blommar och grönskar vackert och de små lugna innergränderna är barnvänliga och charmiga. Innertorg och små lekplatser ger en gemytlig atmosfär. Genomgående för området är de påkostade materialvalen och den stilfulla arkitekturen som med sin lugna färgsättning smälter väl in i miljön. Fokus har legat på kvalitet, vilket gör att husen invändigt såväl som utvändigt åldras vackert. Man har jobbat med material som massiv ek, kalksten och granit. Gediget och elegant.

Solig gavellägenhet med vacker vy från fönster i flera väderstreck, vilket gör den extra trivsam. Balkong med dag- och kvällssol som vetter mot välskötta koloniträdgårdar. Plats för sittgrupp och litet växthus, för den som är odlingsintresserad.. En perfekt plats för middagar med nära och kära...

Välkommen in...

HALL: Rymlig möblerbar entréhall med bra plats för avhängning av ytterkläder. Ekgolv och vita väggar.

SÄLLSKAPSRUM: Inbjudande rum där ljuset flödar in från fönster i två väderstreck. Helglasade altandörrarna ger en fin vy ut mot den trivsamma balkongen, som den varma årstiden blir ett trivsamt extrarum och binder samman ute med inne. Sällskapsrummet rymmer både sittgrupp och matsalsdel om man så önskar. Luftigt och ljust rum där den vackra grönskan invid fastigheten utgör ett fint blickfång i rummet. Ekgolv och vita väggar, en tacksam bas att möblera mot.

KÖK: Välplanerat och ljust kök från Myresjö med vita snickerier och arbetsbänkar i trä. Fullt utrustat. Plats för rejält matbord vid fönster mot grönska. Gavelfönster ut mot balkongen ger extra charm till matplatsen. Vita väggar och ekgolv..

SOVRUM 1: Här ryms utöver dubbelsäng även lättare möblemang. Garderobsvägg ger gott om plats för kläder. Ljusinsläpp via 3-luftsfönster. Ekgolv och ljusa väggar. Passage in till sovrum 3.

SOVRUM 2: Rummet är beläget invid köket. Plats för säng samt arbetsbord. Fin utsikt mot trädgårdarna. Ekgolv och vita väggar.

SOVRUM 3: För dagen walk-in-closet. Ett trevlig barnrum med plats för säng och arbetshörna. Ekgolv och vita väggar. Dubbla fönster mot grönska.

DUSCHRUM: Smakfullt våtrum som är helkaklat. Grått klinkergolvet med komfortvärme samt vitkaklade väggar med en ljusblå fondvägg. Vägghängd toalett samt handfat. Ovan handfatet en stor spegel infälld i kakelväggen liksom en praktisk hylla i granit. Dusch bakom glasvägg.
Duschen kan enkelt ersättas av badkar, för den som så önskar.

Under en rejäl arbetsbänk i trä har man placerat tvättmaskin samt tumlare från Electrolux. Gott om förvaring i överskåp.

Ett efterlängtat tillfälle att förvärva en mycket ljus och trivsam lägenhet synnerligen välplacerad. Ljuset flödar in och ger det "lilla extra" till ett i övrigt tilltalande boende.
Bekymmersfritt och tilltalande i lugna kvarter där omsättningen är mycket låg. Här trivs man och bor länge!

Varmt välkommen till Enhörningsgränd 10!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns

Avgift

5 979 kr Inkl värme, VA, basutbud kabel-TV

Driftskostnad

4 088 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 880 kr
Försäkring: 1 208 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,7484%

Andel av årsavgiften

1,7484%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2003

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 februari 2009
Energiprestanda: 125 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Tvättstugan 5

Förening

Namn

Brf Stora Mossen 1

Om föreningen

Föreningen bildades 2003 och äger fastigheterna Tvättstugan 5 och 6 som består av 8 st punkthus med totalt 59 lägenheter.
Föreningen disponerar över 52 P-platser. Föreningen disponerar även ett antal P-platser avsedda för gästparkering.
Föreningen delar också på en gemensam tvättstuga i port nummer 6.
Fastigheterna upplåtes med tomträtt och är avgiftsbefriade fram till 2021-10-31.
Vid överlåtelse debiterar föreningen en överlåtelseavgift om ca 1.170 kr samt vid pantsättning en pantsättningsavgift på ca 450 kr.
Föreningen kommer få ett större garantiarbete utfört på husen via JM som startar under 2016 men kommer alltså inte påverka föreningens ekonomi då det rör sig om en garntiöverenskommelse med byggbolaget, se bilaga under fliken dokumnet.
Förening har på senare tid skrivit om sina lån till en mycket mer förmånlig ränta än tidgare vilket påverkar ekonomin positivt.

Föreningen har en mycket informativ hemsida:
www.storamossen1.se

Om området

Bromma Stora Mossen

Trivsamma Stora Mossen med sitt centrala men ändå skyddade läge i Västerled. Högt och ljust med gott om gröna inslag. Bra skolor på nära håll och daghem likaså. Olika inriktningar såsom tex Bromma Montessori på gångavstånd. Ålstensskolan, Äppelviksskolan och Bromma gymnasium, även dessa på nära håll. Eftersökt område med liten omsättning. På behändigt avstånd ligger även Solviksbadet med härlig badstrand och vackra omgivningar samt Drottningholms- och Bromma golf. Åkeshovs simhall, med inomhusbassänger. Ridskola och härliga rekreationsområden i bla Judarns naturreservat. Alviks Torg håller med bla tennis, gym och butiker samt restauranger. Kort sagt, ett läge med närhet till "det mesta".

Kommunikation

Citynära med ca 10 minuters pendlingsavstånd med bil och lite drygt det med T-bana eller 12:ans spårvagn.

Närservice

Alviks Torg på gångavstånd med ett flertal småbutiker, banker, tennis och kommunikationer. Alléparken med café och smårestauranger, även det på gångavstånd. Stora Mossens idrottsplats med bollplaner och ishallar på behändigt avstånd.

Karta

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte