Stavgårdsgatan 82

Bilder

  • Såld!
  • Pampig 1920-talsvilla i Stora Mossen
  • Vacker Västerledsvilla i mycket fint skick
  • Vacker sällskapsyta på entréplan
  • Titt in i elegant matsal
  • Matsal med vackert fönster och elementskydd

Stavgårdsgatan 82 , Bromma Stora Mossen , Stockholm

Stilfull välbelägen Västerledsvilla ca 360 kvm trivsamt tillbyggd och genomgående renoverad. Vackra originaldetaljer bevarade från byggår 1929. Luftiga ljusa sällskapsytor, påkostat kök, minst fem rymliga sovrum. Fyra våtrum och SPA-avdelning i källarplan. Dubbelgarage. Nära T-bana, 10 min pendelavstånd till City.

215 kvm, 9 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
215 kvm
Biarea:
100 kvm
Tomtarea:
545 kvm
Byggår:
1929
Driftskostnad:
3 708 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

9 rum varav 5 - 7 sovrum

Boarea

215 kvm

Biarea

100 kvm

Rumsbeskrivning

Elegant och stilfullt tillbyggd Västerledsvilla med härliga sällskapsytor och ett helt fantastiskt kök med påkostade snickerier i massivt trä samt högkvalitativa vitvaror. Perfekt hus för den stora familjen med krav på sitt boende. Fem stora sovrum varav tre på övervåningen och två på lättillgänglig och trivsam vindvåning med generös takhöjd. Man kan med enkelhet dela av och skapa ytterligare sovrum, om behov finns. Inte mindre än fyra dusch/badrum av hög kvalitet. Två på övervåning och ett på vindsplanet samt ett med SPA-känsla i källarplan invid rymlig bastu. Toaletter på alla plan är också en stor fördel. Källarplanet är enkelt inredningsbart och kan, om man så önskar, kanske inredas till ungdomsavdelning. Huset genomgick i början av 2000-talet en genomgripande renovering och ombyggnad. 2006 valde man att bygga till huset, där arkitekt varsamt ritade in en stilfull lösning för att inte beröva huset dess atmosfär. Skyddat läge med lättskött tomt och bekväm närhet till T-bana ger en smidig vardag. En drömvilla för den som vill flytta in och slippa renovera. Bekvämt och tilltalande boende i eftersökta kvarter med härlig Brommaidyll och skön harmonisk atmosfär i området.

Välkommen in...

Stensatt gång leder upp till pampig entré med fin inramning från den lättillgängliga tomten.

Generös möblerbar ENTRÈHALL med gott om plats för ytterkläder bakom garderobsvägg med skjutdörrar.
Praktiskt klinkergolv med värme och fint ljus från stora fönster i väster.

PASSAGE med ytterligare förvaringsmöjligheter i garderobsvägg. Fin GÄSTWC med vitt kakel och mosaik.

INRE HALL som vackert öppnar upp mot husets generösa ytor. Stavlagd ekparkett på golv och gott om plats för hallmöbeln.

SÄLLSKAPSYTA som erbjuder härlig rymd och gott om plats för rejäl soffgrupp. Hörnställd öppen spis utgör vackert blickfång. Ljusinkast i såväl öst, syd som väst gör rummet ljust och tilltalande. Stavlagd ek på golv och fina skjutdörrar som avdelar mot MATSALSDELEN. Här ryms det stora sällskapet runt bordet. Gavelfönster på sällskapsrummen som är blyinfattade. En härlig yta för fest och representation eller trivsamma hemmakvällar.

Hemtrevligt öppet KÖK med gott om plats runt matbordet. Ljust och tilltalande med flera fönster ut mot tomten. Fin grönskande inramning. Exklusiva snickerier från Nisseby Snickeri i massivt trä. Vitbetsade luckor och stommar i körsbär. Massiva ektiljor på golvet. Gott om förvaring och bra arbetsytor. Nya vitvaror med 80cm bred induktionsspis från Smeg. Frihängande fläktkåpa, diskmaskin Bosch och micro Electrolux, samtliga i rostfritt. Sidoskåp med vitrinluckor tillför trivsel. Ett kök med härlig atmosfär där familjen gärna samlas för långa middagar eller kanske läxläsning. Från köket når man enkelt källarplan via öppen trappa.

BIBLIOTEK med fin vy över tomten genom glasad vägg och spröjsade fönster. Stavlagt ekgolv och väggar i grågrön ton. Glasade dubbeldörrar med spröjs avgränsar mot hall.

ÖVERVÅNINGEN nås via svängd ektrappa. Övre hall utgör trivsamt TV-rum. Vackert kassettak i original och utgång till ALTAN i väster med härlig kvällssol. Ekgolv och originalcharm i trappnisch.

SOVRUM 1 med fönster i söder samt i väster. Ljust och luftigt med gott om plats för såväl säng som arbetsplats. Walk-in-closet med fönster och plats för mycket kläder. Trägolv. Detta rum är enkelt delbart, om ytterligare sovrum behövs.

SOVRUM 2 med utgång till halvfransk balkong med morgonsol. Perfekt för att vädra sängkläder eller njuta med en kopp morgonkaffe i solen. Gott om plats för dubbelsäng. Garderobsvägg som rymmer mycket. Trägolv och härligt ljus från fönster i såväl öster som syd.

SOVRUM 3 med fönster i norr och öster. Rymmer även det en dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Trägolv.

Dubbla våtrum varav ett stort BADRUM som är stilfullt inrett 2006 med golv och väggar i vacker beige natursten. Snickerier i körsbär från Nisseby. Golvvärme. Fönster för vädring i norr. Hörnbadkar. Kommod med gott om förvaring i sidoskåp. Handfat och vägghängd toalett.
DUSCHRUM med hörnställd dusch bakom välvda plexiväggar. Handfat samt toalett. Klinker och kakel i ljusblå ton. Golvvärme.

VINDSPLAN som är lättillgängligt och mycket trivsamt inrett med full bostandard och smakfulla lösningar. Trägolv och vita väggar. SOVRUM 4 med stort fönster i öster samt dubbla takfönster. Bra med plats för sittgrupp samt sovdel. Trivsamt rum med snedtak och bra takhöjd. DUSCHRUM med glasmosaik i blå toner, handfat samt wc. Garderobsvägg med gott om förvaring.
SOVRUM 5 med fönster i väster rymmer säng samt arbetshörna. Inbyggd garderob.

KÄLLARPLAN är trevligt integrerat med entréplan genom öppet trapphus i köket. Nedre hall med klinkergolv. Ingång till TVÄTTSTUGA som kaklats i vitt. Tvättmaskin samt tumlare och bra med plats för klädvård. Fönster ger fint dagljus. Innanför tvättstugan ligger rymlig SPA-DEL i beige ton där stora matta kakelplattor möter matt mosaik i matchande ton. Dusch samt plats för badkar. Inbyggda halogenspotlights i tak. Rymlig BASTU i anslutning till våtrummet. Lyxigt och avkopplande.

WC med handfat kaklat i grå toner.

Gott om FÖRVARINGSYTOR i källaren samt ett stort GARAGE som rymmer två bilar. KÄLLARENTRÈ som är en praktisk ingång att välja när man har leriga stövlar eller kanske smutsiga hundtassar att torka. Denna del inreds enkelt till en stor tonårsavdelning, om man så önskar. Gott om dagsljus genom flera fönster i källarvåningen. Innanför garage finns PANNRUM med bergvärmeanläggning. Här är även gott om plats för förvaring.

Sammanfattningsvis en klassisk Brommavilla för den stora familjen i fint skick och med gott om charmiga 20-talsdetaljer. Adressen är eftersökt tack vare sitt Citynära läge och det är gott om bra skolor och rekreationsområden i närheten. Ett tidlöst vackert hus att längta hem till.

Varmt välkommen till Stavgårdsgatan 82!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med inredd vind och källare

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 oktober 2014
Energiklass: C
Energiprestanda: 52 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas och 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Stensatt uteplats på tomten där man skyddat sitter och njuter av solen. Altan med kvällssol som nås från husets övervåning.
Lättskött tomt fint inramad av grönska. Barnvänligt och lugnt läge med närhet till såväl T-bana och skolor som grönområden.

Husets taxerade yta är 215 kvm boyta och 100 kvm biyta.
Besiktningsman mätte upp huset till 279,7 kvm boyta samt 82,8 kvm biyta vid upprättande av energideklaration.

Huset har centraldammsugare.

Fastighetsbeteckning

Röken 14

Övriga byggnader

Huset totalrenoverades år 2000 enligt nedan:
Dränerat med 100 mm skivor, plastmatta och singel.
Spillvatten avlett till dagvattenbrunn på tomten.
Ny takpapp, läkt och vindskivor, de gamla lertegelpannorna sparades.
Takfoten målades.
Elen är omdragen i huset.
Nya avloppsstammar i huset.
Tilläggsisolerat och ny puts.
Samtliga våtrum omgjorda.

Tillbyggnad 2008:
Ny entrè byggs på huset.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

44 500 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 500 kr
El: 8 500 kr
VA: 2 500 kr
Renhållning: 2 600 kr
Sotning: 400 kr
Försäkring: 8 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaden från år 2013. Fördelningen mellan uppvärmning och hushållsel är uppskattad

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

7 280 000 kr, varav byggnadsvärde 2 791 000 kr

Summa pantbrev

5 536 550 kr

Tomt

Areal: 545 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Stora Mossen

Trivsamma Stora Mossen med sitt centrala men ändå skyddade läge i Västerled. Högt och ljust med gott om gröna inslag. Bra skolor på nära håll och daghem likaså. Olika inriktningar såsom tex Bromma Montessori på gångavstånd. Ålstensskolan, Äppelviksskolan och Bromma gymnasium, även dessa på nära håll. Eftersökt område med liten omsättning. På behändigt avstånd ligger även Solviksbadet med härlig badstrand och vackra omgivningar samt Drottningholms- och Bromma golf. Åkeshovs simhall, med inomhusbassänger. Ridskola och härliga rekreationsområden i bla Judarns naturreservat. Alviks Torg håller med bla tennis, gym och butiker samt restauranger. Kort sagt, ett läge med närhet till "det mesta".

Kommunikation

Citynära med ca 10 minuters pendlingsavstånd med bil och lite drygt det med T-bana eller 12:ans spårvagn.

Närservice

Alviks Torg på gångavstånd med ett flertal småbutiker, banker, tennis och kommunikationer. Alléparken med café och smårestauranger, även det på gångavstånd. Stora Mossens idrottsplats med bollplaner och ishallar på behändigt avstånd.

Karta

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte