MEDD07DE094723147858B1BBD32114F3963

Vällingby - Råcksta, Vällingby

Vemdalsgatan 4

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,927 inkl 100 mbit/s bredband, värme,vatten & förråd.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea69 kvm
Våning2
Byggår1722/2016
Driftskostnad550 kr/månad

Utgångspris: SEK 3,695,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar

1
November | Sunday
Ring mäklaren för visningstid!
2
November | Monday
Ring mäklaren för visningstid!

Måste upplevas på plats!

***Kontakta mäklaren för privatvisning***

Nu har ni äntligen möjlighet att bli nya ägare till denna lägenhet om 69 kvm som är utöver det vanliga. Den kulturhistoriska byggnad som lägenheten ligger i är byggd 1722 och blev 2015-2016 ombyggt till bostadshus med hjälp av Urban Properties. Urban Properties la ner sin själ i detta projekt vilket syns i lägenheten då de bevarade de tidstypiska detaljerna och eleganta materialval. Denna lägenhet är perfekt för umgänge då du har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, här kan du ha stora middagar med släkt och familj. Lägenheten erbjuder 2 ordentliga sovrum vilket passar den lilla familjen eller om du vill ha det som kontor. Duschrummet har kaklade väggar och fin marmor på golvet med trevlig golvvärme.


* Unikt boende
* Exklusiva detaljer
* För tillfället finns tillgänglig parkeringsplats
* Stabil förening med god ekonomi
* Urban Properties omtalade projekt
* Närhet till tunnelbana

Råcksta är ett expansivt område där infrastruktur med nya butiker och ytterligare bostäder växer fram och skapar en trivsam stadsdel med T-bana och småbutiker "runt knuten". Här bor man med närhet till både stadsliv och natur. På cykelavstånd finns fina badplatser vid Mälarens strand och Grimsta naturreservat som inbjuder till ett rikt friluftsliv.

Om området

Råcksta är ett expansivt område där infrastruktur med nya butiker och ytterligare bostäder växer fram och skapar en trivsam stadsdel med T-bana och småbutiker "runt knuten". Här bor man med närhet till både stadsliv och natur. På cykelavstånd finns fina badplatser vid Mälarens strand och Grimsta naturreservat som inbjuder till ett rikt friluftsliv.

Kommunikation

På gångavstånd ligger Råcksta tunnelbanestation därifrån tar du dig till City på cirka 25 min. Med buss 115 tar du dig till Vällingby på några minuter. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer.

Närservice

I närliggande Vällingby City (2 min med tunnelbanan, eller ca 1 km gångväg) finns fantastisk shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service.

Parkering

Föreningen har 4 parkeringsplatser och i dagsläget är det endast 4 av de 6 lägenheter som har bil.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Råcksta Gård

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lägenheten har genomgående vackra trägolv i hela lägenheten och vitmålade väggar. I taken är det fina vitmålade träbjälkar och på väggarna sitter äldre tidstypiska element. Det fina fönsterna med spröjs skapar ett fint ljusinsläpp.

HALL
När du stiger in i lägenheten möts du först av den välkomnande hallen med bra avhängningsmöjligheter. I hallen kommer du sedan direkt till duschrummet.

DUSCHRUM
Duschrummet har vita helkaklade väggar samt fint marmorgolv med golvvärme. Kombinerad tvättmaskin inbyggt i väggen vilket gör att den inte tar onödig plats i duschrummet. Dusch med duschväggar i glas, wc och handfat med spegel.

VARDAGSRUM
Trevligt vardagsrum som ligger i anslutning till köket vilket gör detta till ett bra ställe att umgås på när du har familj och vänner på besök. Här får du plats med en fin soffgrupp samt möblering för media.

KÖK
Stilrent kök med bra förvaring. Köket har fina ljusgråa luckor, bänkskiva och stänklist i marmor, kyl och frys från SMEG och diskmaskin. Köksö med bänkskiva i marmor med flertalet skåp samt rostfri spis med häll, fläkt och ugn.

SOVRUM 1 och 2
Bostaden har två sovrum, vilket passar den lilla familjen eller om du vill ha det som kontor. Båda sovrummen är rymliga, har gott om förvaring i form av platbyggda garderober samt bra med plats för en dubbelsäng samt annan möblering.
Antal rum
3 rum
Boarea
69 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Pris
SEK 3,695,000 Utgångspris
Avgift
SEK 3,927 inkl 100 mbit/s bredband, värme,vatten & förråd.
Information avgift
I avgiften ingår det bredband, värme, vatten samt förråd.
Driftskostnad
SEK 6,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,200
Försäkring
SEK 2,400
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Driftkostnader är individuella.
Andel i föreningen
19.55 %
Andel av årsavgiften
19.55 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1722/2016
Uppvärmning
Luftvärmepump med vattenburen uppvärmning
Ventilation
FTX-ventilation med värmeåtervinning
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
2-glas träfönster med kopplade träbågar
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Föreningen har 6 lika stora förråd hos Shurgard Vällingby som ingår i avgiften.
Förening
Namn
Brf Råcksta Herrgård
Om föreningen
I samband med att Vattenfall byggde sitt kontorskomplex fanns planer att riva Råcksta gård, men arkitekten för de nya kontorshusen, Sven Danielson, valde att bevara den gamla gården. Under 1967-1968 renoverades byggnaden med målet att återge den det utseende den hade under familjen Reenstiernas ägo. De gamla takmålningarna restaurerades och stadsmuseet lånade ut eldstäder till huset, som finns där än idag.

Gården kom då att användas för representation och konferenser. 2015-2016 byggdes åter den gamla herrgården om till bostadshus. Vid ombyggnaden gjorde man minsta möjliga förändring av den ursprungliga rumsstrukturen. Ombyggnaden skedde i nära samråd med byggnadsantikvarisk expertis. Restaureringen nominerades 2017 till ROT-priset, som är Stockholms byggmästareförenings årliga utmärkelse till ombyggnationer som särskilt tillvaratar särdrag och kvaliteter i ursprunglig bebyggelse.

Här skapade man sex lägenheter, fyra treor och två ettor som idag tillsammans bildar Brf Råcksta Herrgård. De boende har en gemensam gård med utemöbler och grill. Fasaden renoverades också i samband med ombyggnaden och är i mycket fint skick med slät panel målad i ljus gult och med fönster och foder i grått. Taket är brutet, valmat och tegelbeklätt. Föreningen har egna parkeringsplatser vid huset.

Förutom närhet till kommunikationer (200m till T-bana) innebär Vällingby också närhet till natur med bland annat härliga promenad- och joggingstråk kring Grimsta-naturskog och Kanaan-badet. Solid förening med mycket god ekonomi.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
6
Tv och bredband
Fiber indraget via Telia. Internet om 100/100 Mbit/s ingår i avgiften.
Parkering
Gratis i området. Föreningen har 4 p-platser för 700 kr /mån. Separat kö tillämpas.
Ekonomi
Inga kommande höjningar.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja

Karta

Vällingby - Råcksta Vällingby

Vemdalsgatan 4

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg