190

Vasastan Birkastan, STOCKHOLM

Tomtebogatan 12 A, 1 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,770 Va & Värme (obligatoriskt tillägg tillkommer avseende BB/TV/Balkong om 190 kr).
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea65 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer00015
Byggår1904

Varmt välkomna till en ljus och välplanerad sekelskiftestrea i hjärtat av Birkastan! Smakfullt renoverad trea i ostört läge i gårdshus. Fastigheten byggdes 1904 och har därav en del vackra tidsenliga detaljer såsom en generös takhöjd, stora fönster, furugolv, takrosett, speglade dörrar och fönsternischer. Stor soldränkt balkong i söderläge. Helkaklat badrum utrustat med tvättmaskin och ett fullt utrustat kök med utmärkt förvaring.

Solid förening med god ekonomi och mycket låga avgifter i vacker sekelskiftesfastighet. Här bor du på en populär adress i Birkastan med närhet till allt vad man kan önska sig. Restauranger, caféer och barer finns runt hörnet och kommunikationsutbudet är stort med både bussar, tunnelbana och pendeltåg.

- Tyst och ostört läge i gårdshus.
- Genomgående och optimal planlösning.
- Balkong i soligt söderläge.
- Föreningen äger marken.
- Stabil Brf med mycket god ekonomi.
- Låg månadsavgift.

DRIFTSKOSTNADER:
El: Ca 375 kr/mån.
Hemförsäkring: Ca 305 kr/mån.

Summa: Ca 680 kr/mån.

Baserat på 2 personer i hushållet.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

OMRÅDET
Attraktivt läge i Birkastan som är ett av Stockholms absolut populäraste områden. Upplev pulsen på Rörstrandsgatan med ett stort utbud av mysiga restauranger, designbutiker och populära fik. Ett stenkast från Karlbergs slott med motionsslinga och vackra promenadstråk längs kanalen. Ca 20 minuters promenad till vackra Hagaparken.

Över bron finns Kungsholmen med bra shopping i Västermalmsgallerian. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, flygbussar samt flertalet bussar. Pendeltåg finns vid Odenplan.

ÖVRIGT
Obligatoriskt tillägg avseende TV/Bredband tillkommer om 165 kr/månad samt tillägg avseende balkongunderhåll 25 kr/månad.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Årsredovisning 2018
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Följande planlösning presenteras:

Hall: Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder i form av hatt- och skohylla. Vitmålade väggar och vitlaserat furugolv. En inbyggd garderob finns i anslutning till hallen. Utrymme finns för fler garderober eller möblering i inre hallen. Vitmålade väggar och vitlaserat plankgolv.

Kök: Smakfullt och välplanerat kök i ljusa kulörer. Ljusgråa luckor, vitt kakel ovan bänkskiva i sten. Här finns utrymme för matplats med plats för 4 personer. Utrustad med kyl/frys, spis, ugn, fläkt och diskmaskin. Gott om förvaring med högskåp och dubbla överskåp byggda upp till taket. Vitmålade väggar och vitlaserat plankgolv.

Vardagsrum: Rymligt sällskapsrum med plats för soffgrupp, fåtölj och tv-möbel. Utgång till bostadens soldränkta balkong. Vackert furugolv.

Balkong: I soligt söderläge med utrymme för balkongmöbler och planteringar.

Master Bedroom: Större sovrum med plats för dubbelsäng, byrå och skrivbord. Optimal förvaring i form av en stor dubbelgarderob med vita skjutdörrar. Vitmålade väggar och furugolv.

Sovrum: Perfekt disponerat som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Här erbjuds plats för säng, skrivbord och garderober. Vita väggar och furugolv.

Badrum: Helkaklat badrum i ljusa, smakfulla färgval. Vitt klinker på golv och vitt kakel på väggarna. Utrustat med takdusch samt handmodul, vikbara duschväggar av glas, wc, handfat med kommod, spegelskåp, vägghängt skåp, golvvärme, tvättmaskin och bänkskiva ovanpå tvättmaskinen för mer arbetsyta samt plats för tvättkorgar under.

Varmt välkommen på visning!
Antal rum
3 rum
Boarea
65 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 2,770 Va & Värme (obligatoriskt tillägg tillkommer avseende BB/TV/Balkong om 190 kr).
Andel i föreningen
4.16 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadsfastighet
Byggnadsår
1904
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 10/8/2008
Energiprestanda primärenergital
112 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Brf Modellen
Om föreningen
Brf Modellen registrerades 1990 och består av 19 medlemslägenheter i fastigheter byggda 1904. Byggnadens totalyta är 1 439 kvm varav hela utgör lägenhetsyta. Marken till fastigheten innehas med äganderätt. Med endast ca 900 000 kr i långfristiga lån och ca 300 000 kr i kassan så anses ekonomin vara mycket god.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Gemensam tvättstuga finns i fastigheten med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Gemytlig innergård finns för föreningens medlemmar att utnyttja med utemöbler och grönska. Barnvagnsrum finns vid entrén mot Tomtebogatan, cykelställ under tak finns på gården.
Antal lägenheter
19
Parkering
För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.
Renoveringar
2019: Upprustning av mellangården.
2017: Utbyte av tekniska installationer.
2016: Upprustning av tvättstugan.
2015: Renovering av bakre gården.
2015: Målning av fönstrens utsida.
2014: Målning av södersidans tak på gatu- samt gårdshuset.
2014: Spolning av stammar
2013: Dragning av bredbandsfiber till samtliga lägenheter
2012: Injustering av värme. Byte av gruppventiler och nya termostatventiler på alla element
2011: Ny tvättmaskin
2010: El på gatuhusets stuprör
2009: Nytt styrsystem till hissen
2006: Ny hisskedja
1975-1980: Byte av vatten- och avloppsstammar
1975-1980: Byte av el-stigar
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Ja.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Vasastan Birkastan STOCKHOLM

Tomtebogatan 12 A, 1 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg