230
MEDBFE1352E877C4DC296F971188B6503F5

Stråvägen 1 Viksjö, JÄRFÄLLA

Viksjö, JÄRFÄLLA

Stråvägen 1


PRIS (utgångspris)1 895 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

68 kvm

VÅNING

4 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

47

MÅNADSAVGIFT

4 756 kr

BYGGÅR

1968

PRIS

1 895 000 kr Utgångspris

Eftertraktade 2:a på 68 kvm i mycket gott skick och med eftertraktad planlösning till salu. Lägenheten erbjuder bl a stort och mycket välutrustat kök med matplats med direkt utgång till insynsskyddad balkong. Helkaklat och stort WC-/duschrum, rymligt vardagsrum med parkettgolv och fransk balkong. Gångavstånd till såväl busshållplats vid Viksjöleden, som till Viksjö centrum, med brett utbud att handel, service och restauranger. Görvälns naturreservat med stora strövområden och Mälarens orörda strand, med badklippor och strandbad finns på cykelavstånd.

Bilder

MEDBFE1352E877C4DC296F971188B6503F5
MEDAB2792B36ACE4678B9EBF819913702A0
MEDC3F3FB13C7894EF6BA28CEE94BE86C5B
MEDB6BD1C898AC3411AAE6231126094C440
MED8B45BC4BB8D04BFF9DCC34360BAB7F17

Planritningar

planskiss stråvägen

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

68 kvm

LÄGENHETSNUMMER

47

VÅNING

4 av 6, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

4 756 kr

BYGGÅR

1968

PRIS

1 895 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Hall:
Välkomnande och öppen hall som är integrerad med köket i en luftig planlösning med ett ljust laminatgolv och målade väggar. Stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar ingår i köpet.

Kök:
Ljust kök i en modern och öppen planlösning med mörkt golv och ljusa väggar. Köksdel med matplats för 6-8 personer. Köket renoverades 2020 med vita köksluckor och med goda möjligheter till förvaring samt kakel ovanför den generösa arbetsbänken i marmorimiterad laminatskiva. Maskinell utrustning: kyl och frys, spishäll, köksfläkt, varmluftsugn och inbyggd mikro. Utgång till den möblerbara balkongen.

Balkong:
Morgonsol och med plats för möblemang. På betonggolvet ligger ett golv av trätrall.

Badrum:
Stor WC-/duschrum som renoverades december 2022.
Kakel och klinker, tvättställ med kommod och spegel ovan.
WC-stol och handukstork samt stort duschutrymme med takdusch.

Sovrum:
Rymligt med parkettgolv och målade väggar.
Plats för dubbelsäng samt mindre arbetsplats.

Vardagsrum:
Ljust vardagsrum med laminatgolv och ljust målade väggar.

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Nina Strange, nina.strange@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar. Mer information om föreningen finns att hämta på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/eken/om-foreningen/.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Om området

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö.
I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

KOMMUNIKATION

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 18 min resa till Odenplan. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

NÄRSERVICE

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger samt bankkontor. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,3741 %

REPARATIONSFOND

4 790 kr

Ekonomi

EL

7 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

7 000 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

3

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

100 909 kr Baserad på årsredovisningen 2021
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1968

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-08-18

ENERGIKLASS

E

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas fönster

Förening

NAMN

HSB Brf Eken i Järfälla

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

270

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

84

EKONOMI

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp som betalas enligt föreningens stadgar. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm.

Inför 2020 höjdes avgiften med 3 %.
2021: En avgiftshöjning på 5%.
2022: En avgiftshöjning på 5%. Fortsatt indexjustering/avsättning till kommande renoveringar kan komma ske pga stambytet. Ett lån kommer tas i samband med renoveringen, men belåningsgraden i dagsläge är relativt låg.
2023: Årsavgifterna för bostad kommer att höjas med 15 % från den
1 januari 2023. Detta innebär en förstärkning av intäkterna med ca 2 miljoner kr.
IMD-priset på el kommer också att justeras till 3,5 kr/kWh från 1 januari 2023. Även
avgiften för p-platser och garageplatser kommer att justeras med ca 10 %.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 312 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Varje bostadsrättsinnehavare är ansvarig att teckna egen försäkring för bostadsrätten. Bostadsrättstillägg ingår ej i avgiften.

2022: TryggHansa som försäkringbolag för de hr lägst premie, varje lägenhetsinnehavare får teckna egen försäkring för bostadsrätten

OM FÖRENINGEN

Välkommen till Brf Eken som består av 270 lägenheter och 84 lokaler (inkl förråd) fördelade på 9 höghus med hiss. Byggår 1968.

Tvättstuga, cykelförråd och 2 st hobbyrum samt en föreningslokal på Stråvägen 4 finns att tillgå. Källarförråd till samtliga lägenheter.
Föreningen tillämpar enhetsmätning av elen via företaget Home Solutions, faktura skickas 1 gång/kvartal och specificeras på hyresavin. Detta innebar att du som boende betalar för den el du/ni verkligen förbrukar.

Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB Stockholm, vilket är en förutsättning för att bli medlem i bostadsrättsförening

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/norrastorstockholm/eken

Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Med reservation för ändringar.

TV OCH BREDBAND

Bredband: Föreningen har avtal om gruppanslutning via Telenor som levererar 100 mb. Kostnaden ingår i din månadsavgift.
TV: Föreningen har avtal om gruppanslutning, Fiber TV, via Telenor. Grundutbudet T-1 Bas ingår i månadsavgiften.

PARKERING

Parkeringsplatser finns i föreningen med eller utan el, samt garage. 85 p-platser och 242 garage-platser. Parkeringsplats utomhus 200 kr. Garageplats mindre 330 kr . Det blir lite trångt på dessa platser om man har tre stora bilar bredvid varandra. Därför har ett antal platser gjorts om till större platser. Mellan pelarna i de nedre garagen har hittills tre parkeringsplatser fått plats. Nu har föreningen delat utrymmet på två parkeringsplatser vilket gör det lättare att stiga i och ur bilen.
Garageplats mindre med motorvärmare (ej laddplats) 400 kr. Garageplats stor plats 495 kr. Garageplats stor plats med motorvärmare (ej laddplats) 565 kr Mc-plats låst bur för flera Mc 140 kr. Separat kö via HSB. Föreningen kommer under året att installera laddplatser. I dagsläget ser det inte ut bli egna laddparkeringsplatser utan man kommer att få ladda och sedan flytta bilen. Hur betalning m m ska ske är inte klart. Enligt HSB finns möjlighet för köparen att ta över säljarens befintliga garageplats.

RENOVERINGAR

Utförda:
2013: Byte av takpapp
2014: Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum samt alla föreningens soprum.
2016/17: Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen.
2015/16 Spolning av stammarna i byggnaderna. De spolas vart 5:e år, då utförs besiktning av stammarna samt underhåll.
2020: Avloppsledningarna i bottenplattan/sulorna, de liggande avloppsstammarna, har relineats.
2021: En total renovering av samtliga hissar.
2021: Påbörjad byte av tvättmaskinerna i tvättstugorna
- pumpar och ventiler till luftflöde har byts ut

Kommande renoveringar:
Stambyte kommer att genomföras under 2022-2023. För detaljerad tidsplan och mer information hänvisas till föreningens hemsida - https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/eken/nyheter/information-om-kommande-stambyte-i-brf-eken/.
Preliminära start datum för stambyte:
2022: Stråvägen 1,3,5 vecka: 32,38,42
2023: Axvägen 2,4, 8 och 6 vecka: 1,6,32 och 37, Stråvägen 4 och 2 vecka: 11 och 16

Karta

Järfälla Viksjö

Stråvägen 1

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg