MED289A8EEE3670437691EAC869AF4C102C

Himmelen som granne!

Viksjö, Järfälla

Stråvägen 1

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,306 inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea88 kvm
Våning6 (hiss finns)
Lägenhetsnummer56
Byggår1968
Driftskostnad417 kr/månad

Accepterat pris: SEK 2,150,000

Gavellägenhet om 3 rok på 88 kvm högst upp i huset med hiss och utsikt mot 2 väderstreck! Här ges ett unikt tillfälle att skapa sitt drömboende efter eget tycke och smak. Lägenheten erbjuder 2 sovrum, kök med utgång till inglasad balkong, vardagsrum med fransk balkong, badrum och tvättstuga samt klädkammare. Gångavstånd till Viksjö C och buss!

Om området

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med ca 20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger och bankkontor. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
88 kvm
Areakälla
föreningens information
Entré
Ljus och stor hall med goda förvaringsmöjligheter på lång hatthylla och garderob. Längre in i hallen finns linneskåp och ytterligare en garderob, samt en klädkammare med generös förvaring på hyllor och stänger. Plastmatta och ljus tapet.
Vardagsrum
Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med fransk balkong och en fantastisk utsikt mot Jakobsberg och den gröna naturen. Här finns plats för både soffa och matsalsbord för den som önskar samt övrigt möblemang. Parkettgolv och ljus tapet
Kök
Stort kök i original med matplats för ca 4 personer. Vita luckor och två rader vitt kakel ovanför vit laminatskiva respektive rostfritt. I köket finns spisugn, fläkt med kryddhylla och kombinerad kyl/frys. Mörk plastmatta och ljus tapet. Härifrån finns anslutning till den inglasade balkongen i sydväst med eftermiddags-/kvällssol.
Badrum
Original badrum med ljus våtrumsmatta och -tapet. WC-stol( 2019), tvättställ, spegelskåp med förvaring och duschkabin.
Tvättstuga
Ljus tvättstuga med ljusinsläpp från fönster, tvättställ och arbetsbänk med trådbackar under. Tvättmaskin (Candy). Grön våtrumsmatta och -tapet.
Sovrummen
I det stora sovrummet finns plats för dubbelsäng och annat möblemang, samt förvaring i två garderober. Grå plastmatta och ljus tapet. Sovrummet nås från hallen.
I det andra rymliga sovrummet finns plats för enkelsäng och övrigt möblemang.Heltäckningsmatta samt ljusa väggar. Detta sovrum nås från tvättstugan, möjlighet att öppna en öppning från vardagsrummet också.
Information
Bostadsrättshandlingar: Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken viktiga dokument eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Undersökning av bostad och förening: Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning: Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 6, hiss finns
Pris
SEK 2,150,000 Accepterat pris
Avgift
SEK 4,306 inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
Driftskostnad
SEK 5,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,500
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
0.42942 %
Andel av årsavgiften
0.42942 %
Byggnad
Byggnadstyp
6-våningshus med hiss
Byggnadsår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX-system
Energideklaration
Utförd 8/8/2018
Energiklass
F
Energiprestanda
163 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas fönster
Allmänt om lägenheten
Övrigt
- Förråd
- Tvättstuga
- Balkong med em-/kvällssol
Förening
Namn
HSB Brf Eken i Järfälla
Om föreningen
Välkommen till Brf Eken som består av 270 lägenheter och 84 lokaler (inkl förråd) fördelade på 9 höghus med hiss. Byggår 1968.

Tvättstuga, cykelförråd och 2 st hobbyrum samt en föreningslokal på Stråvägen 4 finns att tillgå. Källarförråd till samtliga lägenheter.
Föreningen tillämpar enhetsmätning av elen via företaget Home Solutions, faktura skickas 1 gång/kvartal och specificeras på hyresavin. Detta innebar att du som boende betalar för den el du/ni verkligen förbrukar.

Hemsida
www.hsb.se/norrastorstockholm/eken.
Organisationsform
Bostadsrätt
Tv och bredband
Bredband: Föreningen har avtal om gruppanslutning via Bredbandsbolaget som levererar 100 mb. Kostnaden ingår i din månadsavgift.
TV: Föreningen har avtal om gruppanslutning, Fiber TV, via Bredbandsbolaget. Grundutbudet T-1 Bas ingår i månadsavgiften.
Parkering
Parkeringsplatser finns i föreningen med eller utan el, samt garage. 85 p-platser och 242 garage-platser. Parkeringsplats utan el-stolpe för ca 150 kr/mån. Garage utan el-stolpe för ca 281 kr/mån och med el-stolpe för ca 351 kr/mån (2019-09-30). Separat kö via HSB.
Renoveringar
2013: Byte av takpapp
2014: Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum samt alla föreningens soprum.
2016/17: Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen.
2015/16 Spolning av stammarna i byggnaderna. De spolas vart 5:e år, då utförs besiktning av stammarna samt underhåll.

Kommande renoveringar
Stammarna kontrollerades för 4 år sedan, ingen åtgärd bedömdes behöva utföras då stammarna pga att de går rakt lodrätt fortsatt håller sig i gott skick. Nästa spolning och kontroll genomförs 2021.
Avloppsledningarna i bottenplattan/sulorna kommer att fräsas och relaining ske, de liggande avloppsstammarna.
Pågående fasadrenoveringar, kontakt med kommunen då de är kulturmärkta gällande utförande. Avslutas under året.
Energisparprojekt pågår löpande i samarbete med HSB Värmland, avser även ventilation, och där återstår att se över flödet i radiatorerna för att uppnå maximal komfort i relation till kostnad. Ventilationssystemet har återvinning där värmen i frånluften tas om hand och har reglerats till ett bra flöde under 2019.
Ekonomi
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp som betalas enligt föreningens stadgar. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm.

Inför 2020 höjdes avgiften med 3 %. Fortsatt indexjustering/avsättning till kommande renoveringar kan komma ske.

Karta

Viksjö Järfälla

Stråvägen 1

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg