MED9ECD468969FC40F799DDD4A92A682B85

Unik med karaktär, Acceptpris!

Kallhäll, Järfälla

Legendvägen 5

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,809 inkl, värme, vatten och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea40.5 kvm
Våning2
LägenhetsnummerLädersättra 2:20
Byggår1963
Driftskostnad422 kr/månad

Acceptpris: SEK 1,600,000

Ansvarig mäklare

Visningar

22
October | Thursday
Kl 17:30 - 18:00
25
October | Sunday
Kl 14:45 - 15:15

Oftast tar det ett bra tag att bo in sig i ett nytt hem. Men inte alltid. Tre trappor upp på Legendvägen 5 finns undantaget som bekräftar regeln, i en lägenhet där ni känner er hemma redan från allra första ögonblicket.

Nu saluförs denna välplanerade och karaktärsfulla 1,5a om 40,5 kvm. Yteffektiv och smart planerad bostadsrätt som inrymmer en hall med gott om plats för avhängning och ett stort allrum med perspektivfönster för ljusinsläpp. Det tillbyggda sovrummet, med plats för dubbelsäng, har en unik lösning med platsbyggd förvaring samt skjutdörrar och belysning. Väl omhändertagen bostad med renoverat badrum med komfortvärme. Här har du möjlighet att utveckla dina kulinariska erfarenheter i det stora och moderna köket och plats för matbord där större sällskap kan avnjuta härliga middagar. Tack vare det höga läget i huset får du en ljus lägenhet i lummigt område med härlig utsikt året runt utan insyn.

- Möjlighet till snabbt tillträde!
- Närhet till vatten och naturreservat
- Förråd tillhörande bostaden finns
- Tvättstuga i porten
- Endast 23 min från Odenplan

Om området

Kallhäll är en stadsdel i Järfälla kommuns norra delar som utgörs av såväl småhus som flerbostadshus. Det pågår en omfattande ombyggnation av Kallhälls centrum som omfattar både bostäder och handelslokaler. Väster om centrum ligger Mälaren som erbjuder två badplatser, Kallhälls- och Bonäsbadet samt två båtklubbar. Utöver detta finns Görvälns naturreservat och närhet till Järvafältet samt 4H-gård. Kallhäll erbjuder strandnära bostäder. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det charmiga Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor finns i området. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Från Kallhäll tar ni er snabbt ut på såväl E18 som E4:an som gör att till exempel Arlanda ligger på bekvämt avstånd. Modern och utbyggd pendeltågsstation från 2016. Resan till Stockholms city tar 24 minuter. Tåg stannar också för vidare transport mot bl.a. Enköping och Västerås. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden. Bussarna tar dig till såväl Jakobsberg och Stäket med natursköna Ängsjö som till kringliggande kommuner.

Närservice

I Kallhälls centrum pågår en omfattande ombyggnation och här erbjuds idag bibliotek, restauranger, frisör, läkar- och tandläkarmottagning samt ett flertal olika affärer. I närbelägna Stäket finns även en större byggvaruhandel.

Parkering

Stora och utbyggda pendlarparkeringar finns i närheten av centrum.

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Innanför dörren möts ni av god planering samt smakfulla inredningsval.
Antal rum
1 rum
Boarea
40.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomnande entré med gott om plats för avhängning, praktiskt klinkers på golvet för blöta dagar samt färgglad tapet på väggarna.
Allrum
Entréhallen leder vidare in till lägenhetens hjärta, det generösa allrummet med sovalkov, unik lösning där man har har skapat ett extra rum med hjälp av skjutdörrar. Sovalkov som är separerat från allrummet inrymmer plats för dubbelsäng samt inbyggda garderober med längst ena väggen med skjutdörrar. Trivsam vardagsrumsdel vid fönster med vy över grönska. Köket och allrummets disponering skapar möjlighet till en sammanhängande social yta för middagar och bjudningar.
Trägolv i ljusare nyans och vitmålade väggar.
Badrum
Direkt till höger om entrén erbjuds fräscht och modernt renoverat duschrum med mörka klinkers och mintgtöna samt vita kakels på väggarna. Utrustat med duschhörn, WC, handfat , spegel med belysning samt golvvärme.
Kök
Ett renoverat kök med många fina detaljer. Kök med svarta luckor samt svarta handtag. Marockanskt kakel ovanför bänkskivan samt tegel på resterande väggar. intill fönster finner man matbord för större sällskap.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Pris
SEK 1,600,000 Acceptpris
Avgift
SEK 2,809 inkl, värme, vatten och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 5,068 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,580
Försäkring
SEK 1,488
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.14617 %
Andel av årsavgiften
0.14617 %
Reparationsfond
SEK 1,055
Byggnad
Byggnadstyp
3-våningshus utan hiss
Byggnadsår
1963
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 4/10/2019
Energiklass
E
Energiprestanda
148 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
150 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Sagoängen i Järfälla
Om föreningen
Välkommen till Brf Sagoängen som består av två stycken hus, ett låghus på Legendvägen, och ett höghus på Fabelvägen, med tillsammans 382 bostadsrättslägenheter. Husen är byggda 1964-65. Föreningen har 8 st kommersiella lokaler, varav en lokal på 35 m2 används som styrelserum, och en på 58 m2 som medlemslokal.

Allmänt om föreningen
Lägenheterna har gemensam uppvärmning via radiatorer med vattenburen värme med anslutning till E.ON Sverige AB fjärrvärmenät. I föreningen finns föreningslokal, barnvagnsrum, pingisrum, hobbylokal, grillplatser, lekplatser. Renoverade tvättstugor finns i varje portuppgång. Dessutom finns två grovtvättstugor. Huset är anslutet till Comhem och Bredbandsbolaget. Källar- alternativt vindsförråd finns till varje lägenhet. För grovsopor finns 3 containers uppställda längst upp på Fabelvägens parkeringsplats, övrig återvinning finns vid infartsparkringen nere vid tågstationen. Föreningen har förvaltnings- och fastighetsskötselavtal med HSB Norra Stor-Stockholm.

Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning för lån som belastar bostaden. Föreningens senaste årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner, som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla under den aktuella adressen under fliken "Dokument och länkar".

Avgiftsförändringar:
Avgiften höjdes med 2 % 2017 och 2% 2018.
Hemsida:
http://www.sagoangen.se/

VATTEN:
Det finns vattenmätare i lägenheterna och föreningen överväger att införa debitering för individuell vattenförbrukning.

Med reservation för eventuella ändringar.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
384
Antal lokaler i föreningen
8
Tv och bredband
Föreningen är ansluten till Comhems kabel-tv.
Bredband finns installerad i husen via Bredbandsbolaget.
Parkering
Parkeringsplats: 255 kr/månad. Har separat kö.
Parkeringsplats: 367kr/månad. Har strömuttag. Sep.kö.
348 bilplatser i föreningen. (kommer bli 414 platser)
Renoveringar
Utförda renoveringar:
Fasadrenovering utförd, balkonger utbyggda.
Renovering av föreningens värmesystem har utförts under 2009.
Stambyte gjort 2012-2013 på Fabelvägen och 2013 på Legendvägen samt att alla elledningar är omdragna i samtliga lägenheter.

Kommande renoveringar
Slutförande av fönsterbyte på Fabelvägen, sommaren 2018.
Slutförande av renovering av parkering sommaren 2018. Efter renovering kommer det att finnas 414 p-platser
Hissbyte 2019.
Takbyte 2020
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
10/90
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
Tvättstuga i varannan port
Vind eller källarförråd ingår till varje lägenhet.
Cykelutrymmen finns i flertalet portar.
Föreningslokal finns att låna på Legendvägen 33
Barnvagnsrum finns i varannan port
Pingisrum finns på Fabelvägen 7
Hobbylokal finns på Legendvägen 19
Grillplatser finns på baksidan av Legendvägen och ovanför parkeringsplatsen
Lekplatser finns

Karta

Kallhäll Järfälla

Legendvägen 5

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg