Hovvägen 30B

Bilder

  • Såld!

Hovvägen 30B , Gustavsberg Hästhagen , VÄRMDÖ

Välkommen till idylliska Hovvägen och den här ljusa, trivsamma ettan. Fint gavelläge och stor uteplats i sydväst med sol från förmiddag till kväll. Kök med matplats, badrum med tvättmaskin, hall med förvaring och allrum med stort fönsterparti. Centralt belägen nära buss, service och vacker natur.

41 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 200 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
41 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
302
Byggår:
1966
Driftskostnad:
629 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

41 kvm

Rumsbeskrivning

I populära Hästhagen finner vi denna välplanerade marklägenhet med trevligt gavelläge. Hovvägen är ett mycket trivsamt bostadsområde som består av radhuslängor med lägenheter i två plan. Här råder fin gemenskap och närheten till natur och service ger ett område med hög boendekvalitet. Lägenheten har utgång till en härlig uteplats med trädäck och staket (byggt 2014). Fantastiskt solläge med sol från förmiddag till sen kväll och gott om plats för utemöbler, grill och växtlighet. Välkommen på visning!

Hall med avhängningsplats och ingång till en inbyggd garderob med bra förvaringsmöjligheter. Vita väggar och ekparkettgolv.

Trevligt kök med matplats vid fönstret. Stilrent med vit, platsbyggd skåpsinredning, vitt kakel och arbetsbänk i oljad ek. Vita väggar och ekparkettgolv. Utrustningen består av induktionshäll (2015), varmluftsugn (2015) och fläktkåpa (2015) i rostfritt utförande, diskmaskin (2015) och kyl med mindre frys. Köket renoverades 2015.

Härligt rum med fint ljusinsläpp från stort fönsterparti. Här finns gott om utrymme för både soffgrupp och säng. Möjlighet finns att bygga en alkov om man önskar en mer avskild sovplats. Vita väggar och ljust laminatgolv.

Rymligt badrum med vita helkaklade väggar och mörkgrå mosaik på golvet. Infällda spotlights i tak. WC, handfat, badkar, tvättmaskin och spegelskåp med belysning.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

2 200 kr inkl värme, VA

Driftskostnad

7 559 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 400 kr
Försäkring: 2 159 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Sophämtning tillkommer

Andel i föreningen

0,96%

Andel av årsavgiften

0,96%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1966

Uppvärmning

Bergvärme och solfångare

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 oktober 2008
Energiprestanda: 197 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Förening

Namn

Brf Hoven

Om föreningen

Fastigheten bebyggdes 1966-67 av Gustavsbergsfabriken. Brf Hoven består idag av 54 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Föreningen har god ekonomi med låg belåning. Just nu finns inget beslut om avgiftshöjning. Föreningens bostäder värms upp med hjälp av bergvärme kompletterat med solvärmepaneler (år 2009).

Antal lägenheter

54

TV och Bredband

Fiber (100/100 Mbit/s) och kabel-TV är installerat i fastigheten. Leverantör är Telia. Kabel-TV grundutbud och bredband ingår i månadsavgiften.

Parkering

Parkeringsplats och garage går att hyra i föreningen. Det finns totalt 22 p-platser och 20 garage. Det finns även 5 uppställningsplatser för lastbilar och husvagnar. P-plats med el (kö) kostar 230 kr/mån, p-plats utan el kostar 120 kr/mån och garage (kö) kostar 250 kr/mån.

Renoveringar

Stambyte är ej gjort. Det finns inga planer på det för närvarande.

Nya entrédörrar i form av säkerhetsdörrar (2017).

Ekonomi

Föreningen har lån på 5 700 000 kr.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Gustavsberg Hästhagen

Välkommen till Hästhagen, centralt beläget strax söder om centrum och Kvarnberget. Hästhagen präglas, precis som området Höjdhagen, av äldre vacker bruksbebyggelse med anor från Porslinsfabrikens storhetstid. Området präglas vidare av vackra talldungar vid sidan av små backiga vägar omgärdade av öppna men uppväxta trädgårdar. Det är den här behagliga balansen mellan bebyggelse och natur som gör Hästhagen till den idyll som området är idag.

Gustavsbergs centrum nås genom en kort promenad och där finns all närservice representerad i form av matbutik, banker, apotek, restauranger, tandläkare mm. I centrum finns även möjligheter till alla möjliga former av sportverksamhet som t ex gym, tennis och simhall.

Väster om Hästhagen ligger Farsta Slottsvik och Gustavsbergs anrika Porslinsfabriksområde som idag bjuder på ett kulturellt utbud i form av gallerier, restauranger, butiker och muséeum. Farsta Slottsvik bjuder vidare på vackra promenadstråk i skärgårdsnatur och fina uflyktsplatser att picknicka på.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gustavsberg, som är huvudort på Värmdö har alla dessa attribut; Närhet till storstad, vacker skärgårdsnatur och dessutom unik kulturhistoria i form av det anrika fabriksområdet. Välkommen att trivas i Gustavsberg!

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Buss 474 går förbi centrum till Slussen på ca 25 min.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad