Målarprinsens väg 28

Bilder

  • Såld!

Målarprinsens väg 28 , Tyresö strand , Tyresö

Välkommen till ett modernt och funktionellt boende i omtyckta Tyresö Strand, här bor du med bra läge nära hav och natur endast 25 min från Stockholms city. Här får du ett mycket trevligt parhus i stort sett totalrenoverat i läcker funkisstil med vidbyggt garage och förråd med en härlig grönskande trädgård mot allmänning. Här bor du med några minuters promenad till flera populära förskolor och skolor samt mysiga Tyresö Strandtorgs butiker, café och bibliotek. Här är det verkligen bara att flytta in, i ett ljust och luftigt hus med högt i tak i båda planen vilken ger en skön känsla även på övervåningen. Terrass med utgång från Masterbedroom på övre plan samt grönskande tomt med två stenlagda uteplatser och samt ett extra uteförråd. Det vidbyggda garaget och förrådet ger möjlighet till ett 5:e sovrum då det är förberett för utgång i vardagsrummet.

128 kvm, 5 rok

Typ:
Parhus
Boarea:
128 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
263 kvm
Byggår:
2005
Driftskostnad:
4 133 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

128 kvm

Rumsbeskrivning

Entréplanet består av en trivsam entréhall med klinker innanför dörren och med plats för ytterkläder.
Till vänster ett fint kök från Vedum med en rymlig matplats. Vita luckor med bänkskiva i praktiskt laminat och ljust kakel ovanför. Kyl och frys i fullhöjd från 2005. Ugn med glaskeramikhäll, spisfläkt samt diskmaskin från 2007. Här har man utnyttjat varje utrymme och platsbyggt ytterligare skåp för extra förvaring.

Stort härligt vardagsrum med braskamin för både extra värme och mysfaktor, matsalsdel och utgång via en glasdörr till en härlig baksida mot allmänning. Här finns möjlighet att skapa ytterligare sovrum/gästrum i den angränsande förrådet/garaget med ingång från vardagsrummet med egen utgång till baksidan.
I anslutning till vardagsrummet finner du bakom praktisk skjutdörr ett mindre sovrum som idag används som kontor och pysselrum. På det här planet finns ett kaklat duschrum med klinkergolv med WC, kommod och spegelskåp och handdukstork, nyligen installerade duschväggar.

Trappa upp till övervåningen med praktiskt förråd under och här har man utnyttjat väggen med platsbyggda extra hyllor. Övervåningen erbjuder en hall, Sovrum 2, Master bedroom med garderober samt utgång till egen terrass. Sovrum 3 med garderob och plats för säng, skrivbord och ytterligare förvaring. Sovrum 4 har två garderober och plats för dubbelsäng, skrivbord och ytterligare förvaring.
Generöst kaklat och nyrenoverat badrum med golv i klinker samt tvättavdelning från 2017. Duschväggar med takdusch. Handfat med kommod samt nisch och spegelskåp för förvaring, WC och handdukstork. Tvättavdelning med extra tvättho och förvaring. Värmepanna IVT från 2017. Tvättmaskin från 2017 och torktumlare från 2005.

Hela huset ger ett mycket gott intryck med ljusa målade eller tapetserade väggar och genomgående ekparkettgolv. Nytt ytskikt samt nytt klickgolv i ek från 2017 i hall, kök, vardagsrum. Väggar i trapp samt övre hall nytt ytskick från 2017. Samtliga snickerier som socklar och lister utbytta till kvistfri furu.

Vidbyggt garage med golvvärme, hyllor och platsbyggd förvaring för vinterdäck med avgränsad förråds- och verkstadsdel med egen utgång mot trädgård. På uppfart plats för ytterligare en bil. Möjlighet att skapa ytterligare ett sovrum av förrådsdelen med förberedd möjlighet i vägg för ingång från vardagsrummet.

Lugnt och barnvänligt område med närhet till förskolor, skolor och kommunikation (buss till Gullmarsplan 25 min och Tyresö centrum och i rusningstrafik till city).
Gångavstånd till Strandtorget med mataffär och småbutiker samt Tyresö Slott med slottsparken och naturreservat. I närheten finns badmöjligheter vid Erstaviken och Strandbadet samt Albysjön vid Alby friluftsgård och flera båtklubbar i området.
Närmsta stora centrum är Tyresö centrum som erbjuder allt vad du kan förvänta dig att ett modernt köpcentrum. Där ligger även en modern simhall, ishall, tennishall samt en 18 håls golfbana.
Närmare centrum finns även en ridskola.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans parhus med terrass

Byggnadsår

2005

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme b.v, radiatorer ö.v. Panna IVT från 2017

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 maj 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 68 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Lättbetong
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Lättbetong
Tak: Plåt

Övrigt

Följande renoveringar har utförts;

2019 - Master bedroom och ett mindre sovrum ommålat.
2019 - Vedskjul byggt
2018 - Ny spis
2018 - besiktning skorsten, injustering av golvvärme
2017 - total ombyggnad badrum övre plan, inklusive nytt handfat, ny toalett samt glasdörrar till duschhörna, ny IVT-panna, nytt undertak badrum nedre plan, glasdörrar till duschhörna nedre plan, ny ytterdörr, målning nedre plan utom arbetsrum, målning av trapphus samt hall övre plan, ny ekparkett nedre plan utom arbetsrum, ny sotarstege på garagetak, uppförande av förråd Biohort (kallförråd), ny trall på terrass, nya ASSA-lås på dörrar och fönster, tak över entré lackat samt nytt glas, målning av garageport, all ventilation rengjord
2016/2017 - nytt räcke och ny plåtbeklädnad på terrass och terrassmur, kontroll och tätning av ångspärr, ny isolering lagning av takstol och nytt brädtak på hus, ny underlagspapp, målning takfot och vindbrädor samt ny vindskiveplåt och plåttak på hus och garage, nya hängrännor hus och garage, målning fasad, dillfog mellan hus, tätning yttervägg vid golv kök och vardagsrum
2014 - nytt tätskikt, isolering och ny betongyta terrass
2013 - kompletterande armering garage och förråd, målning av väggar och tak garage och förråd
2012 - nytt golv i garagedel med fall mot garageport, ny förrådsdörr, ny brädbeklädnad på garageport
2009 - nya plattor baksida
2008 - nytt skåp i trappa (gipstrumma)
2007 - ombyggnation innertak samt i garage och förråd, kompletterande armering väggar övre och nedre plan, kontroll av huskonstruktion (innerväggar, hjärtväggar, yttertak), isolering och tätning av samtliga fönster och dörrar, kontroll av yttre och inre elskåp
2006 - nytt skåp i kök (gipstrumma)
2005 - förrådsvägg i garage med utrymme för vinterdäck

Fastighetsbeteckning

Skulptören 2

Övriga byggnader

Vidbyggt garage, ca 30 kvm, förrådsdel 9 kvm. Möjlighet att inreda till ett 5:e sovrum. Se planritning där möjlig sovrumsdörr är inritad.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

49 597 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 26 154 kr
Renhållning: 4 573 kr
Väg, samf: 13 800 kr
Försäkring: 5 070 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

I samfällighetsavgiften ingår kostnad för väg, VA/AV, elnät och comhem

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 443 000 kr, varav byggnadsvärde 2 795 000 kr

Summa pantbrev

4 090 000 kr

Tomt

Areal: 263 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Tyresö Skulptören GA:1
Förmån: Officialservitut Tillträde M.M, 0138-03/45.1

Samfälligheten Skulptören består av 28 villor och en bostadsrättsförening med 20 lägenheter.
I samfällighetsavgiften ingår:
Vatten
Snöröjning
El för samfälligheten (till exempel gatubelysning)
Försäkring för samfälligheten
Löpande underhåll och drift
Comhem
Personalkostnader (d.v.s. styrelsearvoden)
För mer info se http://skulptoren.fsy4.se/om-samfalligheten/

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

49 597 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 26 154 kr
Renhållning: 4 573 kr
Väg, samf: 13 800 kr
Försäkring: 5 070 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

I samfällighetsavgiften ingår kostnad för väg, VA/AV, elnät och comhem

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 443 000 kr, varav byggnadsvärde 2 795 000 kr

Summa pantbrev

4 090 000 kr

Tomt

Areal: 263 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Tyresö Skulptören GA:1
Förmån: Officialservitut Tillträde M.M, 0138-03/45.1

Samfälligheten Skulptören består av 28 villor och en bostadsrättsförening med 20 lägenheter.
I samfällighetsavgiften ingår:
Vatten
Snöröjning
El för samfälligheten (till exempel gatubelysning)
Försäkring för samfälligheten
Löpande underhåll och drift
Comhem
Personalkostnader (d.v.s. styrelsearvoden)
För mer info se http://skulptoren.fsy4.se/om-samfalligheten/

Om området

Tyresö strand

Tyresö Strand är ett attraktivt och växande villaområde med närhet till havet - Erstaviken gränsande i norr. Mycket grönområden och med omgivningar i kulturhistorisk miljö med bl.a.Tyresö kyrka och Tyresö slott med sin vackra slottspark.

Kommunikation

För den som vill åka kollektivt till och från Tyresö så är det enklast att ta bussen till eller från Gullmarsplan, Cityterminalen, Haninge eller Nacka. Buss 814 går ifrån Tyresö strand till och från Gullmarsplan på ca 30 minuter, med avgångar var 20:e minut under rusningstid, Buss 824 som går till och från Handenterminalen från Tyresö strand. Från hållplats Strandallén går Linje 875 till Tyresö Centrum och linje 815 till Gullmarsplan och 815C till Vattugatan (T-centralen). För den som åker bil så är det väg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar som går ut i Skärgården och även in till centrala Stockholm.

Närservice

Strandtorget är närmaste centrum med en bl.a. en livsmedelsbutik med spelbutik och postservice, café/inredningsbutik, klädbutik, restauranger, frisörsalonger och bibliotek. I närbelägna Tyresö Centrum finns i princip tillgång till allt ett modernt centrum kan erbjuda. Närmaste skolor är Strandskolan och Tyresö skola med förskolor och klass 1 - 9. Flera förskolor ligger i närområdet, som tex Strandpärlan, Hästhagen, Rotvik, Stjärnan och Slottsvillan.

Karta

Hör av dig till Aras Ismail för mer information!

Aras Ismail

Aras Ismail

Tyresö / Älta

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

073-500 05 65

aras.ismail@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad