Granitvägen 15A, 1tr

Bilder

  • Såld!

Granitvägen 15A, 1tr , Tyresö Centrum , TYRESÖ

Fin välplanerad 3:a i lugn område med närhet till buss, Tyresö C och naturen. Modernt kök med gott om ytor, helkaklat & stambytt badrum, två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng. Stort vardagsrum med utgång till balkong i öppet & ostört söderläge! Lägenheten har gott om förvaring och ett tillhörande källarförråd.

78 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 239 kr inkl värme, VA, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
78 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
109
Byggår:
1964-1966
Driftskostnad:
470 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

78 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en välplanerad 3:a i populära HSB Brf Solhöjden i Tyresö, med trädäckad balkong med insynsfritt söderläge och med bra avgift!

Hall med elegant ekparkett golv och ljusa väggar. I Hallen finns en garderob med skjutdörrar och gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor innanför dörren. Säkerhetsdörr finns.

Ljust och rymligt kök med matplats vid fönster. Köket har gott om förvaring och arbetsyta. Vitvaror med integrerad kyl/frys, glaskeramikhäll med inbyggd ugn under, diskmaskin och en mikrovågsugn. Köket har ekparkett golv och målade väggar i en lugn ljusblå färg.

Helkaklad wc/badrum renoverat i samband med föreningens stambyte. Badrummet har mörkgrå/svart klinker och vita kaklade väggar. Badrummet har dusch, ett öppningsbart fönster, handfat med spegelskåp över samt tvättmaskin.

WC-delen har även den mörkgrå/svart klinker och vita kaklade väggar. I toalettdelen finns det wc, tvättställ, kakel ovan tvättställ och spegel.

Stort vardagsrum med elegant parkettgolv och vitmålade väggar med en grön fondvägg. Här finns gott om plats för soffgrupp och tv-möblemang, och från vardagsrummet är det utgång till lägenhetens balkong.

Lägenheten har en väl tilltagen balkong i insynsfritt söderläge. Det är många i föreningen som har valt att glasa in balkongen, men tillstånd måste sökas hos föreningen och ev. så krävs ett kommunalt bygglov. Mer information finns på föreningens hemsida.

Två rymliga sovrum med gott om plats för dubbelsäng och stora fönster som ger ett rikligt ljusinsläpp. Sovrummen har fina parkettgolv och ljusa ytskikt. Båda sovrummen har utsikt mot grönskande innergård. Det något större sovrummet som nås från vardagsrummet har även en walk-in-closet.

Lägenheten har ett tillhörande källarförråd och ligger nära Tyresö centrum, närlivs, kommunikationer, förskolor, skolor och naturen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 239 kr inkl värme, VA, kabel-TV

Driftskostnad

5 640 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 2 040 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,25389%

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus

Byggnadsår

1964-1966

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 maj 2009
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Bollmora Berg 1

Övrigt

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

SÄKERHETSDÖRR
Finns.

BALKONG
En balkong med fritt söderläge mot grönska.

Förening

Namn

Brf Solhöjden i Tyresö

Om föreningen

Brf Solhöjden i Tyresö bildades i oktober 2009. Fastighetsbeteckningen är Bollmora Berg 1.

Fastigheten ligger välbelägen med närhet till bussar, skolor, förskolor och Tyresö C.

OVK besiktning utförd och godkänd årsskiftet 2015/2016.

Tillgång finns till cykelförråd, samt barnvagnsrum och källarförråd. I området finns även fina innergårdar med ytor för gemensamhet, med bland annat bouleplan, flertalet grillplatser, bollplaner, lekplatser och grönområden med parkbänkar.

Välutrustad tvättstuga i separat byggnad med tvättmaskiner, torktumlare, centrifuger, torkskåp samt elmanglar. I samma byggnad finns föreningslokal för uthyrning samt en närbutik. I föreningens finns även en övernattningslägenhet för uthyrning.

Ny gästlägenhet Granitvägen 10 C, byggd 2016. Totalt 6-7 bäddar finns att tillgå. Även ett litet kök och vardagsrum finns.

P-plats från ca 136 kr/mån, flerbilsgarage från ca 309 kr/mån och enbilsgarage från ca 420 kr/mån. Kontakta HSB för mer info om kö och prisuppdateringar.

Digital-tv, bredbandstelefoni och internet genom Telias fibernät med hastigheter upp till 100 Mbit/s och ComHem.

Enligt föreningens hemsida så ingår kanalpaket Lagom från Telia i månadsavgiften.

Samtliga portar har nyligen renoverats och i portarna har det även installerats energisnål belysning, postboxar samt digitala informationsskärmar.

Föreningen genomför nu fönsterbyten, så alla bostäder kommer få nya fönster och balkongdörrar i glas. De har även tittat på att genomföra fasadrenoveringar och utbyggnationer till större balkonger med inglasning. Inget beslut är taget. På föreningens hemsida finns förslag gällande hur det kan se ut i framtiden: https://www.solhojdentyreso.se/showfile/?filID=139

Föreningen har sålt av marken mitt emot kyrkan, vilket påverkar föreningens ekonomi positivt.

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och köparen debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Föreningen höjde månadsavgifterna med 2% den 1 juli 2018.

Mer information om föreningen och dess planer för framtiden finns på www.solhojdentyreso.se

Föreningens förvaltare är HSB Stockholm. Tel: 010-442 11 00. Hemsida: www.hsb.se/stockholm

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Karta

Hör av dig till Emelie Hallman eller Peter Hansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad