Uggleberget 25

Bilder

  • Såld!

Uggleberget 25 , Hovås , Göteborg

Gavellägenhet med fritt läge utan insyn och balkong i soligt västerläge. Modern design samt öppen planlösning. Bekvämt boende med gångavstånd till natur och butikerna i Nya Hovås. Cykelavstånd till flera fina badplatser i Billdal och Brottkärr.

53 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 141 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, sophantering, källarförråd.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53 kvm
Våning:
-1, hiss finns
Byggår:
2017
Driftskostnad:
303 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkommen till Uggleberget 25 och Brf. Tornugglan. Ni möts av moderna och nybyggda hus år 2017 i Nya Hovås med busshållplats, mataffär, apotek, systembolaget mm runt hörnet. Praktiskt och bekvämt boende med brevlådor i entrén. Lägenheten är mycket fint belägen med balkong i soligt västerläge och havsglimt.

Välkommen in i lägenhetens hall, här finns det bra avhängningsmöjlighet direkt i entrén samt en garderob att förvara mer ytterkläder och skor i. På golvet ligger 1-stav ekparkett som är genomgående för hela lägenheten förutom i badrummet där det istället ligger mörkt klinker på golvet. Det är genomgående ljus färgsättning på väggarna i hela bostaden.

I anslutning till hallen på er vänstra sida ligger badrummet. På golvet ligger mörkt klinker och vitt kakel på väggarna. Snyggt, fräscht och lätt att hålla rent. Duschvägg i klarglas med takdusch. Infällda spotlights i taket. Kommod med tvättställ och spegel ovanför. Handdukstorken håller dina handdukar torra oavsett årstid. Tvättmaskin samt torktumlare av märket Miele. Bänkskiva i laminat på vilken ni kan vika er nytvättade tvätt. I badrummet finns även vita väggskåp där ni kan förvara tvättmedel mm.

Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Lägenhetens vardagsrum ger dig och din familj alla möjligheter. De stora fönsterpartierna i söder och västerläge ger rummet extra ljus och luftighet. Härifrån kommer ni ut till balkongen, som är den ultimata uteplatsen. Från balkongen är det fin utsikt över skogen och grönområdet utanför, en perfekt plats för sköna middagar utomhus i solnedgången.

Köket är hemmets hjärta. Därför är det viktigt att det är inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Köket är välplanerat med goda arbetsytor och gott om skåpsutrymmen. Stilren och smakfull inredning från Marbodal med vita skåpsluckor med silver handtag i stål, lådor med fullutdrag och dämpad stängning. Den mörka bänkskivan ger den ljusa köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. LED belysningen under skåpen lyser upp under tiden du lagar mat. Den maskinella parken från Miele är komplett med allt ni behöver och består av energieffektiva vitvaror i rostfritt. Kombinerad kyl/frys, varmluftsugn, induktionshäll, diskmaskin, micro inbyggt i köksskåp. I anslutning till köket och vardagsrummet finns en stor matplats med plats för rejält bord och många gäster.

Sovrummet är hemmets viktigaste rum, här vill man kunna sova gott och komma till ro. Lägenhetens sovrum är mycket trivsamt beläget på gaveln med fönster i sydvästläge, högt och fritt läge utan insyn med lugn och trivsam utsikt över skogen. I sovrummet finns inbyggda helväggsgarderober.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

-1 av 5, hiss finns

Avgift

3 141 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, sophantering, källarförråd.

Driftskostnad

3 643 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 051 kr
Försäkring: 1 592 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,72%

Andel av årsavgiften

1,72%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2017

Energideklaration

Ej utförd.

Övrigt

Balkong i västerläge. Källarförråd ca 2,3 kvm, 1 p-plats följer med bostaden till en kostnad av 300kr/mån.

Internet genom Bredbandsbolaget 250/100 mbit/s.

Förening

Namn

Brf Tornugglan

Om föreningen

Brf Tornugglan är beläget högst upp på Uggleberget i Nya Hovås, i en grönskande sluttning med milsvidutsikt över Göteborgs södra skärgård och bästa läge. Fastigheterna och lägenheterna är ritade av arkitekten Torbjörn Edgren och bjuder på storslagen arkitektur och faciliteter utöver det vanliga. Samtliga lägenheterna har generösa glaspartier samt terrass eller uteplats i västerläge, här kan du njuta av havsutsikt, sol och solnedgång året runt.

Uggleberget är vackert beläget med naturen runt hörnet. För dig som tycker om att motionera finns här flera natursköna spår. Till havet är det endast 2 km och till Billdals Park tar du dig på 10 minuter till fots. Här kommer det även finnas flera utkiksplatser, perfekt ställe för picknick eller andra aktiviteter.
Med Rosa Express från Nya Hovås tar du dig in till centrala Göteborg på ca 29 minuter.

Med promenadavstånd från Uggleberget finns ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer. I området finns ett flertal skolor att välja mellan. Nybyggda Brottkärrsskolan med klasser från förskola upp till årskurs tre. Nygårdsskolan med klasser från förskola upp till nionde klass samt vid Origohuset i Nya hovås ligger friskolan Fenestra för årskurs 6-9.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

42

TV och Bredband

Fiber, Bredbandsbolaget.

Parkering

I Brf Tornugglan så finns det 47 st parkeringar. Av dessa är 2 st med el-laddstolpe och kostar 750 kr/månad, 43 st kostar 300 kr/månaden och 2 st är gästparkeringar.. Alla lägenheter har rätt till att hyra 1 parkering om dem önskar det. I föreningen så finns det 3 lägenheter med 5 rum och kök, dessa tre har rätt till att hyra två parkeringar.
Parkeringarna följer inte lägenheterna och varje ny medlem som vill hyra parkering måste kontakta boende@husjuristen.se för att se vilken som är ledig och då även signera ett hyresavtal. Uppgiften om p-platserna kommer från Husjuristerna i Göteborg AB den 8/8-2018.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Viktiga dokument

Om området

Hovås

Hovås - en småskalig blandstad i världsklass! Det är egentligen kombinationen av två saker som gör Hovås unikt. Vi börjar med det grundläggande, nämligen: läget, läget, läget. Det är helt enkelt väldigt bra. Man kan säga att Hovås ligger lantligt. Med cykel rullar du ner till havet på bara fem minuter och till skogen är det ännu närmare. Men trots närheten till naturen tar du dig in till centrala Göteborg på bara 15-20 minuter med expressbuss.

Det andra som i kombination med läget gör Hovås så unikt är att det växer fram en fantastisk småskalig handel i området. Här vill vi skapa platser där människor möts på ett naturligt sätt i vardagen. Genom att låta en aktör ta ett helhetsgrepp för all handel och service i Nya Hovås kan man landa en handplockad mix som av butiker och verksamheter som stärker hela området. Nya Hovås blir ett utmärkt komplement till alla större köpcentrum och handelsområden som ligger i sydväst. Blandningen av bostäder, butiker, kontor och andra verksamheter som växer fram blir just precis som man önskade sig, på riktigt. Resultatet blir en naturligt levande stadsdel som är trevlig och trygg att vistas i alla dagar i veckan.

Men hur skapar man ett småskaligt utbud i en stadsdel med bostäder och kontorsverksamheter? Det är naturligtvis många faktorer som spelar in. En förutsättning är det nära samarbete mellan alla exploatörer som utvecklar området som pågår. Genom vårt sätt att arbeta går vi i mål med visionen om en levande och efterlängtad stadsdel ute i sydväst.

Texten kommer från Nya Hovås.se, se mer på deras fina hemsida under länkar!

Kommunikation

Kommunikation
Busslinje 82, 84, 88, Rosa och Lila Express från Frölunda Torg
Busslinje 180 och Rosa Express från Linnéplatsen .
Väg 158 tar dig in till Linnéplatsen på 7 minuter under normala förhållanden.

Närservice

I Nya Hovås ligger Origo Huset där du hittar: ICA Kvantum Hovås, frisör, apotek, kemtvätt, din lokala fastighetsmäklare HusmanHagberg, Noble House Sushibar, Lasse-Maja Bageri & Café, Balans Yoga, Capio Vårdscentral, Friskis och Svettis, Peoplestraining. I Spektrumhuset som också är beläget i Nya Hovås finns: blomsteraffär, Restaurang Sorellebistro, Yoko Yap mm.
På torget i Nya Hovås vid Ica Kvantum står fiskbilen där du köper färsk fisk och skaldjur.

Karta

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad