230
MED83678C9D37264C4389B706B9ECAAF376

Tjörn, Kållekärr

Hovlanda 6 + 8


PRIS25 000 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Gård/Jordbr/Skog

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

TOMTAREA

15 ha

Sagolik hästgård med en vacker mangårdbyggnad, flera stall, stor manege och vidsträckta öppna ytor

Omgivet av Tjörns vackra ängar, skogar och kustlandskap finner ni denna otroligt storslagna och påkostade hästgård. En riktig dröm för den som vill bedriva ridverksamhet. De två hopslagna gårdarna huserar en grandios mangårdsbyggnad, gårdsbyggnader med uthyrningsbara lägenheter, flera stallbyggnader med exklusiv inredning och en stor manege med personalrum, café mm. På fastigheten finns även stora öppna ytor, betesmarker, terrängbana och paddockar. Här finns fantastiska möjligheter till intäkter genom uthyrning av bostäder och stallplatser eller att driva en egen verksamhet. Fastighetens totalyta är 15 hektar. Helheten är uppdelad i två fastigheter som utmärkt går att driva som en enhet eller dela upp den i två gårdar.

Hovlanda 1:19, Holanda 6

Mangårdsbyggnaden
Gårdens magnifika mangårdsbyggnad är en tvåplansvilla om 450 kvm boarea fördelade på 10 rum byggd 2010. Villan med vit träfasad och vackra spröjsade fönster har en stor trädgård med en grönskande gräsmatta och en rymlig uteplats. En entré med storslagen rymd välkomnar er in i huset. Interiören är påkostad med noggrant utvalda material och en klassisk elegans. Hela bostaden andas lyx och anor med en förnimmelse av sekelskiftet. Genomgående eleganta parkettgolv, bröstpaneler med spegel och vitmålade trädörrar med spegel är bara några av de förfinade karaktärsdragen som erbjuds. Spröjsade fönster visar upp den vidsträckta grönskande vyn och släpper en rikligt med solljus i hela hemmet. Köket är utrustat med vitvaror av högsta kvalitet, detaljer med lantlig rustik charm och riktigt goda arbetsytor på en köksbänk i marmor. Här får hela familjen plats med god marginal. Nedervåningens rymliga matsal, stora vardagsrum med öppen spis samt allrummet på övervåningen ger goda sociala ytor. Övervåningen har flera sovrum varav ett med egen walk-in closet. Extra lyx återfinns i kökets rustika vinkällare, övervåningens massiva och flådiga badrum med badkar i ensuite till huvudsovrummet.

Ute på gårdsplan hittar vi:

Storastallet med stallgång och fyra stora boxar varav en fölbox samt ytterligare en ponnybox. Stallet inkluderar även spolplatta, värmesolarie, träningsrum, omklädningsrum/fikarum, tvättstuga/toalett och pannrum. Här finns även en gäststuga med kök och toalett. I stallets förlängning finner vi även ekonomiutrymmen så som redskapsbod, hömagasin, materialförråd, verkstad, verkstadsförråd, foderkammare, höförråd, spolspilta, samt en gäststuga med kök och toalett,

Tyska stallet. Ett vackert stall med 3 tre stora och rymliga hästboxar med gummigolv och stängda brandceller. Dessutom finns ett slutet gödselhus med betongplatta och ett separat dieselförråd enligt säkra hästgårdsnormer.

Stallstugan som erbjuder en välkomnande entré med platsbyggda garderober för förvaring. Inuti finns ett mysigt sovrum med en praktisk köksvrå. Badrummet är utrustat med WC och handfat. Naturligt ljus flödar in genom fönstren, vilket skapar en ljus och behaglig atmosfär.

Ridhuset
Gårdens huvudnummer är kanske den magnifika manegen byggd 2013. Ridhuset har rundade limträbågar som skapar en fantastisk rymd och estetik, den är utrustad med sprinklerbevattning och Waterboys system samt har en egen djupborrad brunn. Underlaget består av fibersand från Gronnslag, levererat av det holländska företaget Ben Anderberg. Manegen är 20 ggr 60 meter stor medan själva byggnaden sträcker sig ungefär 66 ggr 23 meter. På ena kortsidan finns en läktare och ovan finns ett läktarrum med intilliggande caféteria med tillhörande kök, två sovalkover och badrum. I sydvästlig riktning finns stora glaspartier och en generös uteplats. I ridhuset finns även två stora boxar och hinderförråd och intill finns ett vagnförråd.

Skrittmaskin med sandbädd för 8 hästar

Terrängbana med flera utmanande hinder så som vattengrav, laxtrappa, pullmansgrav, bro över damm, mindre kulle, allt inhägnat med stängsel. För variation kan man öppna upp och rida ner mot ängarna där det åven finns en uppbygd bank.

Paddock, Beteshagar samt grus-rasthagar. med neddraget vatten.

Skogs mark, åkermark och betesmark.


Hovlanda 1:14, Hovlanda 8

Mangårdsbyggnad
Ett charmigt hus med en klassisk rödmålad fasad och vita knutar som ger en tidlös karaktär. Stig in genom den generösa altanen och upptäck ett ombonat allrum med panoramavy från de spröjsade fönstren i burspråket. Det fullt utrustade köket lockar med gott om förvaring och arbetsytor, medan det rymliga vardagsrummet bjuder in till avkoppling. På övervåningen möts ni av två bekväma sovrum, ett luftigt allrum och ett stilrent badrum. I källaren väntar praktiska förråd, en avkopplande bastu och en funktionell tvättstuga.

Nya Stallet
Stallet byggdes 2014 med 5 stora boxar med magnifika Baryardfronter av vackert trä och ramar i en mörkgrön kulör. Stallet inkluderar en foderkammare, en sadelkammare med ett litet pentry och toalett, ett torkrum, en sluten gödselstad och en separat förvaringslokal för täcken. På baksidan finns även ett separat sommarstall med två mindre boxar. Stallet har anslutning till en befintlig byggnad med en murad vägg emellan. Vidare finns en verkstad/garage, en äldre byggnad med träkonstruktion och gjuten platta. En trappa leder upp till ett isolerat utrymme som för närvarande inrymmer en tvårumslägenhet men kan omvandlas till fyra lägenheter. På entréplanet finns två tvårumslägenheter om ca 45 kvm styck samt en gemensam nybyggd tvättstuga.

Lägenheter
På bottenplanet invid verkstaden finner ni lägenhet 3 och 4, med fullt utrustade kök, sovrum, vardagsrum och badrum samt tilltalande altaner. Lägenhet 5 på övervåningen erbjuder ett rymligt boende med kök och vardagsrum sovrum badrum . I detta hus finns en gemensam tvättstuga för total komfort
På övervåningen finns den femte lägenheten med ett kök/vardagsrum, sovrum, WC, stort allrum och stort förråd.


Området
Tjörn är en ö i västra Sverige som är känd för sin natursköna skärgård och pittoreska kustsamhällen. Ön har varierad natur med klippiga stränder, bokskogar och ängar. I närheten finns många naturområden och vandringsleder, till exempel Säbyleden. Här kan ni vandra genom ädellövskog, havsstränder och gräsmarker som doftar av nattviol och kaprifol. Tjörn är också känt för sin konstnärliga och kulturella scen, med flera gallerier och evenemang. Kommunen erbjuder även många fritids- och kulturaktiviteter för barn och unga.

Här bor ni med Göteborg och Uddevalla med en timmes avstånd. Ni tar er dit både med bil och kollektivt. Stenungssund ligger bekväma 20 minuter bort med bil och erbjuder all nödvändig service. Gångavstånd till omtyckta Hoga Saluhall som erbjuder närodlade råvaror och produkter. I Kållekärr finns en ICA-butik, padel-arena, skolor och en pizzeria.

För mer information kontakta ansvarig mäklare Johan Slättberg tel. 0708-20 44 60 mail: johan.slattberg@husmanhagberg.se eller Jessica Nyman tel. 0727-113300 eller mail: jessica.nyman@husmanhagberg.se

MER INFORMATION

Kortfakta
Gårdarna innefattar 2 boningshus, 5 lägenheter, 3 stall plus ett sommarstall, plats för 15 hästar, ekonomibyggnader, ridhus, skrittmaskin, terrängbanor, betesmarker och paddockar.

Totalyta för båda fastigheterna är 15 ha

Beskrivning av Mangårdsbyggnaderna.

Hovlanda 1:19, Hovlanda 6

Mangårdsbyggnad:

Tvåplansvilla, byggd 2010. 450 kvm boarea fördelade på 10 rum.

Entréplan
Stor öppen entré med imponerande takhöjd. Trägolv och väggar med tapet i en ljus kulör samt bröstpanel i trä. Kapprum med inbyggda garderober och gott förvaringsutrymme.

Luftigt kök med mycket generösa arbetsytor på köksbänk med skiva i marmorerat utförande. Högkvalitativa integrerade vitvaror. Plats för en stor matgrupp. Naturligt ljusinsläpp från tre fönster. Golv med trä samt rött tegel. Lyxig vinkällare intill köket.

Matsal med vacker utsikt och fint ljusinsläpp. Plats för en stor matgrupp och annan önskad möblering. Trägolv och väggar med en ljus mönstrad tapet samt vita bröstpaneler med spegel.

Spatiöst vardagsrum med en ståtlig öppen spis rikligt ljusinsläpp från flera fönster med spröjs. Utrymme för en väl tilltagen soffgrupp och annat önskat möblemang.

Vidare finns ett arbetsrum/tvätt, en hall och två förråd.

Samtliga rum: Entré, kapprum, toalett, kök, vinkällare, matsal, vardagsrum, arbetsrum/tvätt, hall, 2 förråd.

Övre plan
Sovrum 1: Stort sovrum med rymlig walk-in closet och eget badrum. Charmigt snedtak med vitmålad träpanel och ljus mönstrad tapet på väggarna. Parkett i fiskbensmönster och spröjsade fönster för naturligt solljus. Walk-in closet med platsbyggda trägarderober för utmärkt förvaring. Badrummet har ett badkar på upphöjd ram i trä, inbyggd dusch, WC och fristående handfat. Snedtak med vit träpanel och infällda spotlights, samt träparkett på golvet.

Sovrum 2: Stort sovrum med en rymlig walk in closet och ett badrum en suite. Sovrummet har ett charmigt snedtak med vitmålad träpanel. Väggarna är tapetserade med en ljus mönstrad tapet och har en bröstpanel med vitmålad träpanel. Spröjsade fönster släpper in naturligt solljus. En rymlig walk in closet ger mycket goda förvaringsmöjligheter. Lyxigt badrum med badkar, dusch och stort handfat.

Vidare finns ett luftigt allrum, tre extra sovrum, ett badrum och en hall med garderober.

Samtliga rum: Hall, allrum, två stora sovrum med walk in closet och badrum en suite, ett stort sovrum, två små sovrum, hall, tvätt/dusch.


Hovlanda 1:14, Hovlanda 8

Mangårdsbyggnad:

Entréplan
En väl tilltagen altan välkomnar till entrén som leder in till ett charmigt allrum med ett vackert burspråk och spröjsade fönster som ger en panoramavy. Här finns även ett rymligt vardagsrum. Genomgående parkettgolv ger enhetlighet och värme till rummen.

Övre plan
På övre plan finns två bekväma sovrum, ett luftigt allrum och ett badrum. Här fortsätter det genomgående parkettgolvet att skapa en enhetlig atmosfär.

Källarplan
Källarplanet rymmer fyra praktiska förråd, en avkopplande bastu, en funktionell tvättstuga och ett pannrum för bekväm hantering av uppvärmningen.

Klicka på den röda pilen för att se filmen nedan.

Vid intresse eller om ni bara har några frågor är det bara att slå oss en signal!

Bilder

MED83678C9D37264C4389B706B9ECAAF376
MEDB4C1D100138C4FB6B3CA9E1980F1B772
MEDB4B97C731F7443CDB20484B7506070A7
MEDD510E347240C45E2BB88EE38367BD07D
MEDC2C5617CC960402A9E50A1E41542E915

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Karta

Tjörn Tjörn

Hovlanda 6 + 8

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret