Berghagavägen 11A

Bilder

  • Såld!
  • Den generösa takhöjden 2,60 m samt de stor och många fönstren bidrar till att bostaden badar i ljus.
  • Matplatsen är vackert placerad vid gavelfönstren med utgång till den generösa uteplatsen.
  • Gavelfönstret gör att ljuset kommer in i bostaden även på eftermiddagen.
  • Öppen planlösning med möjligt för er att umgås med familj och gäster under tiden ni lagar mat.
  • Köket av märket HTH är välplanerat med goda arbetsytor och gott om skåpsutrymmen.

Berghagavägen 11A , Billdal-Åsberget , Göteborg

Förening med mycket god ekonomi och låg belåningsgrad. Upp till 2 p-platser utanför dörren. Nu har ni möjlighet att förvärva den största lägenheten i Brf Billdalshöjden nr 2. Lägenheten är en 3,5:a - 4:a om ca 87 kvm. Stor uteplats i soligt sydväst läge samt gångavstånd till både hav och natur erbjuder denna lägenhet. Funkisarkitektur med modern design samt öppen planlösning.

87 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
3 600 kr VA, sophämtning och parkeringsplats.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
87 kvm
Våning:
1
Byggår:
2012
Driftskostnad:
1 116 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

87 kvm

Rumsbeskrivning

.

Varmt välkomna till Berghagavägen 11A på höjden i Billdal, ett modernt och bekvämt boende med närhet till hav och natur! Ni möts av en 2-plansvilla med träfasad. Framför huset finns en asfalterad p-plats som rymmer 3 bilar. Härifrån är det enbart några få meter in till bostaden, praktiskt och bekvämt när ni har storhandlat. Den stenlagda gången från uppfarten och p-platsen leder er till lägenheten som är belägen i markplan med förråd direkt vid entrén.
På andra sidan av fastigheten finner ni den stora uteplatsen i sydvästläge som är den ultimata uteplatsen. Här är det sol från morgon till dess att solen går ner. En perfekt plats för sköna middagar utomhus på sommarhalvåret i solnedgången. Uteplatsen är stenlagd och stor nog att rymma både matbord och loungedel.

Nästan hela lägenheten (förutom rummet intill vardagsrummet) har modern och energieffektiv vattenburen golvvärme för ett bra inomhusklimat, utan synliga element. Den generösa takhöjden ca 2,60 m samt de stor och många fönstren bidrar till att bostaden badar i ljus och är luftig. Lägenheten har genomgående ekparkett och ljus färgsättning.

Entré/hall:
Lägenhetens hall är öppen med bra avhängningsmöjlighet i de fristående garderoberna med högblanka dörrar. Grå klinker med golvvärme i entrén, både snyggt och praktiskt regniga dagar. Möjligheten finns att inreda hallen med fler garderober eller bygga walk in closet.

Sällskapsdel:
Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Oftast har man det för att se på tv, koppla av efter en arbetsdag eller umgås med familjen och era vänner. Lägenhetens vardagsrum ger dig och din familj alla möjligheter. Fönster i tre väderstreck öst, söder och västerläge ger rummet extra ljus och luftighet. Vardagsrummet är avdelat från matplatsen och köket med en balk i taket.

Matplats:
I anslutning till vardagsrummet finns matplatsen med plats för stor matsalsmöbel och flera gäster.

Kök:
Köket är hemmets hjärta. Därför är det viktigt att det är inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Köket är välplanerat med goda arbetsytor och gott om skåpsutrymmen i anslutning till den generösa matplatsen och vardagsrummet. Det gör det möjligt för er att umgås med familj och gäster under tiden ni lagar mat. Fönster vid diskbänk och matplats ger rummet extra ljus. Köket har smakfull och stilren inredning av märket HTH med vita luckor och rostfria handtag, infälld diskbänk med två hoar. Kaklet ovanför arbetsbänken matchar den mörka bänkskivan och ger den ljusa köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. Den maskinella parken och består av integrerad kyl och frys i full höjd. Varmluftsugn med induktionshäll, mikro och diskmaskin.

Sovrumsdel:
Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Därför är det en fördel att sovrummen ligger svalt och bort från sällskapsytorna. Det stora sovrummet är ca 12 kvm med fönster i två väderstreck norr och österläge. Inbyggda garderober med skjutdörrar. Sovrummet intill är ca 7,45 kvm med fönster i österläge. Det tredje sovrummet/gäst/arbetsrummet är ca 6 kvm ligger i anslutning till vardagsrummet med fönster i söderläge och utsikt mot den egna uteplatsen. Här finns en fristående garderob.

Badrum:
Badrum med helkaklade ljusa väggar och grå klinker på golvet med golvvärme. Stilren inredning i vitt med spegelskåp över tvättställ. Tvättställs- och duschtermostatblandare samt duschanordning. Dusch med vikbara glasväggar. Handdukstorken håller era handdukar varma och torra oavsett årstid. I badrummet finns även ett vädringsfönster. Stilrent, fräscht och lätt att hålla rent.

Hygien:
Tvättstuga med klinker på golvet, tvättmaskin och torktumlare av märket Siemens samt tvättvask med diskbänksblandare. Här finns även värmeanläggningen samt elcentral.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 600 kr VA, sophämtning och parkeringsplats.

Driftskostnad

13 392 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 5 700 kr
El: 5 700 kr
Försäkring: 1 992 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

El ca: 950sek/månad ink energiskatt, förbrukning, uppvärmning. Varje lgh har egen värmepanna. Försäkring ca: 166sek/mån Larm finns att överta, 424sek/mån, Sektor Alarm.

Andel i föreningen

8,33%

Andel av årsavgiften

8,33%

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2012

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 augusti 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 54 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

1 parkeringsplats framför fastigheten ingår i månadsavgiften och ytterligare en delas med lägenheten ovanför.

Stenbelagd uteplats i sydvästläge.

Förening

Namn

Brf Billdalshöjden nr2

Om föreningen

Föreningen äger fastigheterna Hulan 514:1, 514:2, 513:6, 513:7, 511:3 samt 511:4, totalt 12 lägenheter. På respektive fastighet finns ett bostadshus i två plan. Varje hus innefattar två lägenheter. Tomtmarken är upplåten till respektive markplanslägenhet. Fastigheterna är belägna nära havet i Billdal i Göteborgs kommun. Husen är uppförda 2012-2013. Gatuadresser för lägenheterna är Berghagavägen 8A, 8B, 10A 10B,11A, 11B, 20A, 20B, 22A, 22B samt Berghagagången 1A och 1B. En av lägenheterna är en 3,5:a -4:a om ca 87 kvm på Berghagavägen 11A de resterande elva lägenheterna är om ca 77 kvm, fördelat på tre rum.

Föreningens fastigheter är praktiskt belägna nära busshållplats som ligger ca 100 m nedanför området. Rosa express (Gerrebacka) tar er hela vägen till Linné på ca 27 min och vidare till Nordstan på ca 40 min.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

12

TV och Bredband

Tv och bredband via fiber. Leverantör Telia. Varje bostadsrättsinnehavare tecknar ett eget bredbandsavtal.
Tv med basutbud ingår i månadsavgiften.

Parkering

1 p-plats framför fastigheten ingår i månadsavgiften.

Renoveringar

Husen målades om 2018 i samband med fasadrenovering.
Nya yttre armaturer på alla fastigheter 2018.
Inga nya större renoveringar är planerade enligt styrelsen den 3/10-2018.

Ekonomi

Det planerade avgiftshöjningen enligt årsredovisningen 2017 behövdes inte då ekonomin i föreningen är god. Månadsavgiften är oförändrad och föreningen har inga planer på att höja avgiften. Information om avgiften är hämtad från styrelsen den 3/10-2018. Föreningens belåning i dagsläget är ca 7.912.000kr, det ger en belåningsgrad på ca 8 563kr/kvm, vilket är väldigt lågt för en nyproducerad förening.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1238 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Billdal-Åsberget

Välkommen till Billdal som är ett charmigt och hemtrevligt område, som attraherar ung som gammal med sin närhet till skog, natur, hav och stad. Området ligger i södra delen av Göteborgs kommun. Det gränsar i norr till Brottkärr och i väster till havet. Här bor ni i ett populärt område med barnvänliga miljöer, mycket gång och cykelbanor samt gröna ytor. Här har du på bekvämt avstånd, dagis, skolor, låg- till högstadium, mataffär och kommunikationer in till Göteborg. Här finns också möjlighet till många aktiviteter för den som vill, ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall och trevliga restauranger. I Billdals park finns vackra strövområden, för lek och motion. Närhet till Askims sim- och sporthall. Här når du Säröbanan, som i norrgående riktning tar dig till Linnéstaden och söderut når man Särö, med naturreservatet Särö Västerskog och Restaurang Blomstermåla. Säröbanan var förr ett smalspår för tåg och är ett fint sätt att uppleva kusten via cykel eller inlines. Längs kusten ligger flera friluftsbad och där finns också flera hamnar för fritidsbåtar. På cykelavstånd når du även Sandsjöbackareservatet med olika långa vandringsleder för den som vill vistas i vackert skogslandskap.

Kommunikation

Från Kungsporten "Hållplats, Bolsheden" tar er Blå express till centrala Göteborg på en knapp timme.

För mer information om hur och när bussen går se http://www.vasttrafik.se/

Närservice

Ett fantastiskt bra utbud på mataffärer, stora och små butiker och matställen finner man både på Kungsporten och i Nya Hovås som växer under kommande år. Vid Origohuset i Billdal finns ICA-kvantum, blomsterhandel, apotek och flera andra butiker.

Karta

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte