Långe backe

Bilder

  • Såld!

Långe backe , Mollösund , Orust

Nu har ni möjlighet att förvärva en helt unik friköpt strandfastighet med avskilt läge på Mollösunds sydspets. Här får ni en pittoresk sjöstuga med stort bryggdäck och trevlig altan samt egen båtramp. Allt i ett soldränkt söderläge. Allt är mycket smakfullt inrett, såväl inne som ute, med mängder av smarta lösningar för compact living. Flytta in och bara njut av en oändlig havsutsikt där livskvalité utlovas!

70 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
70 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
219 kvm
Byggår:
2005
Driftskostnad:
2 173 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

70 kvm

Rumsbeskrivning

När ni kommer till vägens ände i Mollösunds södra del så gå ni ner mot vattnet längst en liten promenadstig. På er högra sida ser ni ert blivande semesterparadis Långö Backe. Ett underbart sjömagasin inbäddat i lummig grönska som en lugn oas.

Huset är om- och tillbyggt i omgångar och helrenoverat 2005 med hög standard. Allt är mycket fräscht och välbehållet. Runt huset sträcker sig altaner och bryggdäck vilket gör allt väldigt lättskött och praktiskt.

Rakt fram längst östsidan av huset finner ni huvudentrén. Ni stiger in i en hall som ansluter till köket och Master bedroom.

Köket ligger med öppen planlösning mot matplats och allrum. Allt är platsbyggt och väl genomtänkt då inte en centimeter är försummad. Köket går självklart i skärgårdsstil och har allt man behöver för ett bekvämt leverne.

Allrummet med matplatsen har en luftig ryggåslösning och badar i ljusinsläpp från ett stort skjutglasparti "Hajom" som sträcker sig längst hela södergaveln. Här kan ni sitta i den platsbyggda soffan och bara njuta av en havsutsikt få förunnat. Sommartid öppnar ni glaspartiet och låter den stora bryggan bli en förlängning av ert vardagsrum.

Det är få bryggor på västkusten som har så många soltimmar som denna. När solen blir för intensiv så finns det en stor eldriven markis som ger skön skugga. Räcker inte det rekommenderas ett svalkande dopp från bryggan.

Master bedroom känns också mycket luftigt och ljust med fönster i både öst och väst. Här får ni lätt in en stor dubbelsäng.

Vidare finns ett stort helkaklat badrum som går i vitt med ljusblå klinker. Badrummet har kommod, badkar, separat dusch, handdukstork, golvvärme samt tvättmaskin. I anslutning till badrummet ligger även en separat helkaklad toalett som också går i vitt och ljusblått. Båda våtrummen är totalrenoverade 2010.

En trappa med gott om inbyggd smart förvaring leder er till övervåningen.

Hela övervåningen har en öppen planlösning med entresol åt söder. Ni får ett fint ljusinsläpp från flertalet takfönster samt fönstren från söder. Idag är det möblerat som allrum/sovrum och kontor samt badrum. När ni sitter och tittar på TV får ni en enastående uppsikt över södra inloppet till Mollösund genom glasräcket.

Åt öster ligger ett ljust helkaklat badrum med dusch, toalett och handfat, även detta gjort 2010.

Hela huset har en mycket genomtänkt planlösning som gör att man kan bo flera familjer utan att man springer över varandra. Övervåningen har en separat entré från utsidan. Det finns även separata entréer till badrum och toalett i entréplanet om man inte vill ha master bedroom som genomgångsrum.

På östersidan finns det ett stort utekök under tak i direkt anslutning till det stora bryggdäcket. På västersidan av huset finns det lite odlingar och en trevlig altan med kvällssol. I anslutning till altanen når ni även en praktisk nedfällbar båtramp. Perfekt om man vill hissa upp gummibåtar eller kajaker.

Det här är en helt unik chans att förvärva ett underbart sjömagasin i mycket gott skick med ett avskilt läge bara ett par minuter från de centrala delarna av Mollösund.

Är detta er blivande drömbostad? Tveka inte att boka in er för visning redan idag.

Byggnad

Byggnadstyp

1,5 plans sjöstuga

Byggnadsår

2005

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas & 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Den taxerade ytan är 70kvm men total golvyta är ca 90 kvm enl. säljarna. Är detta av agörande betydelse så uppmans ni som intressenter att själva mäta upp ytorna på plats.

Huset säljs med i princip allt bohag, men säljaren kommer ta bort en del mindre lösöre.

Byggnaden är förhandsbesiktigad och säljs med dolda fel-försäkring.

Fastighetsbeteckning

Mollösund 5:403

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

26 085 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 12 000 kr
VA: 7 211 kr
Renhållning: 2 950 kr
Väg, samf: 1 200 kr
Försäkring: 2 724 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Uppvärmning ingår i elkostnaden

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

6 200 000 kr, varav byggnadsvärde 1 000 000 kr

Tomt

Areal: 219 kvm
Tomttyp: Bergstomt

Tomtbeskrivning

Fastigheten är friköpt och har en totalyta om 219 kvm, varav 46 kvm är vatten. Vid bryggan kan man gå in med djupgående båt.

I området gäller boendeparkering då det inte finns någon parkering på fastigheten. Mer info om detta finns under "dokument och länkar"

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Mollösund GA:3

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Mollösund

Mollösund är ett av de äldsta fiskelägena i Bohuslän - en pärla både sommar och vinter. Här bor drygt 200 st. året runt och på sommaren ökar antalet invånare till drygt 3000 st. och hela samhället lever upp. Gästhamnen är en av västkustens mest välbesökta och erbjuder full service med allt som kan önskas därtill. Runt hamnen finner ni om sommaren en rad trevliga restauranger och fik där ett av dem är Mollösunds värdshus som även har öppet året runt. Samhällets bebyggelse präglas av vackra, välskötta skärgårdshus från förra sekelskiftet med trånga gränder emellan och närhet till saltstänkta sjöbodar.

Kommunikation

Till Mollösund finns goda kollektivförbindelser med buss. Se länk till Västtrafiks hemsida under fliken "dokument och länkar".

Parkering

I området gäller boendeparkering. Mer info om detta finns under "dokument och länkar"

Karta

Hör av dig till Lars Norrgren för mer information!

Lars Norrgren

Lars Norrgren

Göteborg Sydväst

Göteborg Väster

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-55 99 59

lars.norrgren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad