Fagottgatan 8

Bilder

  • Såld!

Fagottgatan 8 , Ruddalen , Göteborg

Nu kan vi presentera en mysig, välplanerad tvåa i gott skick. Lägenheten har ett nyligen renoverat kök, helkaklat badrum och ett helt inynsfritt läge. Genomgående fina ytskikt och stora fönsterpartier som släpper in gott om naturligt ljus. Snabbt tillträde är möjligt. I Ruddalen bor ni med gångavstånd till Frölunda torg med dess breda utbud, Ruddalens idrottscentrum och motionsspår samt goda kommunikationer som tar er både in till stan och ut till havet på 20 minuter. Kontakta mäklaren för mer info!

58,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 754 kr inkl värme, VA, bredband och kabel-tv (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
58,5 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1962
Driftskostnad:
316 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

58,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till Fagottgatan 8! 58,5 välplanerade kvadratmeter i en stabil och omtyckt förening i vackra Ruddalen. Lägenheten har genomgående fräscha ytskikt samt renoverat kök och badrum, här är det bara att flytta in!

Hall

Vi kliver in i lägenheten och välkomnas av en rymlig hall. Väggarna är vitmålade och golvet är beklätt i ett ljust klinker, både snyggt och praktiskt. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring i form av garderober och överskåp. I anslutning till hallen ligger dessutom en stor klädkammare.

Badrum

Helkaklat badrum i ljusa kulörer. Stambytt och renoverat i föreningens regi år 2004/2005. Här finns WC, handfatskommod, spegelskåp, tvättmaskin samt duschhörna.

Kök

Kök renoverat 2014 med och frys i fullhöjd, spishäll, ugn, micro samt diskmaskin. Här finns goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Vita skåpsluckor med kromhandtag, stänkskydd i ljust kakel som bryter av snyggt mot den mörka bänken som utgör arbetsyta. Längst golvet löper en fin ekparkett och väggarna är vitmålade. I köket finns det även plats med en matplats för 4-6 sittande gäster!

Sovrum

Rymligt och ljust sovrum med plats för en större säng samt garderober som så önskas!

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum som tack vare de stora fönsterpartierna fullkomligt badar i naturligt ljus! Här ligger samma fina ekparkett som i kök och sovrum, samt vitmålade väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 12, hiss finns

Avgift

2 754 kr inkl värme, VA, bredband och kabel-tv (grundutbud)

Driftskostnad

3 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 400 kr

Kommentar

Observera att driftskostnaderna är uppskattade. Driftskostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Andel i föreningen

0,1259%

Andel av årsavgiften

0,12592%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1962

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FT

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 oktober 2008
Energiprestanda: 134 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Järnbrott 138:10

Övrigt

Observera att månadsavgiften är 2160 med ett obligatoriskt tillägg om 594 kr avseende värme och bredband.

På vindsvåningen finns ett förråd per lägenhet.

Förening

Namn

Brf Ruddalen 1

Om föreningen

De tio höghus som ingår i Brf Ruddalen 1 är grupperade kring en trearmad allé som i sina ändpunkter ansluter till kvarterets butiker, spårvagnshållplatsen och gångvägen till Frölunda Torg. Förutom allén avgränsar murar och häckar en gård åt varje hus, där de "egna småbarnen" kan leka.

Föreningen innehar fastigheterna Järnbrott 138:1-10 med adresserna Fagottgatan 2-10 och Mandolingatan 3-11. Bebyggelsen innehåller:
72 fyrarummare på 83m²
264 trerummare på 68m²
264 tvårummare på 58,5-59,5m²
48 tvårummare på 46,5m²
72 ettor på 31,5m²

Lokaler
Medlemmarna har bl.a tillgång till bastu på (i hus 8), cykelrum, övernattningslägenhet (i hus 4), hobbyrum, biltvätt och vindsförråd. Varje hus är utrustade med två tvättstugor, vardera med två tvättmaskiner, fyra torkrum och mangelrum med stenskivemangel. Övernattningslägenhet kan medlemmarna hyra för en kostnad av 125 kr/dygn. En lägenhet med dusch kan även hyras för en kostnad av 175 kr/dygn.

Besök gärna föreningens informativa hemsida http://www.gbghus27.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

720

TV och Bredband

TV: Föreningen har avtal med Com Hem

Bredband: Fastigheten har möjlighet till Com Hems 3 hål i väggen och fiberanslutning via Telenor 250/100 mbit/s

Parkering

Till föreningen hör 258 garageplatser och 381 parkeringsplatser. Garageplatser kostar ca 500 kr/mån och parkeringsplats ca 200 kr/mån.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
Stambyte är genomfört och färdigställdes under 2006 med nya badrum. Samtidigt blev elen omdragen i hela föreningen. 2015 installerades nya porttelefoner i samtliga fastigheter. Under 2016 drogs fiber till fastigheterna.

Kommande renoveringar:
Planerat underhåll mellan 2018-2022 är målning av gemensamhetsutrymmen, upprustning av hisskorgar, utbyte av maskinell utrustning i tvättstuga samt underhåll av mark och asfalt. Avsättning till underhållsfond är ca 148 kr/kvm lägenhetsyta per år.

Ekonomi

Förening med god och stabil ekonomi och 720 lägenheter. Årsavgiften höjdes med 1% i oktober år 2017 samt med ca 5% i oktober 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Fastighetsexpeditionen

Telefon

031-452268

E-post

styrelsenruddalen1@outlook.com

Övrigt

Föreningen är försäkrad hos Länsförsäkringar.

Föreningen har inget kollektivt bostadsrättstillägg, utan rekommenderar varje medlem att teckna bostadsrättstillägg med det försäkringsbolag man har för sin hemförsäkring.

Om området

Ruddalen

Bor ni i omtyckta Ruddalen har ni närhet till dagis, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Närservice

I närområdet finns bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

Karta

Hör av dig till Nora Carlsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad