Lillgårdens Gränd 3

Bilder

  • Såld!

Lillgårdens Gränd 3 , Nya Hovås , Göteborg

Letar du efter en bostad som är ljus och välplanerad? Då har du hittat rätt! Den här gavellägenheten erbjuder fönster i tre väderstreck, balkong i sydvästläge om ca 7,5 kvm mot en lugn innergård och är dessutom extremt välplanerad. Intresserad? Kom på visning den 7/1. Välkommen!

84,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 705 kr I månadsavgiften ingår:värme, kallvatten, bredband och förberedelse för IP telefoni.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
84,5 kvm
Våning:
3, hiss finns
Byggår:
2017
Driftskostnad:
49 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

84,5 kvm

Biarea

3 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Lillgårdens Gränd 3 och Brf. Solgränd i Nya Hovås! Ni möts av moderna och nybyggda hus med automatisk dörröppnare, hiss och brevlådor i entrén. Förråd och garage finns i källaren, cykel - och barnvagnsförråd finns på innergården. Lägenheten är belägen på våning 3 med balkong i sydvästläge om ca 7,5 kvm mot en lugn innergård.

Planlösning:
Öppen och välkomnande entré/hall som är inredd med garderob. Här finns det gott om plats till förvaring av skor och ytterplagg. På golvet ligger ekparkett 3-stav, klarlackad som är genomgående för hela lägenheten förutom i badrummet där det istället ligger klinker med skön golvvärme. Ljus färgsättning på väggarna.

Badrummet är smakfullt och stilrent inrett med dusch och duschdörrar i glas, nedsänkt tak med infällda spotlights, klinker på golvet och helkaklade väggar. Handdukstorken håller era handdukar torra och varma oavsett årstid. Snyggt, fräscht och lätt att hålla rent. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare samt bänkskiva på vilken ni kan stryka och vika den nytvättade tvätten. I väggskåpen ovanför bänkskivan kan ni förvara rengöringsprodukter mm.

Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Lägenhetens vardagsrum ger dig och din familj alla möjligheter. Den öppna planlösningen samt fönster i två väderstreck gör att ljuset kommer in i vardagsrummet från flera håll, här finns det gott om plats för soffa och läsfåtölj. Ljus färgsättning på väggarna. Härifrån kommer ni ut till den stora balkongen om ca 7,5 kvm i sydvästläge, den ultimata uteplatsen med högt och öppet läge. Från balkongen är det fin utsikt mot innergården. En perfekt plats för sköna middagar utomhus på sommarhalvåret.

Köket är hemmets hjärta. Därför är det viktigt att det är inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Köket är stort och välplanerat med goda arbetsytor och gott om skåpsutrymmen. Stilren och smakfull inredning från Marbodal med ljusa luckor. Kaklet ovanför arbetsbänken matchar den mörka bänkskivan och ger den ljusa köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. Spotlightsramp i LED under köksskåpen lyser upp under tiden ni lagar mat. Den maskinella parken är av rostfri kyl och frys i full höjd av märket Bosch, rostfri inbyggnadsugn och micro av märket Bosch, induktionshäll av märket Bosch, diskmaskin av märket Bosch. I köket och i anslutning till vardagsrummet finns matplatsen. Här får ni plats med rejält matbord och m��nga gäster.

Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Båda sovrummen ligger med ingång från hallen och fönster i österläge. Det stora sovrummet är väl tilltaget med fransk balkong samt fönster i två väderstreck, inbyggd garderob med skjutdörrar. Det andra sovrummet även det med inbyggd garderob med skjutdörrar. Båda sovrummen har ljus färgsättning på väggarna.

Mellan båda sovrummen finns en rymlig klädkammare inredd med klädstång på vilken ni kan hänga upp era kläder samt en garderob med hyllor.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 7, hiss finns

Avgift

4 705 kr I månadsavgiften ingår:värme, kallvatten, bredband och förberedelse för IP telefoni.

Driftskostnad

599 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 350 kr
VA: 99 kr
Försäkring: 150 kr

Andel i föreningen

1,36%

Andel av årsavgiften

1,049%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2017

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Byggnadssätt

Fönster: Aluminiumklädda träfönster med 2+1.

Övrigt

Adress: Hovås Allé 29, 33, 37. Björklundsvägen 18-28. Lillgårdens Gränd 1 och 3.

Fastighetsbeteckning

Göteborg Hovås 451:61

Övriga byggnader

Cykelförråd samt barnvagnsrum.

Övrigt

Balkong i sydvästläge om ca 7,5 kvm.

Förening

Namn

Brf Solgränd

Om föreningen

Brf Solgränd är Svanenmärkt och ger dig ett vackert hem med noga utvalda och miljövänliga material redan i grundutförandet. Föreningen består av tre flerbostadshus med 4-7 våningsplan i Nya Hovås. Endast två lägenheter per våningsplan, en granne/ våning. Möjlighet finns att glasa in balkongen. Totalt 76 lägenheter. I källarplan finns garage, lägenhetsförråd samt undercentral för El, VVS mm. Gemensamma cykel förråd och barnvagnsrum finns i området. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga, varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin. Samtliga entré portar med moderna kodlås/tag. Alla ytterdörrar i föreningen är säkerhetsdörrar. Byggår är 2017. Uppvärmning - Bergvärme

Individuell mätning och debitering av el och vatten, vilket gör att du själv kan påverka din driftskostnad.
Energieffektiv fasad och fönster, snålspolade kranar och duschar håller nere driftskostnaden och därigenom månadsavgiften.
Grönsaksodlings platser på innergården.
Gröna innergårdar för rekreation och biodiversitet.
Aktiviteter så som boule och kubb-bana.
Sopsugningsanläggning.

Vitvaror energiklass A+ (torktumlare undantaget)
Ladduttag för elbil i garage.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

76

TV och Bredband

TV - Lägenheterna är anslutna till kabelnät.
Internet - Fast lina, hastighet 100Mbit/s, Leverantör ComHem

Parkering

Föreningen har 58 garageplatser som kostar 1200kr/mån, till dessa är det kö.

Ekonomi

Inga avgiftshöjningar är kända idag. Till månadsavgiften tillkommer kostnaden för varmvatten och hushållselen som betalas av bostadsrättsinnehavaren. Fr o m 1/10 debiteras man för faktiska förbrukningen kvartalsvis i efterhand.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen äger marken.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Nya Hovås

Nya Hovås - en småskalig blandstad i världsklass! Det är egentligen kombinationen av två saker som gör Nya Hovås unikt. Vi börjar med det grundläggande, nämligen: läget, läget, läget. Det är helt enkelt väldigt bra. Man kan säga att Nya Hovås ligger lantligt. Med cykel rullar du ner till havet på bara fem minuter och till skogen är det ännu närmare. Men trots närheten till naturen tar du dig in till centrala Göteborg på bara 15-20 minuter med expressbuss.

Det andra som i kombination med läget gör Nya Hovås så unikt är att det växer fram en fantastisk småskalig handel i området. Här vill vi skapa platser där människor möts på ett naturligt sätt i vardagen. Nya Hovås blir ett utmärkt komplement till alla större köpcentrum och handelsområden som ligger i sydväst. Blandningen av bostäder, butiker, kontor och andra verksamheter som växer fram blir just precis som man önskade sig, på riktigt. Resultatet blir en naturligt levande stadsdel som är trevlig och trygg att vistas i alla dagar i veckan.

Kommunikation

Kommunikation
Busslinje 82, 84, 88, Rosa och Lila Express från Frölunda Torg
Busslinje 180 och Rosa Express från Linnéplatsen .
Väg 158 tar dig in till Linnéplatsen på 7 minuter under normala förhållanden.

Närservice

I Nya Hovås ligger Origo Huset där du hittar: ICA Kvantum Hovås, frisör, apotek, kemtvätt, din lokala fastighetsmäklare HusmanHagberg, Systembolaget, Noble House Sushibar, Lasse-Maja Bageri & Café, Balans Yoga, Capio Vårdscentral, Friskis och Svettis, Peoplestraining. I Spektrumhuset som också är beläget i Nya Hovås finns: blomsteraffär, Restaurang Sorellebistro, Yoko Yap mm.
På torget i Nya Hovås vid Ica Kvantum står fiskbilen där du köper färsk fisk och skaldjur.

Karta

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad