Backängen 8

Bilder

  • Såld!

Backängen 8 , Billdal-Åsberget , Göteborg

Varmt välkomna till Backängen 8 i Billdal. Fastigheten är belägen i ett av Skintebos bästa lägen med promenadavstånd till förskola och skola i bilfritt område, havet samt Sandsjöbackas fina vandringsleder.

143 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
143 kvm
Biarea:
10 kvm
Tomtarea:
108 kvm
Byggår:
1975
Driftskostnad:
3 083 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

143 kvm

Biarea

10 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Backängen 8 i Billdal ett renoverat och välunderhållet gavelradhus i 2 plan med delvis inredd vind.

Entréplan:
Ni möts av en grönskande framsida med utbyggd och inglasad altan med infravärme, en utmärkt plats att börja dagen på med en kopp kaffe. Härifrån når ni även ett av förråden.

Hallen är det första man ser när man kommer in i ett hem. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet och gavelfönstret bidrar till ett fint ljusinsläpp i hallen. Det är ljus färgsättning på väggarna och parkett på golvet, direkt vid entrén ligger klinker med golvvärme på golvet, både snyggt och praktiskt regniga dagar. Här finns det mycket bra avhängningsmöjlighet för familjen och era gäster i den inbyggda garderoben med skjutdörrar. Redan härifrån har man bra överblick över större delen av entréplanet och de generösa sällskapsytorna. Ovanför entrén i hallen sitter varmluftspumpens inblås.

Den fina svängda trappan från hallen leder er upp till övervåningen. På detta plan finns det tre sovrum, tv-rum/spelrum, badrum och trappa upp till vinden.

Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Oftast har man det för att se på tv, koppla av efter en arbetsdag eller umgås med familjen och era vänner. Vårt vardagsrum ger dig och din familj alla möjligheter. Det stora fönsterpartiet mot uteplatsen i västerläge samt gavelfönstret mot öster ger rummet extra ljus och luftighet. Ekparkett på golvet och ljus färgsättning på väggarna. Härifrån kommer ni ut till trädgården som är den ultimata uteplatsen med trätrall. En del av uteplatsen är under tak, resten av uteplatsen täcker den eldrivna markisen. Här kan ni avnjuta en trevlig middag oavsett väder med familjen och era vänner. I vardagsrummet finns det plats för större matbord och flera gäster.

Köket är hemmets hjärta. Det är ofta det rummet man har som central punkt i ett hem då man tillbringar mycket tid i just köket varje dag. Därför är det otroligt viktigt att det inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Köket är stort med generös matplats. Det gör det möjligt för er att umgås med familjen och era gäster under tiden ni lagar mat. Fönster i söderläge mot entrén och den inglasade uteplatsen på framsidan. Smakfull och stilren inredning med ekluckor och ekparkett på golvet. Det vita kaklet ovanför arbetsbänken matchar bänkskivan i ek- och gråmelerat laminat och ger den ljusa köksinredningen liv som skapar en trevlig miljö att vistas i. Den maskinella parken består av kyl i fullhöjd, frys i fullhöjd, spis med keramikhäll och dubbelugn, diskmaskin.

Innanför köket finns tvättstugan som är praktiskt placerad. Här finns tvättmaskin och torktumlare från 2016, tvättho samt vattenberedare. På golvet ligger röd plastmatta och väggarna är vitmålad väv.

Mycket fräscht och nyrenoverat badrum av fackmän. Helkaklade väggar och klinker med golvvärme. Dusch med vikbara glasväggar och takdusch. Smakfull och stilren inredning med tvättställsskåp och spegel ovanför. Snyggt och enkelt att hålla rent.

Övervåning:
Trappan från entréplanet leder er upp till detta plan. Här finns det tre sovrum, tv-rum/spelrum, badrum och trappa upp till vinden.

Sovrumsdel:
Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Därför är det en fördel att sovrummen ligger på övervåningen bort från sällskapsytorna. Det stora sovrummet har ljus färgsättning på väggarna och fönster mot uteplatsen på baksidan. De två andra sovrummen ligger mitt emot detta sovrum. Det ena sovrummet är något större. Båda rummen har fönster mot framsidan av huset i söderläge.

Allrum/tv-rum, perfekt samlingsrum för familjens yngre medlemmar där de kan umgås med sina vänner, spela spel, titta på tv eller läsa en bok i lugn och ro.

Helkaklat badrum med stilren inredning, badrumsskåp i ek med matchande spegel och hylla i ek med spotlights, bubbelbadkar. Vita kakelplattor kombinerat med en fondvägg av mindre vita kakelplattor ca 5x5 cm. Klinkergolv med golvvärme i beige ton.

Vinden:
Den fina svängda trappan fortsätter upp till vinden som är delvis inredd med snedtak och ett gavelfönster som ger rummet ljus. Rummet används idag som tonårsrum/sovrum men fungerar utmärkt som gästrum eller arbetsrum. Resten av vinden är isolerat vindsförråd inrett med garderober och hyllor för praktisk och bra förvaring.

Byggnad

Byggnadstyp

2 plans gavelradhus med inredd vind.

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Luftvärmepump samt direktverkande el.

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 september 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 68 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

2000 nytt kök, 2000-2005 nya innertak, 2001-2003 nya golv i sovrummen, ny varmbattenberedare, 2002 byte av gavelfasad- målning av fasad, 2003 ny diskmaskin-nytt golv i sovrum 3-byte av sovrumsfönster, 2004 byte av gavelfönster, entréplan samt plan 2, 2005 inredning av vind, insättning av vindsfönster samt vindstrappa, 2006 ny ytterdörr-nya radiatorer-renovering av badrum på plan 2- ny elcentral samt jordfelsbrytare-ny spis med debbelugn, 2007 nytt kök-byte av fasad entrésida-utbyggnad av altan på baksidan-byte av fönster i vardagsrum-installation av eldriven markis, 2008 nytt bubbelbadkar-klinkergolv med golvvärme i hallen samt ny garderob med skjutdörrar-luftvärmepump-ny tvättmaskin, 2009 utbyggnad av altan entrésidan-ny kyl och frys i fullhöjd, 2010 ny altandörr samt nytt fönster på baksidan av fastigheten- nytt golv i kök. 2011 nytt yttertak, 2011 nya tapeter och ommålning av sovrum 1, 2012 ny diskmaskin, 2016 ny tvättmaskin och torktumlare.

Fastighetsbeteckning

Skintebo 2:295

Övriga byggnader

Förråd på framsidan av huset samt ett föråd på baksidan av huset som nås från uteplatsen.

Uteplats på framsidan av radhuset som är inglasat med infravärme och trätrall.
Uteplats på baksidan av radhuset , delvis under tak resten me deldriven markis, kvällssol.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 25 000 kr
Väg, samf: 12 000 kr

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 524 000 kr, varav byggnadsvärde 1 221 000 kr

Summa pantbrev

2 977 500 kr

Tomt

Areal: 108 kvm

Tomtbeskrivning

Tomten är friköpt. Ansluten till kabelnät. Gothnet-fiber indraget i bostaden.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Skintebo GA:1, GA:4, GA:25

Övrigt

Billdal är vackert beläget i en havsnära miljö med närhet till flera badplatser, fina vandringsleder i Sandsjöbackas naturreservat samt Billdals park med flera utsiktsplatser över havet. För den som är hästintresserad finns det några hästgårdar i de östra delarna av Billdal, en av de är Billdals gård och ligger i södra delen av Billdals park. I Billdals park ligger Billdal Herrgård som har anor från 1500-talet. Bad och båthamn finns på idylliska Killingholmen. Natursköna Lindås i södra Billdal erbjuder badmöjligheter bland klippor och i Lindåsviken.

Om området

Billdal-Åsberget

Vill du bo i Billdal? Vi på HusmanHagberg hjälper dig hitta din nya bostad.

Billdal ligger i en vacker och havsnära miljö med närhet till flera badplatser och båthamnar. Den mesta bebyggelsen består av äldre villor, radhus och bostadsrätter, många områden ligger precis vid havet. I området finns även stugor och hästgårdar finns i de östra delarna.

I Billdals park ligger Billdals Herrgård som har anor från 1500-talet. Parken har en vacker miljö med flera utsiktsplatser över havet. I den södra delen ligger Billdals gård som bedrivs som ridklubb.

Askims ishall för isaktiviteter för både stora och små.

Bad och båthamn finns på idylliska Killingholmen. Natursköna Lindås i södra Billdal erbjuder badmöjligheter bland klippor och i Lindåsviken.

Billdel tillhör Askim-Frölunda-Högsbos stadsdelsnämnd och det finns många kommunala förskolor, enskilda förskolor och dagbarnvårdare. Det finns även ett flertal grundskolor.

Området är populärt bland barnfamiljer tack vare bra barnomsorg, närhet till naturen och havet samt de goda kommunikationerna med buss in till centrala Göteborg och Frölunda Torg.

Köpa eller sälja bostad i Billdal? Besök oss på vårt kontor i Nya Hovås på Billdalsvgen 2 eller ring oss på tel 031-47 47 00 så hjälper vi dig att hitta din drömbostad!

Kommunikation

Från hållplatsen "Bolsheden" vid Kungsporten tar ni er in till centrala Göteborg på knappt en timme med Blå express.

För mer information om hur och när bussen går se http://www.vasttrafik.se/

Närservice

I området finns flera mataffärer, stora och små butiker, restauranger både på Kungsporten och i Nya Hovås. Vid Origohuset i Billdal finns ICA-kvantum, blomsterhandel, apotek och flera andra butiker.

Parkering

En p-plats finns i parkeringsdäcket under tak. Gästparkering finns på övre plan.

Karta

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad