190

Södermalm Hornstull, STOCKHOLM

Verkstadsgatan 5, 3 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,843 inkl. värme & VA (+169kr obl.tillägg för bredband och kabel-TV basutbud. Total avgift 3 012 kr/mån)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea52 kvm
Våning3 (hiss finns)
Byggår1932

Fantastisk lägenhet med ett härligt ljusinsläpp från stora spröjsade fönster! Välplanerade kvadratmetrar i genomgående bra skick, lägenheten besitter generöst med charm i form av genomgående trägolv, högt i tak samt fönster med spröjs och spanjoletter. Här bor du med närhet till badmöjligheter, goda kommunikationer, samt fantastiskt restaurangutbud. Snart på marknaden, kontakta ansvarig mäklare vid intresse!

Om området

Trendiga Hornstull är ett expansivt område som kombinerar det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur. Bland annat har en stor galleria byggts med trendiga butiker, fantastiska restauranger, caféer, matvarubutiker och närservice för att öka bekvämligheten för de boende i området. Går du över Liljeholmsbron så hittar du Liljeholmstorget med 90 butiker, caféer och restauranger. Vid Hornstull finns även underbara promenadstråk längs med vattnet i båda riktningarna och badmöjligheter på såväl Reimersholme som Långholmen. Runt knuten ligger vackra och grönskande Tantolunden, en oas mitt i storstadens puls. Vid Hornstull finner du Söders stora utbud av trevliga restauranger med mat från all världens hörn, mysiga caféer och små butiker. Helt enkelt det bästa från två världar! Här bor man på ett behagligt avstånd till Söders puls och allt det som gör Söder så attraktivt. Besök gärna www.hornstull.se för mer information om området!

Kommunikation

Suveräna kommunikationer med tunnelbanan vid Hornstull och flera busslinjer, såsom 4, 40 och 66, alldeles runt knuten. Närhet till utfartsleder (E20/E4) söder- och norrut samt till tvärbanan vid Liljeholmen.

Närservice

Vid Hornstull finns bland annat matvarubutiker, apotek och Systembolag. På Hornsbruksgatan finner ni även restaurangen Tjoget som lockar med läckra menyer i gemytlig atmosfär. Här finns även Strand (f.d. Street), en mötesplats, restaurang, konsert-/klubbscen i sann Söder-anda. En härlig kombination av musik och god mat med vacker utsikt över Årstaviken. Missa inte heller Lasse i parken, en skön uteservering i Pålsundsparken och Bio Rio som bjuder på ett brett filmutbud och teater i historiska lokaler vid Hornstulls strand.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100 kr/mån eller 60kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Årsredovisning 2017
Årsredovisning 2018
Stadgar
Energideklaration
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
52 kvm
Areakälla
säljarens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 2,843 inkl. värme & VA (+169kr obl.tillägg för bredband och kabel-TV basutbud. Total avgift 3 012 kr/mån)
Byggnad
Byggnadsår
1932
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 4/29/2019
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
133 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas/bullerglas
Förening
Namn
Brf Ångpannan nr 18
Om föreningen
I korsningen Verkstadsgatan 5 / Tobakspinnargatan 7 ligger denna fastighet anno 1932. Föreningen bildades 1979 och upplåter 46 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Brf Ångpannan 18 äger fastigheten. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar i Stockholm. Bostadsrättstilläggsförsäkring står föreningen för kostnadsfritt, behöver ej tecknas separat av boende. Juridisk person godkänns inte. Delat ägande går bra, minsta ägarandel 1 %.

EKONOMI
Förening med en stabil ekonomi. Inga avgiftshöjningar är planerade.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en tillhörande tvättstuga med två tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkrum samt 1 mangel. Tvättstugan installerades med nya maskiner under 2007. Föreningen har ett källarutrymme som används för cykelförvaring samt barnvagnsrum.

ÖVRIGA AVGIFTER
Vid överlåtelse tar föreningen ut en avgift om 2,5 % (ca: 1163 kr) av prisbasbeloppet av Köparen Likaså tar föreningen ut en avgift om 1 % av prisbasbeloppet ( ca 465 kr) av pantsättaren vid pantsättning.

KURIOSA
Husets arkitekt var Rolf Bolin. Namnet Verkstadsgatan minner om den varvs- och verkstadsindustri som bedrevs här sedan 1700-talets senare del fram till 1929. Här har bedrivits ångfartygstillverkning och här byggdes även broarna över Norrström. Tobakspinnargatan har sitt namn från snus- och tobaksindustrin som fanns här vi 1700-talets mitt.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
46
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Telia fiber 100/100 Mbit samt 17 st fria analoga kanaler. Debitering för bredband läggs på avgiftsavin, á 169 kr/mån. Digital-tv och IP-telefoni tecknas separat via Telia.
Parkering
På föreningens fastighet finns fem parkeringsplatser. En plats ingår i avtal för hyreskontrakt av lokal på Tobaksspinnargatan med Earselect. Resterande 4 hyrs ut.
Renoveringar
RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
1991-1992 gjordes omfattande renoveringar med bl.a. stambyten, renoverades fasaden och balkongerna fick högre balkongräcken.
2003 lades nytt golv utanför tvättstugan, taket målades och en komplettering av värmeslingor i stuprör och takrännor utfördes.
2004-2005 renoverades grunden.
2007 renoverades fönster och 2-glas/bullerglas installerades. Under samma period uppgraderades tvättstugan med nya maskiner.
2008 Stamspolning, installation av säkerhetsdörrar och enhetligt låssystem installerades i fastigheten.
2009 har förbättringar gjorts av fasaden, en OVK-besiktning genomfördes samt även justering av värmesystemet.
2010 har trapphuset renoverats och målats om samt reparerat skador i fasaden.
2011 Fastighetsnät med en hastighet om 100Mbit installerades
2012 installerades ett omfattande ventilationssystem i hyreslokalen mot Tobaksspinnargatan.
2013 blästrades fastighetens tak och målades om, byte av avloppsrör som är belägna i källarförråden.
2014 gjordes en rutinmässig stamspolning (vilket görs vart 5:e år).
2015 Nya elstigare har dragits fram samt mätartavlor förberedda för 3-fas i respektive lägenhet, utfört under okt/nov.
2016 Samtlig lampknappar och armatur i huset har ersatts med rörelsedetektorer.
2016/17 Omfattande fasad- och balkongrenovering.
2017 Ny entréport mot Tobaksspinnargatan, utfört tätskiktsmarkarbete på bakgården samt utmed fasaden på Tobaksspinnargatan.
Ekonomi
Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Nyckeltal för 2018
Kassa 1 082 766
Långfristiga skulder 11 650 000
Lån per kvm 6 425 kr
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja, minsta andel 1%.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Södermalm Hornstull STOCKHOLM

Verkstadsgatan 5, 3 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg