190

Södermalm - Katarina, Stockholm

Tjurbergsgatan 27 BFakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

27,5 kvm

MÅNADSAVGIFT

0 kr

BYGGÅR

1981

Inom kort ska denna välplanerade 1:a med fönster mot den trevliga innergården läggas ut till försäljning. Lägenheten totalrenoverades 2018 och är i genomgående gott skick. Här finns ett fulltrustat kök, sovalkov med plats för större säng och lättmöblerade ytor.

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

27,5 kvm

MÅNADSAVGIFT

0 kr

BYGGÅR

1981

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall/Entré:
Välkomnade hall med avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i form av en rymlig garderob alldeles intill entrén. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv.

Allrum:
Lättmöblerade ytor med gott om plats för soffgrupp, mediamöbler och matbord intill fönstret. På golvet ligger en ekparkett.

Sovalkov:
Rymlig alkov för sängen som gör det möjlighet att möblera fritt i resten av lägenheten.

Kök:
Fullutrustat och stilrent renoverat kök som ligger i öppen och social planlösning mot rummet. Köket har goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Den maskinella utrusningen består av kyl/frys, spis/ugn och diskmaskin.

Badrum:
Fint renoverat badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Här finn WC, dusch, handfat och spegelskåp.

Övrigt:
-Till lägenheten hör ett förråd.

Om området

Området runt ståtliga Katarina kyrka andas sann Södermalmscharm med populära platser som exempelvis mysiga och historiska Cornelisparken. Otroligt promenadvänliga kvarter med kullerstensklädda gator och bedårande utsiktsplatser vid bl.a. Fjällgatan, där du kan blicka ut över vattnet och båtarna vid Stockholms inlopp med Skeppsholmen, Djurgården och Gröna Lund i bakgrunden. Ett lugnt och barnvänligt område där du samtidigt har närhet till pulsen vid Mosebacke, Medborgarplatsen och Nytorget. Populära restauranger och barer i området såsom Greasy Spoon på Tjärhovsgatan som erbjuder en av Söders bästa brunch, samt veganska Hermans på Fjällgatan som ligger ovanför Fotografiska museet.

KOMMUNIKATION

Goda kommunikationer med närhet till både Skanstull med T-banans gröna linje, samt Slussen med både grön och röd linje såväl som dess bussterminal. På Ringvägen trafikerar flera busslinjer som bl.a. buss nr 2, 3,4 mfl.

NÄRSERVICE

Gott utbud av livsmedelsbutiker med bl.a. Ringen köpcentrum och andra välsorterade matbutiker. Här finns också mängder av populära restauranger, trendiga barer, mysiga caféer, gym, butiker samt all tänkbar närservice. Både förskola och gymnasieskola finns i området.

PARKERING

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100 kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1981

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns ej

Förening

NAMN

Brf Kvadraten 35

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

76

VARAV HYRESLÄGENHETER

2

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

4

EKONOMI

Föreningen har inte någon avgiftshöjning planerad under 2020.

Några nyckeltal för verksamhetsåret 2019:

Genomsnittlig årsavgfit per kvm bostadsarea: 672 kronor
Lån per kvm bostadsrättsyta: 9.082 kronor
Soliditet: 63,1 %

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen innehar tomträtten till marken och betalar i dagsläget 1.141.000 kronor per år. Avtalet gäller till 2029.05.31. Avgälden stiger med 101.000 kr. per år upp till slutnivån 1.544.000 kr som gäller resten av avtalsperioden.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 183 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

473 kr

OM FÖRENINGEN

Brf Kvadraten 35 förvärvade fastigheten Kvadraten 35 år 2004. Föreningens byggnader består av 75 st. lägenheter varav 2 st. med hyresrätt, en sk. dold tillgång för föreningen, 4 kommersiella lokaler med bra kontrakt, modern och fullutrustad tvättstuga, samlingslokal/festlokal med möjlighet till övernattning, cykelrum, två barnvagnsrum, ett invid A-porten och ett invid C-porten samt ett soprum.

Den totala byggnadsytan uppgår till 7229 kvm varav 5851 kvm utgör lägenhetsyta och 1378 kvm utgör lokalyta.

I föreningen finns även en lugn och fin innergård med härlig grönska och sittgrupper för fina sommardagar. Här finns också en liten lekplats för de yngsta.

Föreningen anordnar gemensamma aktiviteter såsom Garbos pub och gårdsaktiviteter för de som vill umgås.
Besök gärna föreningens hemsida: www.kvadraten35.se


.

TV OCH BREDBAND

Kabel-TV och bredband levereras av ComHem alternativt Bredbandsbolaget via fibernät där du kan erhålla en hastighet om upp till 1000 Mbit/s.

PARKERING

Föreningens garage renoverades 2009, med 50 platser varav 44 bilplatser (1070 kr/m) och 6 mc-platser, mindre kö i nuläget.

RENOVERINGAR

De närmaste åren består de större planerade renoveringarna av arbeten med balkonger samt avlopp, värme och ventilation. Planerade renoveringar under åren 2020-2023 beräknas uppgå till ca. 4.14 miljoner kronor. Medel finns avsatta i fond för yttre underhåll.

Under senare år har renoveringarna bestått av renovering av portalerna, garagerenovering, byte horisontell avloppsstam, uppdatering ventilationsautomatik och fläktar. Under 2018 har man utfört takmålning, bytt säkerhetssystem för garageport och bytt avloppspumpar. Under 2019 har man målat fönster mot gård. År 2020 har man installerat nytt ventilationsaggregat.

Teknisk förvaltning utförs av Jan Rockström som bor i föreningen.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar 2017 Brf Kvadraten 35
Årsredovisning 2019 Brf Kvadraten 35
Kommande

Karta

Stockholm Södermalm - Katarina

Tjurbergsgatan 27 B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg