MEDC33380D44F7B4E74AA728D654368C097

Budgivning

Södermalm - Mariaberget, Stockholm

Timmermansgatan 9, 2 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,029 inkl värme, VA (+ obli. tillägg för bredband 131 kr/mån, totalt = 3160 kr)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea52 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer16
Byggår1862
Driftskostnad423 kr/månad

Budgivning pågår
Högsta bud: SEK 5,200,000
Accepterat Pris: SEK 5,400,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Accepterat pris - Fantastiskt ljus gavellägenhet i fastighet från 1800-talet på kulturberikade Mariaberget. Lägenheten har genomgående gott skick med sekelskiftesdetaljer, exklusivt kök och badrum inrett med marmor och vackra mörkbetsade trägolv!

Om området

Mariaberget med sina anrika kullerstensgator, har varit bebott ändå sedan 1300-talet och kvarteren verkligen andas historia och charm. Flertalet smickrande utsiktspunkter med Ivar Los park och Monteliusvägen som de mest populära, där du slås av utsikten av Riddarfjärden med Stadshuset och Stockholms City i bakgrunden. Ett lugnt område med fantastiska promenadstråk, samtidigt som du har närhet till Södermalmspulsen runt Mariatorget och Hornsgatan. Mängder av trendiga restauranger och barer i området såsom klassiska Rival på Mariatorget, Tabbouli på Tavastgatan med libanesiska smaksensationer, Häktet på Hornsgatan med brett cocktailutbud och A BOWL vid Blecktornsgränd med inspiration från Asien samt mellanöstern.

Kommunikation

Goda kommunikationer med T-banans röda linje vid Mariatorget, samt flera busslinjer i närheten med bl.a. buss nr 4, 55, 66 och 74. Pendeltåget vid Södra Station nås också via en kort promenad.

Närservice

Gott utbud av livsmedelsbutiker med bl.a. Coop Mariatorget på Hornsgatan samt Willys Mariahallen i korsningen Hornsgatan/Torkel Knutssonsgatan. Det mysiga området på Mariaberget erbjuder mängder av populära restauranger, trendiga barer, mysiga caféer samt goda shoppingmöjligheter med många spännande butiker.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100 kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Budhistorik

BudBudgivareTidpunkt
SEK 5,200,00012020-07-20 19:36:00

Bilder

Vackert rum med tre fönster i gaveln

Vy mot sovrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
52 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Pris
SEK 5,400,000 Accepterat Pris
Avgift
SEK 3,029 inkl värme, VA (+ obli. tillägg för bredband 131 kr/mån, totalt = 3160 kr)
Driftskostnad
SEK 5,080 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,680
Försäkring
SEK 3,400
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Elen särdebiteras baserat på egna förbrukningen, men finns med på avin. Föreningen bestämmer elbolag och är förmånlig för innehavaren.
Andel i föreningen
4.92 %
Andel av årsavgiften
4.92269 %
Byggnad
Byggnadstyp
1800-tals hus
Byggnadsår
1862
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Välplanerad lägenhet belägen på en av Södermalms absolut bästa adresser i en pampig fastighet från 1800-talet. Lägenheten karaktäriseras av de stora fönstren som ligger längs med lägenheten, de mörkbetsade trägolven och det fantastiska köket och badrummet med exklusiv känsla. Föreningen har en mysig innergård för medlemmarna med utemöbler och grillmöjligheter. Läget lägenheten ligger på är lugnt och kulturberikat med flertalet populära restauranger, caféer, matbutiker och utkiksplatser över Riddarfjärden.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall/Entré:
Redan i hallen möts man av de mörkbetsade golven som är genomgående i hela lägenheten. Här finns plats för avhängning och en rymlig klädkammare som ligger i anslutning från hallen.

Sovrum:
Stort och ljust rum med gott om plats för större dubbelsäng, sängbord och annat möblemang. Här finns goda förvaringsmöjligheter tack vare en garderobsvägg som går längs med ena sidan av rummet.

Vardagsrum:
Otroligt vackert vardagsrum som ligger i gavel och har flera fönster i två väderstreck. Rummet har ett fint ljusflöde och flera möbleringsalternativ. Här finns gott om plats för både soffgrupp och större matsalsbord.

Kök:
Fantastiskt kök med ett stort fönster mot Tavastgatan. Köket har stora arbetsytor och gott om förvaring. Här finner ni en bänkskiva av carraramarmor som fint går ihop med den vitkaklade väggen och belysningen som ger bra ljus vid matlagning. Den maskinella utrusningen består av integrerad kyl och frys, fläktkåpa, fullstor diskmaskin samt induktionshäll och ugn. Här finns även plats för matbord för ca 4 personer.

Badrum:
Exklusivt renoverat badrum med helkaklade väggar och verde alpi marmorklädda golv med golvvärme. Här finns WC, dusch, handfat med kommod samt stor spegel.

Övrigt:
- Till lägenheten hör ett källarförråd
Förening
Namn
Brf Kattryggen 8 i Stockholm
Om föreningen
Föreningen är äkta och bildades 1997 och förvärvade fastigheten 1999. Föreningen adress är Timmermansgatan 9 och Tavastgatan 29D och äger även marken. I fastigheten finns en mysig innergård som medlemmarna får nyttja, tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd och en hobbyverkstad.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
19
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Bredband och TV via bredbandsbolaget. Kabel-TV basutbud ingår i avgiften, för bredband tas en obligatorisk avgift ut om 131 kr/mån. Hastigheten för bredbandet är 100/mbits.
Parkering
Boendeparkering gäller på gatan
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1973 - Stambyte
2000 - Fönsterrenovering
2012 - Stamspolning (stamspolningen sker var 5:e år)
2013 - installation av elmätning så varje lägenhetsinnehavare betalar för konsumtionen individuellt.
2013 - Ommålning av tvättstugan och nytt torkskåp.
2013 - Renovering av väderskadade fönster
2014 - Inköp av torktumlare till tvättstugan
2014 - Installation av bredbandsfiber via bredbandsbolaget
2015 - Installation av nya fläktar på taket
2015 - OVK - besiktning
2017 - Ny värmecentral
2018 - Stamspolning
2019 - Taket har lagats där behov funnits och målats om
2019 - Alla gamla elledningar i trapphuset och källaren har bytts ut

Kommande renoveringar:
De kommande åren planeras ommålning av trapphus och fasaden att renoveras
Ekonomi
Inga avgiftsförändringar är inplanerade, kontrollerat 2020-06-03

Föreningen har en underhållsplan för de kommande 15 åren som uppgår till ca 3,5 - 4 MSEK. Delar av det planerade är genomfört till en avsevärt lägre kostnad än vad som upptagits i underhållsplanen. Under förra året höjdes avgifterna med 10%, vilket var första gången på många år. Skulle det behövas mer finansiering har föreningen klart med banken att utöka lånen.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja, delat ägande godkänns och kan prövas från fall till fall.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Södermalm - Mariaberget Stockholm

Timmermansgatan 9, 2 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg