190

Södermalm - SoFo, Stockholm

Ringvägen 138

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,451 Värme, vatten, hushållsel, kabel-TV (basutbud hos Comhem), Internet (700/700 Mbit hos Telia)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2.5 rok
Boarea52 kvm
Lägenhetsnummer31
Driftskostnad161 kr/månad

Välplanerad och ljus 2,5 rok i omtyckt och lugnt läge på Södermalm. Yteffektiva ytor med fräscht kök och badrum. Stora fönsterytor som vetter ut mot Södermannagatan tillför ett genomgående fint ljusflöde i lägenheten. Omtyckt och välskött förening. Här bor du i mysiga kvarter med generös närhet till trevliga promenadstråk, kommunikationer samt lummigt parkhäng vid Lilla Blecktornsparken. Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Om området

Här bor du mitt i SoFo som är och förblir ett av Stockholms mest eftertraktade områden att bo i. Läget är optimalt med ett stort utbud av spännande butiker, mysiga caféer och populära restauranger i området. Nytorget ligger ett stenkast bort med pärlor som Urban Deli kvarterskrogen Nytorget 6 och trendiga Kaferang med kanske stans bästa espresso? Expanderande Erstagatan är en ny stjärna på Södermalmskartan med bland annat populära Folii, Voisine och Ai Raamen. Vitabergsparken ligger också nära med parkteater och konserter sommartid. Katarina Bangata erbjuder sommartid "Bondens Marknad", vilket är mycket uppskattat. En kort promenad bort finns också Norra Hammarbyhamnen med möjligheter att ta färjan till city eller Hammarby Sjöstad där Hammarbybacken erbjuder utegym och ett flertal spår för promenader eller löprundor! Här bor du i en ett av Stockholms mest omtyckta kvarter med ett perfekt läge med närhet till allt!

Kommunikation

Goda kommunikationer med en rad busslinjer som trafikerar närområdet där bland annat buss nr 2,3 och 4 trafikerar Folkungagatan samt Renstiernas gata. T-bana (grön linje) vid Skanstull och Slussen (röd linje) som man nås via en kort promenad. Södra station ligger en promenad på ungefär 20 minuter bort.

Närservice

Flertalet livsmedelsbutiker i området. ICA Ringen och Hemköp Skanstull ligger i korsningen Götgatan och Ringvägen som man når på några minuter. ICA Supermarket på Folkungagatan, Coop på Östgötagatan, Coop på Renstiernas gata, ICA på Bondegatan. Precis runt hörnet i samma fastighetskomplex ligger ICA Lansen som man enkelt kan nå på bara några sekunder. Fina ekologiska produkter på Urban Deli vid Nytorget. Ringens köpcentrum vid Skanstull med ett brett utbud av all tänkbar service finns också en kort promenad bort. Flertalet apotek i närheten: bland annat på Renstiernas gata och Folkungagatan.

Parkering

Föreningen erbjuder platser i ett varmgarage där en parkeringsplats kostar 1100 kr per månad för medlemmar och 1626 kr för ickemedlemmar.

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2017-2018
Årsredovisning 2016-2017
Årsredovisning 2018-2019
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lägenhetens disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med goda möjligheter till avhängning och förvaring genom garderoben på höger sida. Här finns gott om plats för möbler för ytterligare förvaring om man så vill. Säkerhetsdörr installerad!

KÖK
Stort kök med goda arbetsytor och mycket bra förvaringsmöjligheter genom både under- och överskåp. Maskinell utrustning finns i form av kyl/frys, ugn och köksspis, diskmaskin och köksfläkt.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med ett fantastiskt ljusinsläpp genom det stora fönsterpartiet. Lättdisponerat rum med utrymme för soffa, soffbord, mediemöbel, bokhylla och matsalsbord.

HALVRUM
Innan man tar sig in i badrummet så passerar man ett rum som idag disponeras som en större garderob. Tidigare ägare har använt detta som barnrum eller kontor.

BADRUM
Fräscht badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. Här finner du WC, handfat med rymligt spegelskåp, tvättmaskin, stort väggskåp och badkar med dusch. Golvvärme installerat!

SOVRUM
Mysigt sovrum som ger utrymme för dubbelsäng samt nattduksbord. På väggen finns även en platsbyggd bokhylla.

ÖVRIGT
- Till lägenheten hör ett källarförråd
- En fullutrustad tvättstuga i källaren
- Innergård med utemöbler och grillmöjligheter
- Cykelrum
- Ett barnvagnsrum
- Ett hobbyrum
- Övernattningslägenhet
- Bastu
- Garage
Antal rum
2.5 rum
Boarea
52 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 2,451 Värme, vatten, hushållsel, kabel-TV (basutbud hos Comhem), Internet (700/700 Mbit hos Telia)
Information avgift
I månadsavgiften ingår el, värme, vatten och ComHems grundutbud för kabel-tv
Driftskostnad
SEK 1,936 / år
Driftskostnad, varav
Försäkring
SEK 1,936
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.42952 %
Byggnad
Förening
Namn
HSB:s Brf Bohus i Stockholm
Om föreningen
HSB Brf Bohus som är en äkta förening som består av 143 BR-lägenheter, garage med 111 st. p-platser och 4 mc-platser samt 5 lokaler. Fastigheten som förvärvades i samband med byggnationen 1974 är belägen på Ringvägen 134-138 samt Södermannagatan 64-74.

Under de senaste åren har man utfört följande renoveringar:

2007: Målning av trappuppgångar
2007: Ny belysning i trappor & entréer
2007: Nytt system för avvattning och avisning av tak
2009: Ombyggnad av gård
2009: Renovering av garage
2010: Renovering av två hissar, port 66 & 66A
2010: 4 nya tvättmaskiner är inköpta
2010: Målning av den stora tvättstugan
2010: Målning av källargolven
2013/14: Byte av fönster
2015: Renovering av bastu och tillhörande utrymmen, Ny övernattningslägenhet
2016: Inredning bastu, utbyte av hiss Södermannagatan 70
2017: Byte av hissar på Södermannagatan 64, 68 och Ringvägen 136, Uppdatering av fastighetens brandskydd, OVK utförd samt underhåll av tak
2018: Underhåll av styr- och reglerutrustning för ventilation, renovering av expedition, förbättring av taksäkerhet

De gemensamma utrymmena består av samlings/fritidslokal med plats för upp till 50 personer. Övernattningslägenhet, cykelrum, flera barnvagnsrum, bordtennisrum, bastu och hobbyrum. Två stycken tvättstugor, en på Södermannagatan och en på Ringvägen. Bohus har en egen övernattningslägenhet som kan hyras för 400kr natten och bokas via brf.bohus@comhem.se.

Solid förening med låg skuldsättning och inga akuta renoveringsbehov. Man har låtit undersöka skicket på föreningens rör och stammar för att ha kontroll på tidsramarna inför ett stambyte som är planerat till 2023.

Kabel-tv via ComHem, basutbud, ingår i avgiften. Bredband via ComHem, individuell anslutning, eller via fibernätet från Telia. De som bor i lägenheten skall äga denna till minst 10 %, max två ägare. Medlemskap krävs i HSB Stockholm. Juridisk person accepteras inte.

Pantsättningsavgift på 465 kr tas ut av låntagaren och överlåtelseavgift om 1163 kr tas ut av säljaren. Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen. Medlemskapet skall tecknas genom via hemsida: http://www.hsb.se/medlemskap/medlemsansokan
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
143
Antal lokaler i föreningen
5
Parkering
Föreningen äger ett garage som ligger under gården med infart från Södermannagatan. Garaget har 111 platser med tillgång till tvättplats. Medlemmar i bostadsföreningen har förtur till att hyra garageplatser. Om ingen medlem står i kö hyrs de ut till icke-medlemmar. Hyran för en garageplats är 1 100 kr/månad för medlemmar och 1 626 kr/månad för icke-medlemmar. Garaget renoverades 2009.
Ekonomi
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja, 10% minsta ägarandel
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Södermalm - SoFo Stockholm

Ringvägen 138

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg