190
MED96E9A25C806E42F9A3A412A04CEB7E73

Smakfullt och exklusivt renoverad 3:a med inglasad balkong mot grönska!

Kommande®

Jakobsberg, JÄRFÄLLA

Månadsvägen 54

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,789 inkl. värme, vatten och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea70.5 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer93
Byggår1961
Driftskostnad550 kr/månad

Smakfullt påkostad och välplanerad lägenhet som totalrenoverades 2016/2017. Genomgående vitlaserad ekparkett, kök med rostfria vitvaror, ismaskin och bänkskiva i marmor. Stambytt 2016 med helkaklat badrum samt tvättmaskin i lägenheten. Inglasad balkong i ett soligt söderläge mot grönska utan insyn. Området som angränsar till Västra Jakobsbergs villaområde är lugnt men ändå centralt med ca 10 minuters gångavstånd till Jakobsbergs station och centrum. Fri parkering på gatan.

Om området

Jakobsberg är centralorten i Järfälla kommun. Förutom all service i centrum finns Barkarby Handelsplats samt närhet till Mälaren och Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis-/ padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det charmiga Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Modern och utbyggd pendeltågsstation som tar dig till Stockholms city på 21 minuter. Bromma flygplats nås på ca 10 min bilfärd och Arlanda flygplats inom ca 30 min. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden, såväl Kista som Sollentuna. Infartsparkering finns vid stationen. Med bil tar du dig snabbt och smidigt via E18 till Stockholm City.

Närservice

I Jakobsberg centrum finns galleria med ett stort serviceutbud som klädbutiker, livsmedelsbutiker, banker, apotek, vårdcentral, folktandvård, systembolag samt restauranger med uteserveringar om sommaren. Det erbjuds även ett bibliotek och på torget finns både blomster och frukt/grönsaksstånd.

Parkering

Kostnadsfri datumparkering i hela Järfällas villaområden där vägskylt inte säger något annat.

Övrigt

Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se

Viktiga dokument & länkar

Stadgar 2018
Energideklaration månadsvägen 32-62
Årsredovisning Västerby 2 2019
Social Video
Kommande

Bilder

Exklusivt Kök

Kök

Vardagsrum

Inglasad balkong

Sovrum 2/Barnrum

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till denna smakfullt renoverade lägenhet med påkostade materialval och en utsikt mot grönska utan insyn från baksidan av huset!
Samtliga bostadens ytskikt, lister och innerdörrar, kök och vitvaror samt komplettering till stambytt badrum gjordes under 2016/2017!

Hall:
Välkomnande och rymlig hall med ett grått klinker precis innanför entrén. Skjutdörrsgarderob med en dörr i spegelglas och två neutralt vitt, plats för klädavhängning samt städinsats. Möblerbar hall med plats för pall och spegel eller annat möblemang såsom byrå. Målade väggar i vitt och vitlaserad ekparkett som tar vid efter klinkergolvet och är genomgående i hela lägenheten. (Ny el central med automatsäkringar installerad i samband med stambytet, placerad i garderoben till höger) Säkerhetsdörr installerad 2017.

Badrum:
Stambytt och helkaklat badrum med vitt kakel och grått klinker. Handfat och spegelskåp med belysning ovan, välvda och vikbara duschväggar i klarglas, vägghängd wc samt plats för tvättmaskin (nuvarande maskin ingår i köpet om så önskas).

Kök:
Smakfullt och tidlöst kök med påkostade materialval och vitvaror. Matplatsen rymmer ett bord för ca 4-5 personer. Fullt utrustat med allt du behöver och lite till, vitvaror i toppklass och inredning för den stilmedvetne. Kökssnickerier i vita spegelluckor, delvis vitrinskåp med infällda spotlights samt inbyggda vinställ. Bänkskiva och stänkskydd i exklusiv, ljus marmor med infälld enkelho i rostfritt. Maskinell utrustning: Kyl och frys från Bosch i fullhöjd med ismaskin och vatten, infälld induktionshäll från Siemens med extra stor värmeyta, rostfri fläkt med glaskåpa från Siemens, integrerad Micro och varmluftsugn i rostfritt från Bosch, båda i arbetshöjd. Vitmålade väggar och vitlaserad ekparkett.

Sovrum 1:
Plats för dubbelsäng, garderober och förvaring alt arbetsplats. Vitlaserad ekparkett med sobert gråmålade väggar och lättare stuckatur mellan vägg och tak. Förvaring i form av rymlig garderob som ingår i köpet om så önskas.

Sovrum 2:
Plats för dubbelsäng om så önskas, arbetsplats och förvaring. Smart klädkammare i sovrummet som tidigare hade ingång från hallen. Denna ingång sattes igen i samband med den omfattande renoveringen för att optimera förvaringsmöjligheterna i hallen och i sovrummet.

Vardagsrum:
Rymligt och ljust vardagsrum med stora fönster mot den inglasade balkongen. Stor sällskapsyta med plats för större soffgrupp, soffbord, TV bänk, bokhylla/förvaringsskåp och matsalsbord för ca 6 personer om så önskas. Vitlaserad ekparkett och vita väggar.

Inglasad balkong:
Underbart läge med vy mot grönskan och utan insyn! Plats för bord och stolar eller loungedel, perfekt klimat för odling. Trätrall och solskyddande rullgardiner monterade (ingår i köpet)

Övrigt:
- Stort förråd i källaren.
- Tvättstuga är belägen i port 58
- Cykelrum/barnvagnsrum i porten
- Stambytt våren 2016
- Tele 2 avseende både Kabel-tv och Bredband.
- Fri parkering på gatan alt. Boendeparkering (Norrby- parkering) 600kr/år
- Utegym precis bakom huset.

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning, energideklaration samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Therese Åhsberg, telefon 08-580 104 60/08-120 229 21 eller via e-mail: therese.ahsberg@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Antal rum
3 rum
Boarea
70.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Areakälla kommentar
Föreningens information
Uteplats
Inglasad balkong
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 4
Avgift
SEK 4,789 inkl. värme, vatten och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 6,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,400
Försäkring
SEK 2,200
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Driftskostnaderna avser hushållsel och hemförsäkring
Andel i föreningen
0.26411 %
Andel av årsavgiften
0.26411 %
Reparationsfond
SEK 194
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1961
Energideklaration
Utförd 4/30/2009
Energiprestanda
134 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
HSB Brf Västerby 2 i Järfälla
Om föreningen
Välkommen till Brf Västerby 2 som byggdes 1962 och består av totalt 414 bostadsrättslägenheter på Månadsvägen 32-74 och Veckovägen 31-69. Föreningen är beläget på bekvämt promenadavstånd till Jakobsberg Centrum med ett stort utbud av service och affärer. I området finns även kvällsöppen livsmedelsbutik och restaurang.
Organisationsform
Bostadsrätt
Tv och bredband
Kabel-TV och bredband genom Telenor/Bredbandsbolaget varav basutbud på kabel-tv ingår i avgiften.
Parkering
Det finns fri parkering i området med undantag för s.k.. städdagar.
Föreningen innehar ett mindre antal parkeringsplatser och garageplatser, 30 st. p-platser och 14 st. garageplatser, för närvarande föreligger kö.
Norrbyparkeringen finns vid Coop och står till förfogande men ett parkeringstillstånd måste anskaffas för 600 kr per år (2019) som då är knuten till lägenheten. En bricka för inpassering behövs.
Renoveringar
Utförda renoveringar
Förråden har bytts ut till järngaller (gallerbur)
Tvättstugorna renoverades 2002.
Under 2006/07 har föreningen bytt samtliga fönster.
Balkongerna har helrenoverats under 2012.
Föreningen har installerat portlås 2013/14.
Stambytet är gjort under 2016.
Pågående dräneringsarbeten som berör fastigheterna är färdigställt.
Fasadrengöring 2017

Kommande renoveringar 2018/2019
- Översyn och upprustning av yttre miljö
· Mindre underhållsåtgärder
· Målning av allmänna källarutrymmen.
· Renovering av elcentraler
· Gavelrestaurering
Ekonomi
Styrelsen har på budgetmötet, den 16 oktober 2018, beslutat att höja avgiften för 2019 med 1% gällande lägenheter samt 0% gällande parkering och garage.
Avgiften reglerades 2018 med 3% gällande lägenheter samt 2% gällande parkering och garage.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja 90/10
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,162 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd (järngaller). Man har tillgång till en gemensam tvättstuga och cykelförråd.
I området finns dessutom ett återvinningshus/grovsoprum.
Var och en står för sin el. Eon har nätet och det står fritt att välja andra elleverantörer.

Föreningen har tecknat ett bostadsrättstillägg för alla lägenheter vilket innebär att bostadsrättshavaren inte behöver teckna detta tillägg i hemförsäkringen.

Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar.

Hemsida
hsb.se/norrastorstockholm/vasterby2

Med reservation för eventuella ändringar

Karta

Jakobsberg JÄRFÄLLA

Månadsvägen 54

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg