MEDB55335B4C9DF49D4812ED88AC49056AD

Södermalm - Hornstull - Långholmen, STOCKHOLM

Mälarvarvsbacken 14

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,775
TypÖvrig bostad
UpplåtelseformAndelsrätt
Antal rum3 rok
Boarea120 kvm
Byggår2007

Utgångspris: SEK 7,500,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Exklusivt boende på vattnet i centrala Stockholm.

Vackert belägen bland Långholmens grönområden och historia ligger detta arkitektritade magiska boende. Omgiven av vatten och med utsikt över såväl Kungsholmen, Stockholms stadshus, Riddarholmen samt Södermalm gör att man kan säga att det är som att bo i ett vykort. Med stora och öppna ytor inne i husbåten kan ni med enkelhet skapa ert nya hem. Två-fyra möjliga sovrum.

Tänk er att få vakna upp invid Mälarens glittrande vatten och att ha möjligheten ta ett dopp varje morgon och att efter frukosten sätta sig i kajaken och paddla runt Stockholm?

Genomgående mycket bra skick med smarta lösningar och lyxiga bekvämligheter för en fantastisk vardag. Vad sägs som att kunna avsluta dagen i bastun och sedan efterföljande bad i bubbelpoolen under bar himmel, blickades ut över Riddarfjärden med Stadshuset i siluett?

Missa inte denna chansen.

Kontakta Victor & Magnus för visning.

Om området

Välkommen till charmerande och lummiga Långholmen som med den unika mixen av mysig och oerhört lugn miljö, och dess närhet till myllrande puls vid Hornstull, gör detta läge till det bästa av två världar! Flertalet sevärdheter finns här såsom Stora Henriksvik, kafé -och festvåning med anor från 1600-talet, Långholmens fängelsemuseum som finns till för den historieintresserade eller varför inte prova på en matbit på populära Långholmens Wärdshus som är inhyst i en gammal malmgård från 1600-talet.
Här finns också mängder av lummiga promenadstråk, flera badplatser samt ytterligare pittoreska restauranger, vilket sammantaget gör Långholmen till en sannerligen unik miljö att bo på i Stockholm.

Hornstull är ett av Stockholms mest trendiga områden som kombinerar det bästa av myllrande storstadsliv och avkopplande natur. Här finns en galleria med populära butiker, fantastiska restauranger, caféer, matvarubutiker och närservice för att ökad bekvämlighet. Går du över Liljeholmsbron så hittar du Liljeholmstorget med flertalet butiker, caféer och restauranger. Vid Hornstull finns underbara promenadstråk längs med vattnet och badmöjligheter även ute på Reimersholme. Något att besöka under sommarhalvåret är Hornstulls marknad – perfekt helgaktivitet där du kan strosa runt mellan marknadsstånden eller varför inte smaka något från matvagnarna.

Kommunikation

Suveräna kommunikationer med tunnelbanan vid Hornstull och flera busslinjer, såsom 4, 54, 66 och 77. Närhet till utfartsleder (E20/E4) söder- och norrut samt till tvärbanan vid Liljeholmen.

Närservice

Vid Hornstull finns bland annat matvarubutiker, apotek och Systembolag. Här finns även flertalet rekommenderade restauranger och caféer med något att äta för alla, oavsett om du vill lyxa till det eller ta med något att avnjuta hemma. Vi rekommenderar Käk för hamburgerälskaren eller varför inte prova Chelas för den som gillar mexmat. Vill du hellre ha något gott att dricka rekommenderar vi Loopen Marin eller Debaser Strand med fantastisk omgivning, eller besöka Tjoget med sina välkomponerande cocktails. Omtyckta ställen i området är Lasse i parken, en skön uteservering i Pålsundsparken och Bio Rio som bjuder på ett brett filmutbud och teater i historiska lokaler vid Hornstulls strand. Gillar du att träna finns flera möjligheter i området då du bor med närhet till flertalet gym. För barnfamiljen finns det flera lekplatser att välja mellan, även närhet till konstgräsplan och annat.

Parkering

Parkering finns inom varvsområdet mot en kostnad av 1200 kr/mån exkl moms. (1500 kr/mån inkl moms) På kvällen stängs grindarna automatisk till varvsområdet.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
120 kvm
Areakälla
säljarens information
.
Genomgående ljust målade väggar och vackra trägolv i klassisk båtmanér med nåtning.

Takhöjd på entréplan ca 2.3 meter i mitten.
Takhöjd på övre plan ca 2.75 meter i mitten.

Följande planlösning presenteras:
Entré
från husbåtens ena långsida. Lätt och smidigt via stabil landgång.
Sobert kök
med gott om förvaring och full maskinell utrustning i form av kyl/frys, diskmaskin, ugn, spis samt fläkt. Gott om plats för större matbord. Spotlights i tak.
Fördäck,
en plats att koppla av på. Här finns såväl bubbelkoppen som badstegen.
Ljuvligt sällskapsrum
beläget på övre plan. Ljusare än så här blir det inte! Stora glaspartier åt alla väderstreck. Perfekt för den kreativa själen som söker inspiration. Rummet kan även med lätthet delas av för att skapa det tredje eller fjärde sovrummet.
Dubbla terrasser
på övre plan där ni med fördel kan ha en härlig loungegrupp på den ena och matsalbord på den andra. För att inte glömma grillen.
Sovrum,
beläget i fören med plats för säng, skrivbord och förvaring.
Sovrum,
beläget i aktern på entréplan. Gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Smidig utgång till aktern.
RYMLIGT BADRUM
med lyxig bastu och utgång till fören. Spegel ovan kommod. Duschkabin och vägghängd WC.
Lägenhet
Upplåtelseform
Andelsrätt
Pris
SEK 7,500,000 Utgångspris
Avgift
SEK 5,775
Byggnad
Byggnadstyp
Husbåt
Byggnadsår
2007
Allmänt om lägenheten
Övrigt
HISTORIA
Fleur byggdes 2007 i Danmark och togs över av nuvarande ägare till Sverige år 2013. Har legat här på Långholmen sedan år 2013. Säljarna har därefter haft detta som sitt permanentboende i Sverige när de inte varit i sin tillflyktsort i Spanien.

ATT BO PÅ LÅNGHOLMEN
Grannarna har alla en fin gemenskap, mycket likt den du har på sjön bland båtfolk. Varje år anordnas gemensamma fester, såväl grillfest som kräftskiva där både vuxna och barn är välkomna.

DRIFTKOSTNADER
(Tre personer i hushållet)
El, värme, pellets ca 1700 kr/mån
Skeppsförsäkring (Kasko) 2350 kr/mån
Hemförsäkring 365 kr/mån
Hushållssopor 100 kr/mån

Månadsavgiften för kajplats är fn. 5775 kr, en mindre justering är planerad inför 2021.

TEKNISK BESKRIVNING
Längd: 21,3 meter
Bredd 5,42 meter
Djup: 1,41 meter
Vikt: 110,3 ton (brutto)

UPPVÄRMNING
Bergvärmepump och vattenburen golvvärme. Termostater i varje rum.
Pelletskamin ekerum, värmer hela husbåten vid önskemål.

VATTENFÖRSÖRJNING
Egen vattenanläggning, Cewe Vattenteknik

AVLOPP
Toalett med separat septiktank. Töms normalt 2-3 ggr per år, beroende på användning. Kostnaden är ca 500 kr/tömning.

ELANSLUTNING
Varvet erhåller elanslutning. Förbrukningen kostar 1,80 kr/kWh exklusive moms.

RENOVERINGAR
Husbåten är byggd 2007.
2020 - Byggnation av bastu.
2019/20 - Fasadbyte.
2017 - Dockning där botten och skrovsidor målades.
2015/16 - Nytt papptak.
Förening
Namn
Mälarvarvet
Om föreningen

FÖRVÄRV
Köparen ska godkännas av varvet. Den som köper båten och fortsättningsvis vill ha den vid varvet erbjuds ett nytt kontrakt med marinan på 10 års löptid från tillträdesdatum med goda chanser till förlängning om ni sköter er enligt varvets regler. Det fungerar som ett vanligt hyresavtal av båtplats. Ägarna uppger att det har legat båtar i över 20 år och ingen har behövt lämna. Jämförelsevis har Stockholms hamnar enbart 3-månaders-avtal på kajplatserna. Det finns ingen besittningsrätt, men för en skötsam hyresgäst kan vistelsen bli långvarig.

TRANSPORTSTYRELSEN
Det tillkommer en kostnad om 8500 kr inkl moms för köparen vid övertagandet för inskrivning hos transportstyrelsen.

NYTTJANDE
Fartyget får inte användas för kommersiellt syfte hos varvet, enbart boende.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Kan accepteras... (Efter överenskommelse med varvet, dock ej korttidshyra t.ex. AirBnB)

MANTALSSKRIVNING
Ni kan inte mantalsskriva er på adressen, utan behöver göra det hos släkt, vänner eller postbox.

SKATT/UPPSKOV
Inga uppskov från tidigare bostadsförsäljningar är möjliga att flytta med till detta boende.

PANTSÄTTNING
När det kommer till pantsättning av husbåtar gäller andra regler än traditionell bostadsbelåning. Säljaren har sedan tidigare tagit ut motsvarade 6.0 msek (3-2-1) i pantbrev (Skeppsinteckning), dock obelånad i dagsläget. Prata direkt med din bank hur de ställer sig till ev belåning av detta boende i säkerhet av pantbreven. I övrigt fall gäller belåning av andra tillgångar, t.ex. skog, mark, semesterboende mm.

FÖRTYDLIGANDE
Husbåten är och förblir en fristående husbåt och ingår ej i en bostadsrättsförening. Löpande hamnavtal tecknas med valfri marina. I detta fall erbjuds ett 10-årsavtal med Mälarvarvet med goda möjligheter till förlängning. Ur juridiskt mening är Fleur ett fartyg/skepp.
Organisationsform
Bostadsrätt
Tv och bredband
Var och en tecknar ett eget mobilt bredband. TV via antenn/boxer.
Parkering
Parkering finns inom varvsområdet mot en kostnad av 1200 kr/mån exkl moms. (1500 kr/mån inkl moms). Dock ingen plats ledig per idag (2020-09-14)

Karta

Södermalm - Hornstull - Långholmen STOCKHOLM

Mälarvarvsbacken 14

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg