190
MED21311456DDFA409B9BF85C53B73736C0

Accepterat pris!

Såld!

Viksjö Hummelmora, Järfälla

Ljustergränd 44

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea142 kvm
Tomtarea428 kvm
Byggår1975
Driftskostnad3,554 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,950,000

Ansvarig mäklare

Charmigt, ompysslat och nymålat kedjehus i gavelläge med ljus interiör, stora trivselvärden och närhet till det mesta. Huset som ligger i ett barnrikt område, erbjuder en ny ägare en trivsam sällskapsdel med gott om plats för vardagsliv och festligheter med familj vänner, två bad-/duschrum, 3-4 sovrum och ljust kök med matplats och ett stort allrum med utgång till en solig framsida i söderläge . Dessutom finns fina möjligheter till förvaring både inne och ute. Utvändigt har ni en lättskött trädgård som är insynsskyddad och i soligtläge . För sommarens uteliv finns uteplatser både på fram- och baksidan som gör ni enkelt kan hitta er favoritplats under den varmare årstiden. Garage ligger i länga på bekvämt avstånd från huset. I närområdet finns också flera lekplatser för familjens busfrön.

Här lever ni ett praktiskt och bekvämt liv i ett lugnt och idyllisk område med närhet till grön natur, skolor, kommunikationer, 18+9 håls golfbana och bad och båtliv i Mälaren. Ni har också gångavstånd till Viksjö centrums utbud av service och affärer. Huset har förhandsbesiktigats ansvarsförsäkring för dolda fel har tecknats av säljaren. Inflyttning sker enligt överenskommelse med möjlighet till snabb inflyttning.

Om området

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med ca 20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger och bankkontor. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Övrigt

Järfälla Kommun har 2019-11-11, med anledning av att en tidigare kraftledning som löpt genom bl a Hummelmora i Viksjö tagits ned och placerats på annat sätt, genomfört en s.k. markanvisningstävling avseende vissa markområden. Avsikten är att förtäta vissa områden med småhus och bostadsrätter. Mer information om detta finns på Järfälla Kommuns hemsida; https://www.jarfalla.se/kommunochpolitik/kommunledning/kommunstyrelsen/kallelserochprotokollforkommunstyrelsen.4.536cd07159b4ba121915d56.html#75e9705e511b661-84203e4669792154248-8dcd0c3016cd2154260.”

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
142 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Entré
Välkomnande entré med gott om plats för avhängning i form av hatthylla. Möjligheten att installera garderobslösningar finns. Laminatgolv och tapeter på väggarna.
Badrum
Badrummet som ligger direkt in till vänster, har vitkaklade väggar med dekorplattor och klinker på golvet.
Här finns badkar, wc, handfat, förvaringsskåp, spegel och vädringsfönster. komfortvärme i form av golvvärme.
Sovrum
Sovrummet som ligger i anslutning till hallen, parkettgolv och målade väggar.
Kök
Köket som renoverades 2012, kommer från IKEA med vita köksluckor och mörkare bänkskiva i laminat samt mosaik ovanför arbetsytorna. Laminat på golvet och väggarna är vitmålade, matplats intill fönster.
Tvättstuga
Tvättstuga med klinkers på golvet och kakel på väggar. Här finns tvättmaskin, tvättho, varmvattenberedare från omkring 2013 och förvaringsskåp. Utgång till framsidan/entrén finns också. Renoverades 2012
Vardagsrum
Trivsam sällskapsdel med öppen planlösning mellan vardagsrummet och matrummet. Här finns ekparkettgolv och målade väggar.
Här finns utgången till den soliga uteplatsen i söderläge. Uttag från ComHem finns också.
Allrum
Rymlig och ljus ungdomsavdelning med målad väggar och laminatgolv. Det här rummet kan enkelt delas så att ni kan erhålla ytterligare 1-2 sovrum.
Klädkammare
Praktisk klädkammare med gott om förvaringsmöjligheter, Härifrån finner man också uppgång till en golvbelagd förrådsvind.
Duschrum
Duschrummet renoverat med ljust kakel med bård och dekorplattor på väggarna och klinkergolv. Här finns handfat, wc och takfönster för ljusinsläpp. Komfort värme i form av golvvärme
Övrigt information
- Huset har besiktigas och besiktningsprotokoll tillsammans med energideklaration kan erhållas av fastighetsmäklaren eller laddas ner under dokument.

- TV och bredband genom ComHem.
Sovrummen på övre plan

Ett av sovrummen har laminatgolv och målade ljusa väggar.

Det andra sovrummet har laminatgolv och väggarna ljusa med fondvägg.
Renoveringar
2012- Kök
2012- Tvättstuga
2012- Luft värmepump installerades
2013- Varmvattensberedaren bytes ut
2018- Fasadrenovering
2018- Byte av takfönster
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1975
Uppvärmning
Direktverkande el samt Luftvärmepump
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 8/13/2020
Energiklass
F
Energiprestanda
107 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
171 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
fasad
Mexitegel/träpanel
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Viksjö 6:178
Övriga byggnader
Stort förråd vid entrén av fastigheten med gott om plats för förvaring av sommarmöbler samt trädgårdsredskap.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 42,651 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 24,945
VA
SEK 3,235
Väg, samf
SEK 7,100
Försäkring
SEK 7,371
Beräknat antal personer
4
Kommentar
I samfällighetsavgiften ingår det nätavgiften för el, garage samt underhåll för gemensamma ytor.

Hemsida till samfälligheten
http://harpunen.se/
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,430,000
Byggnadsvärde
SEK 1,797,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,326,000
Tomt
Areal
428 kvm
Tomttyp
Trädgård
Tomtbeskrivning
I trådgården finner man många välskötta bärbuskar och träd med bland annat vinteräpplen, plommon och körsbär.
Uteplats
Hus i gavelläge med soligt trädgård.
Planbestämmelser
Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Järfälla Viksjö GA:25 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Övrigt
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 01-JÄF-2120.46
Last: Officialservitut Takutsprång Tillträde, 01-JÄF-2120.18

Karta

Viksjö Hummelmora Järfälla

Ljustergränd 44

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg