230
MED7796E4D6A4E34F6CAAFA0B5D39885B0D

Varsamt renoverad 50-talspärla på Bagarmossens populäraste adress !Kolbäcksgränd 18, 2tr Bagarmossen, BAGARMOSSEN

Bagarmossen, BAGARMOSSEN

Kolbäcksgränd 18, 2tr


PRIS (utgångspris)4 295 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

70 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

231014001-0198

MÅNADSAVGIFT

4 635 kr

BYGGÅR

1954

PRIS

4 295 000 kr Utgångspris

Varsamt renoverad 50-talspärla på Bagarmossens populäraste adress !

- Populär förening
- Bilfritt läge mellan innergård och skogsparti
- Optimal planlösning
- Bevarat original
- Helrenoverat badrum
- Balkong i sydväst.

Inbäddad i grönskan endast fem minuters promenad från Bagarmossens centrum ligger denna trivsamma 3:a om välplanerade 70 kvm - helt fritt från insyn på Kolbäcksgränds familjära innergård med stora grönytor och lekplats utanför porten.

Lägenheten har sedan byggåret 1954 endast haft två ägare och har under de senaste åren genomgått en varsam renovering med konsekventa stilval och stor omsorg för originaldetaljerna.

När du stiger in genom dörren möts du av en rymlig hall med platsbyggda garderober och hatthylla i original. Här finns plats för byrå, hallspegel och väggförvaring. Proppskåp med självutlösande säkringar och jordfelsbrytare installerad.

Originalköket med bl.a. bevarat kallskafferi och redahylla har varsamt moderniserats med nyare vitvaror inklusive diskmaskin och spisfläkt. Köksluckorna har lackats i en pigg, ljusgul nyans som harmonierar med det skogsgröna golvet i miljövänlig, linoljebaserad linoleum. Arbetsbänkarna har specialbeställda Perstorpsskivor (Virrvarr) med eklist. Nedanför köksfönstret ståtar den stora fläderbusken som om somrarna ger blommor och bär till saft. Bli inte förvånad om du ser ett huvud sticka upp bland grenarna - flädern är också barnens favoritklätterträd!

Kök och vardagsrum delas av med en fin glasvägg i original som ger en halvöppen, genomlyst planlösning. Vardagsrummet med originalparkett och fönsterbräden i ljusgrå Kolmårdsmarmor har gott om plats för soffa och fåtölj, bokhyllor och ett större matbord för gästerna. Balkongen i soligt söderläge är fri från insyn och vetter mot ett lummigt skogsparti. Här siktas rådjur, ekorrar och harar och den lilla skogsstigen leder raka vägen upp till populära Brotorpsskolan.

Badrummet som helrenoverades 2018 går i tidlöst svartvitt – givetvis med 50-talsandan i beaktande. Här finner du ett stort vädringsfönster, helkaklade väggar i vitt med svart fog och schackrutigt klinkergolv. Höjdpunkten är det tidstypiska, djupa sittbadkaret i gjutjärn som remaljerades i samband med renoveringen. Här finns även ett klassiskt badrumsskåp med spegeldörr och en energisnål handdukstork som värms upp via centralvärmen. Hyllsystemet med hängskenor som enkelt och borrfritt kan hakas av och bytas ut erbjuder maximal flexibilitet. Badrummet är även förberett för tvättmaskin.

De två sovrummen med ekparkett har båda plats för ett komplett sovrumsmöblemang. I sovrum ett, som idag används som barnkammare, finns en platsbyggd garderobsvägg. Sovrum två har en rymlig klädkammare med bra förvaringsutrymmen. Väggarna i sovrummet, liksom i kök och vardagsrum, är målade med ekologisk väggfärg.

Lägenheten är en del av den populära föreningen Friheten med välskötta hus och god ekonomi.
På föreningens prunkande innergård växer en mångfald av blommor, bärbuskar och fruktträd. Här finns flera grillplatser, boulebana och pingisbord samt en stor lekplats med gungor, klätterställning, sandlåda och bollplank. Föreningen förfogar över sex tvättstugor, en rymlig gemensamhetslokal, två nyrenoverade övernattningslägenheter, snickeriverkstad och lådcykelpool. På kort gångavstånd finns flera förskolor och grundskolor, liksom buss och tunnelbana. Nackareservatet med vandringsleder, badsjöar och skidspår ligger endast en minut bort!

Välkommen på visning av en av de finaste lägenheterna på idylliska Kolbäcksgränd!

Ansvarig mäklare

Bilder

MED7796E4D6A4E34F6CAAFA0B5D39885B0D
MED173B3342BDBA4E2F9C89CCA0494D0BD1
MED40E3196D04DC47288264E5E02E91FE20
MED72B8566EAC1D423A84470F2810359EB9
MED02A9DBBFEE1C442D875B9B1E32C7A588

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

70 kvm

LÄGENHETSNUMMER

231014001-0198

VÅNING

2 av 3

MÅNADSAVGIFT

4 635 kr

BYGGÅR

1954

PRIS

4 295 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Välkommen in!

HALL
Den öppna hallen har ljusinsläpp från två håll och erbjuder gott om avlastningsytor och förvaringsutrymmen i garderob och separat skåp – båda i original. Dessutom finns en stor hatthylla, platsbyggda skohyllor och gott om plats för ytterligare hallmöblemang. Det skogsgröna linoleumgolvet är gemensamt för hall och kök.

KÖK

Det minutiöst restaurerade originalköket har smakfullt moderniserats - en fin kombination av 50-tal och nutid. Mattrosa väggar och lackerade skåpsluckor i en ljusgul nyans. Köksutrustningen består av spis och kyl/frys från Electrolux, diskmaskin från Bosch och en kolfilterfläkt. Stora arbetsytor och goda förvaringsutrymmen.
I köket finns plats för hela familjen att sitta bekvämt!


VARDAGSRUM

I anslutning till köket, avdelat med en fin glasvägg, ligger det öppna vardagsrummet med originalparkett. Här finns plats för både soffa, bokhyllor, ett större mat- och arbetsbord samt övrigt möblemang. Balkongen i tacksamt söderläge med sol större delen av dagen vetter mot ett lummigt skogsparti.
Som lägenheten i stort är vardagsrummet fritt från insyn.


BADRUM

Stilrent helrenoverat badrum från 2018 utrustat med ett remaljerat sittbadkar i gjutjärn, dusch, toalett och vattenburen handdukstork. Här finns uttag för tvättmaskin och bra, flexibla förvaringslösningar från ELFA. På golvet ligger ett tidstypiskt svart/vitt klinkergolv och väggarna är helkaklade i vitt med svarta fogar. Kvalitetsdokument finnes.


SOVRUM 1 - BARNRUM

Det första sovrummet ligger direkt till vänster i hallen och har stora fönsterpartier som vetter mot föreningens lugna innergård. Här finns utrymme för en dubbelsäng eller våningssäng med tillhörande möblemang. I sovrummet finns fem platsbyggda originalgarderober med gott om plats för både kläder och annat.


SOVRUM 2

Det andra sovrummet nås genom vardagsrummet och är även det generöst i storlek. Här ryms ett större sovrumsmöblemang samtidigt som det finns plats för t.ex. en arbetshörna med skrivbord för den som jobbar hemma. Rymlig klädkammare inredd med klädhängare, skohylla och flera hyllplan.
Fantastiska ljusinsläpp med en rogivande utsikt över grönskan utanför.


ÖVRIGT

- Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.
- Proppskåp med självutlösande säkringar och jordfelsbrytare är installerad.
- Två glasinfattade originaldörrar som tillhört vardagsrummet finnes.
- Spis och kyl/frys är från 2014. Diskmaskinen köptes 2020 och installerades 2021.

Om området

Bagarmossen är ett lugnt och grönskande område i södra Stockholm, med närhet till både innerstad och natur. I området finns många skolor och förskolor vilket gör att Bagarmossen är mycket omtyckt av barnfamiljer. Alldeles utanför knuten finns dessutom Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar- och vintertid. I Nackareservatet finner ni badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbana, vackra promenadvägar och joggingspår. Att få bo så nära centrala Stockholm men ändå vara omgiven av grönska i ett idylliskt område är en lyx. Här har du nära till allting och det är detta som bland annat gjort att Bagarmossen idag mer än någonsin är ett levande och eftertraktat område.

KOMMUNIKATION

Det finns goda kommunikationer i Bagarmossen. Tunnelbanans gröna linje tar er till city på ca 15 min. Buss 161 tar er till Gröndal genom söderort.

NÄRSERVICE

Bagarmossens centrum erbjuder bra service med allt en behöver. Matbutiker som bl.a. Konsum och ICA, blomsterbutik, apotek, spelbutik, bibliotek och frisör. Det finns även flera restauranger i området, thai-takeaway, sushi, pizzeria och några caféer.

PARKERING

Gatuparkering mot avgift, taxa 5.
Det finns även ett parkeringshus vid Byälvsvägen, vilket administreras av Stockholm stads parkering.

ÖVRIGT

Bagarmossen växer så det knakar. Om några år planeras nybyggnation av ca 650 lägenheter och en ny skola för 1200 elever.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,44009 %

Ekonomi

EL

4 000 kr

FÖRSÄKRING

3 200 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

7 200 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

5

KOMMENTAR

Uppskattade driftskostnader.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1954

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-08-11

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

101 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Riksbyggen BRF Friheten

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

260

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Godkända medlemmar ska vara bosatta på adressen.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningens innehar tomträtten till marken fastigheterna står på. Avtalet gäller oförändrat i 10 år. Omförhandling sker 2024.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 208 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

OM FÖRENINGEN

BRF Friheten är en mycket trevlig och välmående förening med låg belåning som bildades 1954 då husen också byggdes. Föreningen består av 260 lägenheter fördelade på 7 hus på adresserna Kolbäcksgränd 1-33 och 6-36, alla upplåtna med bostadsrätt. Förvaltning sker genom Riksbyggen.

Medlemmar har förmånen att kunna hyra en renoverad föreningslokal och två övernattningslägenheter.
En mycket uppskattad cykelpool finns med tillgång till både lådcyklar och vanliga lånecyklar. Det finns även en odlingsgrupp att gå med i för att få möjlighet att odla i pallkragar på gården.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade och föreningen tecknar en gemensam försäkring gällande bostadsrättstillägg.


Föreningens har en mycket informativ hemsida: www.brffriheten.se
Läs gärna igenom årsredovisningen för mer information!

TV OCH BREDBAND

Internet via Ownit (68 :-/mån obligatorisk avgift genom kollektivt avtal). TV via ComHem.
Hastigheten som ingår är 1000 Mbit/s.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Cykel- och barnvagnsrum finns i alla hus.

Den stora och lilla övernattningslägenheten ligger mellan port 8 & 10, d det mindre rummet finns en våningssäng. I det större finns två sängar och en bäddsoffa samt en kokvrå. En toalett finns i entrén mellan de båda rummen. Däremot finns ingen dusch utan det får man göra hos den man besöker.
Det lilla rummet kostar 50:-/natt och det stora 250:-/natt.

Föreningslokalen ligger vid port 8A, (gaveln).
Snickeriverkstaden ligger i källaren i port 36.
Bytesrummet - "bytesbörsen", finns vid port 6.

PARKERING

Föreningen har 46 garageplatser, 39 p-platser med motorvärmaruttag samt 5 MC-platser.
På gatorna utanför husen gäller boendeparkering vilket kostar 300:-/månaden genom Stockholms Stad.

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar:

2021: Balkongrenovering/enklare underhåll.
2020: OVK, (obligatorisk ventilationskontroll), utförd och godkänd.
2019/2020: Uppdaterat, digitalt bokningssystem till tvättstugorna.
2015-2019: Renovering av horisontella avloppstammar.
2018: Diverse takarbeten.
2013-2015: Trapphusmålning och byte av ljusarmatur i alla hus, sensorstyrd belysning installerad.
2012: Indragning av fiber.
2007-2008: Fasad- balkong- och fönsterrenovering. Höghuset, (nummer 14, renoverades 2003),
2004: Installation av fjärrvärme
2013: Spolning och filmning av avlopp i källaren.
Mitten av 1990-tal: omläggning av tak med nytt tegel.
1993: Stambyte .

Kommande renoveringar:

Enligt verksamhetsplanen ska elstammarna bytas framöver men det är inte bestämt när.
Det samtalas vidare om möjligheten att installera laddstationer för elbil.

ÖVRIGT

Föreningen har åtta tvättstugor, samlade på tre ställen. Den egna portnyckeln passar till alla tvättstugor. Tvättstugorna finns på Kolbäcksgränd 12, Kolbäcksgränd 30, Kolbäcksgränd 33

Grovsoprum finns i källaren invid Kolbäcksgränd 28.
Avgiften höjdes med 1% årsskiftet 2020/2021, inga höjningar nu planerade.

Karta

Stockholm Bagarmossen

Kolbäcksgränd 18, 2tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg