MED79DB4D2C767542979975655EBC782A0C

1-plansvilla i Västra Jakobsberg på stor tomt & centralt läge

Jakobsberg - Västra, Järfälla

Folkhögskolevägen 8

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum4 rok
Boarea131 kvm
Biarea47 kvm
Tomtarea2,566 kvm
Byggår1955
Driftskostnad4,725 kr/månad

Utgångspris: SEK 7,895,000

Fastighet med historiska anor och bästa läge på promenadavstånd till centrum, saluförs nu för första gången på 100 år. Huset som är i 1-plan uppfördes 1955 men har på senare år genomgått omfattande renoveringar, och erbjuder bl a välutrustat kök med matplats, stort vardagsrum i vinkel (44 kvm.) med öppen spis, 3 sovrum, helkaklat WC-/duschrum, gäst-WC, stor tvättstuga och garage i huset. Plan trädgårds- & naturtomt om 2 566 kvm.

Om området

Västra Jakobsberg är ett klassiskt och uppvuxet villaområde med cykel- och promenadavstånd till såväl centrum med tillgång till pendeltåg som till Mälaren med härliga strövområden vid bl.a Görvälns slott, badstränder och båthamnar. Vid seklets början var området i första hand ett område för fritidsboende. I mitten av 1900-talet började området att bebyggas för egnahemsboende. Under senare år så har en del nybyggnation tillkommit, som gör att området idag präglas av en blandad bebyggelse med både radhus och friliggande hus med större tomter. Tack vare det centrala läget i Jakobsberg, så är det gång- och cykelavstånd till en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från Görvälns Slott. På nära avstånd finns också Viksjö golfbana med 18 + 9 hål, samt bad- och båtliv vid Mälarens fina strandremsa. För barnfamiljer finns ett flertal förskolor och skolor i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

På gång- och cykelavstånd nås Jakobsbergs centrum med den moderna bussterminalen och pendeltågsstationen. Buss trafikerar området till centrum. Tåget tar 21 min till Stockholms central. Det är enkelt att ta sig ut på E18 och E4, för transport till centrala Stockholm samt till Bromma och Arlanda flygplatser.

Närservice

I västra Jakobsberg finns en stor lunchrestaurang samt pizzeria. För ett större serviceutbud tar man sig enkelt till Jakobsbergs centrum på några minuter, samt Barkarbys Handelsplats. Ni har också närhet till Görvälns återvinningsstation.

Parkering

Kostnadsfri datumparkering i hela Järfällas villaområden där vägskylt inte säger något annat.

Bilder

Fasadbild

Vardagsrum i vinkel, med plats för såväl soffgrupp som matgrupp

Fasadbild Folkhögeskolevägen 3

Översiktsbild

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Huvudentré: Välkomnande entré/hall, inredd med släta och vitmålade väggar, grå klinker direkt innanför entrédörren och i övrigt parkettgolv. Praktisk klädhylla.

Passage: Ljus passage, som kan möbleras med byrå och/eller fåtölj, inredd med släta och vitmålade väggar, parkettgolv och utgång till trädgården på baksidan av huset.

Vardagsrum: Ljust och rymligt i vinkel med matplats, om sammanlagt 44 kvm., med plats för såväl större soffgrupp som matgrupp. Vardagsrummet har flera större fönster, varav ett stort perspektivfönster, och i övrigt inrett med vitputsade väggar, fiskbensmönstrad stavparkett, öppen spis och utgång till trädgården på entrésidan.

Kök: Renoverat och smakfullt inrett kök från Vedum, med matplats, med vita skåpluckor varav några med vitrinluckor, infällda spotlights, arbetsbänk av grå bohusgranit med infälld diskho och vitt kakel som stänkskydd bakom arbets-/diskbänken. Väggarna är släta och målade i svagt ljusblå nyans. Parkettgolv. Maskinellt är köket utrustat med spishäll. rostfri ugn, rostfri spisfläkt, inbyggd och rostfri mikrovågsugn, rostfri kyl/frys och diskmaskin med integrerad frontlucka. Klassiskt walk in skafferi.

WC-/duschrum: Renoverat och helkaklat WC-/duschrum, med ljust och svagt melerat kakel, ljusa klinker, WC-stol (förhöjd), tvättställ med engreppsblandare med kommod, spegelförsett badrumsskåp, handdukstork, duschutrymme vikbar duschvägg och fuktstyrd ventilation.

Passage: Släta och vitmålade väggar, parkettgolv, inbyggt städskåp och inbyggt linneskåp, båda med överskåp.

Sovrum 1: Sovrum med plats för dubbelsäng, inrett med ljus och svagt mönstrad papperstapet, parkettgolv, inbyggd dubbelgarderob och linneskåp med överskåp.

Sovrum 2: Släta och vitmålade väggar, parkettgolv, 2 inbyggda garderober och 1 inbyggt linneskåp med överskåp.

Sovrum 3: Släta och vitmålade väggar parkettgolv. Walk in closet, med släta och vitmålade väggar.

Entré/hall: Släta och vitmålade väggar, grå heltäckningsmatta och klädhylla.

Förråd/klädkammare: Förrådsutrymme/klädkammare som är inredd klädhylla och klädstång.

Gäst-WC: Halvkaklat med vitt kakel. ljus klinker, WC-stol, spegel och tvättställ med engreppsblandare.

Tvättstuga/pannrum/klädvårdsutrymme: Rymligt utrymme som nyttjas som kombinerad tvättstuga/pannrum och klädvårdsrum. Vitmålade väggar, klinker, varmvattenberedare/elpanna, arbetsbänk med förvaringslådor, tvättställ, tvättmaskin och torkställning.

Förråd/arbetsrum: Utrymme som med fördel kan nyttjas som förråd, men då det finns fönster kan det också nyttjas som hemmakontor.

Garage: 1-bilsgarage med extra takhöjd.

Förråd: I anslutning till garaget finns också ett förråd för trädgårdsredskap.

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning och har för avsikt att teckna säljaransvarsförsäkring mot dolda fel. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Antal rum
4 rum varav 3 sovrum
Boarea
131 kvm
Areakälla
Säljarens information
Areakälla kommentar
Taxerad boarea 120 + biarea 55 kvm.
Biarea
47 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
1955
Uppvärmning
Vattenburen el
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd
Energiklass
G
Energiprestanda
147 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
264 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund på huvudbyggnad & grundsulor på garage
Grundmur
Betonghålsten
Stomme
Siporex
fasad
Puts på lättbetong
Fönster
2-glas kopplade
Bjälklag
Siporex
Tak
Taktegel på huvudbyggnad & falsad plåt på garage
Fastighetsbeteckning
Jakobsberg 2:119
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 56,700 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 15,000
VA
SEK 2,500
Uppvärmning
SEK 30,000
Renhållning
SEK 1,700
Försäkring
SEK 7,500
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,909,000
Byggnadsvärde
SEK 2,159,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 569,000
Tomt
Areal
2566 kvm
Tomttyp
Plan trädgårds-/skogstomt
Tomtbeskrivning
Tomten är, trots sin storlek,inte avstyckningsbar.
Planbestämmelser
Byggnadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Avtalsservitut Väg
Förmån: Avtalsservitut: Väg, 01-IM5-58/4200.1
Förmån: Avtalsservitut: Väg, 01-IM5-58/4201.1
Last: Avtalsservitut: Väg, 01-IM5-58/4075.1

Karta

Jakobsberg - Västra Järfälla

Folkhögskolevägen 8

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg