Södermalm - Sofia, STOCKHOLM

Åsögatan 173, 3 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,182 inkl Värme, VA och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea95 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer34
Byggår1929
Driftskostnad483 kr/månad

Utgångspris: SEK 7,575,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar

21
September | Monday
Kl 17:30 - 18:15
Välkomna på visning. Föranmälan krävs!

Högt belägen med två entré-ingångar, genomgående planlösning (möjlig 4:a!) med spatiösa rum, två badrum och stor potential. Här bor ni i populära kvarter intill Nytorget som erbjuder allt ifrån mysiga caféer och restauranger, till trendiga mode- och inredningsbutiker. Drömboende med Vitabergsparken runt knuten.

Om området

Här bor du mitt i hjärtat av Södermalm! Läget är optimalt med ett stort utbud av spännande butiker, mysiga caféer och populära restauranger i området. Nytorget ligger ett stenkast bort med pärlor som Urban Deli kvarterskrogen Nytorget 6 och trendiga Kaferang med kanske stans bästa espresso? Expanderande Erstagatan är en ny stjärna på Södermalmskartan med bland annat populära Folii, Voisine och Ai Raamen. Vitabergsparken ligger också nära med parkteater och konserter sommartid. Katarina Bangata erbjuder sommartid "Bondens Marknad", vilket är mycket uppskattat. En kort promenad bort finns också Norra Hammarby hamnen med möjligheter att ta färjan till city eller Hammarby Sjöstad där Hammarbybacken erbjuder utegym och ett flertal spår för promenader eller löprundor! Här bor du i en ett av Stockholms mest omtyckta kvarter med ett perfekt läge med närhet till allt!

Kommunikation

Goda kommunikationer med en rad busslinjer som trafikerar närområdet där bland annat buss nr 2 och 3 trafikerar Folkungagatan samt Renstiernas gata. T-bana (grön linje) vid Medborgarplatsen och Slussen (röd linje) som man nås via en kort promenad.

Närservice

Flertalet livsmedelsbutiker i området bl.a. ICA Supermarket på Folkungagatan, Coop på Renstiernas gata. Fina ekologiska produkter på Urban Deli vid Nytorget. Ringens köpcentrum vid Skanstull med ett brett utbud av all tänkbar service finns också en kort promenad bort. Flertalet apotek i närheten bl.a. på Renstiernas gata och Folkungagatan.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 75kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall/Entré:
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning för ytterkläder och skor. Ytterligare förvaringsmöjligheter finns i form av flera garderober intill entrén. På golvet ligger ett trägolv som fortsätter in i den inre hallen.

Inre hall:
En fantastisk del av lägenheten som binder ihop lägenhetens samtliga rum. Detta rum har möjlighet att byggas om till ett fullutrustat kök med plats för större matbord.

Vardagsrum:
Rymligt rum med flera möbleringsalternativ med två stora fönster mot Åsögatan. Här finns gott om plats för större soffgrupp, matsalsbord och mediamöbler. Golvet pryds av en vacker fiskbensparkett. Från vardagsrummet nås en rymlig garderob.

Badrum 1:
Via en gång mellan entrén och vardagsrummet ligger badrummet som har vitkaklade väggar och våtrumsmatta. Här finns WC, dusch, handfat och spegelskåp.

Kök:
Charmigt och ljust kök tack vare det höga läget i huset. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis/ugn, diskmaskin och en fläkt. Här finns goda arbetsytor och förvaringsmöjlighet samt ytterligare förvaring i form av bevarade skåp från byggnadsåret. Intill fönstret finns en naturlig plats för matbord och vacker utsikt över innergården. På golvet ligger det furutiljor från byggnadsåret som förhöjer känslan i rummet.

Sovrum:
Rymligt sovrum med två fönster med en fantastisk vy mot den lugna innergården. Här finns plats för stor dubbelsäng, sängmöbler och en arbetshörna. Rummet har en fin fiskbensparkett och ljust målade väggar.

Kokvrå:
Med anslutning från sovrummet nås en kokvrå med ett mindre fönster som även kan nyttjas som förvaringsutrymme, barnrum eller dylikt.

Badrum 2:
Badrum med vitkaklade väggar och våtrumsmatta. Här finns WC, dusch, handfat och spegelskåp.

Övrigt:
- Lägenheten har tidigare varit tre lägenheter som byggts om till en.
- Till lägenheten hör ett rymligt förråd.
- Observera att eventuella renoveringar / ombyggnationer i lägenheten måste godkännas av styrelsen innan eventuellt utförande.
Antal rum
3 rum
Boarea
95 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 5, hiss finns
Pris
SEK 7,575,000 Utgångspris
Avgift
SEK 5,182 inkl Värme, VA och bredband
Driftskostnad
SEK 5,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,000
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
8.11919 %
Andel av årsavgiften
8.12437 %
Tillträde
Enl. ÖK. Snabbt möjligt!
Byggnad
Byggnadstyp
20-talshus
Byggnadsår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Förening
Namn
Brf Signalen 7
Om föreningen
Brf Signalen 7 bildades 2002 och disponerar byggnad samt tomtmark, och innefattar 16 bostadslägenheter där den totala lägenhetsytan uppgår till 1 128 kvm.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
16
Tv och bredband
Bredband från Stockholms Stadsnät som ingår i avgiften.
Renoveringar
1990/91 Modern tvättstuga byggdes i en av lägenheterna på bottenvåningen (2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel, lakanssträckare, arbetsbord.
1993 Anslutning till fjärrvärme och omläggning av plåttak.
1993 genomfördes stambyte i fastigheten samt att samtliga lägenhetsdörrar brandförstärktes, omdragning av samtliga elledningar och TV-ledningar, kompletterande eluttag, nya TV-uttag, trapphusrenovering, ombyggnad av pannrummet och gamla tvättstugan till kontor och förråd.
1995 Fasaden mot gatan omputsad och målad. Samtliga fönster ommålade enligt A 13-metoden. Entrédörren renoverad.
2008 Fönster-, tak- ,hiss-, entré- och tvättstugemålning. Omfattande upprustning av gårdarna.
2013 Fastighetsnät för bredbandsanslutning genom Stockholms Stadsnät.
2018 Stamspolning. Byte av fjärrvärmecentral.
2019 Dränering gårdssidan omgjord. Vädringsbalkonger reparerade. Nytt expansionssystem installerat.

Under 2013 installerades bredband och TV via fiber (Stockholms Stadsnät) till samtliga lägenheter, samt spolades samtliga stammar i fastigheten och bedömdes vara i gott skick.

Just nu utreder föreningen frågan om säkerhetsdörrar.
Ekonomi
Nyckeltal för 2019
Lån/kvm bostadsrätt 4 875 kr
Kassa och bank 469 501 kr
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Minsta ägarandel på 10%.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Oerhört trevlig innergård med god yta för utemöbler. Föreningen har också en mycket bra tvättstuga i entréplan med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. På innergården finns cykelställ för förvaring av cyklar.

Karta

Södermalm - Sofia STOCKHOLM

Åsögatan 173, 3 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg