190
MEDDE7C37078A6E432882F3BFBBC08D1899

Såld!

Fruvik Haghulta, Värmdö

Fruviks gårds väg 23


Såld!
Slutpris: SEK 4,700,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Fint parhus med sjöutsikt och ett av de bästa lägena i Fruvik. Samfällighetens badstrand och brygga ligger endast ett stenkast bort. Generösa sällskapsytor med braskamin och utgång till en stor balkong där du kan blicka ut över Torsbyfjärden. På nedre plan finns tre sovrum och utgång till stor altan och trädgård. Nytt tak. Barnvänligt område med närhet till förskolor, skolor, lekplatser och fina grönområden. Goda kommunikationer in till stan.

Om området

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Fruvik är ett mycket populärt och barnvänligt område med närhet till det mesta. Samfällighetens härliga badstrand i fantastiskt sydvästläge gör livet enkelt med möjlighet till ett kvällsdopp eller en heldag med familjen. I området finns också flera lekplatser, plana gräsytor och fotbollsplan. Vackra promenadstråk längs med Torsbyfjärden. Nere vid vattnet ligger Sjöliden som tillhör Värmdö församling med verksamheter som öppen förskola, ungdomsverksamhet, körverksamhet m.m. Vid Sjöliden finns en stor gräsplan med rutschkana, gungställning samt utrymme för spel och lek. Här har även Värmdö Jolleseglare sin verksamhet. Närmaste centrum ligger i Hemmesta. Hemmesta ska enligt kommunens planer utvecklas till en trivsam miljö och träffpunkt för den växande befolkningen på Värmdö. Promenadavstånd till Grisslinge, där det finns ett populärt havsbad med sandstrand och badbryggor samt vackert belägna Grisslinge Värdshus och Systrarna Delselius Café & Konditori. Vill du njuta av god mat i vacker skärgårdsmiljö kan du besöka LeGolf, Strömma Krog och Bullandö Krog.

Barnomsorg: Gångavstånd till Viks skola F-6 och Grantomta Montessori F-6. Hemmestaskolan är en F-9 skola med drygt 900 elever. Det finns flera förskolor i området.

Fritidsaktiviteter: I området kring Hemmesta finns fyra idrottsanläggningar. Värmdövallen har fotbollsplaner, friidrottsanläggning, tennisplan och belysta motionsspår och skidspår vintertid. Värmdö sporthall erbjuder basket, friidrott, handboll och innebandy. Hemmestahallen erbjuder basket, badminton, innebandy, gymnastik, volleyboll och fotboll. Grantomta sporthall erbjuder badminton, basket, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy och volleyboll. För den golfintresserade finns närliggande Wermdö Golf & Country Club med 18-hålsbana. I Gustavsberg finns ett populärt äventyrsbad. Lite längre ut på Värmdö ligger Siggesta Gård. Här finns en fin lekplats, djur att titta på, ponnyridning, minigolf, fotbollsgolf och hinderbana i skogen. Det finns flera vandringsleder och stigar runt gården. Här finns också café, restaurang och hotellrum.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer in till stan med buss 435-440 som med täta turer tar dig till Slussen på ca 30 min. Närmaste hållplats är Grantomta. I rusningstrafik finns det även direktbussar till Stockholms Central.

Närservice

Promenadavstånd till Grantomta Kiosk och spel. Närliggande bensinmack som är öppet dygnet runt. I Hemmesta Centrum finns mataffär, butiker och restauranger. På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, diverse affärer, restauranger, affärer, gym m.m.

Bilder

Toppläge i Fruvik

Stort altandäck med sjöutsikt

Balkong med utsikt över Torsbyfjärden

Härliga sällskapsytor

Matsalsdel och utgång till balkong

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till Fruvik och detta fint belägna parhus som bjuder på sjöutsikt och stor balkong med kvällssol. Större investeringar såsom braskamin, nytt tak och utbyggnad av balkongen är gjorda. Här finns fina möjligheter att sätta sin egen prägel på insidan. Vill man ha en mer öppen planlösning kan man öppna upp mellan kök och vardagsrum, se alternativ planlösning.

ENTRÉPLAN

Möblerbar hall med avhängningsplats och ytterdörr med sidofönster. Vita väggar och svart plastmatta.

Rymligt och väldisponerat kök med generös matplats. Vita högblanka köksskåp med mosaik ovan mörk arbetsbänk. Vita väggar och svart plastmatta. Utrustningen består av spis med keramikhäll (2015), fläkt, kyl (2015) och frys (2015) i fullhöjd (samtliga i rostfritt utförande) samt diskmaskin.

Generösa sällskapsytor med braskamin och fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier som även bjuder på sjöutsikt. Här finns en vardagsrumsdel med gott om plats för soffa och TV-bänk samt en rymlig matsalsdel (med möjlighet att dela av göra ytterligare ett sovrum om så önskas). Vita väggar och ekparkett. Härifrån nås även den härliga balkongen med fin vy över Torsbyfjärden.

Badrum med fönster, vitt kakel med ljus bård och ljus klinker. WC, handfat, badrumsskåp med belysning och badkar.

NEDRE PLAN

Trappan leder ner till en hall med utgång till altan. Här finns plats för garderober. Vita väggar och eklaminatgolv.

Det finns tre sovrum varav master bedroom har egen utgång till altanen. Alla rum har vita väggar och eklaminatgolv.

Badrum med ljust kakel och beige klinker. Här finns WC, handfat och dusch med vikbara glasdörrar.

Det finns en tvättstuga med rostfri bänk med tvättho, tvättmaskin (ca 2011) och torktumlare (ca 2011). Från tvättstugan nås en klädkammare.
Antal rum
4 rum varav 3 sovrum
Boarea
130 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
Parhus i 1 plan med suterrängplan
Byggnadsår
1987
Uppvärmning
Luftburen värme (el), luft-/luftvärmepump och braskamin
Ventilation
Mekanisk med återvinning (FTX)
Energideklaration
Utförd. 5/21/2017
Energiklass
E
Energiprestanda
92 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
Isolerglas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Haghulta 13:133
Övrigt
Det finns möjlighet att ansluta sig till Haghulta Bredbandsförening som har avtal med ComHem för TV-basutbud, telefoni och bredband (2.100 kr/år).

Större renoveringar/underhåll:
2018-2019: Nytt tak, nya vindskivor och nya hängrännor
2015: Ny varmvattenberedare, installation braskamin, nya köksluckor
2012: Installation luft-/luftvärmepump
2010: Ommålning fasad
Övriga byggnader
Förråd i anslutning till parkeringen. Carport med bra förvaring ovan.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 26,683 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 5,500
Uppvärming
SEK 15,000
Renhållning
SEK 3,083
Väg, samf
SEK 3,100
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Kostnad för hemförsäkring tillkommer.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,175,000
Byggnadsvärde
SEK 1,774,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,000,000
Tomt
Areal
405 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Lättskött trädgårdstomt med två altaner och en rymlig balkong. Här växer bland annat äppelträd, syren, lavendel och björnbär. På framsidan finns en asfalterad uppfart med carport och plats för två bilar.
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1986-04-17)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Värmdö Haghulta GA:1, GA:2, GA:3 och G:4.

Förvaltning: Haghulta Samfällighetsförening

Karta

Fruvik Haghulta Värmdö

Fruviks gårds väg 23

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg