190
MEDE4BEACB4013B400C8F09A5FEA2F75C5F

Såld!

Tyresö strand, Tyresö

Målarprinsens väg 28


Såld!
Slutpris: SEK 5,150,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till ett modernt och funktionellt boende i omtyckta Tyresö Strand, här bor du med bra läge nära hav och natur endast 25 min från Stockholms city. Här får du ett mycket trevligt parhus i stort sett totalrenoverat i läcker funkisstil med vidbyggt garage och förråd med en härlig grönskande trädgård mot allmänning. Här bor du med några minuters promenad till flera populära förskolor och skolor samt mysiga Tyresö Strandtorgs butiker, café och bibliotek. Här är det verkligen bara att flytta in, i ett ljust och luftigt hus med högt i tak i båda planen vilken ger en skön känsla även på övervåningen. Terrass med utgång från Masterbedroom på övre plan samt grönskande tomt med två stenlagda uteplatser och samt ett extra uteförråd. Det vidbyggda garaget och förrådet ger möjlighet till ett 5:e sovrum då det är förberett för utgång i vardagsrummet.

Om området

Tyresö Strand är ett attraktivt och växande villaområde med närhet till havet - Erstaviken gränsande i norr. Mycket grönområden och med omgivningar i kulturhistorisk miljö med bl.a.Tyresö kyrka och Tyresö slott med sin vackra slottspark.

Kommunikation

För den som vill åka kollektivt till och från Tyresö så är det enklast att ta bussen till eller från Gullmarsplan, Cityterminalen, Haninge eller Nacka. Buss 814 går ifrån Tyresö strand till och från Gullmarsplan på ca 30 minuter, med avgångar var 20:e minut under rusningstid, Buss 824 som går till och från Handenterminalen från Tyresö strand. Från hållplats Strandallén går Linje 875 till Tyresö Centrum och linje 815 till Gullmarsplan och 815C till Vattugatan (T-centralen). För den som åker bil så är det väg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar som går ut i Skärgården och även in till centrala Stockholm.

Närservice

Strandtorget är närmaste centrum med en bl.a. en livsmedelsbutik med spelbutik och postservice, café/inredningsbutik, klädbutik, restauranger, frisörsalonger och bibliotek. I närbelägna Tyresö Centrum finns i princip tillgång till allt ett modernt centrum kan erbjuda. Närmaste skolor är Strandskolan och Tyresö skola med förskolor och klass 1 - 9. Flera förskolor ligger i närområdet, som tex Strandpärlan, Hästhagen, Rotvik, Stjärnan och Slottsvillan.

Övrigt

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan glädja sig med friluftsliv som t ex fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Alby friluftsområde är ett stort grönområde med bad och elljusspår av varierande längd och här finns det även möjlighet att ta en fika på cafét eller vid en av grillplatserna eller raststugorna.

Fakta

TypParhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea128 kvm
Tomtarea263 kvm
Byggår2005
Driftskostnad4,133 kr/månad

Bilder

Stor avskilt tomt mot allmänningen, perfekt för utomhusmiddagar och lek.

Master bedroom med direkt anslutning till terrassen, där morgonsolen tittar in.

Stor rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter

Strandbadets båtklubb

Vackra Strandbadet

Strandtorget med mataffär och flera olika resturanger

Tyresö slott

Notholmens café

Alby friluftsgård

Ta en promenad i Tyresö slottspark

Trinntorpsbadet med båtbryggan i bakgrunden

Vacker skärgårdsmiljö vid Tyresö Slott och Notholmen

Vackra slottmiljöer vid Tyresö Slott

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Entréplanet består av en trivsam entréhall med klinker innanför dörren och med plats för ytterkläder.
Till vänster ett fint kök från Vedum med en rymlig matplats. Vita luckor med bänkskiva i praktiskt laminat och ljust kakel ovanför. Kyl och frys i fullhöjd från 2005. Ugn med glaskeramikhäll, spisfläkt samt diskmaskin från 2007. Här har man utnyttjat varje utrymme och platsbyggt ytterligare skåp för extra förvaring.

Stort härligt vardagsrum med braskamin för både extra värme och mysfaktor, matsalsdel och utgång via en glasdörr till en härlig baksida mot allmänning. Här finns möjlighet att skapa ytterligare sovrum/gästrum i den angränsande förrådet/garaget med ingång från vardagsrummet med egen utgång till baksidan.
I anslutning till vardagsrummet finner du bakom praktisk skjutdörr ett mindre sovrum som idag används som kontor och pysselrum. På det här planet finns ett kaklat duschrum med klinkergolv med WC, kommod och spegelskåp och handdukstork, nyligen installerade duschväggar.

Trappa upp till övervåningen med praktiskt förråd under och här har man utnyttjat väggen med platsbyggda extra hyllor. Övervåningen erbjuder en hall, Sovrum 2, Master bedroom med garderober samt utgång till egen terrass. Sovrum 3 med garderob och plats för säng, skrivbord och ytterligare förvaring. Sovrum 4 har två garderober och plats för dubbelsäng, skrivbord och ytterligare förvaring.
Generöst kaklat och nyrenoverat badrum med golv i klinker samt tvättavdelning från 2017. Duschväggar med takdusch. Handfat med kommod samt nisch och spegelskåp för förvaring, WC och handdukstork. Tvättavdelning med extra tvättho och förvaring. Värmepanna IVT från 2017. Tvättmaskin från 2017 och torktumlare från 2005.

Hela huset ger ett mycket gott intryck med ljusa målade eller tapetserade väggar och genomgående ekparkettgolv. Nytt ytskikt samt nytt klickgolv i ek från 2017 i hall, kök, vardagsrum. Väggar i trapp samt övre hall nytt ytskick från 2017. Samtliga snickerier som socklar och lister utbytta till kvistfri furu.

Vidbyggt garage med golvvärme, hyllor och platsbyggd förvaring för vinterdäck med avgränsad förråds- och verkstadsdel med egen utgång mot trädgård. På uppfart plats för ytterligare en bil. Möjlighet att skapa ytterligare ett sovrum av förrådsdelen med förberedd möjlighet i vägg för ingång från vardagsrummet.

Lugnt och barnvänligt område med närhet till förskolor, skolor och kommunikation (buss till Gullmarsplan 25 min och Tyresö centrum och i rusningstrafik till city).
Gångavstånd till Strandtorget med mataffär och småbutiker samt Tyresö Slott med slottsparken och naturreservat. I närheten finns badmöjligheter vid Erstaviken och Strandbadet samt Albysjön vid Alby friluftsgård och flera båtklubbar i området.
Närmsta stora centrum är Tyresö centrum som erbjuder allt vad du kan förvänta dig att ett modernt köpcentrum. Där ligger även en modern simhall, ishall, tennishall samt en 18 håls golfbana.
Närmare centrum finns även en ridskola.
Antal rum
5 rum varav 4 sovrum
Boarea
128 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
2-plans parhus med terrass
Byggnadsår
2005
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme b.v, radiatorer ö.v. Panna IVT från 2017
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd 5/31/2018
Energiklass
D
Energiprestanda
68 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Lättbetong
fasad
Puts
Fönster
3-glas
Bjälklag
Lättbetong
Tak
Plåt
Fastighetsbeteckning
Skulptören 2
Övrigt
Följande renoveringar har utförts;

2019 - Master bedroom och ett mindre sovrum ommålat.
2019 - Vedskjul byggt
2018 - Ny spis
2018 - besiktning skorsten, injustering av golvvärme
2017 - total ombyggnad badrum övre plan, inklusive nytt handfat, ny toalett samt glasdörrar till duschhörna, ny IVT-panna, nytt undertak badrum nedre plan, glasdörrar till duschhörna nedre plan, ny ytterdörr, målning nedre plan utom arbetsrum, målning av trapphus samt hall övre plan, ny ekparkett nedre plan utom arbetsrum, ny sotarstege på garagetak, uppförande av förråd Biohort (kallförråd), ny trall på terrass, nya ASSA-lås på dörrar och fönster, tak över entré lackat samt nytt glas, målning av garageport, all ventilation rengjord
2016/2017 - nytt räcke och ny plåtbeklädnad på terrass och terrassmur, kontroll och tätning av ångspärr, ny isolering lagning av takstol och nytt brädtak på hus, ny underlagspapp, målning takfot och vindbrädor samt ny vindskiveplåt och plåttak på hus och garage, nya hängrännor hus och garage, målning fasad, dillfog mellan hus, tätning yttervägg vid golv kök och vardagsrum
2014 - nytt tätskikt, isolering och ny betongyta terrass
2013 - kompletterande armering garage och förråd, målning av väggar och tak garage och förråd
2012 - nytt golv i garagedel med fall mot garageport, ny förrådsdörr, ny brädbeklädnad på garageport
2009 - nya plattor baksida
2008 - nytt skåp i trappa (gipstrumma)
2007 - ombyggnation innertak samt i garage och förråd, kompletterande armering väggar övre och nedre plan, kontroll av huskonstruktion (innerväggar, hjärtväggar, yttertak), isolering och tätning av samtliga fönster och dörrar, kontroll av yttre och inre elskåp
2006 - nytt skåp i kök (gipstrumma)
2005 - förrådsvägg i garage med utrymme för vinterdäck
Övriga byggnader
Vidbyggt garage, ca 30 kvm, förrådsdel 9 kvm. Möjlighet att inreda till ett 5:e sovrum. Se planritning där möjlig sovrumsdörr är inritad.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 49,597 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 26,154
Renhållning
SEK 4,573
Väg, samf
SEK 13,800
Försäkring
SEK 5,070
Beräknat antal personer
4
Kommentar
I samfällighetsavgiften ingår kostnad för väg, VA/AV, elnät och comhem
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,443,000
Byggnadsvärde
SEK 2,795,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 4,090,000
Tomt
Areal
263 kvm
Planbestämmelser
Detaljplan (2001-09-13)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Tyresö Skulptören GA:1
Förmån: Officialservitut Tillträde M.M, 0138-03/45.1

Samfälligheten Skulptören består av 28 villor och en bostadsrättsförening med 20 lägenheter.
I samfällighetsavgiften ingår:
Vatten
Snöröjning
El för samfälligheten (till exempel gatubelysning)
Försäkring för samfälligheten
Löpande underhåll och drift
Comhem
Personalkostnader (d.v.s. styrelsearvoden)
För mer info se http://skulptoren.fsy4.se/om-samfalligheten/

Karta

Tyresö strand Tyresö

Målarprinsens väg 28

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg