190
MED8BD83E93D9FF4224A36433DB5A73339D

Vacker markplanslägenhet i gavel!

Såld!

Sörgården, VALLENTUNA

Sörgården 123, Epl


Såld!
Slutpris: SEK 1,950,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till en trevlig gavellägenhet i den centrala delen av Sörgården. Här finns en stor balkong med kvällssol, extra ljusinsläpp från gavelfönster i vardagsrum och badrum. Bostaden har en optimal planlösning med goda förvaringsmöjligheter. Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Om området

Bostadsrättsföreningen Sörgården är vackert beläget nära Vallentunasjön. Från bostadsrättsföreningen är det nära till Vallentuna Centrum, kommunikationer, skolor, bad, golf och annan samhällsservice. Inom föreningens område finns också livsmedelsbutik, restaurang (pizzeria), frisör, tandläkare, montessoridaghem, kontor, förrådslokaler, och husvagnsparkering.

Kommunikation

Buss till Täby,Mörby och Upplands Väsby från Hammarbacks- skolan.
Roslagsbanan från Ormsta eller Vallentuna Centrum var 15:e
minut på vardagar till kl 21:00 och kvällar/helger var 30:e min till Stockholm Östra Station.

Närservice

Mataffär finns i området.
I Vallentuna Centrum finns ICA,Konsum,Apotek,Banker,Systembolag och diverse affärer.

Parkering

I Sörgården finns möjlighet att hyra parkering både utomhus, i kallgarage, eller i varmgarage med övervakning och tvättplats. Det finns alltid lediga utomhusplatser hos oss, men till garageplatserna kan det ibland vara upp till ett par månaders kö. Vi har även en speciell husvagnsparkering.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,694 inkl värme, VA, kabel-TV & förråd
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea79.5 kvm
Lägenhetsnummer18-068 /1002
Byggår1968-71
Driftskostnad495 kr/månad

Bilder

Visningsbild

Hall

Hall

Sovrum

Vardagsrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Vacker lägenhet på markplan med extra ljusinsläpp från gavelfönster. Lägenheten har fina ytskikt och en stor balkong mot väst.

HALL
Välkomnande hall med fina ytskikt och goda förvaringsmöjligheter i 3st platsbyggda garderober med överskåp samt linneskåp. Nymålade väggar (-15), ljust laminatgolv.

SOVRUM 1
Stort sovrum med smakfulla ytskikt, tapetserade väggar med fondvägg, ljust laminatgolv, 2st platsbyggda garderober med överskåp.

KÖK
Vackert kök med stor matplats, vitlackerade luckor (-09), kakel ovan arbetsytor (-11), diskbänk med 2st hoar, arbetsbänkar i laminat, diskmaskin (-11), kyl/frys (-10), spis med häll, ljust laminatgolv.

WC (-12)
Vitmålade väggar och kaklat golv, kommod med integrerat handfat, stänkskydd.

BADRUM
Rejält badrum med extra ljusinsläpp från frostat fönster i gavel, delvis kaklade väggar samt våtrumsmatta på golv, badkar och dusch, wc, tvättstation med arbetsbänk, tvättmaskin. Badrummet är åldersmässigt avskrivet.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med extra ljusinsläpp från gavelfönster, delvis vitmålade väggar kompletterat med vacker fondvägg (-11), utgång till balkong, parkettgolv.

BALKONG
Rymlig balkong med trätrall.
Antal rum
3 rum
Boarea
79.5 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 4,694 inkl värme, VA, kabel-TV & förråd
Driftskostnad
SEK 5,941 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,948
Försäkring
SEK 993
Beräknat antal personer
5
Kommentar
Internet via fiber Ownit - 1788kr/år
P-plats i kallgarage - 2040kr/år
Andel i föreningen
0.002903 %
Tillträde
Enl. överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1968-71
Uppvärmning
Vattenburen
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utförd. 12/5/2008
Byggnadssätt
Fönster
2+1-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
- P-plats finns på våningsplan i P-hus

- Tvättstuga och förråd i samma byggnad
Förening
Namn
Brf Sörgården
Om föreningen
Välkommen till Brf Sörgården i Vallentuna!

Bostadsrättsföreningen Sörgården är vackert belägen nära Vallentunasjön. Från bostadsrättsföreningen är det nära till Vallentuna Centrum, kommunikationer, skolor, bad, golf och annan samhällsservice. Inom föreningens område finns också livsmedelsbutik, restaurang (pizzeria), frisör, tandläkare, montessoridaghem, kontor och förrådslokaler.

Föreningen är en av Vallentunas största bostadsrättsföreningar med 346 ljusa och rymliga bostadsrättslägenheter uppförda under åren 1969 - 1972. Lägenheterna finns i storlekar från 1 rum och kokvrå upp till 4 rum och kök. De flesta husen består av tre våningsplan och har sex lägenheter per trapphus.

Brf Sörgården har ett eget förvaltningskontor och egna heltidsanställda som sköter all service och förvaltning,
Bevakning och störningsjour i området sköts av Roslagens Hundbevakning.

Under perioden 2006-2008 genomförde föreningen en omfattande renovering av fastigheternas fasader, fönster, tak, ventilation, och värmesystem. De renoverade husen är gula och har fått ett kupat tak. I maj 2008 installerade föreningen ett vattenreningssystem på både tappvatten och värmesystem. Under 2009-2010 genomförde föreningen en renovering av avloppsstammarna. Renoveringen av husen följdes under 2008-2011 av handikappanpassning av entréer och en omfattande renovering av utemiljön med lekplatser, planteringar, asfaltering, belysning, och skyltning.


I Sörgården finns möjlighet att hyra parkering både utomhus, i kallgarage, eller i varmgarage med övervakning och tvättplats. Det finns alltid lediga utomhusplatser i föreningen, men till garageplatserna kan det ibland vara kö.

Föreningen har ett stort antal förråd och lokaler av olika storlekar för uthyrning till såväl boende som utomstående.

Sörgården har kabel-tv med ca 23 kanaler. Analog kabel-tv och digital kabel-tv på alla kanaler. Det finn även ett antal sport- och filmkanalspaket att lägga till för de som så önskar. Stadsfiber indraget Own-IT, IP-telefoni via Own-IT, Kabel-TV via Telenor.

Föreningen har installerat bredbandsuttag med hög hastighet för internet och ip-telefoni med 100/100Mbit finns i alla lägenheter. Sep avtal tecknas av lägenhetsinnehavaren. Ownit 08-525 073 00, www.ownit.se

PARKERINGSGARAGET
Varmgarage bil 373 kr/mån
Varmgarage mc 224 kr/mån
Mellanplan 209 kr/mån
Mellanplan med motorvärmare 272 kr/mån
Takplan 161 kr/mån

ALLÈVÄGEN
P-plats 161 kr/mån
P-plats med motorvärmare 209 kr/mån

Överlåtelseavgift 2,5% av basbeloppet debiteras köparen vid beviljat medlemsskap i föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida på www.brfsorgarden.se
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
346
Renoveringar
Stamrenovering påbörjas under 2020. Styrelsen har tagit fram ett paket med en standardlösning som b la kommer att innehålla, golvvärme, helkaklade väggar, klinker på golvet samt duschväggar. Man kommer även ges möjlighet till personliga val samt utformning på badrummen.

Karta

Sörgården VALLENTUNA

Sörgården 123, Epl

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg