190
MED306F69B5019740D0B1EACCF7D6D67172

Såld!

Skarpnäck, Skarpnäck

Varmfrontsgatan 17

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,582 inkl värme, VA och TV. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 289:-/månad för bredband.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum5 rok
Boarea99 kvm
Lägenhetsnummer99-2390-1-5-2
Byggår1985
Driftskostnad530 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,100,000

Ansvarig mäklare

Varmt välkomna till denna optimalt planerade 5:a med radhuskänsla i Skarpnäck! Bostaden har två bra badrum samt tre ordentliga sovrum.
Stort och ljust vardagsrum med direkt anslutning till uteplats som bjuder in till sociala sammankomster. Här bor du centralt beläget med bra kommunikationer , närhet till vackra Nackareservatet samt dagligvaruhandel. Stabil förening med ordnad ekonomi. Varmt välkomna på visning!

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bla Willys och Systembolaget planeras vid korsningen Nynäsvägen/tyresövägen i Sköndal och beräknas stå klart i slutet av 2019.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Garageplats finns i 3 garage:
-Pilotgatan 3 = 25 platser lediga, 850:-/ månad
-Segelflygsgatan 2 = 5 platser lediga, 850:- / månad

För garageplats så skickas en anmälan till Parkando.
kundservice@parkando.se

Övrigt

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis sommargympa med Friskis & Svettis på Skarpnäcksfältet, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum
Boarea
99 kvm
Entré
Stor och rymlig hall med goda avhängsnings- och förvaringsutrymmen. Vitmålade väggar och på golvet ligger ett grått klinkergolv.
Kök
Snyggt kök i toppskick med bra ytor för matbearbetning och middagsbjudningar. Luckor och lådor i vitt och bänkskivan i en ljusgrå ton. Den maskinella utrustningen består av en diskmaskin, ugn, kolfilterfläkt, induktionshäll och kyl/frys. Här finns det plats för en matplats för ca 4-6 personer. På golvet ligger ett ljust laminatgolv som även flyter samman med övriga öppna ytor, som innerhall och vardagsrum.
Vardagsrum
Ljust och öppet vardagsrum med generösa fönsterpartier och direktanslutning till solig altan. Här möbleras det lätt med stor soffgrupp samt tillhörande möbler. Väggarna är vitmålade.
Badrum
Rymligt badrum med vita kakelväggar och grått klinker golv. Badrummet är utrustat med en dusch, wc och en tvättmaskin.
Sovrum
På det övre planet finns det fyra ordentliga sovrum där samtliga är målade i vitt, ljusgråa laminatgolv och stora fönsterpartier som bidrar till ett härligt naturligt ljus. Samtliga rummen möbleras enkelt med dubbelsängar och garderober.
Badrum
Yteffektivt och bra badrum med badkar, wc, handfat och spegelskåp. På väggarna sitter ett vitt kakel och på golvet en plastmatta.
Övrigt
Till bostaden hör ett förråd på ca 10 kvm.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 6,582 inkl värme, VA och TV. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 289:-/månad för bredband.
Driftskostnad
SEK 6,360 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,200
Försäkring
SEK 2,160
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Ovanstående driftkostnader är enligt schablon
Andel i föreningen
0.99633 %
Andel av årsavgiften
0.99238 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1985
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F & FT
Energideklaration
Utförd 7/23/2020
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
149 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
HSB BRF Horisonten
Om föreningen
HSB BRF Horisonten i Stockholm bildades 2004 och består av 7 st flerbostadshus i 1-3 våningar byggda 1984 - 1989. Det finns 139 lägenheter, varav 123 bostadsrätter, 16 hyresrätter samt 6 lokaler och en bostad med hyresrätt som används av PRO.
Föreningen är mycket välskött och har god ekonomi, med HSB som ekonomisk förvaltare.

Under hösten 2017 upplät föreningen en f.d. hyresrätt som såldes, vilket inbringade drygt 2,7 miljoner.
I januari 2019 uppläts en till hyresrätt vilket inbringade närmare 2-miljoner.
Resterande hyresrätter utgör ett stort dolt kapital, som frigörs när hyresrätterna upplåts till bostadsrätt.

Två tvättstugor finns att tillgå, en stor och en liten som båda totalrenoverades 2005 med ny maskinpark. I den stora tvättstugan på Horisontvägen 73 finns totalt tre tvättstationer, varav en även inkluderar en grovtvättmaskin, en grovtumlare och ett stort torkskåp. I lilla tvättstugan på
Varmfrontsgatan 29 finns två tvättstationer och en separat grovtvättmaskin med ett tillhörande torkrum.

Det finns även en trevlig förenings/festlokal (300 kr/tillfälle), övernattningsrum på Varmfrontsgatan 9B med dusch/wc samt trinettkök (250 kr/natt).

Föreningen har cykelförråd till 76 lägenheter som kan lånas, separat kö.

Ingen avgiftsförändring är planerad i dagsläget.

För mer information se bifogad årsredovisning eller besök gärna föreningens hemsida, www.brfhorisonten.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
139
Varav hyreslägenheter
16
Antal lokaler i föreningen
6
Tv och bredband
Fiber är installerat och levereras av Telia. Basutbud; bredband 100/100 Mbit/s, TV-paket Lagom samt bredbandstelefoni prisavtal Mini har föreningen en kollektiv anslutning för. Varje enskild medlem betalar 289:-/månad för detta abonnemang.
Parkering
Sedan årsskiftet 2018/2019 har Parkando tagit över uthyrningen av garagen. För mer information, gå in på http://www.parkando.se/
Renoveringar
Föreningen har en 20-årig underhållsplan.
Under 2008 har föreningen försett gårdarna med ny belysning och under 2009 skedde en upprustning av gårdarna med bl.a. ny klätterställning, rutschkana och gungor. 2012 började staket att bytas ut och har nu målats.
Alla trapphus har renoverats de senaste åren.
Föreningen håller just nu på att rusta upp gårdarna.
Stamspolning har nyligen gjorts.

Ett nytt låssystem har nyligen bytts ut.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja, minst 10%.
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt. Avtalet skrivs om 2024-03-31
Överlåtelseavgift
SEK 1,655 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 709

Karta

Skarpnäck Skarpnäck

Varmfrontsgatan 17

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg