230
MEDB791BF253D2C4DB5B7605A921B1975E8

Fantastisk 4:a med rymlig balkong!Tavelsjövägen 19 Årsta, ÅRSTA

Årsta, ÅRSTA

Tavelsjövägen 19


PRIS (utgångspris)7 295 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

100 kvm

VÅNING

3 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

311301

MÅNADSAVGIFT

5 764 kr

BYGGÅR

2023

PRIS

7 295 000 kr Utgångspris

Fantastisk 4:a med rymlig balkong!

Välkomna hem till denna och fantastiska lägenheten i hjärtat av Årsta!
Bostaden erbjuder 100 väldisponerade kvadratmetrar med genomgående ljusa ytskikt, fördelat på ett rymligt kök och vardagsrum, tre rofyllda sovrum och två badrum. En perfekt bostad för hela familjen med ett läge mot den upphöjda innergården i öst.
Garageplats kan erbjudas

Planlösningen är öppen och socialt planerad, vilket gör att du kan njuta av trivsamma gemensamma stunder med familj och vänner. I lägenheten finns det tre rymliga sovrum, varav ett masterbedroom med en generös klädkammare.
De andra två sovrummen erbjuder också rikligt med förvaringsmöjligheter genom sina praktiska garderober. Här kan du enkelt hålla ordning på dina kläder och personliga tillhörigheter.

Två helkaklade badrum ger dig lyx och komfort i vardagen. Det ena är rymligt och utrustad med WC, dusch med glasvägg, tvättmaskin och torktumlare med en praktisk arbetsbänk ovan. Båda badrummen nås praktiskt via hallen.

Köket är komplett utrustat och håller en tidlös och stilren design i beigea toner. De släta och matta skåpen och luckorna kompletteras vackert av den lättskötta bänkskivan och stänkskyddet i samma stenimitation i laminat. Här finns även plats för ett matbord där upp till sex personer kan sitta och njuta av goda måltider och trevliga sammankomster. Köket är i social anslutning till vardagsrummet, vilket gör att du kan hålla ett öga på vad som sker under matlagningen samtidigt som du umgås med dina gäster. Vardagsrum och kök har båda ljust målade väggar ihop med ett vackert parkettgolv som är genomgående i hela bostaden. Från vardagsrummet har du även direkt tillgång till samtliga sovrum samt den rymliga balkongen.

Denna lägenhet på 100 kvm i Årsta är något utöver det vanliga. Med sin genomgående fräscha och lättskötta design, sina praktiska förvaringslösningar och sin härliga balkong är detta verkligen ett drömhem. Missa inte chansen att bli ägare till detta exklusiva boende i en attraktiv del av staden.

Belägen i BRF Årsta Ljuva som är en stabil förening med friköpt mark! Föreningen har gemensamma utrymmen så som co-working space och gym samt en trevlig innergård med sandlåda för barnen, pergola med sittplatser samt plats för föreningens julgran. Fastigheten är Svanenmärkt vilket berättigar s.k. gröna bolån (efter sista inflytt). Bara några minuter bort ligger Årsta torg med dess breda utbud av mataffär, restauranger, butiker och gym.
Gott om kommunikationer i området med buss 160 som snabbt tar dig till Gullmarsplan och T-banans gröna linjer, eller pendeltågsstationen i Årstaberg. Från tvärbanestationerna Årstafältet och Årstaberg, som också ligger bara några minuter bort, tar du dig smidigt till Globen och Gullmarsplan i ena riktningen och Liljeholmen i den andra, för anslutning till T-banans röda linjer. På promenadavstånd från bostaden ligger Årstaskogens naturreservat och Årstaviken med dess gång- och joggingstråk, utegym och badbryggor. Innerstadspulsen på Södermalm når du smidigt med hjälp av cykel, på cirka 10 minuter. Detta är den perfekta platsen för dig som önskar kombinera stadens puls med natursköna omgivningar.

Anmäl gärna ert intresse så att vi kan hålla er uppdaterade om bostadens försäljning.
Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Leo Wessman 072-369 44 20

Bilder

MEDB791BF253D2C4DB5B7605A921B1975E8
MEDF5E5587C71BD47B4B5C97FA0AA6E64B8
MED8D9811E54494479198BE29B4216DB5E5
MEDEBADB456741842849CC1764D64DF1B00
MEDBF304738E67A4811862F1E01DBFBD3A7

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

100 kvm

LÄGENHETSNUMMER

311301

VÅNING

3 av 5, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

5 764 kr

BYGGÅR

2023

PRIS

7 295 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL

Inbjudande entréhall som erbjuder gott om plats för avhängning samt även förvaring genom garderob och städskåp till vänster om ingången. Hallen är inredd med målade väggar i en mjuk, beige ton och redan här möts man av det genomgående 3-stavs parkettgolvet som löper som en röd tråd genom hela lägenheten.

VARDAGSRUM

Luftigt och ljust vardagsrum med kök i social anslutning. Här finns det gott om plats för soffgrupp och bord, mediamöblemang samt övrig inredning. Stora fönsterpartier ger rummet en underbar rymd och ett fantastiskt ljusinsläpp. Härifrån nås även bostadens härliga balkong som erbjuder gott om plats för både balkongmöbler och växter. Kök och vardagsrum har målade väggar i en linnebeige ton i kombination med det genomgående parkettgolvet.

KÖK

Stilrent kök med en öppen och social planlösning mot vardagsrum. Köket från Vedum är inrett med släta, matta skåp- och luckor i en sandbeige kulör som går fint ihop med bänkskivan samt stänkskyddet i xxx. Köket erbjuder både arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter och har en komplett maskinell utrustning i form av;
kyl och frys, ugn, induktionshäll, mikro och integrerad diskmaskin - samtliga från Electrolux. Fläkten är utfällbar och diskret integrerad med kökslucka framför, knopparna på lådor och underskåp är rostfria, precis som blandaren och väggskåpen har pushöppning för att behålla de moderna, strama linjerna.
Köket erbjuder även plats för större matgrupp om ca 6 personer.

BADRUM 2

Bostadens första badrum är rymligt och helkaklat med stående kakel i gråvit ton och på golvet ligger en ljusgrå klinker. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod i vitt med förvaring i lådor och spegelskåp över, dusch samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Här finns även en praktisk arbetsbänk i laminat samt förvaring genom vägghängt skåp.

BADRUM 1

Bostadens andra badrum är helkaklat i ljusa toner och utrustat med WC, handfat, belyst spegelskåp samt dusch.

SOVRUM 1 & 2

Rofyllda sovrum med plats för säng, sängbord och skrivbord. Här erbjuds även förvaring genom garderober i båda sovrummen. Rummen har ljust målade väggar i samma beiga kulör som resterande rum, ihop med ett ekparkettgolv.

SOVRUM 3

Fullstort sovrum som rymmer plats för dubbelsäng med sängbord, byrå och övrig inredning. Här erbjuds även rikligt med förvaring genom praktisk klädkammare i anslutning.

ÖVRIGT

Till bostaden hör ett förråd om 4 kvm. Det finns även extra förråd att hyra.

Om området

Årsta är ett växande område rikt av både kultur och historia. Området byggdes primärt upp under 1940-talet och har därefter förtätats i etapper - här finns boenden från nästan alla årtionden från 1940 fram till idag!

Området är känt för att upplevas som en egen stadsdel, här finns en uppsjö av välrenommerade caféer, restauranger, flera gym och på Årsta Torg finns bl.a. en biograf - Årsta Bio. Torget kallas ofta för centrum där det på omkringliggande gator finns ett brett utbud av all tänkbar service.
Förutom ett brett serviceutbud av alla de slag, finns mängder med fina parker och grönområden - inte minst Årstaviken med fina promenadstråk och möjlighet till bad.

Årsta är ett av södra Stockholms mest populära områden med både gång- och cykelavstånd till Södermalm och innerstan. Kombinationen av lugn, grönska och centrumnära läge är nästan unik i sitt slag.

I området finns stora planera på exploatering. Österut mot Slakthusområdet kommer både nya bostäder och närservice, och i södra Årsta – Årstafältet, finns planer på en helt ny stadsdel med över 6000 nya bostäder.

KOMMUNIKATION

Var än i området du bor finns gott om kommunikationer. Genom hela Årsta går buss mellan bl.a. Gullmarsplan och Årstaberg.
Vid Gullmarsplan, vilket är södra Stockholms ”nav”, når ni gröna linjens alla T-banor, bussar och givetvis tvärbanan - vilken också nås i Årstas södra del och stannar vid stationerna Linde, Valla Torg och Årstafältet.

I Årstaberg finns anslutande pendeltåg vilken trafikerar både Nynäshamn och Södertälje söderut samt Märsta och Uppsala norrut.
Från Årstaberg till Södermalm - Södra station tar ni er på prick 5-minuter!

NÄRSERVICE

Årsta Torg erbjuder både café, bibliotek, Folkets hus, flera restauranger, ICA, frisörer, gym mm. Två Små Svin och Palmyra är två populära restauranger i området. I hela området råder gångavstånd till livsmedelsbutiker. I centrala och östra Årsta finns välsorterade ICA-butiker, i västra Årsta finns en fin Coop.

PARKERING

Många bostadsrättsföreningar erbjuder sina medlemmar parkeringsplats, läs mer om vad som gäller för just denna lägenhet under föreningsinformationen.
På de flesta gator gäller datumparkering och boendeparkering, där tillstånd söks hos Stockholm Stad. Månadskostnaden för boendeparkering är f.n. 500:-/månad.

ÖVRIGT

Årstafältet står inför en stor och positiv omvandling i och med nya planen att bygga bostäder, parker och butiker. Idag kan den golfintresserade nyttja Årstafältets driving-range.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

1,806 %

Ekonomi

EL

7 000 kr

VA

7 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

14 000 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

KOMMENTAR

Ovan driftkostnader är enligt schablon.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

1 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

2023

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme + solceller

VENTILATION

Mekanisk till-/frånluft m värmeåterv.

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Årsta Ljuva

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

70

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

3

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja, friköpt mark

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

Brf Årsta Ljuva är en förening från 2021 bestående av fyra
lite ovanliga lamell och punkthus, husen är ritade av arkitekt Witte Sundell.
I föreningen finns 70 lägenheter i varierande storlekar från 1 rok till 6 rok.

Fördelar med Besqabs svanenmärkta byggnader:
• Låga driftskostnader tack vare energisnål uppvärmning
• Bra inomhusluft
• Låg vattenförbrukning som sparar både vatten och pengar
• Merparten av allt material är närproducerat med korta transportvägar
• Bärande stomme och tak som minskar energi- och klimatutsläppet
• Alla material, såväl inomhus som utomhus, är miljövänliga och med låga utsläpp
• Goda dagsljusförhållanden
• Låga bullernivåer
Svanen-märkning ger möjlighet att ansöka om grönt bolån som ger dig ränterabatt hos nästan samtliga banker.

För mer information, ta kontakt med ansvarig fastighetsmäklare.

TV OCH BREDBAND

Gruppavtal har tecknats med Telenor. Det gäller bredband 250/250 Mbit/s och ett grundpaket av TV-kanaler. Detta ingår i månadsavgiften.

GÅRDSPLATS

Mellan de två mittersta husen finns en fantastisk innergård som ger en möjlighet till både aktivitet och samvaro för de boende i ett läge där eftermiddags- och kvällssolen kan njutas bäst.
Gården är belagd med betongmarksten och trätrall, inredd med planteringar, sittytor, sandlåda, pergola, belysningar samt mindre utegym.
Mellan hus 1 och 2 och hus 3 och 4 kan man uppleva skogsbackens karaktär med sina mäktiga tallar, där skogsmarken kommer in mellan husen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I framkant mot gatan mellan hus 2 och 3 finns två lokaler om ca 70 kvm styck som är ämnade för uthyrning till passande verksamhet. Det finns även ett gym samt co-working yta om ca 30 kvm som kommer att utrustas med skrivbord, Wi-Fi och pentry. I dagsläget är gym avgiftsbelagt med 100 kr/mån och co-working med 500 kr/mån.

I husen kommer det även finnas en cykelverkstad för tvätt och pumpning av däck. I hus 1 och 4 finns anpassade cykelförråd.

Till varje bostad hör ett källarförråd med ungefär samma storlek som antal rum för varje bostad (3 ROK = 3 kvm)
Det finns även 30 stycken extraförråd att hyra med storleksfördelning: 6 kvm, 4,5 kvm, 4 kvm och 3 kvm. Dessa kan hyras för 100 kr/kvm i månaden.

Sopkärl i kärlskåp på två platser längs gatan. Gemensamt miljörum i hus 2 för källsortering.

PARKERING

28 stycken garageplatser varav 6 stycken utrustade med laddbox.

- Vanlig plats kostar 2000 kr/mån
- Elbilsplats kostar 2300 kr/mån + elförbrukning
- 2 handikappanpassade parkeringsplatser utomhus kostar 1500 kr/mån

Avtal för garageplats tecknas separat med externt parkeringsbolag.

ÖVRIGT

Föreningen har gemensamt elabonnemang och på samtliga hustak sitter solceller.
Kostnad för hushållsel och varmvattenförbrukning debiteras efter egen förbrukning utöver avgiften.

Karta

Stockholm Årsta

Tavelsjövägen 19

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg