190
MED2A31A9955FC84324B6231FE020F63FA4

Såld!

Vacker & välplanerad genomgångstvåa i populära Strömmensberg!

Strömmensberg, GÖTEBORG

Sofiagatan 44 A

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,328 inkl värme, VA, kabel-tv & bredband.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea49.1 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer20
Byggår1926
Driftskostnad358 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,490,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välplanerad landshövdingetvåa på charmiga Sofiagatan i Strömmensberg. Bevarade detaljer såsom inbyggt skafferi, generös takhöjd, fönsterbänkar i sten och fiskbensparkett. Mysigt läge mitt emellan stadens puls och lugnet i vackra Delsjön. Fin utsikt över villakvarteren samt närhet till kommunikationer med c:a 3 minuters gångavstånd till hållplatserna nere på Härlandavägen. Ica Kvantum finns med endast en kort promenads avstånd.
Välkommen på visning!

Om området

Strömmensberg är ett område med trevlig blandning av villor, radhus och lägenheter. Stora delar av husen är byggda på 20- och 30-talet i charmig landshövdingestil. Området kallades tidigare för Bagaregårdshöjden.

Vid Morängatan och på Sofiagatan finns bland annat pizzerior och jourlivsbutiker. Inom promenadavstånd har man åt ena hållet Olskrokstorget, Redbergsplatsen och Danska vägen och åt andra ICA Kvantum och Munkebäcks torg. Man har även nära till naturen med bland annat Skatås och Delsjöområdet.

Kommunikation

Närmaste spårvagnshållplats är Härlanda. Där går spårvagn 1 och 3 och stombuss 17. Att åka till centralstationen tar ca 10 minuter.

Närservice

I Strömmensberg finns närbelägen service i form av mataffär på Sofiagatan, pizzeria samt en del andra små butiker.
Kulturhuset Kåken ligger tvärs över Härlandavägen och har ett stort utbud av teater och musikuppsättningar samt ett bibliotek och en restaurang där det bl.a. serveras dagens lunch.

Parkering

Fri parkering gäller på gatorna i området.

Bilder

Välkommen till Sofiagatan 44A!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
49.1 kvm
Areakälla
föreningens information
Interiör
En halvtrappa upp med ingång såväl från Sofiagatan som från husets baksida finner vi denna fina tvåa som är ljus och luftig tack vare 2,70 m i takhöjd och fina ljusinsläpp från både öster och väster. Njut av vackra attribut, så som fiskbensparkett och djupa fönsterbräden i sten.

De välplanerade 49,1 kvadratmeterna disponeras enligt följande:
Hall
I hallen finns plats för avhängning och plats för förvaringsmöbler. På golvet ligger ett vackert parkettgolv och väggarna är målade i en ljus, sober ton.
Badrum
Rakt fram ligger det helkaklade badrummet. Badrummet är inrett med ljust kakel och klinker samt bård i en ljusgrå ton. Här finns kommod med spegelskåp, WC, handdukstork och en rymlig dusch med draperi.
Kök
Köket finns till höger om hallen. Det är ett rymligt kök med gott om arbetsyta och förvaringsmöjligheter. Här finns även praktisk förvaring i form av ett inbyggt skåp. Köket är utrustat med kyl & frys och spis med fläkt. Luckorna är vita vilka matchas med ett svart kakel. Här finns plats till fyra matglada gäster.
Vardagsrum
Till vänster om hallen finns det luftiga och ljusa vardagsrummet. Här får man enkelt plats med större soffgrupp samt tv- och förvaringsmöbler. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i en ljus ton.
Sovrum
Vidare från vardagsrummet nås sovrummet. Rummet är stort och välplanerat och erbjuder en helvägg med garderober. Här finns plats för en större dubbelsäng samt ytterligare förvaringsmöbler.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 3,328 inkl värme, VA, kabel-tv & bredband.
Driftskostnad
SEK 4,300 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,300
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Notera att driftskostnaderna kan komma att variera beroende på användning och abonnemang.
Andel i föreningen
2.07099 %
Andel av årsavgiften
2.07099 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1926
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 2/4/2020
Energiprestanda primärenergital
150 kWh/m² och år
Övriga byggnader
Till bostaden hör två rymliga förråd.
Förening
Namn
Hsb:s Brf Åreskutan I Göteborg
Om föreningen
Brf Åreskutan är HSB:s första förening i Göteborg och stod klar för inflyttning 1926. Föreningen bildades 1937 och äger fastigheterna Bagaregården 38:6, Bagaregården 38:7, Bagaregården 38:10 och Bagaregården 38:11. Adresserna är Sofiagatan 40, 42, 44 samt 46. Fastigheterna bebyggdes med flerbostadshus 1926 i så kallad landshövdinge-stil, typisk för området.

I föreningens fastighet finns 57 bostadslägenheter samt en föreningslokal. Den totala bostadsarean inklusive lokalen är 2 253 kvm. Lokalytan är 47 kvm.

I föreningen finns två tvättstugor med torkrum, övernattningslägenhet, ett gym, soprum, två cykelförråd samt ett barnvagnsrum. Det finns även gemensamma uteplatser med möbler både på husets baksida och framsida samt grillplats på baksidan.

Föreningen förfogar 5 pakeringsplatser avsedda för dem som är med i styrelsen. Fri parkering gäller på gatorna i området, det finns möjlighet till MC-garage till en kostnad av 1000 kr per år.

Teknisk förvaltning och lokalvård sköts av HSB Göteborg. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar

Föreningen planerar inga avgiftsförändringar 2021. Indexreglering med ca 2 % höjning per år har skett de tidigare åren.

Kabel-tv och internet finns att få via ComHem alternativt fiber via Bredbandsbolaget.

Föreningen följer en underhållsplan och renoveringar sker löpande. De senaste åren har renoveringar genomförts bland annat på fasad samt värme och ventilation. Man har även arbetat med utemiljön och installerat ett nytt portkodsytem. Under 2016 genomförs en relining i bottenplatta samt ut till vägen. Därefter görs renovering av tvättstugans ytskikt.


Lokalvård (trappstädning) anlitas HSB att sköta, det är inget ansvar som medlemmarna delar på.


För mer information om föreningen se årsredovisningen under viktiga dokument.
Antal lägenheter
52
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Kabel-TV från ComHem finns installerat och basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband 100/10 via ComHem ingår i avgiften.
Bredbandsuppkoppling (LAN) är installerat i samtliga lägenheter. Alla som vill kan teckna abonnemang med Bredbandsbolaget och få uppkoppling mot Internet (100/10 Mbit) och även IP-telefoni ingår i månadsavgiften. Det finns även möjlighet att surfa via ComHem. Kontakta respektive leverantör för ytterligare info.
Renoveringar
Huset har renoverats i omgångar, och vid renoveringen (1984) byttes fasad, fönster, dörrar, tak, stammar, el, våtrum och kök ut.

På senare år har det skett ytterligare ombyggnader, beträffande bredband, fjärrvärme, portlås och ventilation. Ventilation är av typen mekanisk frånluft. Godkänd OVK och ombyggnad genomfördes 1997 och 2002 Staket har bytts ut och fasaden har tvättats och målats. Värme- och ventilationssystemet har setts över, och fläktkåporna har bytts ut. 2013 byttes tvättmaskinerna i tvättstugorna ut varför husets skick kan beskrivas som mycket gott.

Kommande renoveringar: Föreningen håller på att göra ordning framsidan och har ordnat två uteplatser. De planerar även att fräscha upp baksidan av gården. Inga större renoveringar planerade. Målning av fasad görs 2020.
2018 - Ny bokningssystemtjänst för gemensamhetsutrymmena.
2019 - Elmätare installerad
2020 - Energideklaration.

Underhållsplan finns för ca. 30 år framåt. Syftet är att föreningen ska vara förberedda på det underhållsarbete som måste göras framöver, utan att månadsavgiften skall påverkas av detta från år till år.
Övrigt
Det finns två helmoderna tvättstugor, övernattningslägenhet, föreningslokal, minigym samt två st uthus för cyklar samt 1 barnvagnsförråd.

Soprum finns det två stycken. Det vänstra innehåller även behållare för pappersåtervinning.Kontakt:
Mobilt nås styrelsen varje måndag kl. 18:00-20:00.
Mobilummer: 072-838 29 62
Email: brfareskutan@gmail.com

Karta

Strömmensberg GÖTEBORG

Sofiagatan 44 A

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg