190
MED22F1481E731F4C5CB630C9BEF31C010D

Såld!

Kista, Kista

Silkeborgsgatan 69

Fakta

TypParhus
UpplåtelseformTomträtt
Antal rum3 rok
Boarea89 kvm
Tomtarea123 kvm
Byggår1980
Driftskostnad3,164 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,100,000

Ansvarig mäklare

Bästa läget på Silkeborgsgatan längst ner mot de gröna fälten och Järvafältets naturreservat. Den sista gården ligger helt ostört och är väldigt omtyckt bland barnfamiljer. Silkeborgsgatan gränsar till Järvafältets naturreservat samtidigt som du har 30 minuter från dörr till T-Centralen. Flertalet förskolor och skolor inom promenadavstånd. Här finns även kolonilotter och idrottsplatser på nära håll samt ett helt nytt utomhusbad från 2020.

Låg samfällighetsavgift om 2053 kr/månad där värme, varmvatten, kallvatten, sophämtning, snöröjning, garageplats, förråd, tvättstuga, underhåll av gemensamma ytor ingår! Samfälligheten har ansvar för värme & VA så du slipper bekymmer med värmepanna och samfälligheten tittar även till krypgrunderna en gång per år. Juridisk person accepteras.

Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme samt bastu. Vitt kök med svart granitbänk och matplats för 6-10 personer. 2 stora sovrum samt en balkong i sydväst-läge. Bostaden har ett förråd med eluttag som är perfekt för dig som vill ladda din elcykel eller elsparkcykel!

Huset är förhandsbesiktat och säljaren avser att teckna en försäkring mot Dolda fel.

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt Internationella Engelska skolan i Kista på Isafjordsgatan 39. För mer information besök skolans hemsida: https://kista.engelska.se/

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum varav 2 sovrum
Boarea
89 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
ENTRÈPLAN
-
Hall
Utbyggd hall som är ca 2 kvm större än i övriga parhus i området. Gott om plats för avhängning vid hatthylla samt platsbyggda garderober. Här finns även gott om plats för barnvagn och dylikt under trappan. Klinkergolv i entrén samt laminatgolv i övriga hallen och vitmålade väggar.
WC
Modern wc med vädringsfönster samt kaklade väggar och klinkergolv i neutrala kulörer.
Kök
Hemtrevligt kök med lantlig känsla i form av vita vitrinluckor och naturstenskakel och en rejäl bänkskiva av svart granit. Vita moderna vitvaror från Electrolux i form av kyl, frys och diskmaskin. Här finns även inbyggd micro, köksfläkt och spis/ugn från Bosch. Ljust laminatgolv och ljust målade väggar. En rymlig matplats för ca 6-10 personer och utgång till altan.
Vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier i sydväst-läge. Vardagsrummet har en lättmöblerad utformning samt laminatgolv och tapetserade väggar. Utgång till uteplats.
ÖVRE PLAN
-
Hall
Stor hall med gott om förvaring i en platsbyggd garderob med skjutdörrar. Här finns även en tillbyggd förvaringslösning ovanför trappan. Laminatgolv och målade väggar samt ingång till vinden.
Badrum
Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme samt bastu! Rymligt badrum med duschkabin, wc, vädringsfönster, tvättmaskin, torktumlare, handfat samt spegelskåp. Bastu med plats för 4-6 personer. Bastun var tidigare en klädkammare och kan byggas om för den som önskar.
Sovrum 1
Laminatgolv och vitmålade väggar. Plats för dubbelsäng eller 2 enkelsängar.
Sovrum 2
Ljust laminatgolv och vitmålade väggar. Utgång till balkong i bästa sydväst-läge som ger många soltimmar och utsikt mot den välskötta gården. Balkongen är utrustad med 2 eluttag.
UTOMHUS
-
Altan Kök
Mysig och välskött trädgård med 3 äppelträd. Österläge gör det möjligt att njuta av morgonsolen här under sommarmånaderna. Närmast huset finns en träaltan samt ett glastak ovanför altandörren.
Altan Vardagsrum
Vackert inramad uteplats av syréner och grönska. Träaltan närmast huset samt stenlagd uteplats som gör det möjligt att grilla eller ha en studsmatta.
Byggnad
Byggnadstyp
Parhus
Byggnadsår
1980
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk FTX Från & Tillluftsventilation
Energideklaration
Utförd 9/17/2020
Energiklass
D
Energiprestanda primärenergital
102 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2+1 glas
Bjälklag
Trä
Tak
Shingel
Fastighetsbeteckning
Silkeborg 39
Övriga byggnader
Till bostaden finns ett externt förråd på gården där ägaren har installerat eluttag. Perfekt för dig som vill ladda din elcykel eller elsparkcykel.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 37,969 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 8,941
Väg, samf
SEK 24,640
Försäkring
SEK 4,388
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Tomträttsavgälden ökar 2022-07 till 12.500 kr,
2023-07 blir den 13.100 kr,
2024-07 blir den 13.600 kr.
2025-07 blir den 14.200 kr.
Tomträttsavgälden är avdragsgill i deklarationen med 30%. Dvs du betalar 700 kr/månad netto idag.
Tillkommande kostnader
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Tomträttsavgäld
SEK 12,000 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,719,000
Byggnadsvärde
SEK 1,228,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,066,300
Tomt
Areal
123 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Planbestämmelser
Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Stockholm Silkeborg GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Grönområden, Övrigt

Karta

Kista Kista

Silkeborgsgatan 69

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg