Östermalm, LULEÅ

Seminariegatan 12A

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,923 Inkl värme, VA, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg till hemförsäkringen
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea74 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer300593001-0034
Driftskostnad439 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,495,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar

29
October | Thursday
Kl 16:00 - 16:30
Anmälan krävs, kontakta mäklaren
3
November | Tuesday
Kl 17:30 - 18:00
Anmälan krävs, kontakta mäklaren

Välkommen till denna underbara och stora tvårumslägenhet om hela 74 kvadratmeter i Seminariets vackra fastighet på Östermalm. Lägenheten är av genomgående hög standard och är exklusivt inredd med vackra golv av fiskbensparkett, marmor och köksinredning från Ballingslöv. Bostaden erbjuder en fantastisk rymd med mäktig takhöjd och fint ljus från vackra fönsterpartier som tillsammans skapar en lyxig känsla av rymd i lägenheten. Trevliga sällskapsytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Generöst sovrum som rymmer både dubbelsäng och annat möblemang. Påkostat badrum med marmor och golvvärme. Utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

Tillhörande förråd finns i källaren. Föreningen disponerar över flertalet parkeringar med motorvärmare och plats finns ledig att hyra i samband med köpet.

Kontakta mäklaren för att boka en privat, digital eller öppen visning!

Om området

Östermalm gränsar i väster till Innerstaden (längs järnvägen), i norr mot Bergviken (längs Svartövägen), och i öster mot Skurholmsfjärden. Här bor du nästan mitt i stan men omges ändå av natursköna promenadstråk. Uppe till öster om stadsdelen ligger en stor äng som brukar kallas golfängen. Ängen och själva östermalm skiljs åt med en kanal som rinner ut i sjön. Väster om östermalm går en järnväg som leder till Luleås järnvägsstation.

Kommunikation

Goda bussförbindelser finns, genom Östermalm går linjebuss 2,3 & 7. (llt.lulea.se)

Närservice

I Östermalm finns en förskola samt två vård- och omsorgsområden.

Något kvarter bort på Bergviken finns en pizzeria och på bekvämt gångavstånd finns alla serviceinrättningar i Luleå centrum. Butiker, banker, post, vårdcentral och mycket annat. Lokalt finns en minigolfbana, och i centrum finns mängder med kultur- och fritidsaktiviteter, restauranger, nöjesställen, sporthall, ishall, fotbollsplaner, fritidsgård, kyrkor, bibliotek, teater och mycket annat. (lulea.se)

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall
Välkomnande ljus och möblerbar hall med fina förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Hallen är inredd med fiskbensparkett och målade väggar.

VARDAGSRUM OCH KÖK:
Lägenheten erbjuder en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, luftiga ytor med stora fönster och vackert ljusinsläpp från stora fönster med djupa fönsternischer.
Köket är inrett med luckor och stomme från Ballingslöv har luckor i en stilfull jordnära nyans och vacker marmor som bänkskiva och stänkskydd. Köket är utrustat med vitvaror med integrerad kyl & frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin, ugn, induktionshäll och fläkt. Här finns gott om förvaring och med en tillhörande stege når du skåpen högst upp. Fiskbensparkett och vita väggar.

SOVRUM:
Ljust och rymligt sovrum med plats för stor dubbelsäng och annat möblemang. Gott om plats för förvaring i tre garderober.Vackert fiskbensparkettgolv och vita väggar.

BADRUM:
Helkaklat och exklusivt badrum i modern plattsättning och färgsättning. Badrummet är inrett med takdusch med glasvägg, dekorativ spegel ovanför handfat med kommod. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin och torktumlare som ingår i köpet..
Antal rum
2 rum
Boarea
74 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4, hiss finns
Pris
SEK 2,495,000
Avgift
SEK 3,923 Inkl värme, VA, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg till hemförsäkringen
Driftskostnad
SEK 5,265 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,765
Försäkring
SEK 2,500
Kommentar
Nuvarande ägare har haft en elförbrukning på 1570 kwh till en kostnad av 2765 kr.
Andel i föreningen
1.32155 %
Andel av årsavgiften
1.32153 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Brf Seminariet 1 äger fastigheten Seminariet 1 där det finns 3 byggnader uppförda 1907, 1915 och 1970 med totalt 66 lägenheter som är helrenoverade och ombyggda till några av Luleås mest påkostade bostäder med fantastiskt fina materialval och mäktig takhöjd. Östermalm är ett lugnt och stadsnära område försett med goda busskommunikationer och kort cykel/promenadavstånd in till stan och närhet till fina och omtyckta strövområden bland annat hälsans stig längs med Skurholmsfjärden med flertalet fina viloplatser med vacker utsikt över vattnet.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Föreningen har ett gemensamt tecknat avtal för bredband och TV. Bredband via Lunet med leverantör Bredband 2 och TV via Viasat (grundutbud).

Föreningen utökar nu antalet motorvärmarplatser, installerar motorvärmarstyrning och elbilsladdare. Det finns totalt 59 st p-platser med motorvärmaruttag (500 kr/mån + elförbrukning.) 14 st carport-platser (700 kr/mån + elförbrukning.) med motorvärmaruttag och 10 st elbils-platser (820 kr/mån + elförbrukning.)

I föreningen finns det fina gemensamhetsutrymmen bestående av tvättstuga, valla- och hobbyrum samt en samlingslokal. Det finns även förvaringsrum för cykel samt barnvagnar.

Föreningen planerar att under våren påbörja arbetet med anläggning av trädgård på innergården.
Förening
Namn
Brf Seminariet 1
Om föreningen
Brf Seminariet 1 är en nybildad förening som äger fastigheten Seminariet 1 bestående av totalt 66 lägenheter fördelade på tre byggnader. Inflyttning av lägenheterna beräknas ske from den 18 januari 2018.
I föreningen finns en samlingslokal och en gemensam tvättstuga i hus B.
Tv och bredband
Föreningen har gemensamt tecknat avtal för tv, bredband och ip-telefoni leverantör för tv är viasat och för internet Bredband 2, obligatorisk kostnad för detta är beräknat till 212 kr/mån.
Parkering
Föreningen har totalt 87 parkeringsplatser varav 14 carportplatser. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Kostnad för mv-plats ligger på 600 kr inkl el och 800 kr/månad inkl el för carportplats. Kö till garage. Ledig mv-plats finns.
Ekonomi
Föreningen kommer höja avgiften under 2021.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Har pratat med ordförande Peter Holmkvist 070-334 32 44 och uppdaterat föreningsfrågorna. 19/3-20 //EB

Karta

Östermalm LULEÅ

Seminariegatan 12A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg