190
MED9DFC45315FBE456CA7BE9CF7970448DE

Segelflygsgatan 10 Skarpnäck, Skarpnäck

Kommande®

Skarpnäck, Skarpnäck

Segelflygsgatan 10


PRIS (utgångspris)1 950 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

45,7 kvm

LÄGENHETSNUMMER

99-2386-1-1211-3

MÅNADSAVGIFT

2 980 kr

BYGGÅR

1984

PRIS

1 950 000 kr Utgångspris

Välkommen till en yteffektiv 2:a med låg avgift. Renoverat skick, bara att flytta in! Här kan du njuta av två uteplatser, perfekt för härliga grillkvällar under sommartid. Uteplatsen mot innergården har en stor byggd trätrall. Nås från det rofyllda sovrummet med garderob och naturlig plats för en arbetshörna för hemmakontor. Stort helkaklat badrum, plats finns att installera tvättmaskin om så önskas. Öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum. Utgång till ytterligare en uteplats, skyddad av buskar och träd. Optimalt boende för både singeln som paret.

Tillhör en mycket engagerad och ekonomiskt stabil förening, Brf Flygsläpet. Här finns en trivsam innergård med lekplats, gårdshus med föreningslokal och tvättstuga med flertalet tvättstationer.

Endast 1 minuts gång till T-banan. Goda bussförbindelser i närheten.

Skarpnäck ligger intill härliga grönområden som Nackareservatet och badsjöar som Flatensjön.

Detta är en Kommande® försäljning, kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Extra kontaktperson

Bilder

MED9DFC45315FBE456CA7BE9CF7970448DE
MEDD22D1AE7673640ECB2496F713F17A0AF
MEDD68B236B99C240EFB2E375F64ECB9E9E
MED387F0F9B93E54B1CAD70DC1258C44599
MEDD1CD293451364098826D6E3373C85276

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

45,7 kvm

LÄGENHETSNUMMER

99-2386-1-1211-3

MÅNADSAVGIFT

2 980 kr

BYGGÅR

1984

PRIS

1 950 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

1 rum enligt föreningens information

INTERIÖR
Välkomnande HALL med praktisk förvaring i garderob och plats för sko- och hatthylla direkt till vänster. Svart klinkers på golvet och vitmålade väggar. Ett VINDSFÖRRÅD hör till lägenheten på ca. 4,5-5 kvm, nås från trapphuset.

Från hallen nås ett stort och rymligt SOVRUM med plats för dubbelsäng och sängbord på var sida. Platsbyggd garderob med skjutdörrar, perfekt utrymme att skapa ordning och reda. Naturlig plats för skrivbord för hemmakontor. Parkettgolv och vitmålade väggar, vilket är ett genomgående val i lägenheten. Utgång till en fantastisk UTEPLATS med lagd trätrall. Vetter in mot lugn och grönskande innergård, skyddande träd och buskar strax utanför. En given plats för härliga grillkvällar under den varmare årstiden. Söderläge!

Nyligen renoverat BADRUM med mycket stilrena och påkostade materialval som ger en känsla av exklusivitet. Ljust kakel på vägg och högblankt svart klinker på golv. Dusch med vikbara glasväggar. Handdukstork, WC, tvättställ med kommod och spegelskåp ovan. Förberett uttag för att installera tvättmaskin finns om så önskas. Gemensam tvättstuga nås från innergården.

Öppen planlösning mellan KÖK och VARDAGSRUM, en social yta att kombinera på bästa sätt. Köket erbjuder kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll och tillhörande fläkt. Svart skimrande kakel ovan arbetsytan. Mörk bänkskiva i laminat. Bra förvaring bakom vit skåpsinredning. Goda ljusinsläpp från ett stort fönster gör rummet ljust och luftigt tillsammans med vitmålade väggar och tak. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör att du alltid kan hålla vännerna sällskap även när maten tillreds. Här kan du enkelt möblera med ett matbord för 4 personer tillsammans med en soffgrupp, soffbord och TV-möbel, låt din fantasi flöda.

Lägenhetens andra UTEPLATS vetter mot Segelsflygsgatan, omringad av grönska även här. Möblerbar med en cafémöbel. Odlingsmöjligheter finns för den som önskar!ÖVRIGT
Lägenheten är registrerad som 1 ROK i föreningens lägenhetsregister.
ComHem-anslutet för TV, INTERNET via Bredbandsbolaget (100 Mbit). Obligatorisk avgift på 39 kr respektive 125 kr per månad.
Fri parkering i utkanten av området, alternativt P-plats i närliggande garage.

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Området är under utveckling, läs mer om byggplaner på stadens hemsida: https://vaxer.stockholm/omraden/skarpnacks-gard/

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har plaskdamm, basket- och fotbollsplan, skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

KOMMUNIKATION

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går till Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

NÄRSERVICE

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bl.a. Willys stormarknad, Plantagen, Nordic Wellness, Max och Systembolaget har även etablerats vid korsningen Nynäsvägen/Tyresövägen i Sköndal.

PARKERING

Flera av föreningarna i området har egna parkeringsgarage, bland annat Brf Vingen, Brf Segelflygaren samt Brf Navigatören. De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet externa parkeringshus/garage i området.

ÖVRIGT

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis utomhusgym, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,79839 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,80439 %

Ekonomi

EL

2 000 kr

FÖRSÄKRING

1 200 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

3 200 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

KOMMENTAR

Driftskostnaderna innehåller schabloniserade värden. Posten ÖVRIGT står för TV och INTERNET (Bredbandsbolaget 100 Mbit) 39 kr +125 kr/mån.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1984

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2009-10-22

ENERGIPRESTANDA

109 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett vindsförråd på ca 4,5-5 kvm.
Föreningens tvättstuga ligger på innergården i gårdshuset. Här finns även föreningens festlokal som medlemmar får nyttja.
Det finns tillgängliga cykelförråd för föreningens medlemmar.
Det finns även ett återvinningsrum för grovsopor och källsortering.

Förening

NAMN

HSB:s Brf Flygsläpet

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

85

VARAV HYRESLÄGENHETER

8

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

11

EKONOMI

Föreningen har en del hyresrätter kvar vilket är ett dolt kapital framåt positivt. Inget beslut om framtida avgiftsförändringar i nuläget.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej, tomträtt löper ut 2023.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 208 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

OM FÖRENINGEN

BRF Flygsläpet 1 är en trevlig förening som ombildades 2003. Flygsläpet och intilliggande fastigheter är ritade av arkitektfirman "Arken", där unik formgivning och vald färgsättning karaktäriserar fastigheterna. Kombinationen av utformningen av kvarterets gårdar, husens fasader och planteringar - i helhet och detalj, har gett goda förutsättningar till en levande bostadsmiljö.

Trappstädning och inre renhållning sköts av inhyrt företag. Fastighetsskötsel och ekonomisk förvaltning sköts av HSB. Föreningen har mycket bra återvinningsrum med källsortering och tillgång till hantering av grovsopor.

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida att besöka, www.flygslapet.se.

TV OCH BREDBAND

Fastigheten är ComHem-anslutet. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 125 kr i månaden för bredband och IP-telefoni och 39 kr för kabel-tv.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

En mycket uppskattad gemensamhets/festlokal med kök finns att hyra av de som bor i fastigheten.
Att boka föreningslokalen kostar 500 kr i depositionsavgift varav 150 kr återlämnas efter besiktning. Vid barnkalas återlämnas 250 kr.

Tvättstugan är belägen i Gårdshuset och har tre separata tvättgrupper samt två manglar. Bokning av tvättgrupp sker med ett elektroniskt bokningssystem som finns placerat vid tvättstugans dörr. Alla hushåll i fastigheten har en bokningsbricka som även fungerar som elektronisk nyckel till gårdshusets entrédörr och till tvättstugans dörr.

Föreningen har 42 cykelförråd - separat kö. Styrelsen hanterar kösystemet, intresseanmälan sker till styrelsen.

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Extern uthyrning av garageplatser finns via Parkando med p-hus runtom i området, ett finns beläget på Segelflygsgatan och har även gästparkering för de som hyr plats i garaget.

RENOVERINGAR

Underhållsplan för planerat periodiskt underhåll har upprättats av styrelsen. Planen ligger till grund för styrelsens beslut om reservering till eller ianspråktagande av underhållsfond.

Utförda renoveringar och underhållsarbeten:
2021 Radonmätning
2021 Reparationsarbeten på tak
2021 Införskaffande av grindar för en mer sluten och trygg gård.
2019 Relining av gemensamma avloppsledningar med tillhörande anslutningar i kök och badrum och wc i bottenplan.
2018 Trädgården har fått träd borttagna och nya återplanterade.
2018 Styrdatorer i värmecentraler byttes ut.
2015 OVK.
2015 Loftbalkonger har målats både på in och utsida. Räcken är slipade och oljade på samtliga balkonger.
2015 För att uppfylla nya krav på taksäkerhet har stegar och gångar på tak monterats.
2008-2010 Renovering av hissar.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar Flygsläpet 2019
Årsredovisning 2021
Kommande

Karta

Stockholm Skarpnäck

Segelflygsgatan 10

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg