KarriärOm oss
190
MED756C892B572248D3AD7F4488292AF537

Unikt framtagen 4:a med bevarade originaldetaljer - stor balkong - ljusinsläpp från 3 väderstreck!Rusthållarvägen 71, 2tr Bagarmossen, Bagarmossen

Kommande®

Bagarmossen, Bagarmossen

Rusthållarvägen 71, 2tr


PRIS (eller högstbjudande)4 250 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

81 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

1021

MÅNADSAVGIFT

5 202 kr

BYGGÅR

1953

PRIS

4 250 000 kr eller högstbjudande

Unikt framtagen 4:a med bevarade originaldetaljer - stor balkong - ljusinsläpp från 3 väderstreck!

Lägenheten säljs med accepterat pris.
Välplanerad och optimalt utformad 4:a, (ombyggd 3:a), om hela 81 kvm där varje kvadratmeter nyttjas till fullo - lugnt belägen på andra våningen!

Det f.d. enorma vardagsrummet har på ett smidigt sätt delats av vilket möjliggjort ett till sovrum om ca 7 kvm, samtidigt som det återstående, luftiga vardagsrummet har gott om plats för både soffgrupp, TV-möblemang och bokhyllor. Den skyddade balkongen är hela 5,3 kvm och ligger i söderläge - sol från 10.00-tiden till ca 17.00 sommartid.

I både vardagsrummet och det byggda sovrummet intill ligger en fin fiskbensparkett på golv och väggarna är målade i rogivande nyanser.
I det uppbyggda sovrummet ryms en enkelsäng, nattduksbord och byråer eller skrivbord - allt som behövs.

De andra sovrummen är mycket generösa i storlek och erbjuder plats för både dubbelsäng, skrivbord och ytterligare sovrumsmöblemang. I det ena sovrummet finns hela 4 platsbyggda originalgarderober med överskåp, och i det andra finns 2. I båda sovrummen ligger en 3-stavs ekparkett från Kährs, inlagt 2013.

Köket är i ett vackert originalutförande med vissa moderniseringar gjorda, numera finns en spishäll, ugn, diskmaskin och kyl/frys samt kolfilterfläkt. Köksväggen är fint kaklad och till och med redahyllan är kvar! I köket finns plats för 5-6 personer att sitta bekvämt, med utsikt över den inhängnade innergården.
Badrummet är kaklat och utrustat med badkar och vädringsfönster. Hallen är mycket öppen och möblerbar med flera garderober eller byråer!

Lägenheten är en del av den familjära föreningen Sakföraren som bl.a. har en inhängnad och grönskande innergård med växthus, odlingsmöjligheter liksom sällskapsmöblemang och grill. Dessutom finns en engagerad trädgårdsgrupp som odlar örter, betor, sallader m.m som alla i föreningen får ta del utav!

Detta är en kommande försäljning, välkommen att kontakta mäklaren för mer information och ev. privatvisning!

Bilder

MED756C892B572248D3AD7F4488292AF537
MED3E18951780054522B90CC16C5420F76E
MED9FDDA848076F4B61A184011ECFD28C32
MED40E667A365254C078A0EB03BB63C796E
MED1F7B988365E84367A78E15D87B4E8B38

Planritningar

Planritning

Alternativ planlösning

Ursprunglig planlösning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

81 kvm

LÄGENHETSNUMMER

1021

VÅNING

2 av 3

MÅNADSAVGIFT

5 202 kr

BYGGÅR

1953

PRIS

4 250 000 kr eller högstbjudande

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Välkommen in!

HALL

Stor hall med gott om plats för både jackor, skor och förvaring i flera stora garderober. I den rymliga hallen finns även gott om utrymme för hallmöblemang av alla de slag. Genomgående parkettgolv och fina Boråstapeter på väggarna. Från hallen nås både sovrum 1, sovrum 2, badrum, kök och vardagsrum.


KÖK

Charmigt originalkök som mjukt moderniserats med nyare vitvaror och kakel. Numera finns en spishäll, ugn, kolfilterfläkt och diskmaskin liksom kyl/frys. Här finns gott om både arbets- och förvaringsutrymmen i flera stora skåp och djupa skafferier. I köket finns plats för 5-6 personer att sitta bekvämt med utsikt över föreningens lummiga och trafikfria innergård. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och några av väggarna är fint tapetserade med färgglada motiv.


VARDAGSRUM

Öppet och lättmöblerat vardagsrum med goda ljusinsläpp från stora fönster i två väderstreck. Här ryms både en soffgrupp, byråer och TV-möblemang. På golvet ligger en fin fiskbensparkett i original och väggarna går i en ljusgrå, varm ton. Den stora och möblerbara balkongen nås härigenom, med sol från förmiddag till sen eftermiddag. På balkongen finns eluttag för t.ex. belysning eller infravärme.


SOVRUM 1

Det första sovrummet pryds av vackra Boråstapeter vilka sätter en tydlig karaktär på rummet. Här finns generöst med utrymme för både dubbelsäng, nattduksbord och större byråer. I de platsbyggda originalgarderoberna med överskåp finns mycket bra förvaringsutrymme. Ljusinsläppen är goda från stora fönster som vetter mot balkongen och grönskan utanför.


SOVRUM 2

Det andra sovrummet är också generöst i storlek och rymmer ett komplett sovrumsmöblemang med allt som önskas. Här finns också platsbyggda originalgarderober med överskåp. Även här ligger ett fint ekparkettgolv, väggarna är vita.


SOVRUM 3

Det tredje sovrummet är en del av det f.d. vardagsrummet. Här finns plats för en större enkelsäng och skrivbord.
Väggarna går i ljusa toner och fiskbensparketten finns kvar. Från detta fönster råder utsikt över föreningens grönskande innergård.


BADRUM

Kaklat badrum utrustat med badkar, handfat, toalett och badrumsskåp med spegel. Det stora vädringsfönstret släpper in gott om naturligt ljus! På golvet ligger ett ljust klinkergolv och väggarna är vita. Kolla gärna in alternativ planritning med skiss över ett större badrum.


ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett separat källarförråd.
Observera att lägenheten är en ombyggd 3:a som används som en 4:a, lägenheten är fortsatt registrerad som en 3:a i föreningens förteckning.
Alla angivna mått är ungefärliga.

Om området

Bagarmossen är ett lugnt och grönskande område i södra Stockholm, med närhet till både innerstad och natur. I området finns många skolor och förskolor vilket gör att Bagarmossen är mycket omtyckt av barnfamiljer. Alldeles utanför knuten finns dessutom Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar- och vintertid. I Nackareservatet finner ni badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbana, vackra promenadvägar och joggingspår. Att få bo så nära centrala Stockholm men ändå vara omgiven av grönska i ett idylliskt område är en lyx. Här har du nära till allting och det är detta som bland annat gjort att Bagarmossen idag mer än någonsin är ett levande och eftertraktat område.

KOMMUNIKATION

Det finns goda kommunikationer i Bagarmossen. Tunnelbanans gröna linje tar er till city på ca 15 min. Buss 161 tar er till Gröndal genom söderort.

NÄRSERVICE

Bagarmossens centrum erbjuder bra service med allt en behöver. Matbutiker som bl.a. Konsum och ICA, blomsterbutik, apotek, spelbutik, bibliotek och frisör. Det finns även flera restauranger i området, thai-takeaway, sushi, pizzeria och några caféer.

PARKERING

Gatuparkering mot avgift, taxa 5.
Det finns även ett parkeringshus vid Byälvsvägen, vilket administreras av Stockholm stads parkering.

ÖVRIGT

Bagarmossen växer så det knakar. Om några år planeras nybyggnation av ca 650 lägenheter och en ny skola för 1200 elever.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

4,8243 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

4,8243 %

Ekonomi

EL

4 000 kr

FÖRSÄKRING

3 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

7 000 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

Schablonberäknade driftskostnader.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

218 810 kr Baserat på årsredovisningen för 2021.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1953

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag/Mekanisk frånluft

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-07-03

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

183 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

BRF Sakföraren

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

30

VARAV HYRESLÄGENHETER

1

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

EKONOMI

Under 2023 och 2024 avser föreningen behöva göra två avgiftshöjningar för att tillsammans med utökade lån finansiera tre saker: avsaknad av avsatta pengar för underhåll av fastigheten, fasadrenovering och stambyte.

Utifrån de uppskattade kostnader som finns i underhållsplanen i dagsläget har styrelsen med hjälp av en erfaren rådgivare från föreningens ekonomiska förvaltare tagit fram en plan för hur dom skall klara finansieringen:

Under sommaren 2022 höjdes avgiften 15% för att hjälpa till med bristen av avsatta medel för underhåll.

Det har diskuterats att under 2023 höja avgiften med 15% och skall tillsammans med ett nytt lån finansiera fasadrenoveringen.
De andra höjningen som diskuterats - troligtvis 2024 är på 25% och skall tillsammans med ett ytterligare ett lån finansiera stambytet. Det har samtalats om att genomföra ett kapitaltillskott, beslut är ej taget ännu.

Eftersom planen är baserad på uppskattade kostnader i underhållsplanen, som i verkligheten kan visa sig bli högre eller lägre så kan justeringar av höjning 2 och 3 ske när föreningen vet de faktiska kostnaderna.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej, marken är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalet lades om september/oktober 2022.
Avgälden är from nu ca 131 600/år och avser full avgäld, den faktiska kostnaden för de första 4 åren är nedsatt och trappas stegvis upp till 131 600.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

BRF Sakföraren är en familjär bostadsrättsförening som bildades 2010, bestående av 30 lägenheter varav 29 upplåts med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Föreningens fastighet ligger på Rusthållarvägen 67-73. I fastigheten ingår en lokal som hyrs ut till en Yogastudio, vidare finns 8 parkeringsplatser med uttag för motorvärmare.

Under 2021 uppläts en av de f.d. hyresrätterna vilken inbringade närmare 3-miljoner kronor till föreningen, & våren 2017 uppläts en annan hyresrätt och genererade drygt 3 000 000 kronor till föreningen.

Den återstående hyresrätten avses att upplåtas till bostadsrätt genom försäljning när denna blir tillgänglig och utgör f.n. ett stort dolt kapital. Föreningens lån har nyligen lagts om till låga räntor vilket frigjort ett ökat sparande och lägre räntekostnader.

Huset byggdes 1953, samtliga med tre våningar samt källare.
Den stora, fullutrustade tvättstugan ligger i källaren liksom samtliga förråd.

I föreningen finns en stor och lummig trädgård där det odlas örter och en grillplats finns att nyttja för medlemmarna. Dessutom finns ett växthus.

Beläget endast 1 minut från Bagarmossen Centrum och T-bana där utbudet består av mataffärer, apotek, blomsterhandel, frisör, tobakshandel, videobutik, cafeer, restauranger, bibliotek, kyrka, fritidsgård mm.
Nackareservatet ligger på ett kort gångavstånd, med skog, motionsspår, goflbana och flera badsjöar.

Lägenhetsfördelningen är enligt nedan:
9 st 1 rok
9 st 2 rok
9 st 3 rok
3 st 4 rok.

Föreningen har en väldigt trevlig och informativ hemsida: www.sakforaren.bostadsratterna.se

TV OCH BREDBAND

Föreningen har tecknat avtal med Telia som levererar både bredband 100 Mbit/s, TV och telefoni. Obligatoriskt tillägg om 210:-/månad för dessa tjänster. Vill man ha snabbare hastighet än vad som ingår kontaktar man Telia direkt och beställer detta.

GÅRDSPLATS

Föreningen har en fin innergård med odlingslotter och växthus.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Tvättstuga, bytesrum, snickeriverkstad.

PARKERING

8 parkeringsplatser med uttag för motorvärmare.
En parkeringsplats kostar f.n. 425:-/månad.
På gatan råder annars boendeparkering i zon 5, 300:-/månad.

RENOVERINGAR

Genomförda renoveringar:
2011: Trapphusen ytrenoverades.
2011: Samtliga fönster byttes ut till nya 3-glas.
2011: Nya säkerhetsdörrar installerades.
2011: Stamrenovering/relining.
2012: Byte av brand- och källardörrar.
2012: Upprustning av gård och baksida av tomten.
2016: Balkongrenovering där både balkongplattor och räcken är utbytta.
2016: Nya frånluftsfläktar på tak installerade.
2018: Elstambyte fram till proppskåp.
2020-2021: Utredning av sprickor i huset.
2022: Två av fastighetens bärande pelare har/ förstärkts - avser port 67 & 73. Projektet är klart prel. början av 2023.

Kommande renoveringar:
2023 och framåt:
- Reparation av fasaden/fasadrenovering.
- Stambyte. Det har under 2022 uppstått en läcka i en lägenhet och ett utrymme i källaren då tappvattenröret rostat. Styrelsen vet inte exakt när stambytet skulle kunna bli aktuellt och inte ännu den exakta omfattningen, men preliminärt/troligtvis 2023-2024.

Kontakta styrelsen för mer information: sakforaren@gmail.com

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar Brf Sakföraren
Årsredovisning 2020
Årsredovisning 2021
Kommande

Karta

Stockholm Bagarmossen

Rusthållarvägen 71, 2tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg