MEDDA0F7BCDDAC84D0C8629C6ABC3557FDD

Öst På Stan, Umeå

Pilgatan 19A

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum4 rok
Boarea110 kvm
Biarea50 kvm
Tomtarea88 kvm
Byggår1975
Driftskostnad2,138 kr/månad

Utgångspris: SEK 3,695,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Varmt välkomna till Öst på stan och detta gavelradhus på Pilgatan 19A. Detta är ett utmärkt boende för dig som vill bo centralt med hela familjen och samtidigt ha en egen uteplats. Både balkongen och uteplatsen ligger i söderläge vilket gör att du kan njuta av solen hela dagen. Huset är fördelat i tre plan och har en trevlig planlösning. I entréplan finns sällskapsytorna i form av kök och vardagsrum. På övre plan finns husets tre sovrum och ett rymligt badrum. I källarplan finns en gillestuga, förråd samt både bastu- och tvättstugeavdelning.
Här bor du med närhet till all önskvärd närservice, gångavstånd till centrum och med goda kommunikationer till övriga delar av Umeå.

Om området

Här hittar du flera av Umeås riktiga guldkorn. Byggnaderna karaktäriseras av äldre trähus och små personligt präglade butiker. Området ligger mellan centrum, Umeå Universitet samt sjukhuset.

På Storgatan finns det gamla fängelset som byggdes 1861. Det är en av de få byggnader som klarade sig i den stora stadsbranden 1888. Verksamheten upphörde 1981 och cellerna har idag omvandlats till hotellrum där du kan betala för att få tillbringa natten på fängelset. Just intill finns en uppskattad servering som på sommaren öppnar sin uteservering ute på fängelsets gamla rastplats.

NÄRSERVICE
Här finner du både cafeer och restauranger och diverse butiker. Det tar bara minuter att gå eller cykla in till Umeå stadskärna med all tänkbar service.

KOMMUNIKATION
Här bor du nära både Umeå Centralstation och Östra Station och har därmed bra pendlingsmöjligheter till och från Umeå. Från busshållplatserna på Skolgatan, Fabriksgatan, Östra Strandgatan och Östermalmsgatan tar du dig snabbt runt med lokalbussarna i Umeå.

SKOLOR OCH OMSORG
I stadsdelen finns Östermalmsskolan med årskurs F-6, Språkförskolan samt Umeå internationella gymnasium. Här finns även Förskolan Östermalm och Förskolan Uven. Fridhems gymnasiet finns på andra sidan Blå vägen. Intill älven finns konstnärligt campus som erbjuder högkvalitativa utbildningar inom design, arkitektur och konst.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum varav 3 sovrum
Boarea
110 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
50 kvm
Hall
Rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter och två garderober. Hallen har ljusa väggar och matta. En trevlig detalj i hallen är den glasvägg som är mellan hall och köket.
Wc
I anslutning till hallen finns en toalett med wc och handfat.
Kök
Kök med luckor i furu och kakel ovanför diskbänken. Här finns gott om förvaringsutrymme i skåp och lådor. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin samt fullstor kyl och frys. Här finns dessutom plats för matgrupp. Gavelfönster ger fint ljus till rummet.
Vardagsrum
Rymligt och ljust vardagsrum med gott om plats för önskvärd möblering. Stora fönster ger rummet ett fint ljusinsläpp. Ljusa väggar och parkettgolv.
Sovrum 1
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Längs rummets ena kortsida finns fullstora garderober för förvaring. Vita väggar och matta. Från sovrummet når du dessutom radhusets balkong i soligt läge.
Sovrum 2
Med plats för säng, skrivbord och annan önskvärd möblering. Ljusa väggar och matta.
Sovrum 3
Även detta rum är rymligt. Rummet ligger bredvid sovrum 2 och har
ytskikt med tapet och matta.
Badrum
Badrum på övre plan med våtrumsmatta och våtrumstapet. Fönster ger fint ljusinsläpp. Rummet är utrustat med wc, tvättfat, spegelskåp och dusch.
Klädkammare
Med hyllplan för praktisk förvaring.
KÄLLARE
I källarplan finns tvättstuga med tvättmaskin och torkskåp, bastu, dusch, förråd samt stor möblerbar gillestuga.
Byggnad
Byggnadstyp
Radhus
Byggnadsår
1975
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Beställd
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare
fasad
Tegel
Fönster
2-glas
Tak
Plåt
Fastighetsbeteckning
Tjädern 12
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 25,650 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,450
VA
SEK 3,000
Uppvärmning
SEK 12,400
Renhållning
SEK 800
Försäkring
SEK 3,000
Kommentar
Det finns en gemensam ingång för fjärrvärme och vatten till hela längan och det är i Pilgatan 19A. Det innebär att totala fjärrvärmekostnaden, vattenkostnaden samt renhållning fördelas och betalas lika på varje radhus. Varje månad betalar man 1/5 av fjärrvärmen och varje kvartal betalar man 1/5 av vatten och renhållningskostnaderna. Även utvändig el på gemensamma ytor betalas gemensamt av de boende i längan.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,853,000
Byggnadsvärde
SEK 1,940,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 255,000
Tomt
Areal
88 kvm
Uteplats
Stenbelagd uteplats med söderläge
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Umeå Tjädern GA:1, Samfällighet: Umeå Tjädern S:1

Karta

Öst På Stan Umeå

Pilgatan 19A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg