190

Älta, Älta

Oxelvägen 45

Fakta

TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea89 kvm
Lägenhetsnummer108

Fin 3:a med nyrenoverat kök och balkonger i 2 väderstreck. Mycket bra planlösning och 2 WC. Vardagsrum med parkettgolv och utgång till balkong i västerläge med em/kvällssol. 2 sovrum - båda med balkong. Tvättstuga i anslutning till köket. Centralt i Älta med bad i Ältasjön och närhet till bussar, förskola och skola.

Om området

Älta är beläget i Nacka kommun och är ett mycket lugnt och trevligt, barnvänligt område med naturen alldeles inpå knuten. De boende i Älta har tillgång till en mycket vacker omgivning där det är nära till ett flertal sjöar som t ex Källtorpssjön, Strålsjön, Ältasjön och Flatenbadet och möjlighet till härliga skogspromenader. Nackareservatet gränsar mot Älta och bjuder på milslånga promenadstråk i härliga miljöer.

För mer information se gärna kommunens hemsida www.nacka.se

Kommunikation

Till Älta tar man sig lätt med bil via Tyresövägen eller Ältavägen. Restid ca 15-20 min. Även med kommunala färdmedel är det lätt att ta sig till och från Älta. Linje 401 går till Slussen (ca 25 min). Linje 801 till Gullmarsplan (15 min).

Närservice

I Älta centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. apotek, vårdcentral, affärer, bibliotek, frisörsalong, restauranger, matbutiker, postservice och träningsanläggning. Stort utbud av affärer och restauranger finns närmast i Sickla, Nacka Forum eller Tyresö Centrum.

Övrigt

Vid Älta idrottsplats finns bl.a. fotbollsplaner och ishall.
Skolor: Älta skola årskurs F-6, Sigfridsborgsskolan årskurs F-6 och Stavsborgsskolan årskurs 4-9, samt flertalet förskolor.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Årsredovisning Stensö 2016 (1)
Kommande

Bilder

Oxelvägen

Bad i Ältasjön

Vy från Ältasjön

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
89 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnad
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Ett källarförråd tillhör lägenheten.
Förening
Namn
HSB Brf Stensö
Om föreningen
Föreningens hus är försedda med solfångare på taken och föreningens behov av tappvarmvatten tillgodoses under delar av året genom solenergi. I föreningen finns det modern tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd, motionsrum, bastu och gästlägenhet. Miljöhus med grovsoprum i separat byggnad.

Alla avloppsstammar och dagvattenledningar renoverade med Dakki metoden under år 2003-2006 och hissarna är renoverade under 2006. Föreningen har nyligen genomfört renoveringar av balkonger samt byte av fönster.

Bredband från Bredbandsbolaget på upp till 100 Mbit/s.

Enhetsmätning av el sker och förbrukning stäms i efterskott, vilket innebär att den boende tillsammans med årsavgiften betalar för lägenhetens elförbrukning och anslutningsavgift. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

Föreningen hyr 141 garageplatser under tak. 82 garageplatser är fristående platser och 58 platser är i låsbara burar. Garageplats med bur kostar 438 kr/mån och garageplats utan bur kostar 360 kr/mån. Föreningen har också 81 bilplatser utomhus på egen plats varav 79 har motorvärmare. Hyran är 360 kr/mån.

Avstånd till allmänna kommunikationer och Älta C ca 150 meter. Med bil till Stockholm C ca 15-20 minuter. Buss till Slussen ca 25 min och till Gullmarsplan ca 15 min.

Medlemskap i HSB Stockholm krävs. För att bli medlem deponerar man 500 kr per medlem som man får tillbaka om man träder ur HSB. Årsavgiften till HSB är 300 kr årligen per familj.

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande, och säljaren debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Information hämtad från föreningens hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/stenso. Mera info kan fås via Service center på HSB Stockholm på tel. 08-785 35 00.

Karta

Älta Älta

Oxelvägen 45

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg