KarriärOm oss
230
MED7EFCA8E27F2B4711B1B0AC3A3AE28093

Fin etta med balkong i omtyckta DockanÖstra Varvsgatan 5B Västra Hamnen / Dockan, MALMÖ

Västra Hamnen / Dockan, MALMÖ

Östra Varvsgatan 5B


PRIS1 895 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1.5 rok

BOAREA

32 kvm

VÅNING

4 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

61302

MÅNADSAVGIFT

2 231 kr

BYGGÅR

2018

PRIS

1 895 000 kr

Fin etta med balkong i omtyckta Dockan

Välplanerad etta med sovalkov och stor balkong mot gården! Trevlig sällskapsyta bestående av kök och vardagsrum med öppen planlösning. Köksinredning i vitt från Vedum samt plats för både ett matbord för fyra och en TV-hörna med soffmöblemang. Stort, helkaklat badrum med dusch, tvättmaskin och golvvärme. Läget vid Dockan är perfekt! Nära Universitetet, havet och med bekvämt gång och cykelavstånd till såväl Malmö Centralstation som till de charmiga kvarteren kring Gamla Väster! I området finns också ett stort ICA MAXI, flera olika gym, systembolag och ett antal omtyckta och trevliga caféer och restauranger.

Bilder

MED7EFCA8E27F2B4711B1B0AC3A3AE28093
MEDE2A72D84D05B4DFB9922F3611E55272F
MEDBA645E27FEE04218AAA424B0847CDDBF
MED9187B17E6CF34E17980244BAB261D338
MEDC68B52CC9E094804BD3155C29EC547B8

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1.5 rok

BOAREA

32 kvm

LÄGENHETSNUMMER

61302

VÅNING

4 av 7, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

2 231 kr

BYGGÅR

2018

PRIS

1 895 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1.5 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

ALLRUM/KÖK

Ljust rum med ekparkett och vita väggar. Stor skjutdörrsgarderob för förvaring. Köksinredning i vitt från Vedum med mindre induktionshäll, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn och kyl/frys i rostfritt från Siemens.

BALKONG

Rymligt balkong i österläge belägen mot innergården.

SOVALKOV

Sovalkov med fönster, ekparkett och vita väggar. Ägaren har idag en 160 cm säng i alkoven. Alkoven är avgränsad från allrummet med vägg och för den som vill kan man gränsa av ytterligare med skynke eller liknande.

BADRUM

Helkaklat badrum med klinkergolv i grå ton och vita väggar. Duschvägg i klarglas, kombinerad tvättmaskin och torktumlare, golvvärme, WC och vask.

Om området

Lägenheten är belägen mitt emellan centralstationen och Västra hamnen och erbjuder en härlig blandning av en pittoresk småbåtshamn, modern arkitektur och fantastisk utsikt över Öresund. Här finns den perfekta balansen mellan närhet till city och närhet till havet och strandpromenader.

KOMMUNIKATION

Dockans attraktiva läge erbjuder närhet till både city och strandpromenad. Kommunikationer finns på bekvämt promenadavstånd. De tätt avgående stadsbussarna 3 och 5 tar dig till centralstationen på endast 3-4 minuter. Från Malmös Centralstation tar man sig till Kastrup på 20 minuter och till Köpenhamn på 35 minuter.

NÄRSERVICE

Området har ett trevligt och varierat utbud av restauranger, butiker och caféer. Ica Maxi och kommunikationsmöjligheter finns i närheten, men också närservice som gym, vårdcentral, skolor och apotek.

PARKERING

I området finns flera öppna parkeringsplatser samt parkeringshuset P-hus Dockan där det finns möjlighet att hyra parkeringsplats.

ÖVRIGT

Båtplats:
Marinans båtplatser administreras av Dockan Exploatering AB. Ansökan om båtplats kan göras på denna webbsida http://www.dockan.se/?page=anmalan_batplats.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,4657 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,4657 %

ÖVRIGT

Förråd disponeras av lägenhetsinnehavaren.
I föreningens lägenhetsregister är lägenheten registrerad som en 1:a.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

2018

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk frånluft med återvinning

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-10-24

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

81 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Varvet

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

133

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

2

EKONOMI


Föreningen håller på att se över vad EON prishöjning kommer slå när det kommer till fjärrvärme. De kan i dagens läge inte kommentera effekten (220919)

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja, minsta ägande andel är 10 procent och minst en ska vara skriven på adressen.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 208 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

FÖRSÄKRING

Fullförsäkrad hos Trygg-Hansa och föreningen har tecknat kollektivt BRF-tillägg för alla medlemmarna

INFORMATION AVGIFT

Inkl värme och kallvatten, bostadsrättstillägg och medlemskap i bilpoolen M som boende i föreningen.
Tillkommer gör obligatorisk kostnad för Triple play på 189 kr/mån.
Föreningen har gemensamt avtal för varmvatten och bostadsrättshavaren debiteras efter faktisk förbrukning 1gång/kvartal, samt även av el vid parkering med laddstolpe efter förbrukning.

OM FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen Varvet har vuxit fram på ett härligt läge i entrén till Dockan. Här finner vi närhet till såväl U-båtshallen, Stapelbäddsparken, Västra hamnen och även centrala Malmö. Detta läge bjuder på stadens puls inom några minuters gångavstånd samtidigt som vi har ett lugn vid Dockans marina med de härliga träbryggorna och högklassiga restauranger. I anslutning till kvarteret planeras en mysig park med lekplats och grönytor.

Varvet består av bostadshus i sex våningar och en sjunde, indragen takvåning. Här finns bostäder med 1-4 rum och de flesta har balkong/ uteplats.

Besök gärna föreningens hemsida: https://varvet.smartbrf.se

TV OCH BREDBAND

Föreningen har ett kollektivt avtal med Telia för bredband, tv och telefoni (Telia Triple play).

PARKERING

Föreningen disponerar 39 parkeringsplatser varav 13 är el-laddplatser och 3st mc-platser i garaget. Det finns även 2 st handikappsplatser.
I dagsläget är det flerårig kö till bilplats.
Vanlig p-plats 1050kr/månad
Handikappsparkering 1050kr/månad
Laddplats 1200kr/månad + kostnad för förbrukad el
Mc-plats 500kr/månad
Det finns även p-platser i närliggande garage; Erika (huset vid Sats) via Aimopark samt Ubåten (ijämte Duni) via P-Malmö.

RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan.

2021: Installerades det kameraövervakning till garage och cykelförråd i entréplan.

Föreningen planerar att se över utemiljön kring huset för att göra den mer grön, preliminär projektstart 2022. Vi kommer även att göra om ett städförråd till snickarverkstad, där medlemmarna kommer ha tillgång till arbetsbänk med diverse verktyg. Beslut om när det kommer ske är inte fattat (220919)

ÖVRIGT

I Varvet finns en övernattningslägenhet som finns att hyra till en kostnad om 300 kr/natt som disponeras av föreningens medlemmar. Bostadsrättsinnehavaren disponerar även över ett förråd i källaren och det finns cykelrum, rullstolsförråd och barnvagnsrum i föreningen.
Föreningens har en bilpool

Varmvatten/el debiteras separat efter förbrukning.
Individuell förbrukning av varmvatten/el betalas av aktuell medlem vid avitillfälle, eventuell avräkning görs av säljare/köpare. Gäller enbart varmvatten på lägenheterna. El på laddstolpar.

Ovanstående information är inhämtad från föreningen och spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Karta

Malmö Västra Hamnen / Dockan

Östra Varvsgatan 5B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg