230
MEDF406C718498A447E9DD055370B597799

Brönnestadsskolan - ett helt unikt boende!Brönnestadsvägen 88 Klagstorp, Klagstorp

Klarlagt

Klagstorp, Klagstorp

Brönnestadsvägen 88


PRIS (utgångspris)7 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

350 kvm

BIAREA

85 kvm

TOMTAREA

1 313 kvm

BYGGÅR

1930

DRIFTSKOSTNAD

4 479 kr/månad

PRIS

7 995 000 kr utgångspris

Brönnestadsskolan - ett helt unikt boende!

En unik möjlighet att förvärva ett helt fantastiskt boende!

Brönnestads gamla skola med anor från 1930-talet stängde ner skolverksamheten 1965, därefter stod skolbyggnaden helt orörd i mer än ett halvt sekel innan en storslagen och högklassig renovering ägde rum mellan 2016-2021 och de första ägarna att nyttja skolan som boende flyttade in kort därefter.
Nu söker denna fantastiska drömbostad sina nästa ägare. Gammalt möter nytt på ett perfekt sätt och detta är ett hem där man verkligen njuter från första stund.

Vi tar steget in i bostaden och redan här känner man att detta är något alldeles extra. Den vackra stentrappan, där mellanstadiebarnen förr i tiden sprang upp och ner, finns fint bevarad och är en detalj som sticker ut.

Hela huset genomsyras av en känsla av kvalitét. Vackra golv med vattenburen golvvärme på bägge plan, högt till tak, ett magiskt ljusinsläpp och genomtänkta detaljer. Lägg därtill vacker utsikt över det skånska landskapet och en tystnad samt ett lugn som man inte kommer i närheten av inne i stan.

På det nedre planet, som har en takhöjd på drygt 3,6 meter, fanns tidigare den gamla skolsalen med den stora svarta tavlan på väggen där magistern plitade ner multiplikationstabeller och Pythagoras sats. Idag finner man imponerande takhöjd, två stora sovrum, härliga sällskapsytor, badrum, Gäst-WC och ett superfint kök. En rakt igenom stilren interiör som sannerligen imponerar även på den mest kräsna och som skulle kunna platsa i vilket inredningsmagasin som helst! Från sällskapsavdelningen, via vackra dubbeldörrar når man trädäcket och trädgården på baksidan av huset. Härifrån kan man njuta av vyn mot det Skånska landskapet och följa förändringarna i färgerna när sommar blir till höst!

Tar vi trappan upp till övre plan så når man bostadens mer privata delar och även här imponerar takhöjden om drygt 3 meter och skapar tillsammans med det fantastiska ljusinsläppet en ljus och luftig ovanvåning. Här finns fyra sovrum, ett allrum samt ett stort, stilrent badrum inrett med både dusch och badkar. Lägg därtill en klädkammare med walk-in closet känsla som tar hand om klädförvaring så är även detta ett våningsplan som inte saknar något.

l källaren finns relaxavdelning där nuvarande ägare har installerat en stor bastu. I anslutning till denna finns bekvämt duschutrymme samt wc. Källarplanet erbjuder en för huset hälsosam och helt stenlagd miljö och här ges gott om plats för förvaring. I källaren finns även husets tvättstuga som innehåller såväl tvättmaskin som torktumlare.

På uppfarten ryms flera bilar och dessutom finns ett fristående garage som byggdes 2021 med laddbox för elbil installerat året därpå.

Den ombyggda skolan är renoverad väldigt stilrent, smakfullt och håller hög klass, samtidigt som historien sitter i dess väggar.
För den som längtar ut på landet men önskar behålla den härligt exklusiva känslan, ja – då är detta ett hem att trivas i.

För ytterligare information vänligen kontakta ansvarig mäklare.

Bilder

MEDF406C718498A447E9DD055370B597799
MED6B37232BD67847269E8DBEB5DCEA04A9
MEDB4878EE1159E481B8BFC5145F9B523A5
MED2B03F7F49407454BAA0F6DAB90B35A3C
MEDAC1CBFD4C121409E923196C85C21B1DA

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

350 kvm

BIAREA

85 kvm

TOMTAREA

1 313 kvm

BYGGÅR

1930

DRIFTSKOSTNAD

4 479 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

8 rum varav 6 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Larm från Verisure finns installerat. Kan övertas.

HALL

Låt oss stiga in, ni kommer in i en stor foajéliknande hall där ni har den vackra gamla skoltrappan till vänster och rakt fram kommer ni in i husets bottenvåning. Här i hallen finns avhängningsmöjligheter, en gästtoalett samt ett av de stora badrummen.

Öppna ytterdörren och ta två trappsteg upp för att komma in i den pampiga entréhallen. Här finns den robusta och vackra stentrappan som leder upp till ovanvåningen. Direkt till höger från hallen sett finner vi en passage med skjutdörrsgarderob med plats för ytterkläderna. Från denna passage når man även det smakfullt renoverade badrummet. Från entréhallen når man även ett Gäst WC och en extra klädkammare.

BADRUM ENTRÉPLAN

Stort badrum med blanka stora svarta marmorplattor på golv och ljusgrå melerade marmorplattor på vägg. Fönster mot framsidan ger ljusinsläpp och den generösa takhöjden gör sig påmind även här.

GÄST WC ENTRÉPLAN

Gäst WC med svart klinkergolv och vit glittrande kakel.

VARDAGSRUM

Ta till höger i hallen och möts av en helt fantastiskt sällskapsavdelning bestående av kök och vardagsrum med öppen planlösning! Liksom i övriga rum bjuds vi på generös takhöjd, vackra enstavs parkettgolv och ett magiskt ljusinsläpp via de stora och många fönsterna.
Från denna del av huset når man det stora trädäcket med varifrån man har fin utsikt över den Skånska slätten och trädgården på baksidan av huset. Vardagsrumsdelen har gott om plats för både soffhörna och andra platser för avkoppling. Varför inte sätta två stora fåtöljer framför den vackra stilrena etanolkaminen och få en perfekt plats att koppla av vid efter stressiga arbetsdagar.

KÖK

Köket är ett vitt L-format kök med mycket förvaring och arbetsyta. Vit skåpinredning som passar fint med husets övriga stil möter betongliknande bänkskivor och stänkskyddet går i samma gråa ton.
Köksön bryter av stilen med svarta skåp för förvaring och en stilren svart granitskiva. Perfekt plats att hänga vid när man lagar mat eller vill servera buffé till hela släkt och vänner vid kalas och fest. I anslutning till köksdelen finns en stor matplats där man får plats med ett stort matbord som kan byggas på ut mott hallen eller in mot vardagsrummet om man vill ha stora tillställningar.

ÖVRE PLAN

Ta den vackra stentrappan upp till ovanvåningen och möts av ytterligare ett stort sällskapsrum. Ljusgrå väggar, enstavsgolv och fint ljusinsläpp även här. På ovanvåningen finner vi fyra stora sovrum som alla rymmer dubbelsäng. Här finns också en walk-in closet och ytterligare ett stort badrum.

BADRUM ÖVRE PLAN

Badrummet på ovanvåningen är ett badrum utöver det vanliga. Kakel och klinkers i beiga toner och ett fint ljusinsläpp via dubbla stora takfönster. Här finns duschörna för vardagen och ett rejält badkar som är placerad så att man kan ligga där och titta upp ut genom fönstret och räkna stjärnorna de klara vinterkvällarna.

KÄLLARE

I källaren finner vi ytterligare ett allrum samt en relaxavdelning med med bastu, dusch och WC. Det är också i källaren som vi finner husets tvättstuga som är utrustad med både tvättmaskin och torktumlare. I källaren finns också en hel del förvaringsutrymmen. I hela källaren har man lagt svarta klinkergolv och väggarna är putsade och vitmålade.

Om området

I Klagstorp finns skola, affär och pizzeria och lite andra butiker och ni har i princip gångavstånd in hit eller via cykel. Det finns en härlig på landet känsla här men samtidigt så tar man sig enkelt till Sturup, Svedala, Malmö eller in till Trelleborg.

ÖVRIGT

Bygdeforskaren Nils Brönmarks bok ”Brönnestad och slättbygden genom tiderna” beskriver att Brönnestadsskolan var en mellanstadieskola som byggdes som komplement till folkskolan i Brönnestad samt småskolan i Klagstorp. ”Den ansågs mycket modern och fin”, står det beskrivit i boken som även berättar att det i källarplanet fanns en stor badanläggning ”med sittbadkar i två rader där barnen regelbundet fick bada”. På skolans ovanvåning fanns en träslöjdssal och ett skolkök där även eleverna i fortsättningsskolan fick sin undervisning.
När den nya skolan i Klagstorp togs i bruk 1965 stängdes ”mellanskolan” i Brönnestad liksom de flesta övriga byskolorna.
Skolsalen var belägen på bottenvåningen och för mer än ett halvsekel sedan sprang Brönnestadsbarnen omkring här i gymnastiksalen som också fanns på nedre plan med bommar, rep och ribbstolar. Skolan ligger i byn Klagstorp som ska ha fått sitt namn efter kung Harald Klak som bodde i trakten på 800-talet.

Ekonomi

EL

45 350 kr

VA

5 000 kr

RENHÅLLNING

3 400 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

53 750 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

I elkostnaden ingår även kostnad för uppvärmning. Uppgifterna är ett genomsnitt från 2021-2022 där elkostnad för December 2022 stack ut med ca 17,000kr (I beloppet är elstödet borträknat)

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1930

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 2020

UPPVÄRMNING

Luft/vatten värmepump

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-06-20

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA

37 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

71 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

20 739 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Tegel

FASAD

Tegel

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Tegel

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Klagstorp 13:3

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

4 857 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

4 274 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 900 000 kr

Tomt

AREAL

1313 kvm

TOMTTYP

Trädgård

PLANBESTÄMMELSER

Vattenskyddsområde (1973-11-27)
Via Brönnestadsvägen och bakom garaget finns staket samt en mindre väg som leder in på tomten där Trelleborgs kommun har en anordning både för det kommunala avloppet som huset är anslutet till och även en brunn varifrån man mäter grundvattnet då Brönnestad ligger ovan Trelleborgs grundvattentäkt och är tillika ett vattenskyddsområde. Den mindre vägen sköts av kommunen.

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

PARKERING

Fristående garage byggt 2021. Laddbox installerades år 2022.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Avtalsservitut Avloppsledning Mm
Avtalsservitut Vattenledning Mm
Avtalsservitut Vattentäkt Mm
Last: Avtalsservitut Avloppsledning Mm, 12-IM2-83/15106.1
Last: Avtalsservitut Vattenledning Mm, 12-IM2-83/17217.1
Last: Avtalsservitut Vattentäkt Mm, 12-IM2-83/17160.1
Last: Officialservitut Vatten Och Avlopp, 1287-3120.1

Viktiga dokument & länkar

Klagstorp 13-3. Besiktningsutlåtande
Klagstorp 13-3. Energideklaration
Klagstorp 13-3. Okulär Elinstallation
Klagstorp 13-3. Okulär VA-kontroll
Social Video
Bostadsbeskrivning
Klarlagt

Karta

Trelleborg Klagstorp

Brönnestadsvägen 88

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg