230
MEDC577F604F8EF40E4B276262E0F7ED099
Boka visning

Familjeidyllen på populära TavlelidenOriongatan 7A Tavleliden, Umeå

Tavleliden, Umeå

Oriongatan 7A


PRIS3 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

105 kvm

TOMTAREA

469 kvm

BYGGÅR

2014

DRIFTSKOSTNAD

2 486 kr/månad

PRIS

3 995 000 kr

Familjeidyllen på populära Tavleliden

Nu öppnas dörren till detta trevliga och smakfulla radhus med hörntomt på populära Tavleliden.

På Oriongatan 7a finner ni detta gavelradhus i 2-plan placerat i ett mycket omtyckt och barnvänligt område som verkligen sätter prägel på familjeliv och sinnesro.
Radhuset disponeras om 105 väl planerade kvadratmeter och har en öppen, harmonisk planlösning som inbjuder till en härlig samvaro. Huset erbjuder stilrena materialval som ger den där ljuvliga känslan som måste upplevas på plats! Som en extra bonus värms hela entréplanet upp med golvvärme.
Kliv in och sparka av er skorna! Från den öppna entréhallen tar vi oss till ett stilfullt och inbjudande kök med moderna vitvaror och tillhörande matplats. Vidare tar vi oss till det ljusa och härliga vardagsrummet som med sin öppenhet inbjuder till trevliga tillställningar. Från vardagsrummet når vi altanen på baksidan med sin mycket generöst tilltagna trädgård. På entréplan finner ni också ett helkaklat badrum försett med tvättmaskin och torktumlare.
En trappa upp finner ni tre sovrum, helkalklat badrum och frikostigt med förvaringsutrymmen i form av såväl klädkammare som flertalet garderober.
Detta radhus ger en närmare unik möjlighet med sitt härliga gavelläge, där två trivsamma uteplatser, på fram- respektive baksida, ger tillgång till de flesta av dygnets soltimmar. Tomten omsluts av en häck av måbär och spirea och den trivsamma trädgården erbjuder ett brett utbud av både bär och frukt i form av jordgubbar, vinbär, björnbär, krusbär och rabarber.
Med huset kommer en carportplats i länga samt ett förråd.

Tavleliden är ett barnvänligt bostadsområde med närhet till såväl natur som Nydalasjön. I området finns Sagotjärn, en fin lekplats intill en konstgjord liten damm. Förskola finns på området och skola årskurs F-9 inom några få kilometer på Tomtebo. Nydalasjön erbjuder även trevliga badmöjligheter och äventyrsbadet Umelagun. Runt Nydalasjön finns motionsslingor, skidspår, promenadstråk, mysiga grillplatser samt lek- och äventyrspark. Här bor ni på bekvämt pendlingsavstånd från centrum.

Boka in er på en visning eller kontakta mäklaren för mer information!

Visningar

Vänligen boka er för visning!

25
februari | söndag
Kl 12:30 - 13:00
Välkommen att boka in Er tid för visning!

Bilder

MEDC577F604F8EF40E4B276262E0F7ED099
MEDE0826CC2F3514CB8B5A186C0EFFB9E8A
MEDB5566ED2B5834B5C885D3BF947B5A78A
MED49315CF74AB244A6875CE012BB81719E
MEDF4D23D9A9897496BBF8DD99125F66D27

Drönarvy

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

105 kvm

TOMTAREA

469 kvm

BYGGÅR

2014

DRIFTSKOSTNAD

2 486 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

ENTRÉPLAN

Välkommen in till en ljus och rymlig hall med avhängningsplats och utrymme för kreativ möblering. Golvet är klätt i klinkers med en mörk sober nyans som sedan övergår till ett smakfullt parkettgolv och vidare bekläder entréplan. Längre in i hallen finns goda förvaringsmöjligheter i tre garderober.

KÖK

Luftigt vinkelkök med ett härligt ljusinsläpp från två fönsterpartier som avrundas med vita köksluckor, mörkt tidlöst kakel ovan bänkskivan av laminat. Köket erbjuder ett brett och modernt maskinellt utbud bestående av fullstor kyl och frys, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn och diskmaskin. Köket erbjuder därtill mycket goda förvaringsmöjligheter och god plats för matgrupp.

VARDAGSRUM

Luftigt och ljust tapetserat vardagsrum som ger utrymme till större soffgrupp och tillhörande möblemang. Vardagsrummet får ett trivsamt ljusinsläpp från fönsterpartierna som vetter mot både öster och söder.
Från vardagsrummet nås den härliga altanen och den generösa trädgården. En idealisk plats för såväl minnesvärda tillställningar som att avsluta dagen på i lugn och ro. Här finns det gott om möbleringsmöjligheter för att skapa en ombonad tillvaro.

DUSCHRUM/TVÄTTSTUGA

Smakfullt badrum inrett med kakel och klinkers i klassiska, tidlösa färger. Badrummet är utrustat med komfortabel golvvärme, tvättmaskin, torktumlare och pannan för luftvärmesystemet. Vidare finns duschhörna med vikväggar, handfat med rymlig kommod, spegelskåp med belysning och toalett.

ÖVRE PLAN

En trappa upp finner ni den övre hallen varifrån man når husets tre sovrum och övre badrum. Här erbjuds ljusa tapetserade väggar och golv av parkett som vidare sträcker sig till de övriga rummen.

SOVRUM 1

Stort och härligt sovrum som rymmer dubbelsäng och annan kompletterande möblering. Här finns mycket goda förvaringsmöjligheter i form av hela fyra garderober, I direkt anslutning till sovrummet finns en rymlig klädkammare.
Rummet får en mycket trivsam ljussättning från fönsterpartierna i två väderstreck.

SOVRUM 2

Rymligt sovrum med god plats för dubbelsäng. Här finns mycket goda förvaringsmöjligheter i form av tre garderober.

SOVRUM 3

Sovrum eller arbetsrum med utrymme för kreativitet. Här finns goda förvaringsmöjligheter i form av två garderober.

DUSCHRUM

Även detta duschrum är smakfullt inrett med kakel och klinkers i klassiska, tidlösa färger. Här erbjuds duschhörna med vikväggar, handfat med rymlig kommod, spegelskåp med belysning och toalett.

Om området

Tavleliden är ett barnvänligt naturnära bostadsområde som nu växer fram i utkanten av Umeå. Området började bebyggas 2008 och ligger cirka 7 kilometer från Umeå centrum, sydöst om Nydalasjön. Här kan du bo nära Nydalasjön på bekvämt pendlingsavstånd från centrum. Området är barnvänligt och har en fin lekplats intill en konstgjord liten sjö, Sagotjärn. Förskola finns på området och skola årskurs 1-9 inom 2-3 kilometer på Tomtebo. Nydalasjön erbjuder även badmöjligheter, Nydalabadet och äventyrsbadet Umelagun. Det ligger små stränder och mysiga grillplatser runt om sjön samt lek- och äventyrspark.

NÄRSERVICE
På Tomtebo finns pizzerior bl.a. restaurang Ruccola och en liten kiosk samt frisör. Annars promenerar du till Ålidhems centrum och några kilometer bort ligger Strömpilens köpcentrum med ICA Maxi, apotek och systembolag.

KOMMUNIKATION
Goda bussförbindelser med lokalbuss från Tomtebo till centrum, universitet och sjukhus. Täfteå / Sävar bussen kan du hoppa på/av från Tomtebovägen.

SKOLOR OCH OMSORG
Tomtebogårdsskola F 1-2, Fritids
Sjöfruskolan från förskoleklass
Förskolan Kompassen ligger på området. Finns även förskolor på Tomtebo.

Ekonomi

UPPVÄRMNING

11 828 kr

VÄG, SAMF

18 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

29 828 kr / år

KOMMENTAR

Uppvärmningskostnaden avser en årsförbrukning på 7313 kWh (de 12 senaste månaderna) där kostnaden per kWh är 0,5603 kr med Umeå Energis rörliga elpris för maj 2023. Hushållsel och 20 A säkring inräknad.

I samfällighetsavgiften (1500 kr/mån) ingår vatten (avläses en gång/år och justeras efter reell förbrukning), avlopp, sophantering, snöröjning, parkering i carport med el.

Fiber finns i huset via Umenet

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plans radhus

BYGGNADSÅR

2014

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump

VENTILATION

Mekanisk, från luft med återvining

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-12-15

ENERGIKLASS

B

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Lejonet 14

ÖVRIGT

Bredband Umeå Energi

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 521 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 667 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

2 210 000 kr

Tomt

AREAL

469 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PARKERING

Carportplats i länga med el

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan (2007-01-24)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Lejonet GA:1 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Umeå Lejonet GA:2 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Samfällighet: Umeå Lejonet S:1
Last: Officialservitut Tillträde, 2480K-13/93.10

Karta

Umeå Tavleliden

Oriongatan 7A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg