KarriärOm oss
190
MED392E9625F7EA405187D068F44F207C15

Rymlig 2:a i en välskött och omtyckt förening, BRF Toppsockret i Hökarängen!Lingvägen 203, 2tr Hökarängen, Farsta

Kommande®

Hökarängen, Farsta

Lingvägen 203, 2trFakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

59 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

99-2127-1-51-5

MÅNADSAVGIFT

3 399 kr

BYGGÅR

1964

Rymlig 2:a i en välskött och omtyckt förening, BRF Toppsockret i Hökarängen!

- Stabil förening som äger marken.
- Egna P-platser med och utan elstolpe.
- Mycket god ekonomi med betyg A+ för 2021.
- Låg belåning: 1045 kr/m².
- Flexibel inflyttning.

Välkommen till Lingvägen 203!

Här finner ni en luftig och rymlig 2 med fri från insyn och med ljusinsläpp från flera väderstreck. Hallen är rymlig med optimal förvaring och i direkt anslutning till samtliga rum.
Badrummet är helkaklat och har installerad tvättmaskin. Sovrummet är generöst i storlek liksom vardagsrummet med generösa fönsterpartier och goda ljusinsläpp.
Yteffektivt kök med plats för matbord och utgång till en fantastisk inglasad balkong med vy över föreningens lummiga innergård - här leker barnen fritt och tryggt med lite av "bullerby-känsla". På gården finns en boulebana, gemensam grillplats, flertalet sittgrupper och en mindre bollplan.

BRF Toppsockret är en av södra Stockholms mest stabila och trygga bostadsrättsföreningar att bo i med ett ekonomiskt betyg A+ för 2021, vilket är sällsynt. Här erbjuds medlemmar parkering för en rimlig peng och vid infarten till föreningen finns även 6 st platser med p-automat för besökare. Numera finns en bilpool också. Notera att föreningen har en "B-klassning" i energideklarationen, vilket gör att ni hos flera banker kan ansöka om ett s.k. "Grönt bolån", med viss ränterabatt! Stäm av med din bank för mer information.

I Hökarängen finns god närservice, vårdcentral, tunnelbana och flertalet bussförbindelser att välja på. Här finns en kulturmärkt gågata med butiker, restauranger och flertalet caféer att besöka - Konditorn & Bagarn och surdegsbageriet BAK som exempel. Härliga promenadstråk finns det gott om i området - allt mellan lummiga stigar, parker och öppna fält. Badsjöar nås inom rimligt avstånd och Farsta köpcentrum nås enkelt med cykel.

Hökarängen är ett växande område, mer spännande läsning finns i följande länk: https://vaxer.stockholm/omraden/hokarangen/

Detta är en kommande försäljning, välkommen att anmäla ditt intresse på mäklarens hemsida - privatvisning är möjlig!

Bilder

MED392E9625F7EA405187D068F44F207C15
MED8F5E87443ACD41AA8B01A9291FF8A315
MED14233A3D20E644A289236503F649A5AC
MED2EDC5F5AFB94435A97613ECBCD8949C1
MEDFFF4D903DB1E43B389BC5B438A60A3F0

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

59 kvm

LÄGENHETSNUMMER

99-2127-1-51-5

VÅNING

2 av 2

MÅNADSAVGIFT

3 399 kr

BYGGÅR

1964

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Välkommen in!

HALL

Öppen och möblerbar hall med plats för jackor, skor och förvaring i hela 5 stora originalgarderober med överskåp. Hallen ligger i direkt anslutning till samtliga utrymmen. Vidare finns utrymme för hallmöblemang såsom byråer och extragarderober. På golvet ligger ett ljust laminatgolv vilket går vidare in i köket.


KÖK

Ljust originalkök med goda ljusinsläpp från stora fönster som vetter mot föreningens lummiga innergård.
Förutom goda arbets- och förvaringsutrymmen finns här en spis, spisfläkt, frys och kylskåp.

Invid köket finns plats för matbord för 4-5 personer. Den inglasade balkongen nås genom köket och har utsikt över innergården - helt fritt från insyn. På balkongen i snett söderläge finns eluttag för belysning och t.ex. infravärme.


VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med plats för en större soffgrupp och t.ex. ett större matbord för de större sammankomsterna.
Läget är ytterst privat, med utsikt över grönskan. På golvet ligger en fin originalparkett och väggarna är ljusa.
I vardagsrummet finns f.n. ett fint sängskåp vilket kan ingå i köpet.


SOVRUM

Öppet sovrum vilket också är helt fritt från insyn med den rogivande utsikten över grönskan. Här ryms både dubbelsäng, nattduksbord och garderober.


BADRUM

Helkaklat badrum med en generös rymd. Här finns en ny tvättmaskin, duschkabin samt handfat med kommod och badrumsskåp med spegel. Ljust klinkers på golv och helkaklade väggar i vitt.


ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett separat källarförråd.
Tvättstugan ligger precis intill och nås genom källaren, liksom cykel- och barnvagnsrum.
Avgiften kommer att höjas med 8% from. årsskiftet 2022/2023.

Om området

Hökarängen är en stadsdel i Farsta stadsdelsområde i Söderort i Stockholms kommun. Det moderna Hökarängen växte fram som en planerad förort på 1940-talet och bebyggelsen domineras idag av kvarter byggda 1946-1954.
På kort avstånd finns flera förskolor och Martinskolan, en Waldorffskola med mycket gott renommé. På promenadavstånd ligger också parkleken Starrmyran där barnen kan prova på hästridning och skötsel samt gosa med getterna Flora och Filur.
Sjöarna Magelungen och Drevviken ligger 15-20 min promenad bort, här finns fina badplatser, motionsspår och strövområden.
Sjöarna får plogade naturisbanor vintertid.
Ågesta friluftsområde tar du dig enklast till med bil ca. 15 minuter bort och här finns golfbana 9+18 hål, ridskola, elljusspår och utegym.

KOMMUNIKATION

Närmsta T-banestation är Hökarängen som ligger ca 5-6 min promenadväg bort. På bara 13 minuters färd med tunnelbanan är du innanför tullarna till Stockholm och åt andra hållet är du i stora Farsta Centrum på bara 3 minuter med tunnelbanan. Eller varför inte ta en cykeltur på 10 min så kan du både shoppa i Farsta Centrum eller bada i Magelungen.

NÄRSERVICE

I Hökarängens centrum finns mataffär, bageri och café, restauranger mm. På Söndagsvägen ligger det härliga bageriet BAK.
Farsta centrum ligger ca 10 minuters promenadväg bort, det är ett fullservicecentrum med allt från vårdcentral, mode och mat till systembolag.

PARKERING

Det råder fri datumparkering i området.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,57917 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,57917 %

Ekonomi

EL

3 500 kr

FÖRSÄKRING

2 200 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

5 700 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

KOMMENTAR

Schablonberäknade driftskostnader.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

53 080 kr Baserat på den senaste årsredovisningen för 2020-2021 och angivna likvida medel som beräkningspunkt.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1964

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2017-12-08

ENERGIKLASS

B

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

46 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas

Förening

NAMN

HSB Brf Toppsockret

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

143

EKONOMI

Från föreningens hemsida:
Föreningen höjde avgiften 5% from Januari 2022.
Föreningen kommer höja avgiften 8% from. 1/1-2023.
Toppsockret har fortsatt en relativ låg årsavgift med i genomsnitt 607 kr/m2 efter höjningen, i jämförelse med genomsnittet i HSB föreningar i Stockholm på 672 kr/m2 (källa: HSB 2019). Styrelsen har jobbat - och jobbar - med aktiv fastighetsförvaltning sedan en lång tid tillbaka. Fastigheten har därför inget större underhållsbehov som släpar och som har betydande påverkan på månadsavgiften, förutom det kommande stambytet. I samband med underhållsprojekten har föreningen gjort effektiviseringar (tex på energi, vatten och sopor) för att minska framtida kostnadsökningar i driften. Vi har amorterat löpande på våra gemensamma fastighetslån, samtidigt som vi har gjort stora underhållsarbeten. Utsikterna är därför goda att vi ska kunna bibehålla rimliga avgifter och hyror, men vi kan däremot inte göra några utfästelser, av den enkla anledningen att vi precis som de flesta andra inte kan förutse framtida ränte- och inflationsnivåer. I skrivande stund har hela världen galopperande inflation, räntor och energikostnader vilket även vi drabbas av.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

INFORMATION AVGIFT

Föreningen har stabil och god ekonomi. I jämförelse med andra föreningar i området har man en låg belåning. Styrelsen har beslutat att höja avgiften med 8% from januari 2023. Detta för att täcka upp för ökade kostnader av vatten, el, m.m.

OM FÖRENINGEN

BRF Toppsockret är en familjär förening med fokus på klimatsmarta lösningar och långsiktig hållbarhet. Föreningen är både en av områdets största och mest populära!

Föreningens hus är belägen längst in på Lingvägen invid en vändplats, fritt från större trafik och rörelse. I närheten finns en stor parklek liksom flera för- och grundskolor.
Från huset finns flera gång- och cykelvägar till bl.a. Farsta Centrum, sjön Drevviken med fina badplatser och flera stora naturområden - dessutom är det ca 600 meter till Hökarängens T-bana.

En av föreningens högsta prioriteringar är medlemmarnas långsiktiga trivsel med fortsatt låga avgifter och ett miljövänligt boende. Föreningen är starkt miljömedvetna och är bl.a. med och leder klimatarbetet i Sverige med lägre förbrukning av värme, vatten och el - som ska leda till att de ska minska de egna koldioxidutsläppen med 40 % tom 2023.

TV OCH BREDBAND

Kabel-TV: Föreningen är ansluten till Tele2 och i avgiften ingår basutbudet.
Bredband: Stockholms Stadsnät med hastighet upp till 1 Gbit/s

PARKERING

Det finns 133 parkeringsplatser i föreningen, varav 126 som kan hyras av medlemmarna samt fem besöksparkeringar. From februari 2022 så erbjuder föreningen hela 30 laddplatser för elbilar, med 3,7 kW laddning. Samtliga platser skyddas av en bom för fjärrkontroll/kod.

P-plats med eluttag kostar 400 kr/månad
P-plats utan eluttag kostar 300 kr/månad .
Plats i MC-garaget kostar 450 kr/månad

RENOVERINGAR

Föreningen planerar för ett stambyte framåt.
Avgiften kommer höjas med 8% from. 1/1-2023.

Läs mer om föreningens gjorda och kommande renovering på deras hemsida, https://www.hsb.se/stockholm/brf/toppsockret/styrelsefragor-och-forvaltning/underhallsplan/

ÖVRIGT

Tvättstuga: föreningens medlemmar disponerar 5 tvättstugor i källaren med toppmodern maskinpark.

Förråd: Till lägenheterna finns källarförråd. I den nedre källaren finns även cykelförråd, enskilda hyrbara cykelförråd och hobbyrum. Föreningen upplåter flertalet f.d. soprum som extra förråd. I port 195 i suterrängvåningen finns styrelserum och hyrbar föreningslokal.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar Brf Toppsockret
Årsredovisning 20/21
Kommande

Karta

Stockholm Hökarängen

Lingvägen 203, 2tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg