MED9716F3527E2744858EAA025BF7EC9FB1

Möblerad lägenhet säljes!

Boka visning

Ålidhem, UMEÅ

Kemigränd 28

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,730 inkl. värme, vatten, kabel-tv och internet. Var och en betalar sin egen förbrukning av hushållsel. Betalas via ett tillägg till månadsavgiften.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea69.5 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer212302001-0127
Byggår1969-70

Utgångspris: SEK 1,595,000

Ansvarig mäklare

Visningar

28
September | Monday
Kl 16:45 - 17:30
Anmälan behövs, boka din visning

Behöver du ett inlyttningsklart boende?
Här ingår de flesta stora möbler i köpet; soffa, tv-möbel, tv, matgrupp, balkongmöbler samt husgeråd med tallrikar, bestick glas, pannor mm. Du kan alltså flytta in och börja bo direkt!.
Säljarna är flexibla så vill du inte ha möbler och husgeråd går det givetvis också bra.
Denna ursprungliga tvårummare har nu blivit tre rum och kök. Det extra rummet är uppfört med en vägg som är lätt att ta bort för den som vill återställa lägenheten. Nu fungerar den utmärkt för två personer som vill ha varsitt sovrum.
Lägenheten är rymlig, har helkaklat badrum och balkong i söderläge, ligger nära universitet och sjukhus. Hela lägenheten är fräsch med fina ytskikt på väggarna och ett nyare parkettgolv i hall, matplats, vardagsrum och sovrum. Mycket bra förvaring finns genom skjutdörrsgarderober i hall och i det stora sovrummet. Mycket stabil och engagerad förening som ständigt och långsiktigt arbetar med förbättringar. Bland annat har investeringar i bergvärme genomförts, alla fönster bytts ut, renovering av fasader och balkonger samt stora investeringar i utemiljön gjorts. Nära universitet och sjukhus samt goda förbindelser till stadens alla delar. All tänkbar närservice finns i närheten.
Tillträde kan ske i november.
Boka in dig på visning. Behöver du komma annan tid, hör av dig till mäklaren så ordnas det!

Om området

Ålidhem ligger på gångavstånd till såväl Umeå universitet, Norrlands universitetssjukhus och IKSU träningscenter, ca 4 km från Umeå centrum. IKSU Sport är idag norra Europas största träningsanläggning. Förutom gym finns möjlighet till gruppträningar och lagsporter, spabehandlingar, hudvård, massage, sjukgymnastik, naprapat, massageterapeut, personlig träning med mera. Förutom träningshallar, inomhusarena, gym och simhall är IKSU sport även försett med restaurang samt frisörsalongen Hårizont. Nära till Nydalasjön som erbjuder fina promenadvägar och badmöjligheter. Ålidhem är ett lägenhetsområde som till största delen uppfördes från slutet av 60-talet till mitten av 70-talet. Ett större antal studentbostäder och studentrum finns inom området. Fastigheterna på Magistervägen och Laboratorvägen är producerade senare. På området finns bibliotek som är ett integrerat folk- och skolbibliotek och ligger i Ålidhems Kultur- och resurscentrum. Närhet till hälsocentral.

NÄRSERVICE
På Ålidhem finns ett mindre köpcentrum med tre mataffärer, pizzeria, sushibar, restaurang och krog. Gångavstånd till köpcentret Strömpilen, där finns bl. a. ICA Maxi, apotek, systembolag, café och ett stort utbud av olika butiker.

KOMMUNIKATION
Mycket goda bussförbindelser till centrum, universitet och sjukhus. Flygbussen passerar regelbundet till flygplatsen. Det finns det gott om cykelvägar i alla riktningar.

SKOLOR OCH OMSORG
Ålidhemsskolan F-9, fritids
Carlshöjdskolan F-9, fritids
Sofiehemsskolan F-5
Förskolor

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
69.5 kvm
Areakälla
föreningens information
HALL
Praktisk hall med plats för klädavhängning och en tredelad skjutdörrsgarderob med spegel för förvaring. Hallen är stor nog att rymma en byrå och/eller en sittmöbel. Parkettgolv och tapetserade väggar. Rakt fram är badrummet placerat och till vänster nås resten av lägenheten.
BADRUM
Helrenoverat badrum med kakel och klinker i vita och grå nyanser. Här är det välutrustat med vikväggar av glas, vägghängt högskåp, wc, handfat med kommod, spegel med belysning samt tvättmaskin. Badrummet har ett stort fönster som gör det ovanligt ljust.
KÖK OCH MATPLATS
Kök och matplats har fin kontakt med varandra. Köksdelen är ett praktiskt arbetskök med inredning och bänkar längs två motstående sidor. Köket har bra standard med hällspis, köksfläkt, diskmaskin och fullstora kyl- och frysskåp. Arbetsbänkarna är av laminat och rostfritt. Plastgolv och målade väggar. Dessa kök har ursprungligen ett glasparti med dörr som separerar köket från matplatsen. Detta glasparti finns ännu kvar i förrådet. Observera att tv och tv-bänk som följer med i köpet inte är desamma som på bilderna. Det som lämnas visas på plats, en svart tv-bänk + 32 tums Samsung tv.
BALKONG
Balkongen nås direkt från matplatsen och gör det enkelt att välja om en ska sitta inom- eller utomhus. Balkongen är mycket skyddad då den är inskjuten i fasaden. Trevlig trätrall ligger på balkonggolvet. Söderläge.
VARDAGSRUM
Vardagsrummet är ljust med vitmålade väggar. Delar av vardagsrummet har tagits i anspråk för ett extra sovrum och det kan återställas för den som önskar. Resterande del av rummet är absolut tillräckligt stort för att vara ett vardagsrum. Parkettgolv. Rummet är sammanbundet med matplatsen där en mindre pelare avgränsar utrymmena.
SOVRUM
Det tillbyggda sovrummet vetter mot framsidan och blir väldigt ljust med ett stort fönsterparti.
SOVRUM
Rymligt sovrum med vackert trägolv och målade väggar. Utmärkande för rummet är den stora skjutdörrsgarderob som löper längs en hel vägg. Dessa är mycket väl inredda med klädstänger och lådor hela vägen. Speglar på dörrarna gör rummet extra ljust och luftigt. Fint ljusinsläpp genom ett fönster utan insyn.
FÖRRÅD
Stort lägenhetsförråd finns i källaren i samma trapphus.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Pris
SEK 1,595,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,730 inkl. värme, vatten, kabel-tv och internet. Var och en betalar sin egen förbrukning av hushållsel. Betalas via ett tillägg till månadsavgiften.
Andel i föreningen
0.38321 %
Andel av årsavgiften
0.38461 %
Reparationsfond
SEK 302
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1969-70
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utförd 2/21/2020
Energiklass
C
Energiprestanda
64 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
84 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Kemisten
Om föreningen
Kemisten är en välmående förening med mycket stabil ekonomi och låg belåning. Föreningen äger fastigheten Laboratorn 1 i Umeå kommun och i kvarteret finns tolv byggnader med 235 lägenheter uppförda.

I föreningen finns hobbylokal, tvättstugor, övernattningsrum och samlingslokal. Det finns två cykelhus där man kan hyra en plats, husen är låsta. Möjlighet att låna släpvagn. För den odlingsintresserade finns möjlighet till odling i pallkragar. Det finns även ett antal extra förråd som man kan hyra inom föreningen.

För mer information om föreningen besök deras hemsida www.kemisten.nu
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
235
Tv och bredband
Kabel-tv: Sappa. Ingår i månadsavgiften.

Internet: Riksnet. Ingår i månadsavgiften.
Parkering
Garage: 374 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö.

P-plats med el: 176 kr/mån (debiteras under oktober tom-mars årligen). Till p-platserna är det separat kö.
Renoveringar
2016: Installation av bergvärme. Detta renderade i att föreningen mottog Umeå kommuns miljöpris 2016!
2018: Byte av de fönster som inte sedan tidigare är utbytta till 3 -glasfönster.
2018: Balkongrenoveringar.
2019: Renovering fasader och entréer.
Ofta uppkommer frågan om stambyte. Då byggnadernas avlopp sedan begynnelsen är av helsvetsad plast har inte stambyte varit nödvändigt. Stammarna spolas och filmas regelbundet.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Övrigt
Föreningen har en egen hemsida: https://www.kemisten.nu/

Karta

Ålidhem UMEÅ

Kemigränd 28

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg