MED5CBAD15D83F44BBC80315B8C6F3E2576

Otroligt ljus & fin 2:a i hjärtat av Viggbyholm

Norra Viggbyholm, TÄBY

Järnvägsallén 5B

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,853 inkl värme, VA, bredband, Kabel-TV, samt stort källarförråd och en matkällare
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea67.5 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer355
Byggår1947-49
Driftskostnad408 kr/månad

Som utgångspris: SEK 2,295,000

Ansvarig mäklare

Visningar

25
October | Sunday
Kl 12:00 - 12:35
Välkommen på söndagsvisning

Tillfälle att förvärva en eftertraktad gavellägenhet i mycket gott skick i hjärtat av Viggbyholm. Här har man bevarat de charmiga detaljerna från byggåret. Planlösning är trivsam med lite högre takhöjd än standard och generösa fönsterpartier vilket ger extra rymd och ljus. Fint kök med gott om arbetsyta och matplats för ca 4 pers. Helkaklad dusch med golvklinker. Ingången till det stora vardagsrummet sker via de vackra fönsterdörrarna. Bostaden ligger endast ett stenkast från Roslagsbanan som snabbt och smidigt tar dig in till Östra Station eller mot Åkersberga.

Snabbt tillträde möjligt!

Om området

Norra Viggbyholm har ett mycket fint läge vid Rönningesjön. Bebyggelsen består huvudsakligen av villor. Närheten till Rönningesjön och Roslagsbanan lockar många som bor i området.

Kommunikation

Roslagsbanan går igenom området och det finns 2 hållplatser att välja på - Viggbyholm och Hägernäs. Det innebär att de flesta boende i området inte har mer än 5 minuter till tåget. Bussar mot Danderyds Sjukhus och Vallentuna går dels på Bergstorpsvägen för boende i nordvästra Viggbyholm, dels på Hägernäsvägen för boende i sydöstra Viggbyholm.

Närservice

För boende i östra delarna är Hägernäs centrum ett alternativ med bl a mataffärer och restauranger. Vid korsningen Bergtorpsvägen/E18 ligger en stor mataffär. Täby Centrum finns inom ett par kilometer. Det finns flertalet SKOLOR i närområdet. Viggbyskolan åk 0-5, Bergtorpsskolan åk 0-9. Flera DAGHEM finns i närområdet, bl a Hästängens förskola på Norrvägen och Montessoriförskolan Gläntan på Ättehagsvägen i Gribbylund strax norr om området. Det finns gott om andra alternativ, så gå gärna in på Täby Kommuns hemsida www.taby.se för mer information.

Bilder

Fantastiskt vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Detalj

Hall

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Välkomnande och stor hall med goda förvaringsytor. En del av hallen går till och med att använda som kontor om så önskas. Här är det nymålade väggar samt slitstark plastmatta på golv.

VARDAGSRUM
Fantastiskt vardagsrum där du gör entré genom de vackert bevarade glasdörrarna från byggåret, väl inne möts du av ett härligt och naturligt ljusflöde tack vare generösa fönsterpartier i 2 väderstreck. Här får du plats med den stora soffgruppen samt övrigt önskvärt möblemang. Parkett på golv samt tapetserade väggar.

KÖK
Ljust och modernt kök från 2011 med goda arbetsytor. Vita snickerier med belysning under överskåpen samt bänkskiva i trä. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, integrerad diskmaskin samt micro, ugn, kyl/frys och micro i rostfritt. I köket finns även matplats för flertalet personer. Parkettgolv samt vitmålade väggar.

KORRIDOR
Mellan hall och sovrum kommer man via en korridor med smart inbyggd förvaring längst hela den ena väggen. Parkettgolv samt ljust målade väggar.

BADRUM
Badrummet är totalrenoverat i samband med stambytet 2011. Här är det grått klinker på golv samt vitkaklade väggar. Duschhörna, tvättpelare, handfat, spegelskåp samt wc

SOVRUM
Generöst sovrum med plats för dubbelsäng samt övrigt önskvärt möblemang. Förvaring finns via stor skjutdörrsgarderob. Parkettgolv samt målade väggar.
Antal rum
2 rum
Boarea
67.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Pris
SEK 2,295,000 som utgångspris
Avgift
SEK 3,853 inkl värme, VA, bredband, Kabel-TV, samt stort källarförråd och en matkällare
Driftskostnad
SEK 4,898 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,700
Försäkring
SEK 2,198
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Enligt schablon
Andel i föreningen
0.791 %
Andel av årsavgiften
0.788 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1947-49
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 2/9/2020
Energiklass
E
Energiprestanda
140 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
Bredband indraget med Telia som leverantör (ingår i avgiften).
Brf har installerat säkerhetsdörrar till alla lägenheter som de i sin tur debiterar ut 110:-/månad och medlem - är inkluderad i månadsavgiften.
Förening
Namn
Brf Viggbyholm Kotten
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Viggbyholm Kotten bildades i Täby kommun dagen efter Lucia 2006 i akt och mening att ombilda de tre arkitektritade trevåningshusen i triangeln innanför vägarna Viggbyholmsvägen, Södervägen och Järnvägsallén. En triangel som ligger i så gott som direkt anslutning till Roslagsbanans station Viggbyholm vilket betyder utmärkta och nära kommunikationer, dels till utbyggda Täby Centrum och om det är nödvändigt direkt in till Stockholms Östra där tunnelbanan länkar till hela city.. Den totala lägenhetsytan är 9.912 kvm om totalt 160 lägenheter fördelade på 26 st 1:or, 78 st 2:or, 54 st 3:or samt 2 st 4:or. Det finns även 12 lokaler i föreningen.

HEMSIDA: brfviggbyholmkotten.se

P-PLATSER: I föreningen finns 10 garageplatser. Det går att parkera gratis på andra sidan Viggbyholmsvägen.

TVÄTTSTUGA: Gemensam tvättstuga finns.

FÖRRÅD: Det finns 2 förråd som hör till lägenheten och ingår i avgiften. 1 st varmförråd om ca 5 kvm och 1 st förråd typ matkällare.

TV/BREDBAND: Genom föreningens gruppavtal. TV från Telia med ca 10-15 kanaler samt bredband 100/100 Mbit. Telia erbjuder upp till 1000/1000 Mbit. Varje lägenheten får då själva teckna egna avtal.

ÖVRIGA FÖRENINGSLOKALER:
- Bastu går att hyra för 20 kr/gång i tvåtimmarpass. Se hemsidan. (uppgifter hämtade från hemsidan 2017-04)
- Extra förråd finns att hyra genom föreningen. Se hemsida.
- Lokaler finns att hyra genom föreningen. Se hemsida.

GENOMFÖRDA STÖRRE RENOVERINGAR:
- 2011 Stambyte
- 2011 Säkerhetsdörrar
- 2011 Takrenovering etapp 1
- 2014 Takrenovering etapp 2
- 2017 Stam-elsbyte, samt övriga elinstallationer

PLANERADE ÅTGÄRDER:
-2020-2022 Dräneringsarbete runt fastigheter
-2022-2023 Byte av fönster och portar

BYGGÅR: 1947-49

HUS: 3 st 3-våningshus med källare utan hiss.

FASTIGHETSBETECKNING: Viggbyholm 44:1

UPPVÄRMNING: Fjärrvärme

VENTILATION: Självdrag

Karta

Norra Viggbyholm TÄBY

Järnvägsallén 5B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg