230
MEDF7F489D589B643A1880A190B8A7BB50B

Herrgårdskänsla i barnvänliga Täby KyrkbyBiskopsgränd 6 Täby kyrkby, Täby

Täby kyrkby, Täby

Biskopsgränd 6


PRIS (eller högstbjudande)11 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

180 kvm

BIAREA

60 kvm

TOMTAREA

840 kvm

BYGGÅR

1999

DRIFTSKOSTNAD

4 554 kr/månad

PRIS

11 500 000 kr eller högstbjudande

Herrgårdskänsla i barnvänliga Täby Kyrkby


I barnvänliga, populära villaområdet Byle på en lugn gata och med pedantskött, plan trädgårdstomt finner du denna vackra herrgårdsliknande villa i 2 plan.

Huvudentrén leder in i rymlig hall med takhöjd upp till nock, stora vackra fönster vilket ger mycket ljusinsläpp. Till vänster i hall finns skjutdörrsgarderob för praktisk förvaring, sovrum som idag nyttjas som arbetsrum, rakt fram finner ni ett makalöst vackert vardagsrum med ekparkett, plats för matsalsmöbel och soffgrupp. vardagsrummet har även en platsbyggd kakelugn, som ger både mys och värme många timmar efter att man eldat i den, värmen sprids med fläktsystem i huset.
Till höger om entrén har vi kök med matplats samt gång till groventré, tvättstuga, och skafferi/förråd. Gäst-badrum finns till vänster från huvudentrén.

Det nedre planet har hela 2.70 m i takhöjd.

Från huvudentrén nås också övre plan via stilren ek trappa, övre plan har allrum, stort badrum med nytt hörnbadkar och 3 av husets sovrum samt en klädkammare/förråd.

Hela huset är uppvärmt med golvvärme, i badrummen är extra värmeslingor dragna.

Bostaden har även centraldammsugare och Fibernätverk/Wifi inkopplat.

Utvändigt finns värmeisolerat förråd om 20 kvm med PAX-garderober , och ett rymligt bil-cykel GARAGE som naturligtvis kan användas för förvaring och annat utrymme också. Stor lucka i taket leder till garagevinden. Garageuppfart för 6 bilar.

Stor altan med gott om utrymme för socialt umgänge, ordna en stor barbecue, bädda upp några solstolar och läs en god bok. Plats för spa-bad eller pool finns också om så önskas, på altan eller tomt. Generöst med plats för barnens lek finns såklart på tomten som också pryds av flaggstång och fruktträd.

Med andra ord så kan man inte bo så mycket bättre!


Kommunikationerna är toppen med bussar direkt till Danderyds sjh och stan samt till Täby C, busshållplatsen på 2 min gångväg. Det finns flera förskolor och skolor att välja mellan. Täby kyrkby C har det mesta för vardagsbehoven och Roslagsbanan har numera dubbelspår och är ett mycket bra alternativ till de bussar som finns. Söker man natur och bad i närområdet så behöver man inte leta länge då naturen finns runt knuten och bad är möjligt i bland annat Rönninge sjön och Vallentuna sjön. Idrottsföreningarna i Täby är mycket bra och en av de bästa anläggningarna är Täby IP som barnen lätt kan ta sig till när de blivit stora nog att cykla på egen hand.
Mycket fin längd skidåkning vintertid på Jarla Bankes golf upplogade träningsspår. Nära flera bra golfbanor. Vaxholm är också ett trevligt utflyktsmål, en mysig liten stad med restauranger och båttrafik med Waxholmsbåtar ut i skärgården, här finns också mysiga badplatser och båthamn.

Boka privatvisning med ansvarig mäklare Pernilla Darin 0733-30 90 62

Bilder

MEDF7F489D589B643A1880A190B8A7BB50B
MED0787CBC798CF451DA9218167AEECF064
MED3405704C8A7B45579BEDF3F29411ADB8
MED6A5775008BF142ACA8E5DA00AF492424
MED7F2A73C0AB454535B87BC32DD00AC981

Planritningar

Planskiss entréplan

Planskiss övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

180 kvm

BIAREA

60 kvm

TOMTAREA

840 kvm

BYGGÅR

1999

DRIFTSKOSTNAD

4 554 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

7 rum varav 4-5 sovrum

AREAKÄLLA

Uppmätt

AREAKÄLLA KOMMENTAR

biarea avser garage och förråd

Hela huset har värmegolv vilket gör att man slipper radiatorer helt.

ENTRÈ

Välkomna in i denna fantastiska byggnad, du möts av en otrolig rymd i hallen som har takhöjd om ca 6,50. Till vänster finns skjutdörrsgarderober för avhängning av ytterkläder. Till höger har du husets gedigna och vackra trappa i ek upp till övre plan. Framför dig ser du del av vardagsrum som idag nyttjas som matsal. I hallen finns också dörr till duschrum. Klinkers på golv och ljusa väggar.

VARDAGSRUM/MATSAL

Stort och vackert vardagsrum med plats för matsalsgrupp, vardagsrummet är byggt i vinkel. Stora fönsterpartier ger härligt ljus till hela rummet, utgång till stor trädäckad altan för magiska grillkvällar. I vardagsrummet finns en vacker platsbyggd kakelugn som värmer i många timmar efter eldning, fläktsystem sprider värmen behagligt vidare i huset. Ekparkett på golvet och ljusa väggar.

KÖK

Köket är delvis öppet mot vardagsrummet vilket gör att du kan ha gästerna sittandes vid matsalsbordet och ändå kunna följa konversationen runt bordet när du fixar maten. Köket är hemtrevligt och har allt man behöver, spishäll, spisfläkt, kyl (dec 2021), frys (dec 2021), ugn, mikro, gott om förvaring i de många köksskåpen, arbetsbänkar i mörk laminat, blått kakel ovan arbetsbänkar och köksluckorna är delvis i vitrin.
Husets skafferi/förråd, groventré och tvättstuga ligger intill köket. Köket har matplats för 6-8 personer.

ARBETSRUM/SOVRUM

Till vänster in från hallen finns ett sovrum/arbetsrum med ekparkett och målade/tapetserade väggar.

SKAFFERI/FÖRRÅD

Skafferi som förr, i detta utrymme finns ej värmegolv vilket ger perfekt temperatur för att nyttjas som skafferi.

TVÄTTSTUGA

Stor tvättstuga med torktumlare, tvättmaskin, tvättbänk med ho, VVB.

DUSCHRUM/WC

Duschrum med duschörna, ny WC (2021), handfat i kommod med spegelskåp ovan, handdukstork och klinkers med golvvärme samt helkaklade väggar.

ALLRUM

Härligt allrum med högt i tak, plats för stor soffgrupp och tv-möbel mm. Här kan hela familjen hänga och ha fredagsmys när höstens mörker kommer. Ekparkett på golv och ljusa väggar,

KLÄDKAMMARE

På övre plan i anslutning till Allrum finns även en klädkammare.

SOVRUM

Stort och rymligt sovrum med plats för stor säng och förvaringsmöbel. Sovrummet har hel garderobsvägg med skjutdörrar garderoben är extra djup och ger plats för massor med förvaring. Ekparkett på golv och ljusa väggar

SOVRUM

Rymligt sovrum med plats för säng skrivbord garderob mm. Ekparkett på golv och ljusa väggar

SOVRUM

Rymligt sovrum med plats för säng skrivbord garderob mm. Ekparkett på golv och ljusa väggar

BADRUM/WC

Badrum på övre plan är rejält med fönster och plats för diverse förvaringsmöbler. Stort badkar (2021), WC (2021), handfat i kommod med spegelskåp ovan, handdukstork och klinkers med golvvärme samt helkaklade väggar.

Om området

Täby Kyrkby är en av de äldsta delarna i Täby. Området består huvudsakligen av villafastigheter och stora områden med kulturmark. Omtyckt är fritidsområdet mellan västra Täby Kyrkby och Vallentunasjön med stora strövområden. Det finns också möjlighet att ta sig ett bad sommartid i Vallentunasjön eller Rönningesjön via flera små naturliga badplatser samt skridskoåkning vintertid på sjön. Tillgång till upplysta motionsspår samt utomhusgym vid Täby IP. För de golfintresserade finns närliggande golfbanor (Täby, Ullna, Arninge, Vallentuna etc)."

KOMMUNIKATION

Roslagsbanan genomkorsar Täby Kyrkby och har hållplats vid Täby Kyrkby centrum ca 25 min till Tekniska Högskolan. Bussar till Danderyds sjukhus (610, 611, 690), Täby C (616), Vallentuna(610, 690) , Lindholmen (690) och Upplands Väsby (524) går på Vikingavägen. För Byleborna går bussar mot Danderyds Sjukhus (611) och Täby C (616) från området ut på Jarlabankes väg.

NÄRSERVICE

Täby Kyrkby centrum ligger centralt i Täby Kyrkby. Här hittar du mataffär, restaurang m.m. Det finns 4 st SKOLOR i Kyrkbyn. Byleskolan åk 0-5 ligger centralt i Byleområdet och är områdesskola för norra Kyrkbyn. Kyrkskolan åk 0-5 ligger centralt vid Täby Kyrka och är områdesskola för södra Kyrkbyn. För centrala Kyrkby finns Midgårdsskolan åk 0-5. Högstadieskola är Skolhagenskolan med åk 7-9 som ligger vid Täby Kyrkby centrum.
BARNOMSORGEN är väl tillgodosedd i Kyrkbyn. För mer information gå in på Täby kommuns hemsida www.taby.se.

Ekonomi

EL

50 000 kr

VA

3 048 kr

RENHÅLLNING

1 500 kr

SOTNING

100 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

54 648 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

8 874 kr / år

KOMMENTAR

El räknat på 2 kr/kWh ovan, förbrukning ca 27000 kWh/år kostnad beror på elavtal.
Hemförsäkring tillkommer efter eget val av bolag, pris varierar (nuvarande ägare betalar ca 10 000/år). Sotning sker ca var 4 år á 400-500 kr inlagt ovan med 100kr/år.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla

BYGGNADSÅR

1999

UPPVÄRMNING

Vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepump

VENTILATION

Mekanisk frånluftsventilation med återvinning

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-10-09

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

89 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

160 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

27 000 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Bylegård 31

ÖVRIGA BYGGNADER

Stort garage och förråd finns på tomten

ÖVRIGT

Se besiktningsprotokoll

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

6 154 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

3 642 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 000 000 kr

Tomt

AREAL

840 kvm

TOMTTYP

trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan Fastighetsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

TOMTBESKRIVNING

Mycket pedantskött trädgårdstomt med frukt/bär och blomster. Ståtlig flaggstång och härliga uteplatser. Möjlighet att bygga pool och spa.

UTEPLATS

Rejäl trädäckad uteplats i bästa em/kvällssolläge.

PARKERING

Uppfarten rymmer 6 bilar

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Last: Officialservitut Vatten-Och Avlopp, 0160-1998/049/2.1

Karta

Täby Täby kyrkby

Biskopsgränd 6

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg