190
MEDEA4A0DAD6D9A415CBF611A094EB16E93

Såld!

Milsvid utsikt från högst upp i huset!

Herserud, LIDINGÖ

Herserudsvägen 9E

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,892 inklusive värme, vatten, kabel-tv och garageplats. Obligatoriskt tillägg bredband 295 kr/mån.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea61 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer05051
Byggår1983
Driftskostnad417 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,500,000

Ansvarig mäklare

Nu finns en unik 3:a högst upp i huset till salu i populära Brf Härjedalen. Här bor man ett stenkast från Lidingöbron med utsikt mot både vackra villakvarter, delar av innerstan och sjöutsikt över lilla Värtan. Lägenheten är genomgående smakfull med ett helt privat läge, stor balkong och egen garageplats i varmgarage. Hiss finns i huset. Gångavstånd till närservice, buss samt Lidingöbanan, vackra promenadstråk, Millesgården, restauranger och Lidingö Centrum. Välkommen!

Om området

Lidingö är som namnet antyder en kommun belägen på en ö vars slogan är hälsans ö. Med sitt unika läge nära skärgården och innerstan är det en unik plats att bo på.

Lidingö sägs varit bebodd redan på 600-talet men nyttjades i större utsträckning främst som en tillflyktsort för semesterfirande och började på allvar bebyggas 1925 när första bron stod klar med vackra ståtliga villor ofta med Gathe som arkitekt. På 40-talet började många flerbostadshus komma upp med spridning på ön och efter det har Lidingö bara fortsatt att exploaterats och vi ser idag en varierad bebyggelse där varje område har sin karaktär och bidrar till en fin helhet. Målsättningen har dock alltid varit att bevaka och värna om grönområden och friluftsliv. Tack vare detta kan vi fortfarande njuta av fantastiska naturreservat med exotisk växtlighet, vackra promenadstråk, utegym och fina badplatser. Idag finns närmare 48.000 antal invånare där var 8:e invånare av 10 skattar sin hälsa som bra eller mycket bra.

Ön är vitt känd vilket inte är så konstigt då världens största terränglopp Lidingöloppet utkämpas här varje år, kulturprofiler som Monica Zetterlund, Raoul Wallenberg, Hasse och Tage och nobelpristagaren Gustaf Dalén med sitt företag AGA har kopplingar härifrån.

Idrotten har en central plats för lidingöborna och här finns de flesta sporterna att utöva. På Lidingövallen intill Kyrkviken samlas en ny tillbyggd tennishall, nya fotbollsplaner och en friidrottsplats under uppbyggnad. Utöver två golfbanor, en skidbacke planeras det för en ny fin simhall. Bosön som samlar många av våra landslag för träning och utbildning finns även på Norra ön.

Här finns många moderna och populära för- och grundskolor samt Gymnasium, flertalet matbutiker, ett centrum med stort utbud som också är under förvandling kommande år, mindre torg med närservice samt goda kommunikationer med lidingöbanan som tar dig till Ropsten och goda bussförbindelser. Möjlighet finns dessutom vattenvägen över till Storholmen som tillhör Lidingö, Nacka, Nybrokajen och ut i skärgården via hållplatser i bl a Gåshaga samt Dalénum.

Utbudet av restauranger, vackra brunchställen och trendiga bagerier/caféer är goda och utspridda över ön. Det finns även flera kursgårdar, flertalet båtklubbar och historiska hotell Foresta med gästande celebriteter som the Beatles och Rolling Stones.

Norra Länken stod klar för några år sedan vilket ger en smidig access till innerstan samt E4:an och det sker även stora satsningar på andra sidan Lidingöbron med Norra Djurgårdsstaden samt Värthamnen, vilket kommer öka dragningskraften än mer till denna del av Stockholm.

Välkommen till Lidingö!

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
61 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Öppen hall med plats för avhängning och flera garderober längs med sidorna med plats för kläder, städskåp och allmän förvaring.
Badrum
Fräscht badrum med ljust klinkergolv mot vitklädda kakelplattor. Dusch med draperi och plats för badkar. Wc, kommod, spegelskåp med belysning samt tvättmaskin.
Kök
Köket är trivsamt placerat med utsikt över Lidingöbron och Islingeviken med dess glimrande vatten. Plats för mindre bord och stolar intill fönster med den vackra vyn. Köket går i vitt med ljusa arbetsbänkar och kaklade väggar. Parkettgolv och tapetserade väggar. Den maskinella utrustning består av fläkt, spishäll, kyl/frys (äldre), inbyggd microugn samt inbyggd ugn.
Sovrum 1
Intill köket finns ett mindre sovrum med fönster med samma fina vy mot Lidingöbron. Det går att ta bort väggen mellan detta rum och köket för att få ett större kök med gott om plats för större matbord. (Detta var ursprungslösningen)
Vardagsrum
Öppet och inbjudande vardagsrum med parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för stor soffa, matbord och annan möblering. Från vardagsrummet har man ett fint ljus från stort fönsterparti och vy samt access till rejäl balkong med pats för möblemang, planteringar och grill.
Sovrum 2
Från vardagsrummet nås det större sovrummet med plats för 180 cm säng och viss möblering. Fönster med vy över vackra villakvarter och stor garderob med spegelskjutdörrar.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 5, hiss finns
Beskrivning av våningsplan
Högst upp i huset!
Avgift
SEK 3,892 inklusive värme, vatten, kabel-tv och garageplats. Obligatoriskt tillägg bredband 295 kr/mån.
Driftskostnad
SEK 5,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 2,000
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
1.0231 %
Andel av årsavgiften
1.04479 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1983
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 10/14/2018
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
162 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2+1 glas
Övriga byggnader
Tillhörande förråd och garageplats.
Förening
Namn
Brf Härjedalen
Om föreningen
Brf Härjedalen består av ett flebostadshus i 6 våningar samt två våningar inrymmande garage och källarförråd byggt 1981-1983. I föreningen finns 79 st lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt.
Det finns cykelförråd, källarförråd och garageplats. Bastu, festlokal, övernattningslägenhet och tvättstuga.

Föreningen har en hemsida man kan besöka för mer information/dokument.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Tv och bredband
Kabel-tv med fullt kanalutbud och bredband via ComHem ingår i avgiften.
Parkering
Garageplats i varmgarage med hiss upp till lägenheten ingår i månadsavgiften.
Renoveringar
2020 - Renovering av tak
2020 - visst rörarbete
2020- Viss renovering av tvättstugorna
2019 - Nya lås och säkerhetsnycklar i hela fastigheten och till samtliga lägeheter
2018 - Nya hissar
2017 - Miljöstation
2015/16 - Renovering övre garage
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Herserud LIDINGÖ

Herserudsvägen 9E

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg